Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Da, sve dnevne LineageOS izmene ubacuju. Device tree je isti.

Ne koristim banking aplikacije, tako da nisam primetio. Baseband ne verujem, možda AndroidID. Ako je ID lako možeš vratiti stari. Imaš i ID changer-e.
Ja sam imao problem dok sam radio update RR dirty. Sa Mokee čak ni Intesa aplikacija ne mora da se aktivira ponovo

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Konačno uzeh danas da stavim staklo koje mi je stiglo još u aprilu:

http://s.aliexpress.com/JFvQRbI7

Baš sam ga lepo postavio, poravnato 100% ina LED i na kapacitivnim tasterima. I ne izgleda nešto specijalno ružnjikavo :d

Naravno da su primetne ono kao prelivanje/ dugine boje u koncentričnim krugovima kad se telefon posmatra sa strane...
Ali ono što me ubljivo najviše nervira je koliko skuplja otiske... znači bukvalno svaki dodir ostavlja "uspomenu". I to dok su mi ruke sad čiste i suve jer sam nameštao to staklo... mogu da zamislim na šta će to da liči kad budem jeo čips ili pohovanu piletinu pa časkom pogledam obaveštenja na mobilnom :d :d

Nikad do sad nisam polupao telefon (čak ni Nexus 4 sa staklenim leđima, koji je jedini koji mi je 1x pao... iz džepa na kaldrmu)... tako da sam ovo staklo stavio samo zato što sam ga kao već kupio pa bar da probam...

Ali vidim već da se ovo neće predugo zadržati na mom RN4X...

Vas sto zeza memorijska ste na miui ? Ja sam na los i sinoc ubacih karticu za sada sve ok ,no videcemo

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Mislim da je i Spaxon pisao, ali Mokee centar se ne može ugasiti, povezan je sa mnogim podešavanjima. Uredno javlja da postoje nadogradnje. Eventualno blokirati izlaz putem AdAway-a. Ostale Mokee servise sam pauzirao za probu i sve za sada radi korektno. Da napomenem da ne koristim gappse.
Što se tiče batt i servisa, bolja je situacija no na čistom LOS-u. Recimo, već nakon 22h gasim wifi i na LOS-u je znalo da ode i >5% baterije do jutra. Na Mokee 1-2%.
Finger radi a za volte nisam siguran [emoji16]
0fae2759ec9a0a2808b0059b5762e68f.jpg

Vas sto zeza memorijska ste na miui ? Ja sam na los i sinoc ubacih karticu za sada sve ok ,no videcemo

na miui 8.2.10 nisam nista update od kako sam kupio tel..al mi nije jasno kako je rqdilo sve ok i odjednom tako :/

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

REDMI NOTE 5 FIRST RENDER LEAKED

9846815ely1fljphtpg4qj20hs0hsjrv.jpg

Renderi za sve modele u poslednje vreme su gotovo identicni ovom, dok ne vidim ne verujem. Samo se nadam ako minimiziraju bezele da nece staviti one crne trake ispod stakla, pa kad se upali displej izgleda kao da g.

Mislim da je i Spaxon pisao, ali Mokee centar se ne može ugasiti, povezan je sa mnogim podešavanjima. Uredno javlja da postoje nadogradnje. Eventualno blokirati izlaz putem AdAway-a. Ostale Mokee servise sam pauzirao za probu i sve za sada radi korektno. Da napomenem da ne koristim gappse.
Što se tiče batt i servisa, bolja je situacija no na čistom LOS-u. Recimo, već nakon 22h gasim wifi i na LOS-u je znalo da ode i >5% baterije do jutra. Na Mokee 1-2%.
Finger radi a za volte nisam siguran [emoji16]
0fae2759ec9a0a2808b0059b5762e68f.jpg
Malo je neozbiljno da jedan ROM ima takve dodatne aplikacije i da ide u drugom pravcu. A meni je LOS isto 1-2% trošio preko noći.

AICP deluje zanimljivo :)

Samo da javim da AEX 5.0 jako lepo radi, fluidno ali FP... Ne iz sigurnosnih razloga, nego prosto brze je i navikao sam da tako otkljucavam. Tuga.

Zna li neko nesto vise u vezi ovih podesavanja kod Google Camere? Svega i svacega ima, bas ga komplikuju...

Malo je neozbiljno da jedan ROM ima takve dodatne aplikacije i da ide u drugom pravcu. A meni je LOS isto 1-2% trošio preko noći.

AICP deluje zanimljivo :)

Pa jeste, dobijaju sve na tacni, a vamo da ućare korist :)

Sumnjam da će se zadržati dugo kod mene...

AICP je OK. Na mi4c je pratio oficijelni LOS.

Pa da... zadnje promene na AICP:

Since Thu Nov 9 01:45:42 UTC 2017 to Thu Nov 16 03:10:27 CET 2017
===================================

* frameworks/opt/telephony
* efb3f09 - (HEAD, m/n7.1, github/cm-14.1) GsmCdmaPhone: Fallback to PhoneNumberUtils if telephony-ext fails (6 days ago) <Paul Keith>

Nema ničeg, kao i kod LOS-a :(

Poslednja izmena:
Since Thu Nov 9 01:45:42 UTC 2017 to Thu Nov 16 03:10:27 CET 2017
===================================

* frameworks/opt/telephony
* efb3f09 - (HEAD, m/n7.1, github/cm-14.1) GsmCdmaPhone: Fallback to PhoneNumberUtils if telephony-ext fails (6 days ago)

Nema ničeg, kao i kod LOS-a :(

To + LOS changelog:
https://download.lineageos.org/mido/changes/

Jer je baziran na LOS-u.

I još dolazi sa ovim kernelom https://github.com/velvetkernel/mido/commits/cm-14.1

Poslednja izmena:
Sve radi kako treba. Čini mi se da je sa ovim kernelom što dolazi malo fluidniji skrol. Stavio sam maple scheduler i iskljucio gentle fair sleepers.

Vratiće LOS

https://review.lineageos.org/#/c/196514/

BUGBASH-1159 was misinterpreted to be a bug affecting all users but it was later on found it was just an issue with volte calls so add device back again.

Ali vidim već da se ovo neće predugo zadržati na mom RN4X...

Ne vredi. I ja sam pažljiv i nikako nisam mogao da se naviknem na staklo. Ima dosta sitnih ogrebotina, jednostavno ne obraćam pažnju.

isti bag koji sam i ja imao. na kraju sam izbacio sd karticu, ne vredi

To je očigledno neki bug na MIUI. Nije sigurno do kartice.

Poslednja izmena:
Koji config koristiš?

Ova verzija nema one tačkice/"zvezdice", ima manje šuma. Fali malo oštrine.

Slike manje MB zauzimaju.

Hvala na ss-ovima i apk-u.

Poslednja izmena:

Evo ga:

Ova verzija nema one tačkice/"zvezdice", ima manje šuma. Fali malo oštrine.

Slike manje MB zauzimaju.
Super, hvala! To nam je bilo potrebno, te zvezdice tj. sum je konacno uklonjen...

Sent from my Redmi Note 4x

Jel imate jos usporedbi sa miui kamerom i gcam??

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

Pa pazi, ima manje suma u low light uslovima ali i malo manje ostrine... Probaj pa vidi koja ti odgovara... Verovatno postoji razlika od senzora do senzora, na nekom bolje radi na nekom malo losije... Vidim da u opcijama ima fix za omnivison senzor

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno