Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Koristio sam samo nougat 7.1.2 verziju, meni je bila užasna. Oreo nikako opet da probam, svi imaju problem sa goodix fp-om. Najbolje je radio los15.0 abhishek-ov.
Hvala Zile nego jeli i dalje potrebna ona tvoja intervencija za zvuk kod razgovora u build.propu?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Na MIUI je tokom razgovora zvuk bio dobar, nisam imao problem. Međutim, na AOSP-u mi je falilo malo jačine. Nije potrebno, to su sredili ubacivanjem novih acdb fajlova.

Ako isključiš fluence preko build.prop-a, nastaju problemi, javlja se eho, prejaka slušalica, preslab speakerphone itd.

A neko tako koristi telefon, jer mu ne radi mikrofon. Pre bih rekao da ti likovi imaju hardverski problem.

Koristio sam samo nougat 7.1.2 verziju, meni je bila užasna. Oreo nikako opet da probam, svi imaju problem sa goodix fp-om. Najbolje je radio los15.0 abhishek-ov.

Na MIUI je tokom razgovora zvuk bio dobar, nisam imao problem. Međutim, na AOSP-u mi je falilo malo jačine. Nije potrebno, to su sredili ubacivanjem novih acdb fajlova.

Ako isključiš fluence preko build.prop-a, nastaju problemi, javlja se eho, prejaka slušalica, preslab speakerphone itd.

A neko tako koristi telefon, jer mu ne radi mikrofon. Pre bih rekao da ti likovi imaju hardverski problem.
Nisam pitao za bezveze mada zaliila mi se samo jedna osoba da me cuje kao preko spikerfona???
Mada ja ponekad cujem kao eho sam sebe ne sagovornika nego sam sebe cujem dok pricam, zbog toga sam pitao.
Mada mislim da je to pre do mreze mozda ili gresim.

Da, AOSP, LOS itd.

-Čist android (nema bloatware-a)
-Brzina otvaranja aplikacija je ista
-Fluidnost malo bolja
-Bolji RAM management
-Speaker je bolji, daje čistiji zvuk
-Audio output isti
-Baterija ista
-Flashlight je žute boje (nije bug)
-Kamera je lošija. GCam rešava ovaj problem.
-Video snimanje je tamnije. Portovana MIUI kamera rešava ovaj problem.
Nisam pitao za bezveze mada zaliila mi se samo jedna osoba da me cuje kao preko spikerfona???
Mada ja ponekad cujem kao eho sam sebe ne sagovornika nego sam sebe cujem dok pricam, zbog toga sam pitao.
Mada mislim da je to pre do mreze mozda ili gresim.

Da, ponekad i ja sebe čujem, ali ne stalno. Mislim da nije do ovog telefona problem.

Da, AOSP, LOS itd.

-Čist android (nema bloatware-a)
-Brzina otvaranja aplikacija je ista
-Fluidnost malo bolja
-Bolji RAM management
-Speaker je bolji, daje čistiji zvuk
-Audio output isti
-Baterija ista
-Flashlight je žute boje (nije bug)
-Kamera je lošija. GCam rešava ovaj problem.
-Video snimanje je tamnije. Portovana MIUI kamera rešava ovaj problem.

Da, ponekad i ja sebe čujem, ali ne stalno. Mislim da nije do ovog telefona problem.
Ok hvala puno

Ako ti se svidja miui, mozes da stavis epic rom ili xiomi.eu rom (epic sa zadnjom verzijom donosi sve google aplikacije pa mi se ne svidja), stavio sam xiaomi.eu, radi ok za sad. Nema bespotrebnih aplikacija, ima minimum google aplikacija, mozes da instaliras ostale po zelji.

Ili recimo MiGlobe rom koji mozes sam da "skuvas" :) pre ga nisam mirisao jer je imao malo frejm dropa, a sad izgleda da su sredili i to...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Uglavnom imam se s cim igrati masa romova, duga je zima doci ce sve na probu..

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

Sa Download Accelerator Plus, download Mokee roma uduplava tj. ubrzava download sa ~250kb/s na ~550kb/s (a nekada i brze), samo mora da se disable-uje Adaway/Adblock kako bi uopste proradio download sa DAP-om koji u sebi ima browser sa kojim se ode direktno na mokee sajt i saceka onih 60 sekundi... Eto, cisto ko radi cesto update, moze i brze da se skida Mokee rom i onaj mali OTA update zip fajl.. [emoji6]
http://cloud.tapatalk.com/s/59f4e50237a29/Screenshot_20171028-220505.png?

Oko kalibracije boja je bio problem, neverovatno. Evo nema traga od burn in-a/image retention-a.

Kako skidate ovaj Mokee?... Ovaj njihov server je spor i nestabilan, ne mogu nikako da skinem današnji build.
^^ Evo gore objasnjenje... Pre je bio xposed modul fakemkcenter sa kojim se mogao postici full speed download i ota fajlovi odmah dostupni, medjutim vise ne radi i nema vise update-a za taj modul :( Screenshot_20171114-233606.png

Sent from my Redmi Note 4x

Probam malo Mokee [emoji4]... Može li se ugasi free ram info u recentima?

Jel podržava ovaj naš telefon OTG USB,ako podržava da li je to do 32GB?

Sa aplikacijom Godly Torch (potreban root) radi white led na custom romovima, samo sto je obrnuto - belo je zuto, a zuto je bela sijalica. Bitno je da radi posao, steta sto jos nema resenja za kameru i slikanje sa belim led-om... Ps, nema nikakvih permissions-a za kontakte, telefon, lokaciju i slicno.
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=74501398Screenshot_20171115-063331.png

Poslednja izmena:
^^ Evo gore objasnjenje... Pre je bio xposed modul fakemkcenter sa kojim se mogao postici full speed download i ota fajlovi odmah dostupni, medjutim vise ne radi i nema vise update-a za taj modul :( Pogledajte prilog 240557

Skinuo sam uspešno. Preko Advanced Download Manager-a je skidao 1mb/s
Probam malo Mokee [emoji4]... Može li se ugasi free ram info u recentima?
Izgleda da ne može, nervira me taj bar.

Kako ti se čini? Meni je isti LOS, sa malim dodacima.

Pa da, isti LOS sa par sitnih stvarčica koje zatrebaju (screenshot tile npr). Nervira i mene taj free ram bar, Substratum ne koristim pa sam ga freezovao, kinesku tastaturu takođe. Nema AOSP tastature, pa se mora postojeći Gboard :). Lepo je što dolazi sa lawnchair-om, inače ga i koristim, pa ubacih novu verziju. Trebam podesiti ponašanje aplikacija ponaosob, napunim batt pa da vidim kako se i tu ponaša u poređenju sa LOS. Takođe ću pogledati da isključim module (ako postoje) za proveru nove verzije, videti kako Aegis radi, itd... Inače radi odlično, glatko kao i LOS. Prebacio apps preko TB-a, sve fercera kako treba. Odličan ROM.
E da, čini mi se da se malko više greje dok se puni, mada ne mora da bude tačno. U radu mrtav ladan [emoji4]

Poslednja izmena:
Skinuo sam uspešno.

Žile, znaš li možda šta se menja upgrade-om fw što uslovljava da banking aplikacije (recimo telenor) zahtevaju ponovnu aktivaciju (kaže neispravan pin). AndroidID ili baseband proveravaju...? Ako je androidid on mislim može da se forsira stari preko titanium backup.

Sta je bre ovo :( prvo me smara za Eject sd card..povremeno notifikacija izlazila, pa pesme neke preskace i kao nije podrzan format a sve mp3 i sad ovo? a nov kingston i pribao format iz tel i sa kompa..
7517470feb8ed0208dd1247699e5979f.jpg

MoKee 6 Nightly-a za 6 dana? Wtf? Svakodnevno izbacuje nove verzije?

Da, sve dnevne LineageOS izmene ubacuju. Device tree je isti.
Žile, znaš li možda šta se menja upgrade-om fw što uslovljava da banking aplikacije (recimo telenor) zahtevaju ponovnu aktivaciju (kaže neispravan pin). AndroidID ili baseband proveravaju...? Ako je androidid on mislim može da se forsira stari preko titanium backup.
Ne koristim banking aplikacije, tako da nisam primetio. Baseband ne verujem, možda AndroidID. Ako je ID lako možeš vratiti stari. Imaš i ID changer-e.

Aha,. Ne postoji Stable ili kako oni zovu "release"? U suštini flešujem zadnji Nightly i onda svaki dan Ota update ili kako?

Došlo vreme da se pozdravim sa AEX do narednog update-a. Počeo da brljavi.

Nemas potrebe da svakodnevno radis update...

Sta je bre ovo :( prvo me smara za Eject sd card..povremeno notifikacija izlazila, pa pesme neke preskace i kao nije podrzan format a sve mp3 i sad ovo? a nov kingston i pribao format iz tel i sa kompa..
7517470feb8ed0208dd1247699e5979f.jpg

isti bag koji sam i ja imao. na kraju sam izbacio sd karticu, ne vredi

Da se nije pogodio update sa promenom sim kartice?

Nazad
Vrh Dno