Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slažem se da treba centrlizovan sistem ali slika je verovatno iz Makedonije. Međutim, živeo sam u Švajcarskoj i nisam često viđao centralizovnu klimatizaciju, otvoren da budem tamo ima manji procent klimatizovanih objekata nego u Srbiji. Centralizovane klime su smo za skupe komercijlne objekte ili elitne stambene zgrade. U jednoj prosečnoj zgradi nije bilo klima, ja sm živeo u kući i nisam imao centralizovanu klimu već običnu on off. Spoljna jedinica je morala biti sa dvorišne strane da ne ruži kuću. Iskreno njima klima ni nije potrebna, činjenica. Dok na Balkanu bez klime više nije moguće živeti, realno.

Slažem se da treba centrlizovan sistem ali slika je verovatno iz Makedonije. Međutim, živeo sam u Švajcarskoj i nisam često viđao centralizovnu klimatizaciju, otvoren da budem tamo ima manji procent klimatizovanih objekata nego u Srbiji. Centralizovane klime su smo za skupe komercijlne objekte ili elitne stambene zgrade. U jednoj prosečnoj zgradi nije bilo klima, ja sm živeo u kući i nisam imao centralizovanu klimu već običnu on off. Spoljna jedinica je morala biti sa dvorišne strane da ne ruži kuću. Iskreno njima klima ni nije potrebna, činjenica. Dok na Balkanu bez klime više nije moguće živeti, realno.
Nije samo to, vec i zakoni fasade se tamo sprovode, pa ne moze kao kod nas da se montira, vec mora posebno da se sprovede, a sa vec sumanutom cenom najobicnije ugradnje, zamisli koliko ih kosta da ugrade sve po zakonu i koliko je uopste moguce.
A jako kratko godisnje benefita imaju u onakvoj klimi.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Centralizovana klima je dosta sirok pojam ali usvakom slucaju dolazi do problema sa pojedinacnom naplatom.
Merenje energije je moguce i kod DX sistema ali je dosta jednostavnije kod hidronik sistema.
Naravno tu su i split sistemi koji guraju 50 ili 70 m pa se fa resiti da spoljne jedinice dodju na krov ili ma neku stranu objekta gde estetski ne smetaju.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ne znam sta rade ali meni je nova Nocria toliko ruzna da je nikada ne bih kupio. Koliko god da su napravili dobar uredjaj ne znam ko ce da naruzi prostor njome. Izgleda kao prototop napravljenxod kartonske kutije :d
Izgleda kao transformers, nije baš nešto elegantna.

Ni zimi nece da im bude bolje, ove spoljne jedinice duvaju jedna u drugu i cini mi se da su i preblizu jedna drugoj. Estetika se jurila razumem, dobro resenje jer ne ruzi fasadu ali ipak nije dobro postavljeno. A zamislite ako se greju sa njima kad krenu defrosti, pa Jeti ima da im se zapati tu od leda :D

Ovo je verovatno samo za hlađenje, a za grejanje su priključeni na daljinsko.

Veći su problem toplotna ostrva nego Balkan sam po sebi. Kada samo betoniraš, a drveće ne sadiš onda završiš ovako.

Ne, stara Nocria nije elegantna ali nije ruzna klima. Nocria X je ogavni komad. Ako izuzmemo one bocne izduva klima je pravougaonog oblika, kao kartonska kutija od unutrasnje jedinice. Em je glomazna em ruzna za medalju. Ako se ne bude prodavala kako treba to ce biti jedini razlog. Mislim da ce i odrzavanje iste biti pakao ali ne mogu da shvatim da su dizajnerski toliko okinuli :S:

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ludi japanci

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Ne, stara Nocria nije elegantna ali nije ruzna klima. Nocria X je ogavni komad. Ako izuzmemo one bocne izduva klima je pravougaonog oblika, kao kartonska kutija od unutrasnje jedinice. Em je glomazna em ruzna za medalju. Ako se ne bude prodavala kako treba to ce biti jedini razlog. Mislim da ce i odrzavanje iste biti pakao ali ne mogu da shvatim da su dizajnerski toliko okinuli :S:

Uslikat ću je sa svih strana, uopšte ne izgleda kako si opisao, vidjeti je uživo je nešto sasvim drugačije.

Kad sam prvi put vidio ovu nocriax mislio sam da je ururu sarara a onda primjetih one Dual blaster situacije :D

ururu sarara me prevarila

Stigao racun. Za struju.
Oktobar grejano na nocria14 oko 60m2 kuca bez fasade od ytonga 30cm.
Racun uvecan za 1200 dinara.

Meni vise komp potrosio od klime [emoji14]

Dali si uspeo da procitas gde ima popusta za 12 lu klimu, posto su izbisali post gde sam dao adrese za klimu sa popustom.
Odgovorio mi jozza ;)
Tu je veci problem sto ja necu isterati reklamaciju dok je LUCA na snizenju...kada bi mogao biti siguran da cu dobiti lovu nazad sad bih je kupio i ostavio da čuči dok mideu ne odnesu

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Pa jesi prijavio negde da se prave blesavi?

Ja mislim da ce to malo potrajati a cak sta vise moze se desiti da se pojavi i na drugim prodajnim mestima za te pare .

Sad se furaju novi modeli sa novim gasom pa ocekujem da se kod nas polako spusti dodatno cena klimama. Verujem da ce u EU da uvedu taksu na r410 kako stvari stoje pa ce svi polako da menjaju klime.

Meni potrosnja manja za skoro 30% nego prethodne dve godine godine. Ukupno račun manji za oko 10 EUR. Videćemo kako će da se drži kako počinje da biva hladnije. Zamenio sam jednu od dve TA sa 07LECA.

Leca je odlicna, ima dobar Panasonic kompresor, nema tu greske.

Pa jesi prijavio negde da se prave blesavi?

prijavicu,cekam sada ponovo sta ce biti...podneo sam pre dva dana ponovo zahtev za reklamaciju ali se jos nisu udostojili da mi odgovore da su reklamaciju zaprimili i zaveli...verovatno tamo neko od njih i cita ovaj forum pa se sprdaju,a ja sam definitivno resen da iskoristim sva moguca sredstva da ostvarim svoja prava,kada sagledas stvari,mene je neko obamuo za 550e-pa nije ti kutija sibica da bi se tek tako igrali

Oni da su ok izasli bi ti u susret odmah, ne bi ti odbili reklamaciju. Tako da ne cekaj nista nego aktiviraj trzisnu inspekciju. Odmah, jer vreme prolazim kad si bese ti uzeo klimu?

kupio sam je 14.08....to kontam i ja da oni razvlace ceo problem sto duze ne bi li se nekako izvukli....neznam da li bi nesto postigao ako se obratim zaštiti potošaca ili da odmah idem u inspekciju?

Naravno da bi dobio , ako nista drugo savet kako da sebe ne dovedes u situaciju da prodje rok tj da te ne ujbu na taj nacin .

eto loše reklame za njih...a u prethodnih 5-6 meseci sam kod njih pazario preko 1500e,tako da,neću više ništa kupovati kod nih poučen ovim lošim iskustvom

eto loše reklame za njih...a u prethodnih 5-6 meseci sam kod njih pazario preko 1500e,tako da,neću više ništa kupovati kod nih poučen ovim lošim iskustvom
Uradi ono što je dečko uradio u Acs-u, moraš da odeš tamo sa zahtevom i da napraviš malo drame pa APP.
Ali verovatno ovi od kojih si kupio imaju ozbiljniji pravni sektor i ne obraćaju toliko pažnje na kupce koliko acs i to što je acs uradio, to nisam nikad ni čuo a kamoli doživeo

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li da ostavim dvotarifno racunanje struje ili da predjem na jednotarifno? Jer sad ce klima raditi stalno kad je ukljucim nema gasenja, koliko sam skontao tako treba. E sad sta je bolja opcija ?

@ hvala svima na savetima,a to što oni imaju ozbiljniju pravnu službu ne daje im za pravo da se tako ponašaju

Da li da ostavim dvotarifno racunanje struje ili da predjem na jednotarifno? Jer sad ce klima raditi stalno kad je ukljucim nema gasenja, koliko sam skontao tako treba. E sad sta je bolja opcija ?
Ako ne prelaziš u crveno i siguran si u to, jednotarifno, a ako u jednotarifnom udješ u crveno, nećeš se proslaviti

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno