Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ja sam na 8.5.4.0 I stigao danas stable update 506 Mb 9.0.3.0

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
A prethodno mi je nudio update na 8.5.8.0 od 1.3GB [emoji23] Instaliracu 9 ovih dana pa kako god bude

Ja se izvinjavam ali ovo je dosta komplikovano
Otkljucao bootloader instalirao twrp.
Gledam i gubim se sta dalje kako root magisk sta je to, safety net sta sa ovim??? Ako moze mala pomoc zahvaljujem.

Samo flešuješ Magisk zip.

Skini ovaj zip i flešuj ga pomoću TWRP-a. https://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=4264532&d=1504713887

Posle toga reboot system.

Ne moze kod mene: 'device or resource busy' kad se pokrene RM komanda, ne znam.kako kod tebe prolazi.

Ne znam zašto kod tebe neće. Probao sam dirty flash i briše toybox fajl :D

Poslednja izmena:
Dovoljno je i to. Imaš root-ovan telefon :)

Kakav je AEX 5.0? Probao neko? Sem problema sa FP i Volte.

Bas to
Nego probao sam nocas (4 sata) da instaliram gcam ali nisam uspeo
E sada ako sam razumeo prvo odradim camera2 api u build.prop pa onda dodam one redove za kameru google shamu itd itd.....
I instaliram gcam 4.2.012.156195200 i kad pokrenem kameru nece izbaci neki eror.
Gde gresim ili ima neki laksi nacin?

I jos ako je jos uvek neko na 8.5.8.0 i nije cacko ili ima zapamcen build.prop original bio bi mu vecno zahvalan da ga podigne negde mislim da je sve u redu ali da proverim.

Poslednja izmena:
Da, samo to. Znam da je izašla, ali ne sviđaju mi se nove verzije.

Ti probaj, vidi šta ti odgovara.

.

Ne znam zašto kod tebe neće. Probao sam dirty flash i briše toybox fajl :D

Sa onom 2. 'backup' scriptom. Kao pise da je zauzet ili u upotrebi, nesto do systema. Vjerovatno bi proslo u recoveryu. Za pocetak treba napraviti zip da se vidi da li prolazi.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Probaj onda ovaj flashable zip. Obrisaće ti fajl sledećim dirty flash-om ili OTA update-om.

Kakav je AEX 5.0? Probao neko? Sem problema sa FP i Volte.

Nije to stabilno, još uvek. Čekamo da maintainer izbaci source koji je bolji.

Prilozi

• los-toybox.zip
    177.6 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Zašto 266mb update,
Na zvanicnom sajtu je 1.3gb miui 9.
Gde mu se nalazi dupli klik za odkljucavanje telefona.

Zato što je to OTA update, inkrementalni update.

1.3GB je full recovery ROM, ceo novi system flešuje.

Vezano za miui kameru
Miui camera not enable kad ukljucim hdr
Camera has stoped kad ukljucim panoramu
Camera error kad ukljucim hht

Gcam
Slow motion kamera pukne
Panorama ne moze da odradi sliku na kraju
Video
Slow motion pukne
Za sad atoliko ne znam da li je sve ovo normalno?

Da li uzeti note 4x sa omnivision senzorom ili note 4 sa sony? hvala

Svaka ti čast ako znaš koji se senzor nalazi bez paljenja telefona :)

Išao bih na Sony, mada meni je svejedno. 4X i Global Note 4 samo, najbitnije mi je da ima SD SoC.

... build.prop pa onda dodam one redove za kameru google shamu itd itd.....

Ovo ti ne treba. MIUI kamera bi trebala normalno raditi.

To za gcam je normalno. Koristi je samo za slike.

Poslednja izmena:
Nisam probao, ali bio sam na 7.11.2 global beta. Odmah sam se vratio na LOS.

AEX nije update-ovan. Slim ima vrlo malo funkcija, nedostaju mi par njih.

LOS ima više device tree izmena, sve je najnovije.

Neki dan mi tel malo zatrokirao ,ja reko da opalim restart . I posle restarta ladno mi obrisao fp . Sva 4 . Los je u pitanju... Zasto se to desilo nezzz...

Ranije nisu bile ove brzine? I čemu sad?
d926ed2749333b83dcb9902f186c987d.jpg

Probaj onda ovaj flashable zip. Obrisaće ti fajl sledećim dirty flash-om ili OTA update-om.

[emoji106] Samo cu izbrisati ovo -rf. Trebalo bi da radi, ne bi trebalo da sada bude device busy...s 'obzirom da nije u systemu.
Kad sam rekao .zip mialio sam dirwktno flesovanje akripte u recovery, da odmah probam da ne moram dirty.

Sad cu bas uraditi dirty flash svakako, kad vec nema novog builda.

E jel ono potrebno format /data da ne forsira enkripciju, a ne i format /sdcard. Ne radi mi jedna app jer ne podrzava stream decrypt. Taman magisk skida force encryption vidim, a los kernel ga forsira.

Znam kad sam flesovao LOS i posle boota kad je radio encrypt nije brisao nista. Logicno mi je samo da je uradio encrypt /data.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

EDIT: Radi sad OK. Samo kao sto rekoh izbrisao sam -rf, jer nije u pitanju folder, ovako je ispravnije. Vjerovatno bi i unlink funkcija radila, ali isto je kao i rm. Cudi me da nije htjelo iz systema, vjerovatno su se koristili fajlovi, a eto tebi je proslo. :)

Poslednja izmena:
Na oficijelnom developer ROM bilo više opcija, prebacih na global stable miui 9 i vidim da je dosta drugačiji (oskudniji) od developer ROMa čak nema opciju dupli dodir za buđenje ekrana na šta sam navikao još od prošlog telefona, nadam se da će uskoro stići update sa ovom ispravkom

@Zile995

Ipak izgleda nije pozeljno ovako raditi jer se syebu neki symlinkovi, da je najbolja opcija merge-ovati BB i TB:

Kod:
system/bin/sh: /system/etc/mkshrc[10]: getprops: not found

Jel koristi neko bluetooth slusalicu i koju? Trebala bi mi neka za voznju..videh na aliexp 10e i neke popuste za 11.11 pa ili to ili da cekam black friday, ako se ne varam to je krajem novembra..23,24. Koje slusalice uzeti i isplati li se to? Nikad nisam imao, koliko im drzi baterija? jel moze da izgura dan?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

@bakara (a i ostali)
BT i BT tethering mi je od velike vaznosti. Jel stabilan BT i na ovom apdejtu kao sto je bio do sada?

@Zile995

Ipak izgleda nije pozeljno ovako raditi jer se syebu neki symlinkovi, da je najbolja opcija merge-ovati BB i TB:

Kod:
system/bin/sh: /system/etc/mkshrc[10]: getprops: not found
Šteta onda, najbolje je onda tako, spojiti oba.

Jel koristi neko bluetooth slusalicu i koju? Trebala bi mi neka za voznju..videh na aliexp 10e i neke popuste za 11.11 pa ili to ili da cekam black friday, ako se ne varam to je krajem novembra..23,24. Koje slusalice uzeti i isplati li se to? Nikad nisam imao, koliko im drzi baterija? jel moze da izgura dan?

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Ja sam uzeo neku no name, bele boje, lepo izgleda, dobro radi. Mana joj je jedino sto je neudobna za duže nošenje. Baterija traje dosta dugo, par dana. Najbolja strana je to sto sam platio 2 dolara. xD
Oznaka je S530, ima je mnogo prodavaca, cena od 0,5 do 10.

Vrh Dno