Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Kod koga se desava, desava se i kad se ugasi i upali Proximity, probao. I desava se na MIUI i na 8,i sad na 9.

Ja definitivno nemam takav problem.
Probajte da poklopite prstom proximity sensor I tipkajte po ugašenim ekranu prilikom ostvarene veze.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Meni na ovom novom apdejtu izgled isti kao i do sada,iste ikone isto sve,jedino su mi animacije drugacije i one su mi previse napadne. Zaboli me glava od njih.

Problem je cim malo odmaknes telefon od lica upali se ekran, posle ponovo priblizis telefon licu a senzor blizine ne stigne da odreaguje pa ti lepo obrazom ispritiskas sve sto moze da se pritisne :D

Ista prica. I 8 i 9.

Meni ne, ni na miui ni na custom...

Ocigledno je hardver u pitanju...
meni nije samo jasno da nekome reaguje na ugasen ekran.

Ok. Posto sam uvideo da je i 9ka isto s.... i da i dalje imam problem povezivanja sata sa telefonom prelazim na taj RR. E sad bezobrazno pitanje, a sve u cilju da ne listam sto strana unazad :D, kako to da izvedem. Telefon je RN 4X.

Ljudi ima li neki nacin da se ove nove animacije promene ili iskljuce? Ubijaju me.

Nemam ovaj telefon ali kod mene na LG ima u developer options i tu da iskljucis animacije ili da smanjis vreme trajanja. Pretpostavljam da ima i na rn4.

Ništa od navedenih problema nemam, ali zato mu treba jedno 15 sekundi da učita fajlove u eksploreru. Stok rom, global.

Ok. Posto sam uvideo da je i 9ka isto s.... i da i dalje imam problem povezivanja sata sa telefonom prelazim na taj RR. E sad bezobrazno pitanje, a sve u cilju da ne listam sto strana unazad :D, kako to da izvedem. Telefon je RN 4X.

Bese garmin sat?
Ja koristim garmin edge, neki BT zvucnik, BT gamepad, i handsfree u autu i ni sa jednim nisma imao problem oko povezivanja.
Cak sta vise garmin se povezuje brze nego sa prethodnim redmi note 2

Ljudi ima li neki nacin da se ove nove animacije promene ili iskljuce? Ubijaju me.

Pa iste su animacije koliko sam ja primetio?

Које анимације?

@bakara

Tomtom spark 3.
Elem, povezem i ja svasta nesto od uredjaja na telefon, uparen sam sa racunarom, tomtom bt slusalice rade bez problema eto mali apsurd, ali sat nece pa nece. Jos veci apsurd je da sat bez problema povezujem sa drugim telefonima kao sto je sad povezan na neki praistorijski zte kis 3.

Problematika je sledeca. Telefon preko tomtom aplikacije prepozna sat. U nekom momentu kad telefon izbaci sifru za uparivanje telefon i dalje vrti u nedogled i nikako da izbaci ekran gde mogu da unesem sifru, za to vreme sat se vec vrati na pocetni ekran i od uparivanja nista.

@Zile995, @vladof, @spaxon, moze li se kako disable-ovati toybox na LOS (od marshmallowa dolazi u AOSPu), cisto da se ne mijesa sa busyboxom.

Toybox nema dosta komandi, nije jos zazivjeo.

Izgubio sam jednom (random) root na magisku, pa kontam da se nisu sukobile iste komande.

Nasao sam script na netu BB TB Merger ne znam koliko je to OK.

Obracam se u ovoj temi jer se ovde skupljaju najveci znalci (i neznalci). [emoji23]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

@Zile995, @vladof, @spaxon, moze li se kako disable-ovati toybox na LOS (od marshmallowa dolazi u AOSPu), cisto da se ne mijesa sa busyboxom.

Izgubio sam jednom (random) root na magisku, pa kontam da se nisu sukobile iste komande.

Obracam se u ovoj temi jer se ovde skupljaju najveci znalci (i neznalci). [emoji23]

Pa izbaci toybox fajl iz /system/bin/

Videćeš da posle neće raditi, ostaće samo busybox, naravno ako je instaliran.

Otključan bootloader?

Pa izbaci toybox fajl iz /system/bin/

Videćeš da posle neće raditi, ostaće samo busybox, naravno ako je instaliran.

Probao ovu skriptu za merge-ovanje i radi ok. Samo posto imam busybox modul, mora se to.raditi posle svakog boota. A nije ni to problem dok postoji init.d.

To sa brisanjem je jos bolje resenje, imas li negdje skriptu ili nesto, da ne moram rucno traziti.

Moram ovo.nekako odraditi ima dosta istih komandi u xbin i bin, busybox je definitivno jos uvijek glavni.

b4d139fc60617236d476ee16fc3962af.jpg

Može preporuka za punjač?
Iskoristio bih ove popuste 11. da naručim ... :)

Probao ovu skriptu za merge-ovanje i radi ok. Samo posto imam busybox modul, mora se to.raditi posle svakog boota. A nije ni to problem dok postoji init.d.

To sa brisanjem je jos bolje resenje, imas li negdje skriptu ili nesto, da ne moram rucno traziti.

Moram ovo.nekako odraditi ima dosta istih komandi u xbin i bin, busybox je definitivno jos uvijek glavni.

b4d139fc60617236d476ee16fc3962af.jpg

Nemam, ali možeš da modifikuješ ove dve:

1. https://github.com/oviung/android-debloat-script/blob/master/system/addon.d/74-brs.sh

2. https://forum.xda-developers.com/oneplus-3/themes/mod-cm13-debloater-t3477200

Na brzinu sam napravio, nisam probao da li radi. Probaj da staviš u addon.d folder. Valjda će obrisati automatski sledećim dirty flash-om.

1.
#!/sbin/sh
#
# /system/addon.d/los-toybox.sh
#
. /tmp/backuptool.functions

list_files() {
cat <<EOF
EOF
}

case "$1" in
  backup)
    list_files | while read FILE DUMMY; do
      backup_file $S/$FILE
    done
  ;;
  restore)
    list_files | while read FILE REPLACEMENT; do
      R=""
      [ -n "$REPLACEMENT" ] && R="$S/$REPLACEMENT"
      [ -f "$C/$S/$FILE" ] && restore_file $S/$FILE $R
    done
  ;;
  pre-backup)
    # Stub
  ;;
  post-backup)
    # Stub
  ;;
  pre-restore)
    # Stub
  ;;
  post-restore)
   rm -rf /system/bin/toybox
  ;;
esac

2.
#!/sbin/sh
#
# /system/addon.d/los-toybox.sh
# removes LOS14.1 toybox

ls -la

do_unbloat() {
if [ -e "$1" ]; then
rm -rf "$1"
fi
}

unbloat() {
do_unbloat "$S/bin/$1"
}

case "$1" in
backup)
# Stub
;;
restore)
unbloat toybox

;;
pre-backup)
# Stub
;;
post-backup)
# Stub
;;
pre-restore)
# Stub
;;
post-restore)
# Stub
;;
esac

Poslednja izmena:

https://forum.xda-developers.com/an...tool-flashable-busybox-toybox-merger-t3313199

https://www.theandroidsoul.com/merge-busybox-toybox-android/

Sent from my Redmi Note 4x

Poslednja izmena:
@Zile995

Nisam siguran da ce to raditi.

Ta komanda -rf je za brisanje foldera, a u pitanju je symlink.

Obde treba:

#(system/bin) rm toybox

Iz sistema se ne moze pokrenuti naravno (izbrisati zbog permisija), ne moze ni iz terminala u recovery-u, jedino da se napravi flashable .zip i pokusati. Ako ne uspije tu je merge script koja je dobra.

@spaxon

Majstore, svaka cast! Ali, nasao sam to ranije.[emoji847]

Moramo naci malo materije kako unlinkovati (izbrisati) symlink.

Poslednja izmena:
Iz sistema je normalno ovako prošlo, sa -rf je obrisao toybox fajl. Sada ga ne vidi.

Screenshot_20171109-223229.png
Screenshot_20171109-223426.png

Ja sam ga upravo otkljucao posle 10 dana cekanja.

@Zile995

E bravo, nisam mount-ovao system kao RW i to je problem bio. Nisam o tome razmisljao uopste[emoji23]

To je to, gasi internet, motaj kablove. [emoji106]

Ne moze kod mene: 'device or resource busy' kad se pokrene RM komanda, ne znam.kako kod tebe prolazi.

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam ali ovo je dosta komplikovano
Otkljucao bootloader instalirao twrp.
Gledam i gubim se sta dalje kako root magisk sta je to, safety net sta sa ovim??? Ako moze mala pomoc zahvaljujem.

Eto ga podneo zahtev za unlock, da vidimo koliko cu cekati :)

Edit:
Skoro za neverovati posle 10 minuta stize poruka da mi je odobreno otkljucavanje i da skinem Mi unlock tool :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno