Ako pretpostavimo da je prostor dobro izolovan kako bez spominjanja izolacije da damo preporuku nekome ko pita za savet? Jeste da je izolacija pomalo off ali poenta je ogrejati prostor klimom. Usko su povezani. Obzirom da se svi ucesnici teme korektno odnose jedni prema drugima po tom pitanju mislim da nema razloga da se tako nesto sankcionise na bilo koji nacin. Ako treba da se cenzurisemo i oko izolacije onda slobodno noze lock teme a pricu o tome da nastavimo na nekom drugom forumu. Stvarno mislim da nema potrebe za tako necim.
Da malo rascistimo stvari, posto vec lete spinovi:
Kao prvo, tema ni ne bi trebala da postoji, cesto je na margini da se zatvori (pogotovo zbog zadnjih preporuka) ALI moderacija smatra da je korisna, takodje i ja iako nemam klimu jer nemam potrebu za njom.
To sto se ne broje postovi i sto je B Clubbingu ne znaci da mozemo da udaramo postove sa svim i svacim. Ako cemo tako, onda mozemo (kao sto je bilo pokusaja) da otvaramo teme o ves masinama, sudoperama, friziderima itd itd i onda mozemo lepo brisati prvo nacelo pravilnika gde pise da smo striktno IT forum...
Niko ne zeli militarizam na forumu (sto se vidi po temama u BC) ali neke granice moraju postojati.
Imamo ovde lepih primera tipa imam beton zidove sa tom kvadraturom, sta mi je ciniti pa navedete i to je ok.
Nije ok razglabati strane i strane ko je kako lepio, krecio, busio tiple, spolja ili iznutra, ovaj ili onaj tip gipsane ploce, ukrasni ili ne stiropor itd itd itd u nedogled.
Em gusite i trpate temu pa se i ono malo korisnog izgubi...
Napominjem, nije u redu RAZGLABATI, u redu je spomenuti, preporuciti i to je to. Niste deca, odlicno znate granicu.
Ovako imamo cist copy-paste Uradi sam ili SSM foruma, zato sam i rekao da imate doticne pa tamo razglabajte gde je takvoj raspravi i mesto.
Ako mi npr Jozza preporuci 10-ku stiropor sigurno necu traziti savete na IT forumu gde, koji,po kojoj ceni i ko ce mi odraditi isti...
Ili kao sada ako kazem stavljam stiropor na tavan, naravno da treba fda napisete nikako zbog toga i toga.
Nadam se da je sada malo jasnije