Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve zemlje to rade, pdv se na sve placa to nema veze sa iznosom, to je porez na dodatu vrednost.
Imaga ga svaka EU drzava tako da nije nas izum.

TT

Bih nije u EU bar koliko znam, a nikad nece ni biti, to 101% znam, tako da nije reprezentativan primer.
U principu ni u Srbiji u 99,9% slucajeva nema pdv(ni carine) na tako male iznose i gabarite predmeta/paketa.
Zvanicno DA, u praksi 99,9% prodje bez pdv, meni su i vece stvari bez pdv prolazile.

TT

U EU je 22 evra bez PDV-a...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Meni su na sve pdv do sada obracunali (NS carina), pa cak i na naljepnicu u koverti od par $ sa sve isprintanom procedurom na papiru (osnovica za porez, troskovi neki i konacan zbir). Van svake pameti, toliko vremena gube na paket od par $. Zbog toga se i ceka po 5+ dana da ti paket dodje.
Zamisli u vecim zemljama od Srbije da je tako, kako bi zaglavila samo posta

Meni je neki dan stiglo 12 markera u kesici. Povjerovali su u cijenu s pakovanja (>7$) ali su na to naplatili sve živo, tj. 286 dinara. Nikad mi neće biti jasno šta rade.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Meni su na sve pdv do sada obracunali (NS carina), pa cak i na naljepnicu u koverti od par $ sa sve isprintanom procedurom na papiru (osnovica za porez, troskovi neki i konacan zbir). Van svake pameti, toliko vremena gube na paket od par $. Zbog toga se i ceka po 5+ dana da ti paket dodje.
Zamisli u vecim zemljama od Srbije da je tako, kako bi zaglavila samo posta
Da NS carina je rigorozna, BG laganica, stvarno ne znam kad su mi zadnji put nesto oporezovali i carinili, koliko se secam 2014 kad sam kupio fon iz Kine, i tad su mi manje oporezovali jedno 5.000 manje, i od tada nista nije naplaceno do duse nisam kupio fon vise preko AE, ali bilo je dosta skupih i vecih stvari i nikad nista(pu, pu) a non stop narucujem mesecno mi bar 5-6 paketa stignu svaki mesec i sve bez pdv.
Evo bas upravo cekam 2 paketa.
Zivela BG carina.

TT

Ja od 10 sitnica sa alija na jednu ne platim pdv...ns u pitanju

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pa da NS carina je rigorozna, BG ne smaraju male i jeftine stvari a boga mi ni skuplje i vece.

TT

Vala meni u BG svaki treci paket otvaraju. Obavezno sve koji nisu iz Kine otvaraju bez obzira na naznacenu vrednost. Iz Kine mi recimo naplate svaki 5.

Ša ja znam, meni su sve sitne stvari (NS) prolazile bez dažbina, pogotovo one nepraćene. Prošla je i koja praćena ali obično tracking number aktivira "alarm" kod carinika pa bace pogled na cenu na netu.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Koliko treba SingPost Neregistrovana da dodje do Srbije. Poslali kinezi 17. tog mi band 2.Uglavnom mi sve dolazi PostNl

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ako nekome koristi informacija, mada nema veze sa carinom na pakete posalte preko alija, ebay itd...

Pre 4 nedelje, carina+porez na 3 laptopa, 2 fona i 3 para sluški, na ANT-u plaćena 1350e. Doduše nisu računali našu vrednost, već vrednost sa računa.

Pazite da se ne zeznete da pokušate da ubacite stvari u kofer, makar i odpakovane. Sad sve gledaju i cede, pa i cabin crew. Jako je teško promuvati neku tehničku stvar (ili više njih), jer traže da se pokažu lični pdoaci na laptopu, slike na fonu itd.

Tako da ako stavite samo fin u džep i u fazonu "moj je", ipak se može desiti da vam traže dokaz da je stvarno vaš, a ne nov fon izađen iz pakovanja.

Bolja je varijanta ići na Budimpeštu, pa preko horgoša 2 uneti stvari u Srbiju.

Poslednja izmena:
АНТ = Аеродром Никола Тесла?

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

da

Мени прије три недеље отприлике другар донио Галакси С8 из Абу Дабија све у кутији и нико га ништа није питао.
Мораћу да обавјестим ове моје тамо да сад пазе кад доносе технику.

Sreca, vrv nisu videli...

*** који папци, сад ће још све да прегледају кад доносиш.

To svima sada pregledaju sve, kao u doba Tita, ili mislis samo kome gledaju njima gledaju sve?

Uf, sad se vraća drug iz Abu Dabija sa tonom stvari, bojim se da ga ne skembaju za gluposti.

Gomila naših curica radi u bliskoistočnim aviokompanijama, i praktično svakodnevno su u mogućnosti da donose stvari odatle. Verovatno je počelo da se preteruje, pa su se i carinici "uozbiljili".

Vidim da ste upuceni, kazite mi da li postoji mogucnost prelaska granice sa jednom-dve graficke karte vise puta odnosno konfiguracijom na relaciji Bosna i Hercegovina- Srbija i obrnuto a da se ne placa carina? Jedan od prijatelja zivi na pomenutoj relaciji a plasi se da bi mu graficke ili konfiguracija bile ocarinjene prilikom svakog prelaska granice. Graficku (dve graficke) bi koristio za mining, a kupio bi ih u Srbiji posto je strani drzavljanin i na takav nacin iskoristio povracaj pdv. Dakle nikakvo preprodavanje (svercovanje) kao i ostale ludosti. Hvala.

Poslednja izmena:
Ne cimaju na granicama ljude koji normalno pređu i vrate se. Mislim, može da se zalomi pa da BAŠ njega pretresu ali treba ili da im je dosadno ili da je sumnjiv.

Gomila naših curica radi u bliskoistočnim aviokompanijama, i praktično svakodnevno su u mogućnosti da donose stvari odatle. Verovatno je počelo da se preteruje, pa su se i carinici "uozbiljili".
Moja sestra radi. Ponekad ih pretresu, a često im stvari ni kroz rentgen ne provuku. Sve zavisi.

Ne cimaju na granicama ljude koji normalno pređu i vrate se. Mislim, može da se zalomi pa da BAŠ njega pretresu ali treba ili da im je dosadno ili da je sumnjiv.

Nije tacno. Kad sleti avion iz emirata uvek, ali uvek te pitaju odakle dolazis i ako kazes UAE 100% ides na xray. Tako je zadnjih 2.5 godine od kada idem barem 1x mesecno. Evropske letove ne pretresaju, ali sa bliskog istoka uvek i sve. Sad su mi i drugaricu cabin crew pretresli a bas sam je natovario :D Ode 1300 evrića ***...

Nisam odgovorio za njih, pitanje je bilo za Bosnu? Možda ja nisam skapirao...

A možda je fazon u presijedanju, sestra nije direkt let za BG imala.

Da, pitanje je bilo za Srbija-BiH. Ni meni nije jasno otkud Emirati odjednom :D
Ali, korisni savjeti ako me put nekada u zivotu tamo navede :)

Nije tacno. Kad sleti avion iz emirata uvek, ali uvek te pitaju odakle dolazis i ako kazes UAE 100% ides na xray. Tako je zadnjih 2.5 godine od kada idem barem 1x mesecno. Evropske letove ne pretresaju, ali sa bliskog istoka uvek i sve. Sad su mi i drugaricu cabin crew pretresli a bas sam je natovario :D Ode 1300 evrića ***...
To sto se plati jos i nekako, ali ako nisu prijavili, a nadje se - jao!
Samo i dalje nisi rekao sta je novo u tome?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno