Sve zemlje to rade, pdv se na sve placa to nema veze sa iznosom, to je porez na dodatu vrednost.
Imaga ga svaka EU drzava tako da nije nas izum.
TT
Da NS carina je rigorozna, BG laganica, stvarno ne znam kad su mi zadnji put nesto oporezovali i carinili, koliko se secam 2014 kad sam kupio fon iz Kine, i tad su mi manje oporezovali jedno 5.000 manje, i od tada nista nije naplaceno do duse nisam kupio fon vise preko AE, ali bilo je dosta skupih i vecih stvari i nikad nista(pu, pu) a non stop narucujem mesecno mi bar 5-6 paketa stignu svaki mesec i sve bez pdv.Meni su na sve pdv do sada obracunali (NS carina), pa cak i na naljepnicu u koverti od par $ sa sve isprintanom procedurom na papiru (osnovica za porez, troskovi neki i konacan zbir). Van svake pameti, toliko vremena gube na paket od par $. Zbog toga se i ceka po 5+ dana da ti paket dodje.
Zamisli u vecim zemljama od Srbije da je tako, kako bi zaglavila samo posta
Moja sestra radi. Ponekad ih pretresu, a često im stvari ni kroz rentgen ne provuku. Sve zavisi.Gomila naših curica radi u bliskoistočnim aviokompanijama, i praktično svakodnevno su u mogućnosti da donose stvari odatle. Verovatno je počelo da se preteruje, pa su se i carinici "uozbiljili".
Ne cimaju na granicama ljude koji normalno pređu i vrate se. Mislim, može da se zalomi pa da BAŠ njega pretresu ali treba ili da im je dosadno ili da je sumnjiv.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Hvala na odgovoru i pozdrav....
Ne cimaju na granicama ljude koji normalno pređu i vrate se. Mislim, može da se zalomi pa da BAŠ njega pretresu ali treba ili da im je dosadno ili da je sumnjiv.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
To sto se plati jos i nekako, ali ako nisu prijavili, a nadje se - jao!Nije tacno. Kad sleti avion iz emirata uvek, ali uvek te pitaju odakle dolazis i ako kazes UAE 100% ides na xray. Tako je zadnjih 2.5 godine od kada idem barem 1x mesecno. Evropske letove ne pretresaju, ali sa bliskog istoka uvek i sve. Sad su mi i drugaricu cabin crew pretresli a bas sam je natovarioOde 1300 evrića ***...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari