Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da tako je i meni bilo dok sam koristio, mora 2x da se pokreće miner. Na kraju modovao bios jer je to bilo nestabilno (reboot svakih dan-dva)

Nisu se udostojili da naprave atiwinflash da moze da flesuje 6 karata nego moze samo 3. A rig vise nije na dohvat ruke.

EDIT: reseni preko AB. Znaci frekvencije ipak bolje preko AB

Kako misliš može samo 3?
Flešuje bez problema koliko hoćeš, jednu po jednu

Flešuješ preko cmda čoveče, cmd run as admin pa atiwinflash -p 0 imebiosa.rom. 0 menjaš onda u 1 2 3... Za svaku kartu. Kliktanje po gui je za nubove [emoji16] [emoji28]

+1 najbolje kao sto vojkan rece, jos ako imaju istu mem sve odjednom sa jednim biosom preko dosa i cao :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

A jel kucate komandu atiflash ili atiwinflash? Vidim oba načina rade

tako sam i radio ranije nego reko me ovi jućuberi poremetise sa gui varijantom

ja sacuvam svaki zasebno pa isto tako flesujem nazad, svaa karta svoj bios dobije

Možeš da proveriš sa npr total commanderom da li su originalni bios fajlovi identični (uglavnom jesu kada uzmeš više karata iz iste serije odjednom) i ako jesu ok je da flešuješ jedan isti fajl na sve.

Meni se dosad nikad nije desilo da uzmem nekoliko istih karti a da imaju razlicite biose. Jel i to moguce?

Naravno da je moguće.

Nisu se udostojili da naprave atiwinflash da moze da flesuje 6 karata nego moze samo 3. A rig vise nije na dohvat ruke.

EDIT: reseni preko AB. Znaci frekvencije ipak bolje preko AB

Dokle prvi razred
atiflash.exe -f -p 0 Ime biosa.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 1 Ime biosa.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 2 Ime biosa.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 3 Ime biosa.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 4 Ime biosa.rom
timeout /t 5
shutdown.exe /r /t 00
eto ti bat file ;)

Dokle prvi razred
atiflash.exe -f -p 0 Ime biosa.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 1 Ime biosa.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 2 Ime biosa.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 3 Ime biosa.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 4 Ime biosa.rom
timeout /t 5
shutdown.exe /r /t 00
eto ti bat file ;)

Radio sam tako menjanje biosa pre 10ak godina kad sam otkljucavao tada zvane "pipeline" na radeonu 9800SE, a takodje i pre 3-4god na 280X i 270X samo kazem da sam iz nekog razloga pomislio da je taj nacin prevazidjen gledajuci par youtube videa.

Ima li neko iskustva sa napajanjem "1200W LC-Power LC1200 V2.4 Platinum-Serie"?

Znam da LC nije bas neki bred ali po domacim radnjama daju 5 godina garancije ( tako barem pise )

SRBPolaris (update u prvom postu)

Pozdrav narode, imam 4 x Asus dual 580 04G, sve elpide memorije. Modovao sam biose sa nekom drugom ranijom verzijom polarisa i postigao 29.3 na svakoj sa ovim podesavanjima: Core 1160,mem 2000, strapove sam skinuo negde sa neta i stavio max power tune na 120 W (sto se vidi na fotki koju kacim) i radi sve ok. Problem je sto kartice trose kao djavo, koliko vidim oko 150,160 W. Napone sam iscitavao iz gpu-z i iznose: 1.03v, 1.13v, 1.01v, 1.12v. Ocajnicki pokusavam da spustim potrosnju ali realno kada to uradim iz AB-a zapuca komp. Iz Polaris editora ne znam kako da to uradim. Moze pomoc? Casticu hvala Bogu..

Pogledajte prilog 240027

Poslednja izmena:
Skini zadnji afterburner 4.4.0 u njemu mozes skinut napon -200mv, ako ne pomaze imas mogucnost da kroz bat fajl kontrolises napon, imas takodjer i ndrive 0.2.1 tool a ako u konacnici ne upijes onda u biosu upisi napone na kojim mislis da su karte stabilne, mislim da prvo treba naci stabilan napon za karte pa se onda igrat u biosu sa tim podesavanjima.

Koje napajanje za 3 vega 56 kartice ? Dali maticna TB250-BTC dobar izbor ?

ja bi isao na neku jeftiniju plocu sa 4 slota i jeftiniju ddr3 memoriju, znaci Asus H81 ona zuta ploca sa 4 slota G1840, 8GB ddr3 za vege treba vise sistemskog rama, a ddr4 bas i nije jeftin trenutno, sto se tice napajanja isao bi na RMi 1000 imas dovoljno kablova za 4 vege a i snaga je dovoljna. Odma u startu zaboravi na gpu coine te karte vjerovatno nikad nece biti isplative na gpu coinima ali na memorijiskim algoritmima kakvi su ethas i cryptonight karta briljira, a tu je potrosnja konkretno monero 160w dok na Eth-u zavisi kako se nastima recimo 170w....u svakom slucaju treba se malo pozabavit da se izvuce maksimum iz ti kartica ali ima dosta tutorijala pa snaces se.

nemoj planirat rigove sa vise od 4 vega kartice jako je problematicno pocevsi od drivera HBCC, pa do sistemskog rama pa do napajanja za 7 ili 8 Vegi jednostavno ispod 2000w ne treba nista planirat a to su opet dva napajanja kad saberes sve i oduzmes neko moje misljenje treba ganjat do 4 kartice i fokusirat se na jeftine ploce u kombinaciji sa ddr3 memorijom. Bolje napravit 2 riga po 4 karte nego jedan sa 8, ustvari ne znam moze li se ikako pokrenut 8 Vegi na jednom rigu postoje razne prepreke.

@goldi, hvala za info da moze -200mv da se stavi sada. Najzad moze da se koristi samo AB. Samo što na jednom rigu gde su Strix 570, tamo ne prikazuje da moze da se menja napon uopste sada, ali nebitno.

Sent from my S6 Edge

SRBPolaris (update u prvom postu)

Skini zadnji afterburner 4.4.0 u njemu mozes skinut napon -200mv, ako ne pomaze imas mogucnost da kroz bat fajl kontrolises napon, imas takodjer i ndrive 0.2.1 tool a ako u konacnici ne upijes onda u biosu upisi napone na kojim mislis da su karte stabilne, mislim da prvo treba naci stabilan napon za karte pa se onda igrat u biosu sa tim podesavanjima.

Treba li neko temeljnije brisanje prethodnog AB-a i samo uninstal?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Cim na netu to niko ne bude pitao bar 3 dana :) u prevodu, ni referentnih nema dovoljno.

Hvala, bas sam juce trazio review za LC-Power LC1200 i nisam nasao bas nista, a koliko vidim to bi trebalo da bude isto napajanje samo malo drugacije brendirano.

Isto napajanje. Samo LC lepi nalepnicu preko njega.

Poslednja izmena:
Vrh Dno