Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Coins for products, može da se uhvati, samo mora se biti extra brz :) Tako sam uzeo 10tak stvari.
Za mi band 2,probaj da ga opet sinhronizujes sa telefonom.A za pozive nznm, mozda negde u permissions na telefonu nisi postavio za mi fit. Mada me cudi ako stizu poruke.

Послато са x600 уз помоћ Тапатока
Kako si uspeo?

Pa nznm, odaberem uglavnom predmet koji ima više komada, imam vec registrovanu karticu na AE i to je to u 2 klika. Da ne bude da lažem :)
a48ff8575e8f2e9128d022d2006054c8.jpg

Послато са x600 уз помоћ Тапатока

Da li je neko narucivao stvari za sredjivanje auta, tipa sundjere za polirku, krpe, cetke itd, interesuje me ovi nasi na carini kakvi su povodom toga, da me nesto ne oderu?

Kako uopšte ide naplata carine ako reše da naplate? Jel kontaktiraju sa carine, ili pošiljka stigne zajedno sa uplatnicom?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Za stvari koje idu postom, stize ti da platis kada preuzmes. Obicno postari uopste ne nose, nego ti samo ostave cedulju da odes da platis u Posti u pokupis paket.

Ako ide kurirskim sluzbama, zavisi. Kod DHLa se prvo placa na racun (njihov za spediciju, a racun carine za carinu/PDV) pa onda ti donose.

OT: Jel' moze neko, ko ima AliBaba.com nalog, da proveri kada kupuje bilo sta da li ima SSL na stranici za placanje??

A sta kada carina prevazilazi zdrav razum, tj kad je nešto plaćeno jeftino, a oderu sa procenom, pa i sa samom carinom, što se verovatno desava, jel moze da se odustane od preuzimanja, i da se ne plati, ili ipak mora da se plati? Kako je to zakonski regulisano?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ne moras da primas posiljku, ali ako je ne prihvatis, neces ni dobiti pare nazad od Ali-a za posiljku mozda :)

Za stvari koje idu postom, stize ti da platis kada preuzmes. Obicno postari uopste ne nose, nego ti samo ostave cedulju da odes da platis u Posti u pokupis paket.

Ako ide kurirskim sluzbama, zavisi. Kod DHLa se prvo placa na racun (njihov za spediciju, a racun carine za carinu/PDV) pa onda ti donose.

OT: Jel' moze neko, ko ima AliBaba.com nalog, da proveri kada kupuje bilo sta da li ima SSL na stranici za placanje??
Za 70+ narucivanja sa alija nikad nisam isao u postu po paket,uvek mi je postar doneo i one bez dazbina i one za koje sam trebao da platim...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Za 70+ narucivanja sa alija nikad nisam isao u postu po paket,uvek mi je postar doneo i one bez dazbina i one za koje sam trebao da platim...

Takođe za 20+ paketa ista situacija, izgleda samo u većim gradovima ostavljaju ceduljicu. (usled većeg obima posla ?)

Sent from my m2 note using Tapatalk

Moguce...

Takođe za 20+ paketa ista situacija, izgleda samo u većim gradovima ostavljaju ceduljicu. (usled većeg obima posla ?)

Sent from my m2 note using Tapatalk
Mislim da ce pre biti ono ako si ok sa njim ili ako njega ne mrzi onda on donese sam i ako ne mora.
Bar tako je u mom slucaju,super smo sa "cika" postarom (cak ima otac i njegov mob ako sta treba).
Neki dan sam ga zvao i rekao mu ako ne moze u sanduce,a nas nema kuci da ubuduce ostavlja kod komsije 2 sprata iznad nas...i tako je i bilo,a ja sam iz Bgd ;)
Ma bezi jos da moram svaki put u Mirijevsku postu sa Zvezdare poludeo bi...ne bi nista ni porucivao ;)

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

I meni donosi, ali drugima u zgradi ne :)

Мени се једном десило, пре два месеца да поштар није ни оставио цедуљу да је пошиљка стигла и да никога није било кући. Срећом звали су ме из поште на мобилни да питају да ли хоћу да преузмем пошиљку, дај дан су требали да је врате за Кину. Није био мој поштар него неки други, мој је био на годишњем. Пошиљка је била од 0,5 еура могла је да стане у сандуче само кад се отворе вратанца са више појединачних вратанца. Можда није имао тај универзални кључ.
Е сад, не знам да ли остављају цедуље кад пакет нема праћење? Како би иначе знао да је стигао.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Jutros mi stigao spigen rugged, defektan na jednom mestu. De li prvo da pišem prodavcu (alientech store) ili da otvorim despute odmah (nisam nikad imao problema ranije pa nemam iskustava sa ovim)?!

Ovde ima opširnije o problemu...
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=5290135

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Jutros mi stigao spigen rugged, defektan na jednom mestu. De li prvo da pišem prodavcu (alientech store) ili da otvorim despute odmah (nisam nikad imao problema ranije pa nemam iskustava sa ovim)?!

Ovde ima opširnije o problemu...
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=5290135

Iz iskustva sa njima, otvoris dispute, snimis obavezno video kao dokaz i sliku jednu. Prodavac trazi da ugasis dispute i da ce poslati nov, zatvoris dispute, ako proba da te zezne i ne posalje, imas dokaz da si pokrenuo dispute i on te slagao, sve to lepo posaljes posle ovima.
Ovo je sigurniji nacin, a mozes i prodavcu da posaljes poruku, sliku i naravno video i da verujes na rec da ce ti poslati ako uopste bude hteo da posalje.
Biraj od ova dva nacina. :)

Hvala za info. Kontam da ću da pišem prodavcu prvo, imam još 38 dana do isteka dispute opcije; ako bude poslao, do tada će stići sigirno obzirom da je i za ovu trebalo 20ak dana (od toga više od pola kod nas na carini bio).

Sad samo još da pitam da li da odradim potvrdu da sam primio robu prvo ili da čekam još da vidim hoće li mi poslati/stići drugi paket?...tj da li imam opciju dispute i posle konfirmacije o prijemu pošiljke i koliko dugo?

Nemoj da potvrdis za sada nista, posalji mu poruku i video kao dokaz da ti je stigla defektna maska, pa vidi sta ce ti reci, dal hoce da pristane da posalje drugu, ako vrda otvaraj odmah dispute, znaju da budu i te kako bezobrazni, pilicari kao ovi nasi, cast izuzecima al su namazani i oni.

Sad sam pogledao kod mene na nekim predmetima, mozes da otvoris dispute 15 dana po tvojoj potvrdi da si dobio paket.

Poslednja izmena:
Tesko da ce deformisani case da priznaju kao defektno.

@Dakii hvala još jednom na informaciji. Još samo da pitam kako da pošaljem i video obzirom da u pismu mogu da odradim attach samo jednog fajla i to slikovnog tipa do 5mb veličine?!

Tesko da ce deformisani case da priznaju kao defektno.
Nista se ti ne sekiraj, nek mu posalje poruku sa slikama pa nek vidi sta ce mu ovaj reci. Nista ga ne kosta da posalje dokaz i dobije ono sto je platio a ne deformisan proizvod.

@proday
Vidi preko kompa dal moze i video u porukama, za dispute znam da moze. Ako ne moze posalji slike kao dokaz i sacekaj odgovor prodavca.

Poslednja izmena:
Niko ne koristi AliBabu, izgleda?:)

Poslao sam text i jednu sliku (koliko preko kompjutera može max). Čekam odgovor

Memi koliko se čini ovih dana prenaduvane cene na aliju... ?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Da, zato što će da ih vrate nazad na normalne cene koje su bile 11.11 kao veliki popust, a ustvari cene će biti kao u oktobru.

Sent from dark edge

Šta da koristimo do tad... koji sajt za džidža bidže? Gearbest?

Bio je neki add-on/plug-in za browser-om koji pokazuje kretanje cena za svaki pojedinačni proizvod ali se ne sećam kako se zove.
Preko njega lepo vidiš da li je veštačko duvanje cena i kada je najbolji trenutak za kupovinu.

Imao sam ja ali sam obrisao. Search u Chrome i u ekstenzijama tražiti AliExpress, biće nekih sigurno.

Sent from dark edge

Nisam do sad imao ovoliko opcija za slanje, koga da odaberem (osim dhl)
Koji su ovi post nl, jesu brži od kineske pošte, šta predlažete da odaberem?
d07f1fa6da0e98fa1dd262ef0faed80c.jpg

Pa izaberi holandsku, džabe je... inače kineska je najbrza. Mada nema tu nekih pravila.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno