Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada se smanji duvanje manja je izmena vazduha, kad zahladni nece moci da ugreje.

Kad zahladi vući će više od 300W pa može da duva i na dve crte

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Bas to. Kad zahladi nije frka. Naravno, najmanji je problem okrenuti krilca ili ih podici cisto da se promeni strujanje vazduha. Daleko od toga da duva blizu mene nego me zeza putanja kojom vazduh cirkulise po prostoriji. To je jako blago, jedva primetno ali kada je na izduvu manje od 300W sam vazduh je jedva mlak i to sto dodje do mene je hladnjikavo i osetim na vratu odmah. Sada je vec 500W potrosnja tako da je taj "problem" resen sam od sebe.

Za 12 sati odrzavanja temperature tokom noci na setovanu temperaturu od 22 stepena mision 18 požderala 7kwh

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Prosek 583W. Znači da se opet gasila?

Ta klima je očigledno dizajnirana za ogroman prostor u kome će nonstop raditi na 70% snage, i tu jedino može održati efikasnost inverter klime više kategorije

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Mislim da se nije gasila,ali ne mogu biti siguran...nisam je ni jednom uhvatio da se gasila a stalno sam obracao paznjun na nju u vise navrata

Ta klima je očigledno dizajnirana za ogroman prostor u kome će nonstop raditi na 70% snage, i tu jedino može održati efikasnost inverter klime više kategorije

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Baš tako. Sve u opsegu 900W do 1500W je "domaći teren" za tu klimu. Ona stvarno greje, ali nema meru pa prekardaši, pa onda ode u gašenje.
@ćimo
kako ti radi 12-ca? Koliko troši?

Prosek je taj sto si napisao a ni jednom je nisam uhvatio da radi ispod 740w...sto znaci da postoji mogucnost da se gasila a da ja to nisam primetio i drugo sto bi moglo biti je da mozda merac neradi dobro u sta bas neverujem ali ko ce ga znati..

12-ka mi ni sada neradi non-stop jer taj prostor ima jako male gubitke,ali kad radi spusti potrosnju na 270w-310w i sa njom sam relativno zadovoljan jer ipak ima koliko toliko "normalnu" modulaciju

Poslednja izmena:
To zavisi od klime. Tih 4W je Pch, tj (uprošćeno) snaga grejača kompresora, i za svaku klimu može biti drugačija. Kod nekih klima radi non-stop, kod drugih se pali ispod +5℃, kod trećih je ta snaga čak 20+W, itd. Uglavnom korisna stvar, jer se kompresor kao i motor od auta haba najviše kod "hladnog starta". Kod inverter klima ovo nije toliko izraženo, jer kreću lagano, a ovaj grejač im održava ulje na željenom viskozitetu, kako bi kompresor imao optimalno podmazivanje.

Poslednja izmena:
E *** kasno sam video post pa sam vec upalio klimu , pa ne znam , mislim da je tu negde oko 5w , ako se setim pogledacu uvece kad je bude gasio . Sto mog stana tice , sinoc jeugasio oko 23h i do ovog momenta je u stanu bez grejanja bilo 22.4c , izluftirao sam i upalio , gubici minimalni i videcemo jos danas koliko ce potrositi ali mogu slobodno reci da je za ovaj mesec klima potrosila 21 kwh :)

Sta znaci prednost zivota u zgradi ..

Model Number
Outdoor Unit MOB01-09HFN1-QRD0GW MOB01-12HFN1-QRD0GW
Indoor Unit MSMBBU-09HRFN1-QRDOGW MSMBBU-12HRFN1-QRDOGW
Electrical
V -,Hz,Ph 220·240,50,1 220·240,50,1
Inverter Type 3D DC 3D DC
Capacity
Cooling Capacity
Btu/h Rated( min-max) 9000 (2400 - 11000) 12000 (2500 - 14000)
kW Rated (min-max) 2.6 (0.71 - 3.23) 3.5 (0.74 - 4.41)
Heating Capacity
Btu/h Rated (min-max) 10000 (2400 - 12000) 13000 (2500 - 16000)
kW Rated (min-max) 2.9 ( 0.71 - 3.52) 3.8 (0.74 - 4.69)
Performance
SEER (average) W/W 7.3 6.5
Energy Rate Cooling A ++ A ++
SCOP (average / warmer) W/W 4.0 / 5.1 4.0 / 5.1
Energy Rate Heating (Average / Warmer) A +/ A+++ A +/ A+++
Tol °C -15 -15
(m3
/h) Hi / Me / Lo Hi / Me / Lo 450 / 360 / 300 470 / 425 / 300
Indoor Sound Power Level dB(A) Hi 52 52
Indoor Sound Pressure
Level dB(A) Hi / Med / Lo / SL 37 / 30 / 23 / 19 38 / 31 / 24 / 20
Dimension, Weight &
Piping Sizes
Net Dimension (mm)
Indoor (W x D x H) 730 x 198 x 293 810 x 200 x 300
Outdoor (W x D x H) 800 x 333 x 554 800 x 333 x 554
Packing Dimensions (mm)
Indoor (W x D x H) 810 x 285 x 375 890 x 285 x 385
Outdoor (W x D x H) 920 x 390 x 615 920 x 390 x 615
Weight
Indoor (Net / Gross) 7.4 / 9.8 8.2 / 11.1
Outdoor (Net / Gross) 29.4 / 32.5 29.3 / 32
Piping Size
Liquid Ø mm (inch) Ø6.35/ (1/4”) Ø6.35 (1/4”)
Gas Ø mm (inch) Ø9.52 (3/8”) Ø9.52 (3/8”)
Applicable Area m² 12-18 16-2

Evo specifikacije Mission 18 sa ACS sajta, pise lepo da je potrosnja od 740w

Nije to potrošnja struje, već količina toplote koju daje klima. Na stranu što kopiraš podatke za 9 i 12.

Aaaaa zamisli pcketine , do juce je pisalo da je potrosnja od - do , sad pise da je Potrošnja struje hlađenje (KW)1.54 Potrošnja struje grejanje (KW)1.50 .. Za 9 i 12-ku jos uvek lepo pise raspon potrosnje a za 18-ku su promenuli da ljudi ne bi mogli da im reklamiraju klimu.. Kakve fukare neverovatno :p

Rekao sam @tesli da uslika stranicu gde se vidi sta su imali postavljeno , kao da sam znao sta ce gmazovi uraditi ..

Poslednja izmena:
Ja uslikao na sajtu uvoznika i tehnomanije ;)
2a5ce24c7ac507c27bdfed0637b397ae.jpg
60db09942ed26137aa1c559d9c62d1fc.jpg

Klima uredjaji - diskusija, pitanja

Drugovi, braco, znalci: doslo i kod mene vreme da se snadjem za grejanje.

Na slici vam je stanje u stanu sa namestajem, hteo bih da stavim klimu izmedju dva klizna vrata koja vode na terasu. Povrsina sobe je 34.5 m2. Hteo bih Daikin klimu da kupim. Sta predlazete koju i koje jacine?

Druge varijante za grejanje nema, grejao bih samo taj prostor klimom (spavaca-dnevna) imam sa obe strane stanove koji se greju, tako da se moze reci da sam ususkan. Radijatora kao na slici nece biti.

dae854bbdc18da093142d749ff1a58a5.jpg

Molim za predlog drugovi. [emoji4]

Poslednja izmena:
Koliko para si spreman da das za klimu bez ugradnje ?

Ima neki poseban razlog zasto zelis Daikin ili ?
I reci nam odakle si , nisu cene svuda iste ..

Poslednja izmena:
Next, neka coveka da kupi daikin i da vidimo kakva su iskustva,i to i jeste najlogicnije resenje za mesto unutrasnje jedinice

.....Ali ipak FUJITSU ASYG12LMCE/AOYG12LMCE

Ili DAIKIN FTXB35C / RXB35C

Cak ako se ne varam ovaj daikin je nesto bolji po spec, mada mali je izbor kod daikina

Poslednja izmena:
Citao sam ovu temu i vidim da ima i neke napredne mogucnosti, ali nisam ogranicen na tu marku. Novac toliko nije problem, koliko zelimo dobro da se grejemo, po najmanjoj mesecnoj ceni :) iz Srbije sam, Vojvodina.

Koja klima si cuo da ima neke napredne mogucnosti , Daikin ?

@jozza,12-ka pojela za oktobar 54kwh za oktobar,greje dve sobe oko 35m2 sa minimalnim gubitcima a trenutno na odrzavanju vuče 280w...moram reci da za te dve sobe ona za sada super odradjuje posao,da napomenem da mi se u jednoj od tih soba kupa i spava beba pa je uglavnom konstantna temperaturu izmedju 23 do 25 stepeni

Aaaaa zamisli pcketine , do juce je pisalo da je potrosnja od - do , sad pise da je Potrošnja struje hlađenje (KW)1.54 Potrošnja struje grejanje (KW)1.50 .. Za 9 i 12-ku jos uvek lepo pise raspon potrosnje a za 18-ku su promenuli da ljudi ne bi mogli da im reklamiraju klimu.. Kakve fukare neverovatno :p

Rekao sam @tesli da uslika stranicu gde se vidi sta su imali postavljeno , kao da sam znao sta ce gmazovi uraditi ..

Ja se tu ne bih slozio. Ja bih isto uradio da mi se neko zali na tu klimu. Zasto sebe da uvaljuju u probleme i objavljuju ocigledno lazne specifikacije? Ovako su lepo tu problematicnu stavku povukli. Tesla se zalio da je specifikaciju procitao na njihovom sajtu tako da je to bilo sasvim za ocekivati da se desi. Samo su skinuli odgovornost sa sebe i prebacili na uvoznika. Tako bi i trebalo da bude ;)

Pa OK , ima tu logike , no zasto onda nisu skinuli podatke od ostalih Mission modela , nego kako se pojavio problem odmah se ogradjuju , svakako ce oni na ovaj ili onaj nacin to reklamirati uvozniku kao sto je on njima , nisu ni oni blesavi , ili ce je utrapiti nekoj firmi gde ih zabole za potrosnju i rad klime , ne brini nece oni sebe ostetiti to je sigurno . Kako god , ajde da mi vidimo kako ce @tesla proci , ako se posle ovog skidanja ograde onda su sve rekli o sebi ..

Koja klima si cuo da ima neke napredne mogucnosti , Daikin ?

Da, npr. vertikalno se istu mogu pomerati krilca, smanjuje temperaturu kad nikog nema unutra, pojacava temperaturu kada udjes (sto mi nije lose posto radnim danima stizem kuci oko 19h), itd. Ali kazem nisam vezan za marku. Slobodno predlozite bilo sta drugo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno