Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naplaćuje je se samo SMS za odliv direktno sa računa preko elektronskih naloga (ebank/mbank). Ne naplaćuju info SMS za transakcije karticom. Tako su meni objasnili pre par meseci.

Potvrdjujem ovo sto kaze @weatherman

Da li se placa održavanje/vođenje računa?
Zadnji put kad sam čitao temu i hteo da otvorim račun bilo je nekih priča da će se plaćati vođenje računa oko 200 rsd pa sam odustao od otvaranja.
Hteo sam da pređem iz Intese gde je su podigli cenu na 185 rsd.

Rade li ekspoziture subotom, i ako rade koje je radno vreme?
Neverovatno da takve stvari nisu napisali na sajtu.

Pitanje: Kada želim da uplatim novac na svoj račun, da li se plaća provizija?
Je li može u Pošti npr da se uplati 50000 din bez provizije na tekući račun?
Hvalaz

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

procitaj prethodnih nekoliko strana, bukvalno se to pominje na svakoj...

Piše za uplatu na račun drugog lica, što mu dodje prenos sa računa na račun.
Kako ide priča za uplatu keša na tekući račun?

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

A lepo piše na kraju
"Ovaj nalog je generisan elektronski i važi bez potpisa i pečata Banke"

Upravo to. Razumem da bude jedna tarifa za potvrde koje se ticu nekih uverenja, ali da je za običan papir koji predstavlja potvrdu o izvšrenom plaćanju tarifa 300 dinara to mi je nekako neshvatljivo.

A i dan danas ne razumem ko je smislio sistem u kojem odstampan elektronski nalog direktno iz sistema ne vazi.

Upravo to. Razumem da bude jedna tarifa za potvrde koje se ticu nekih uverenja, ali da je za običan papir koji predstavlja potvrdu o izvšrenom plaćanju tarifa 300 dinara to mi je nekako neshvatljivo.

A i dan danas ne razumem ko je smislio sistem u kojem odstampan elektronski nalog direktno iz sistema ne vazi.
Sto te cudi pa TB to naplacuje 400 rsd, znam iz licnog iskustva, pa ovih 300 "nije lose".

TT

Nema provizije da li uplatio 10 dinara ili 10 miliona ako koristis onaj sablon...

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Pa moze li da se odjavi to slanje sms-a nakon realizacije e-banking placanja?
Не знам ни зашто наплаћују кад у Тарифнику фино пише да је бесплатно(за Рачун Плус)

Ali u ebank piše drugačije...

Ja sam deaktivirao, ali iskreno nije mi ni potrebno, tu je ebank, mbank... proveri se sve brzo.

Tako je, to je zato sto znaju da SUP/MUP i ostala boranija zahteva iste, pa ljudi ne bi koristili njihovu banku zbog toga.
I RF daje neke od tih potvrda besplatno, iz istih razloga. Skroz je koretkna za takve stvari.

Mislim da banke to naplacuju da ne bi ljudi placali online i onda za sve trazili potvrde, ali da nije im cim sto jednom u 5 godina neko trazi zbog LK i pasosa.

TB daje besplatno potvrde o izvršenim nalozima. Meni su slali više puta.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Ne pricam o potvrdama o izvrsenim nalozima, nego recimo potvrda da im nista ne dugujem, kako bih mogao da prebacim platu u drugu banku, to je bilo pre 1.5 dana.
Znam valjda sta i koliko sam platio.

A te potvrde o kojima ti pricas, naravno ne naplacuju, ni oni ni BI ni RF, to je ono sto znam licno, za ostale banke ne mogu da tvrdim.

TT

nego recimo potvrda da im nista ne dugujem, kako bih mogao da prebacim platu u drugu banku, to je bilo pre 1.5 dana.
Znam valjda sta i koliko sam platio.

Kakve ovo veze ima ?

Odeš u drugu banku, otvoriš račun, taj račun, dostaviš u firmi, finansije i to je cela procedura.

Aha, samo sto si ti ili nezaposlen ili to nikad nisi radio.
Moras da si "cist" u jednoj banci da bi mogao da primas platu u drugoj tj. da se prebacis.
Pa zamisli da otvoris u jednoj pa udjes u minus, onda lepo odes u finansije i samo kazes od sad mi na ovaj drugi racun uplacujte ne na onaj stari a predhodno otvoris novi TR u drugoj banci, pa i tu uzmes minus zaduzis se, pa onda posle par meseci kazes aj sad na treci, cetvrti itd.
Mnogo si naivan a i ne znas kako funcionise to ocigledno.
Mozes ti da otvaras koliko hoces racuna ali platu ne mozes da prebacis da primas na novi dok iz banke ne potvrde da im nista ne dugujes.
Zaposlen si ili znas nesto sto niko u Srbiji ne zna.

TT

Šta napriča to, šta tvoju firmu briga gde si se ti zadužio? Ja kad sam menjao banku samo sam računovodstvu poslao mail sa novim računom i to je bilo to. Možda je kod tebe stvarno tako ali mi nije logično da te tvoja firma proverava

• Like
Reagovanja: M J
Zavisi koja je firma u pitanju. Ja sam skoro menjao račun na koji mi leže plata i isto su mi tražili potvrdu da ništa ne dugujem iz prethodne banke.

E da je samo moja i burazerova.
Ja sam u jednoj drzavnoj agenciji, brat kod privatnika takodje kad je iz SG prelazio u Piraeus isto su mu iz racunovodstva trazili da donese da ne duguje nista u banci iz koje odlazi, s tim sto SG ne naplacuje taj papir.
Dobro, sta ti mislis da sam iz dosade platio tih 400 din a iz racunovodstva mi to trazili.
Mada se i ja slazem sta njih briga da li sam i kome duzan, ali takva je procedura.
A ti koji rade tako kako si objasnio mislim da ne rade po pravilima i da su to pravila.

TT

Aha, samo sto si ti ili nezaposlen ili to nikad nisi radio.
Moras da si "cist" u jednoj banci da bi mogao da primas platu u drugoj tj. da se prebacis.
Pa zamisli da otvoris u jednoj pa udjes u minus, onda lepo odes u finansije i samo kazes od sad mi na ovaj drugi racun uplacujte ne na onaj stari a predhodno otvoris novi TR u drugoj banci, pa i tu uzmes minus zaduzis se, pa onda posle par meseci kazes aj sad na treci, cetvrti itd.
Mnogo si naivan a i ne znas kako funcionise to ocigledno.
Mozes ti da otvaras koliko hoces racuna ali platu ne mozes da prebacis da primas na novi dok iz banke ne potvrde da im nista ne dugujes.
Zaposlen si ili znas nesto sto niko u Srbiji ne zna.

TT

ok...

Zavisi koja je firma u pitanju. Ja sam skoro menjao račun na koji mi leže plata i isto su mi tražili potvrdu da ništa ne dugujem iz prethodne banke.
Моје искуство је исто такво.У државним фирмама,а шта ће друго,траже потврду о затварању претходног рачуна,док у приватним може и без тога.Ја иначе затварам рачун због себе.Потврда о затварању рачуна је бесплатна,бар ми је нису никад наплатили и она подразумијева да немате никаква дуговања према тој банци и мора се лично тражити.За сва дуговања постоји Кредитни биро и не може се тек тако задуживати код банака.То је резервисано за неке друге а не нас смртнике.:)

A zato PIO fond trazi potvrdu o gasenju racuna za prenos penzija/ostalih primanja...
Zar ne funkcionise prinudna naplata kod nas za fizicka lica??

Da li se placa održavanje/vođenje računa?
Zadnji put kad sam čitao temu i hteo da otvorim račun bilo je nekih priča da će se plaćati vođenje računa oko 200 rsd pa sam odustao od otvaranja.
Hteo sam da pređem iz Intese gde je su podigli cenu na 185 rsd.

Racun plus je free.
Otvori racun slobodno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno