Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Predstavljen redmi 5a. Hoce neko da mi objasni razlike u odnosu na 4a? Ako bude tako i sa obicnom ili note verzijom redmi serije onda dzaba ti ga bilo.

Ja sam najavio 5A ko se seca... ;) Metalna ledja i jeftiniji :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Xiaomi Mi 6C - 5.15", double-sided 2.5D curved glass, 18:9, Xiaomi‘s own Surge S2 octa-core processor, Dual 12mpx Sony IMX386, 1,699 Yuan (~218€)

https://www.gizmochina.com/2017/10/14/xiaomi-mi-6c-render-leak/Pogledajte prilog 238560

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

E u ovo ne mogu vjerovati, pogledajte tu središnju kapacitivnu tipku, smiješno uska, a kao trebala bi očitavati otisak prsta. Ideja je dobra ali ne vjerujem u ovu sliku.

Na kimovilu za redmi note 5 piše da je predstavljen pred 2 dana i da je krenuo presell. Jako mi se sviđaju dimenzije i težina, centimetar kraći i 10 g. lakši od note 4x, ali to je nažalost samo njihovo nagađanje.

Bilo je ovde na temi ranije,
neka (relativno) nepoznata marka, telefon tada prosečnih karakteristika osim što je "neuništiv". Krcanje oraha, gašenje kolima i sl, a ne izgleda kao rugged već obično? Da li se seća neko, može i rugged? Treba mi što jeftiniji a da pristojno radi i izdrži sva iskušenja nepažljivog deteta.

neka (relativno) nepoznata marka, telefon tada prosečnih karakteristika osim što je "neuništiv". Krcanje oraha, gašenje kolima i sl, a ne izgleda kao rugged već obično? Da li se seća neko, može i rugged? Treba mi što jeftiniji a da pristojno radi i izdrži sva iskušenja nepažljivog deteta.
Oukitel k4000 pro je bio reklamiran kuca eksere i sve te glu.. moja komsinica ga je razvalila skroz ekran joj je pukao posle prvog pada znaci samo reklama[emoji41]Stavi kaljeno staklo i cepaj xiaomi!

E pa da je krckala orahe i eksere ne bi pukao, al na padove nije otporan ;)

Preskup mi je Xiaomi za lomljenje po đačkoj torbi.
Treba mi nešto ispod 100ke

Glupo sto nema nigde da se kupe redmi 1 i 2, to bi bila odlična kupovina.
Ja bas gledam kevi sad neki telefon, i hteo sam jedan od ta dva ali novih nema, polovan se ne isplati barem, ovi na našim oglasima.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

To bi bio UMI Hammer

Preskup mi je Xiaomi za lomljenje po đačkoj torbi.
Treba mi nešto ispod 100ke
Uzmi Nomu S10. Uzela ga moja žena jer je prethodni uništila. Naručio na CG, manje od 100 evra me ispao, bude na akcijama stalno ispod 100 evra. Ukratko pristojan MTK quad, 16gb/2gb ram, IP68 vodootporan, neuništiv, Sharp IGZO ekran 5" 720p, 4G sa svim bandovima, dual sim, i na kraju - baterija 5000mah. Pogledaj youtube i net, za njega ima tona testova.

Još jedna stvar - NAJGLASNIJI telefon svih vremena. Bez zezanja.

Izgleda pobrkani loncici na Geekbench-u sto se tice chipset-a...

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/4516525

Xiaomi Redmi Note 5 hits Geekbench with strange chipset!

A smartphone labelled as Xiaomi Redmi Note 5 has appeared on Geekbench. It reveals that the msm8952 chipset is fueling the handset. This means that the Snapdragon 617 chipset is present under the hood of this phone. It is likely that the benchmarking site may have messed up with the model number of the chipset as Snapdragon 617 is an obsolete chipset that has powered older smartphones like Moto G4, G4 Plus, HTC One A9, and Samsung Galaxy C5.

A recent Geekbench listing of Vivo X9 Plus shows that it is also powered by msm8952 chipset. However, the smartphone is actually powered by Snapdragon 653 chipset. Hence, it appears that there could be some problem with the Geekbench listing of Redmi Note 5 as it is unlikely to be powered by the aging Snapdragon 617 SoC.

A recent report has revealed that an upcoming Xiaomi Redmi smartphone may feature the newly announced 14nm Snapdragon 636. This new chipset is meant for budget friendly phones as it carries support for 18:9 display and features the Kryo 260 cores which allows it deliver 40 percent better performance than Snapdragon 630.

Rumors have revealed that the Redmi Note 5 could be the first phone in its series to feature dual rear cameras. It is expected to feature 16-megapixel and 5-megapixel sensors in the dual camera system. Also, the phablet is speculated to house a huge battery of 4,000mAh capacity. The 16 GB and 32 GB models of the Redmi Note 5 is rumored to feature 3 GB of RAM and its 64 GB variant is likely to come with 4 GB of RAM. The base model is expected to cost 999 Yuan (~$150).

Poslednja izmena:
Kazu da ce se RN5 i R5 Plus ipak pojaviti pre 11.11. jer tada je valjda neki kineski praznik "Singles’ Day" koji je najveci onlajn soping festival u Kini. Pa verovatno mora tada da ide u prodaju i da naprave pravi "boom" sa novim Redmi modelima. Ako je to tacno, onda uskoro mozemo ocekivati predstavljanje dugo ocekivanog Redmi Note 5 i Redmi 5 Plus, pa cemo videti da li su ovi renderi bili istiniti ili lazni...
Xiaomi-Redmi-Note-5-Design.jpg

Poslednja izmena:
Што бре не отворите тему xiaоmi, а ову не оставите за кунгфу
Помислим има нешто ново а ви нон стоп о истом.

Poslednja izmena:
Odavno htedoh isto da napisem ali sve zaboravim. Mislim da i postoji xaomi i meizu tema. Nisu to vise manje poznati brendovi. Ovde treba da bude za vkworld, Gretel...

Sent from my A7 using Tapatalk

Pogledajte prilog 238840
Dakle ovo je novi Redmi Note 5 ili Redmi 5 Plus :)
Izvor je TENAA
To je Redmi kodnog imena MET7 i MEE7 koji ce imati SD450... Ne verujem da je to RN5, pre ce biti da je Redmi 5 Plus. Uglavnom specifikacije ovog Redmija: SD450, 3/4gb ram, displej 5.99", 2160 x 1080, 18:9, 12mpx zadnja kamera, 5mpx prednja, 4000mAh baterija... https://www.gizmochina.com/2017/10/...l-specs-appear-tenaa-may-launch-redmi-note-5/
55f96cb31e9c9195ac9078d3c605fc1d.jpg
Redmi-Note-5-full-screen-renders-5-640x480.jpgRedmi-Note-5-full-screen-renders-4-640x480.jpgRedmi-Note-5-full-screen-renders-640x480.jpgRedmi-Note-5-full-screen-renders-8-640x480.jpgRedmi-Note-5-full-screen-renders-7-640x480.jpg

Poslednja izmena:
@Spaxon,otvori leba ti zasebnu temu za RN5,imace sto sta da se pise o toj novoj spravici..

Eto neka neko otvori temu za RN5 pa da pisemo tamo, dobra ideja(da ne nerviramo ostale). I obavezno ovde ostavite link ka toj temi, da se zna...

To je Redmi kodnog imena MET7 i MEE7 koji ce imati SD450... Ne verujem da je to RN5, pre ce biti da je Redmi 5 Plus. Uglavnom specifikacije ovog Redmija: SD450, 3/4gb ram, displej 5.99", 2160 x 1080, 18:9, 12mpx zadnja kamera, 5mpx prednja, 4000mAh baterija...

Piše samo octa core 2.0gHz, mnogo verovatnije je sd630, jer sd450 ima niži clock.

Ako je zadnja 12mpx, onda je dual cam...
Po meni ovo je cisto lupetanje, sem da je sd450 u tom Redmi-ju ;)

Ako je zadnja 12mpx, onda je dual cam...
Po meni ovo je cisto lupetanje, sem da je sd450 u tom Redmi-ju ;)

Kidence, molim te otvori temu RN5, mislim da tebi najvise sledi ta cast [emoji6]

Otvoricemo kada bude zvanicnih najava, za sada je sve "rekla-kazala"...
Realno, svidja mi se kako Xiaomi razmislja , u kom smeru idu...Bice RN5 opasna zverkica... Sumnjam da ce u Redmi 5 plus ici ovako dobar ekran, pre bih rekao da ce to ostati za Redmi Note 5 plus...
Pre bih rekao da je ona moja info o 1440x720 sa SD 450 za R5plus tacna :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno