Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da li je neko imao problem sa rx 570 da mu tokom instalacije blockchain drivera crashuje komp? U pitanju je vise kartica koje se identicno ponasaju. Probano vise biosa, direktno u pcie slot, druga ploca, drugo napajanje i uvek isti rezultat.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da li je normalno da graficka ima velike oscilacije u naponu.
Tipa 850mv do 950mv

Zdravo drustvo, imam ponude za MSI RX470 4GB Armor i RX470 4GB Sapphire nitro+, od memorije ne znam sta imaju dok ih ne uzmem msi su jeftinije 30ak eura po karti. Sta je pametno trenutno uzeti po vama? Pitam za iskustvo ljudi koje imaju neke od ovih karata.

Ako nemaš normalnu garanciju preskoči nitro. Dosta crkavaju...

Garancija je od preko, u pitanju je RX570 sa dve godine garancije. Mada, pitanje je ostvarivost iste. :)

Jel koristi neko maticnu Gigabyte H110-D3A BTC? Kakve su maticne za mining? Vidim da pise da su konstruisane bas u tu svrhu ali ne znam kako se ponasaju . . .

^ dobre, rade bez ikakvih problema.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

mozda imam opciju da kupim polovne 370ke od drugara... jel se to isplati? i koju cenu bi trebao da da dam da bude posteno za obe strane? znam da daju oko 180 sola komad ...i da su u domacoj garanciji vise od godinu dana

nemam pojma. valjda je zec najisplativiji za njih...ali koliko vidim 370 solidno i trose...oko 30tak posto manje od 470 u gamingu.

Otkud to da sada u Madjarskoj daju samo godinu dana garancije na graficke? :trust:

Da ispostujem i da se zahvalim Roger_wathers, za hardver sto mi je nabavio u kratkom roku. Stvarno profi odradjeno. Kad sastavim rig, bice par fotki.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Jedno pitanjce, da li neko ima iskustva sa Asus m5a97 Evo r2.0? Ima 1 16x,1 4x i 2 1x pcie slota, da li bi radile 4 kartice na njoj?

Al se sinoc dimilo. Jos sam i R.W. iscimao da mi se napajanje spalilo, a na kraju ssd. Ne znam razlog, jednostavno je zadimio i kraj
2c975c952805ff2a49cbf8db557639b8.jpg

Sad cu da se mucim sa sporim hdd. Koliki je kapacitet dovoljan ssd za mining?

Poslednja izmena:
120gb i vise nego dovoljno.

Da li si na tom kablu nakacio jos nesto osim ssd-a?

Bas cudno kako se zapalio prvi put cujem da se nekome zapalio ssd.

Koliko ti je star taj ssd bio?

Ventilatori od vodenog i oni su crkli, ali za to me bas briga, zao mi ssd-a. Inace 6god je star. Sad mi tamo stoji hdd prikljucen indenticno kao sto je ssd bio i naravno dva druga ventilatora. Sve radi extra

Ako ti je jos nesto u skorije vreme pregorelo u kuci onda nemas dobar napon.Ako ti je dobar napon onda je samo do napajanja ne moze da pregori nesto ako ti je neispravna maticna ploca...Bas steta za Ssd...

a sto kopcas po 2 karte na PCIe kabl kad imas 6 kablova sa po 2 konektora? Nece mu nista biti ovako ali kad nesto moze bolje i rasterecenije onda ga stavis tako

Ovo sam stavio samo za probu. To cu lepo da doteram, da namestim kablove, a i upravu si. Stavicu svakoj zaseban kabel

U pravu je covek kad vec mozes jedan kabl po karti je najbolje resenje...A sto ne zasfrafis napajanje na rig?

Lepo izgledaju karte :)

Zato sto mi je covek rekao da su rupe 4mm, ustvari su oko 3.5mm

Bice i sarafa danas poslepodne. Ovo je samo da sve podesim da radi i onda cu da napravim veliko spremanje na rigu, te kablove da ubacim i da sve doteram kako treba

Poslednja izmena:
Jel koristi neko maticnu Gigabyte H110-D3A BTC? Kakve su maticne za mining? Vidim da pise da su konstruisane bas u tu svrhu ali ne znam kako se ponasaju . . .

Ja imam na njoj 3x 1070 i 3x rx 570...

nikakav problem pri instalaciji nisam imao...
ubacio sam najnoviji bios i to je to...

Jedno pitanjce, da li neko ima iskustva sa Asus m5a97 Evo r2.0? Ima 1 16x,1 4x i 2 1x pcie slota, da li bi radile 4 kartice na njoj?

trebalo bi da radi.ja sam imao neku slicnu asus-ne secam se tacan model i radilo je...premda malo ljudi koristi ovde ploce sa 4 ili manje pcie slotova... generalno mogu i stare ddr2 ploce da se koriste cesto - uz prespajanje pinova na pcie slotu:) ako imas tu plocu ok, ali ako kupujes nemoj nju nego uzmi bar amd 970 neku sa 5 slotova

Vec je imam i zao mi da je prodam za sicu sa sve fx-om :) stizu za par dana kartice pa cu probati. Ako nista onda kao sto mi rekose Gigabyte i teraj :)

Nazad
Vrh Dno