Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

PLaniram da krenem sa rudarenjem eth-a i dobio sam ponudu za ovaj setup:
Cpu: G3900
Mb: Biostar TB250 BTC
Ram Team Group 4gb 2400mhs
Gpu: 6 Komada Msi P106
Psu: Corsair RM850i
Ssd Team Group 64gb
Bio bih zahvalan ako neko od iskusnijih moze da prokomentarise navedeni setup.

Malo je 4 rama za tih 6 gpu.
Ne moze to napajanje, nema dovoljno kablova a da bude pismeno povezano.
Ne bih preporucio ispod 120 ssd.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

4gb rama je sasvim dovoljno za 8 kartica, pricate napamet, ni jedan rig moj rig nema ispod 8 kartica a niti preko 4gb rama. Drugo to napajanje ima sasvim dovoljno kablova ali ti je nepotreban taj Link Digital koje imaju napajanja sa "i" sufiksom, za te pare je bolje da uzmes rm1000x mada opet on ima nepotrebno puno struje za 6 x 1060. rm850x bi ja kupio za to ili evga 850w bilo koji gold ima 6 PCIe konektora

pa u pravu si, slazem se, nego vidim da covek iz nekog razloga gadja na 850w pa reko ono sto bi preporucivao 1000 kad je napisao 850 a 850 ima dovoljno snage. Ja bi isao na 1000w 30e je mozda razlika u ceni

pa da... a i corsair link je zanimljiva stvar :D

a i bolje valjda vise snage nego da mu napajanje bude na granici.

inace nesicu ja uzeo msi i asus mining karte :p za sada prezadovoljan :d

Ima sad ove normalne sta ce ti mining [emoji14]

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

4gb rama je sasvim dovoljno za 8 kartica, pricate napamet, ni jedan rig moj rig nema ispod 8 kartica a niti preko 4gb rama. Drugo to napajanje ima sasvim dovoljno kablova ali ti je nepotreban taj Link Digital koje imaju napajanja sa "i" sufiksom, za te pare je bolje da uzmes rm1000x mada opet on ima nepotrebno puno struje za 6 x 1060. rm850x bi ja kupio za to ili evga 850w bilo koji gold ima 6 PCIe konektora
Kako ima dovoljno kablova?
Nece sve karte da rade 6+ komada sa 4g rama!

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Pa ne znam za sve karte ali 1050, 1060, 1070, 1080 sam ja licno sastavio da rade, a drugovi mi imaju 480/470 sa po 8 i 4gb. Tako da tih 6 vrsta hoce. Ima dovoljno kablova tako sto ima 6 PCIe konektora za 6 kartica (nebitan broj kablova na kojih idu tih 6 konektora a ide na svakom kablu po 2) i ima dovoljno molex kablova sa se na svaki molex kabl zakaci 2 ekstendera i na svaki sata kabl 1 ekstender. Sa tim sa ima ukupno 16 molex/sata konektora i nije iskljuceno da oni dolaze na 6 kablova pa onda moze svaki ekstender na jedan kabl plus jedan kabl ce napajati hdd koji trosi >10w

Jel koristi neko asrock h110 pro btc+ plocu? Interesuje me iskustvo sa 7gpu

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

rade rigovi i sa 4gb ali posle nekog vremena prijavi low memory ili iskljuci miner, potrebno je povecati page file na 20gb i onda ce nastaviti da radi, e sad dokle ko zna :)

pagefile na 18-25 (opcija da sam odredjuje), ne moze ispod 18 da pokrene majner

sve sto sam narucio, evo upravo su mi otkazali. problem nabavke. opet se nesto desava? ima neko info? ZOTAC GeForce GTX 1070 AMP Extreme, 3x IceStorm, ExoArmor, 8GB GDDR5 (256 Bit) koristi neko ovu? jel se greje koliko kopa?

Za taj Zotac pise da daju 1 god. garancije?Ako je tako ne uzimaj nikako.

Inace ovako karta potpuno ok za mining.

Verovatno su stavljali lose cipove pa je samo 1 godina garancije....nikako to uzeti... hahahhahaha...

Kaze mi covek, koji moze sutra da mi donese, 2 god. A secam se da sam vidjao i sa 3god. garancije, ne znam koji je proizvodjac, nije zotac.

Madjari namerno smanjuju garancije na nekim kartama pre nego sto je pocela navala za Nvidia karte skoro sve karte su imale 3 god. garancije sada ima puno karti gde je garancija godinu dana ne mislim da je do cipova cini mi se da je ista situacija kao i kod nas malo rudarili pa pustili kao nove u prodaju.

Druga stvar mozda stavljaju godinu dana garancije na te karte da bi nas odbili od istih i stavljaju 3 god. garancije na karte koje im se manje prodaju.

Ako se pogleda malo Nemacka tamo nema kartica sa godinu dana garancije mislim na regularne karte a ne na mining edicije.

Poslednja izmena:
GIGABYTE GTX 1070 8GB G1 Gaming. ima i ove, ovu mi nudi umesto one phoenix sto sam prvo narucio, tu si mi ti preporucio da kupim, te dve moze da mi nabavi i to je sve

Pa ako ima samo te sa 3 god. garancije uzmi ne znam kako su samo one dostupne a na Madjarskim sajtovima ima kartica koliko hoces.

GIGABYTE GTX 1070 8GB G1 Gaming. ima i ove, ovu mi nudi umesto one phoenix sto sam prvo narucio, tu si mi ti preporucio da kupim, te dve moze da mi nabavi i to je sve

Koliko vidim, madjari nude 3 godine za msi gtx 1070 gaming x, koja je bolja od te gigabyte g1.... i imaju uradnjama

najveci broj crknuti GTX 1070 kartica ima MSi sa gaming serijom, tako da bi bez razmisljanja prije uzeo gigabyte G1

odakle ti taj podatak ?

najveci broj crknuti GTX 1070 kartica ima MSi sa gaming serijom, tako da bi bez razmisljanja prije uzeo gigabyte G1

Da ne bude zabune crkavaju samo minerima jer se VRM pregreje..... nije samo MSI ima tu i drugok karti koje imaju loshe reseno VRM hladjenje

Takodje zavisi od uslova gde rade i na koliko je vent odvrnut, na auto je pogubno

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno