Ako ostane ovako kopanje narednih godinu do godinu i po dana to ce biti ok,jer je ovo sada na granici isplativosti. Svakako se ceka kraj oktobra da vidimo u kom pravcu ce ici. Eth za sada ide po par dolara gore svako vece,videcemo dokle
Tesko da ce ostati ovako godinu, godinu ipo dana. Morace doci period suse barem na 4-5 meseci.
Ova sada isplativost je jos uvek odlicna. Nazalost, kao i u svakom biznisu i ulaganju, manji igraci vremenom izduvaju i veliki uskoce umesto njih.
Vise strpljenja za ROI, dosta jeftinije cene hardvera, dosta jeftinija struja, obezbedjeni uslovi za mining su neke stvari koje veci imaju kao prednost u odnosu na tebe/nas.
Nemojte me na PM pitati kako i odakle, ali dosta njih/nas ima struju koja nas izadje ~4 din/kw.
Tako da je za mene granica isplativosti rudarenja $0.5 po RX580-ki. Dakle time pokrivam struju, amortizaciju i ostaje mi neka sica. E sad, ja to gledam malo drugacije jer u tom momentu ne prodajem novcice nego stekam, pa me taj period preterano ne interesuje.
Nego, ovo je offtopic jer je tema o ceni, ne o miningu.
Probili uspesno $4430 lvl, to je to za sada, $4700-$4750 je poslednji resistance do $5K. Za sada ocekujem da udari o $4750 pa nastavak ka $5k kroz 3-4 dana.
mozda je jos uvek rano pricati ali posle $5k nema formiran resistance. Ako se skupi snaga i probije barijera, moguc je scenario kao i kad smo probili 3k, da ode jos $300-$400 gore.