Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bitcoin Gold po mom mišljenju ima šanse da opstane, prvenstveno jer će GPU majneri morati da pređu sa Ethereum-a na nešto drugo uskoro.
Sad, za dugoročnu vrednost ćemo videti, a uticaj na cenu core BTC-a mislim da će biti minimalan.

Pitanje tesko, na github-u se pojavio pull da zele da preminuju 100 000 Bitcoin gold-a... ako toga bude dump i cao

U tom slucaju vertcoin bi bio resenje za prelazak, kada ethereum udje u PoS.. A i zeka je konkurent..

Realno nikog nije briga za minere.... ne ocekujte da neko misli prvo na vas a posle na sebe.......

U tom slucaju vertcoin bi bio resenje za prelazak, kada ethereum udje u PoS.. A i zeka je konkurent..
Hashrate na ETH je toliko abnormalno velik da sve ostale GPU-minable valute zajedno nece moci da "prime" toliko hasha i pritom ostanu isplative.
Smatram da tu vise nece biti nikakvog prelaska na bilo sta drugo, osim ako se drasticno ne povecaju cene nekih drugih valuta ili ako BTC Gold (ili neka druga valuta) ne napravi neku novu revoluciju nalik onome sto je ETH napravio.

Ali, koliko znam, Metropolis "zamrzava" stanje na 18 meseci za ETH, tako da imamo sigurnih godinu i po dana da ga kopamo. Nesto ce u medjuvremenu iskociti valjda.

Poslednja izmena:
Ako ostane ovako kopanje narednih godinu do godinu i po dana to ce biti ok,jer je ovo sada na granici isplativosti. Svakako se ceka kraj oktobra da vidimo u kom pravcu ce ici. Eth za sada ide po par dolara gore svako vece,videcemo dokle

Ova sada isplativost je odlicna i moze jos dole da ide ne bi bilo prvi put tako da nemojte misliti da je ovo dno nije ni blizu

Slazem se sa @Phoenix257
Cak i za najneisplativije kartice za kopanje ETHa je jos uvek isplativo kad se struja odbije.
Naravno da je lepse bilo ranije ove godine ali ***....jos uvek se moze nagrebati nesto :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Ako kopanje nije isplativo to znači da će cena da ide gore, jer niko neće da kopa da bi bio u minusu, na taj način smanjuje se ponuda, a povećeva potražnja tj cena ide gore.
Sad je zeznuto stanje za trgovinu zbog samog forka, svi većina želi da pređe na btc da bi dobili free BTC Gold, stoga cena altova pada ovako blesavo.
Ali sa druge strane idealno je za pumpanje altova koje već imaju jako nisu cenu ka BTC-u, i na taj način veliki igrači povećaju svoju količinu BTC-a.
Zanima me vaše mišljenje na tu temu, i ako mislite da je to moguće da se desi pre forka ili jednog ili drugog, po vašem mišljenju koje bi to valute bile?
Npr sad je Ripple jedan od kandidata, pored toga što imaju neke svoje događaje/promocije idealno je vreme zbog pomenutog forka...

Pomera se polako zid ka 4800 za BTC, izgleda da ce biti uspesan proboj 4700.

Ako ostane ovako kopanje narednih godinu do godinu i po dana to ce biti ok,jer je ovo sada na granici isplativosti. Svakako se ceka kraj oktobra da vidimo u kom pravcu ce ici. Eth za sada ide po par dolara gore svako vece,videcemo dokle

Tesko da ce ostati ovako godinu, godinu ipo dana. Morace doci period suse barem na 4-5 meseci.

Ova sada isplativost je jos uvek odlicna. Nazalost, kao i u svakom biznisu i ulaganju, manji igraci vremenom izduvaju i veliki uskoce umesto njih.

Vise strpljenja za ROI, dosta jeftinije cene hardvera, dosta jeftinija struja, obezbedjeni uslovi za mining su neke stvari koje veci imaju kao prednost u odnosu na tebe/nas.

Nemojte me na PM pitati kako i odakle, ali dosta njih/nas ima struju koja nas izadje ~4 din/kw.

Tako da je za mene granica isplativosti rudarenja $0.5 po RX580-ki. Dakle time pokrivam struju, amortizaciju i ostaje mi neka sica. E sad, ja to gledam malo drugacije jer u tom momentu ne prodajem novcice nego stekam, pa me taj period preterano ne interesuje. :)

Nego, ovo je offtopic jer je tema o ceni, ne o miningu.

Probili uspesno $4430 lvl, to je to za sada, $4700-$4750 je poslednji resistance do $5K. Za sada ocekujem da udari o $4750 pa nastavak ka $5k kroz 3-4 dana.

mozda je jos uvek rano pricati ali posle $5k nema formiran resistance. Ako se skupi snaga i probije barijera, moguc je scenario kao i kad smo probili 3k, da ode jos $300-$400 gore.

Ljudi kupuju BTC u nadi da ce proci kao sa Bcash-om nakon forka, sad ce krenut malverzacije gore-dole a gdje cemo zavrsit vidicemo.

Moze jedno pitanje glede forka (nisam baš upucen u proces) dali mogu sad recimo moje btc spremit na papir
I kad to prodje, samo vratim nazad? Oce li to funkcionirat?

Poslano sa mog T98 4G八核(C6R3) koristeći Tapatalk

Tako da je za mene granica isplativosti rudarenja $0.5 po RX580-ki. Dakle time pokrivam struju, amortizaciju i ostaje mi neka sica. E sad, ja to gledam malo drugacije jer u tom momentu ne prodajem novcice nego stekam, pa me taj period preterano ne interesuje. :)

Nego, ovo je offtopic jer je tema o ceni, ne o miningu.

Naravno da ima onih kojima je prag isplatljivosti na boljem novio u odnosu an druge, ali je bitnija ova druga rečenica o čemu sam baš i pisao, kad je ispod isplatljivosti nećeš sigurno da prodaješ nego ćeš da čuvaš, i čekaš bolju cenu, ako nema prodaje cena raste.
I nije off, baš je vezano za temu/cenu.

Ljudi kupuju BTC u nadi da ce proci kao sa Bcash-om nakon forka, sad ce krenut malverzacije gore-dole a gdje cemo zavrsit vidicemo.

Kao što rekoh, svi idu u BTC, kupuje se btc za Fiat, raste mu cena, a altovi padaju jer ih "svi" menjaju za BTC.

Mene zanima vaša procena, da li će biti pumpanja nekih altova sad pred fork, ako da po vašem mišljenju koja bi to valuta mogla biti

LBC je bas mnogo pao, ja zivim u nadi da ce se barem delom vratiti... Mozda nije lose uci tu, za brzu zaradu 30-50 posto.

Probili uspesno $4430 lvl, to je to za sada, $4700-$4750 je poslednji resistance do $5K. Za sada ocekujem da udari o $4750 pa nastavak ka $5k kroz 3-4 dana.

mozda je jos uvek rano pricati ali posle $5k nema formiran resistance. Ako se skupi snaga i probije barijera, moguc je scenario kao i kad smo probili 3k, da ode jos $300-$400 gore.

Ako se odbije od $5k, koliki pad mozemo da ocekujemo? Do $3750-$3950 ili kao poslednji do $3200. Ili mnogo gore. Posto vidim da eth/btc jako opada. Izgleda da svi kupuju btc, pa kad krene dump btc dokle moze otici?

LBC je bas mnogo pao, ja zivim u nadi da ce se barem delom vratiti... Mozda nije lose uci tu, za brzu zaradu 30-50 posto.

Sve su sad stravično dole, prosto su cene idealne, ne znam ni sam šta bi pre uzeo.
LBC mi je jedan od favorita takođe jer je baš nisko pao, ali ima veoma mali volume, ne znam koliko im je to dobro za pumpanje,
tj koliko vremena treba da se napravi kritična masa da bi oni mogli da naprave sebi posao, mislim da je neka valuta sa većim dnevnim obrtom bolji kandidat,
mada i to ništa ne znači, kad je VTC počeo da divlja na Poloniex-u je imao dvocifren obrt.

Poslednja izmena:
Ja sam se vratio u BTC pa gde krene, neka krene.

Ako krene dole, povlačim ga u cold storage pa nek se kiseli. Ako nastavi i dalje lagano gore, pratiću pa u USD ako zagusti.

Ja se istreso juce iz petnih zila na 4593$, nekako bi bilo previse ocigledno da odma jurne do 4700 obzirom da je svaki chart na tradingview bio ili long na 4700 ili short na 4250. Plus ako se ponovi patern od prosle nedelje gde su pumpali do ponedeljka jutro pa onda korekcija...aj da vidimo danas gde ce

Ove nedelje treba biti u XRPu, pa nakon završetka konferencije (18.10) preći u BTC.

Držanje para u drugim altovima deluje kao kockanje pod vrlo nepovoljnim uslovima.

Po meni treba izaci iz BTC nakon BTC Gold forka (uzeti free coine), a pre 2X forka (ne rizikovati probleme zbog izostanka replay protection-a).

Dal je pametno sad iz eth preci u btc?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

ETH se primirio, period akumulacije. Bice tu pumpanja uskoro. Mozes se okockati, ali i ne moras :D.

Oktobarska akcija alt valuta, cene i do 80% niže :D

Eto od sinoć koliko se promenila situacija, pomuti LBC je pao na period iz marta/aprlia ove godine, tj pre onog prvog pumpanja, a to isto važi manje više i za ostale valute...
Sve crveno izuzev par valuta.
LTC me iznenadio, nisam očeivao da će ovako nisko da padne, izašao bi iz njega ranije

Sve se crveni,a zna se i razlog

Poslato sa HUAWEI MT7-TL10 uz pomoć Tapatoka

Sve se crveni,a zna se i razlog

Zna se naravno, svi prelaze u BTC zbog forka, ali....
Koju cene možemo da očekujemo za BTC Gold ?
Ako uzmemo u obzir da je BTH krenuo sa nekih 500$, da kažemo da će i ovaj novi vredeti toliko.
Znači da ako ste sačuvali jedan BTC pre forka zaradili ste tih 500$.
A da ste 1BTC uložili u neki alt koji je izgubio 50-80% vrednosti, posle forka cene će se vraćati na predhodno stanje, stoga bi zarada trebalo da bude daleko veća
Naravno sve su to neka moj nagađanja, dosta zavisi od cene novog novčića...

NE znam sto su poranili ovoliko.... Fork je tek za mjesec dana....

jeste, ali imaš još jedan za dve nedelje, 25 oktobra , gore dole neki dan

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno