Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Kakva je sad situacija za prevremenu obnovu ugovora, 5-6 meseci pre isteka? Da li moze, koliko se dodatno placa, ako se sabiraju meseci kako krecu racuni, prvo stari do kraja ili odmah novi ili kako?

Meni su 4 meseca pre kraja ugovora dozvolili da obnovim ugovor bez dodatne naplate, sa Nova 3 na Neo 2, samo ugovor vazi 24 + 4 meseca, ta zadnja 4 meseca su puna cena ali opet mogu da predjem na neki buduci paket cim istekne 24 meseca.

Da li su besplatni minuti bukvalno neograniceni ili ipak postoji neko igranicenje kao sto postoji u telenoru?

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Trebalo bi da je neki limit na 45000 minuta, to je tesko dostizno za bar 99,9% ljudi pa je takoreci i neograniceno.
A mislim da se to gleda samo u slucaju da ti imas odlazne pozive a nikako dolazne.
Opet kazem, nedostizno za 99,9% ljudi.
Ne treba se opterecivati time i slobodno razgovaraj.

Znaci ipak postoji neko ogranicenje.

Logicno je da postoji jer bi u suprotnom bilo i zloupitreba.

Sigurno imaju system koji to prepozna. U telenoru su mi rekli da te koji "preteraju"prvo opomenu pre nego sto im ukinu uslugu dok se ne poprave :)

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Ma teorijski ima, prakticno nema, i u Vipu prvo opominju.
Al to niko od 99,9% korisnika nece to dozeti.

Konferencijska veza valjda nije moguca u VIPu? Na MTSu moze.
Pa i 5000 je efektivno neograniceno za fizicko lice, cak i da sedi na telefonu (valjda mora i nesto drugo da uradi :)). A nije namenjeno firmama da se izivljavaju.

Mislim da to nece zadesiti ikoga, jer do sada bi se vec zalili ljudi da stvarno postoji neki mali limit u VIPu.

Meni su 4 meseca pre kraja ugovora dozvolili da obnovim ugovor bez dodatne naplate, sa Nova 3 na Neo 2, samo ugovor vazi 24 + 4 meseca, ta zadnja 4 meseca su puna cena ali opet mogu da predjem na neki buduci paket cim istekne 24 meseca.
Puna cena cega? Novog paketa? Ili starog? Jel na novom imas popust ili si uzeo telefon? I sta si na starom imao? Ako si imao popust i na starom i na novom, onda nije ni cudo sto su ti "dozvolili" da obnovis bez naplate, kad ce tako zaraditi daleko vise od onog fiksnog iznosa.

Poslednja izmena:
Jel vip skida mb kad se radi speedtest, krenuo novi mesec (prvi od kad sam prešao u vip) pa ne bi baš da trošim bezveze [emoji2]

Sent from my E5823 using Tapatalk

Jel vip skida mb kad se radi speedtest, krenuo novi mesec (prvi od kad sam prešao u vip) pa ne bi baš da trošim bezveze [emoji2]

Sent from my E5823 using Tapatalk

Najbolje ti je da to pitaš Vip preko mejla ili pozvom ka KS.

Za sada, ka VIP i MTS serveru ne skida.
Medjutim, to mozda bude i zamka, da predjes 2GB (ili koliko vec imas bez naplate) pa pocnu da naplacuju. Ja imam >5GB, pa se ne cimam nesto, ali gledam da nikada sa Speedtestom (znaci sva potrosnja) ne predjem 5GB.

Meni se na Nova 5 poklapa u MB. 388 potroseno, 220Mb od toga Speedtest, na potrosnji stoji da je iskorisceno ~160MB.

Sa iskljucenim Proxy-em naravno. Imate podosta postova i drugih, potvrdjeno da za sada UGLAVNOM ne skida sa potrosnje.

Puna cena cega? Novog paketa? Ili starog? Jel na novom imas popust ili si uzeo telefon? I sta si na starom imao? Ako si imao popust i na starom i na novom, onda nije ni cudo sto su ti "dozvolili" da obnovis bez naplate, kad ce tako zaraditi daleko vise od onog fiksnog iznosa.

Puna cena Neo 2 paketa je 1699 a ako ne uzmes telefon, kao sto ja nisam, cena je 999 za period od 24 meseca, kad istekne 24 meseca a ne obnovim ugovor, cena ce biti 1699. Stari Nova 3 paket, 500 minuta i 1GB je takodje bio bez uredjaja i imao sam popust, prve godine 850 a druge godine 1300 tako da je Neo 2 svakako bolji i jeftiniji.

Meni se na Nova 5 poklapa u MB. 388 potroseno, 220Mb od toga Speedtest, na potrosnji stoji da je iskorisceno ~160MB.

Sa iskljucenim Proxy-em naravno. Imate podosta postova i drugih, potvrdjeno da za sada UGLAVNOM ne skida sa potrosnje.

Ne širi dezinformacije. Skida.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne skida. Meni bar, bez proksija, naravno. ***, koga zanima, neka proveri.

Ne širi dezinformacije. Skida.
Pogledaj malo vise merenja ljudi sa VIPa i pitaj, ako te vec mrzi da citas prethodne postove.
Vecini ne skida. Evo ti i dokaz da meni ne skida. Nova 5(1.8GB, tj. 2x900MB) +3GB za online porucivanje. 1800+3072. Ostalo 1800+2911, to je oko 161MB potrosen, ako digitron radi :)
Data Usage kaze 388MB potroseno. Takodje kaze Speedtest 220MB potroseno -to je oko 168MB ako je tacan digitron opet :)

Dakle, ne racuna Speedtest.

Dajes izvinjenje?:) I meni sto me klevetis, i drugima sto ih dezinformises :D

Prilozi

• Screenshot_2017-10-07-12-43-38.png
    Screenshot_2017-10-07-12-43-38.png
    129.6 KB · Pregleda: 162
  • Screenshot_2017-10-07-12-44-12.png
    Screenshot_2017-10-07-12-44-12.png
    137.4 KB · Pregleda: 153
Poslednja izmena:
Puna cena Neo 2 paketa je 1699 a ako ne uzmes telefon, kao sto ja nisam, cena je 999 za period od 24 meseca, kad istekne 24 meseca a ne obnovim ugovor, cena ce biti 1699. Stari Nova 3 paket, 500 minuta i 1GB je takodje bio bez uredjaja i imao sam popust, prve godine 850 a druge godine 1300 tako da je Neo 2 svakako bolji i jeftiniji.
Pa onako, izadje te 1600 skuplje, a one cene za prevremenu obnovu su 500-1000... Mene skoro duplo toliko, pa ne nameravam ranije da prelazim

Šta se može očekivati od popusta i pogodnosti. Treba obnoviti ugovor, tarifa je nova 2. jel može nešto bolje od aparata i 10% popusta za keš popust.
Drugo pitanje je kakve su cene aparata, jesu sad povoljnije ili su letos bile povoljnije.

Unapred se zahvaljujem

Cene samih aparata ispadaju iste kada se uporede cene bez popusta vs. razlika za uredjaj + razlika za tarifu. Ali su to preterane cene za same telefone :( Note 8 se ceni ~125.000, kao u maloprodaji :)

Posto sada nema nekih konkretnih popusta/promocija, ja bi sacekao do januara barem za novi ugovor. Krajem prosle su nekima, doduse nas sa SMartom sa 60% popusta ;), obradovali sa 25% na 12 ili 24 meseca popustom (preko javnih popusta). Plus je mogao vaucer da se iskoristi 20% dodatnog popusta.

Ako ti nesto znaci, neko je dao oglas za vaucer u kome kaze da vauceri i dalje vaze i mogu se uzeti i dalje Nova tarife uz njih. Mislim da to uopste nije losa opcija trenutno!

Pa onako, izadje te 1600 skuplje, a one cene za prevremenu obnovu su 500-1000... Mene skoro duplo toliko, pa ne nameravam ranije da prelazim

Kako 1600 skuplje? Naredna 4 meseca do kraja ugovora sam trebao da placam po 1300 a ovako cu placati 999, cim istekne 2 godine odmah prelazim na novi ugovor pre nego sto pocne puna cena.

VIP ima jednu smradovsku foru koju nigde nije istakao niti o istoj obavestio nove korisnike a to je - a v a n s ! U svakom slucaj moj otac je hteo da predje sa telenora na vip kako bi uzeo telefon za dinar jer sam ja imao FF vaucer pa mu je sve to cenovno odgovaralo da bi nam rekli da mora da plati 14500 avansa a na pitanje gde to pise i zasto o tome nije bio obavesten pre nego sto je presao sa Telenora na VIP dobili smo odgovor da je to politika kuce... U svakom slucaju prakticno telefon jeste 1 dinar i racun se otplacuje sa uplacenog avansa ali da je covek to znao ne bi prelazio na vip vec bi za avans kupio telefon i uzeo popust kod telenora... U svakom slucaju smradovska mreza koja vacari i obmanjuje svoje korisnike.

Nije to za sve korisnike tako o tome odlučuje kreditni biro.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ja sam jednom probao da dodam valjda 4. ugovor (mozda 3., ali mislim da je bilo Smart150, Online 3 i Nova 1) tada na svoje ime, i trazio mi je isto avans. Sto me nije toliko cudilo, obzirom na broj ugovora - ali iznos je premasio celokupnu cenu celog ugovora, telefona i tarifa i to pozamasno :)

Tako da, nije problem samo ako traze avans, vec sto je taj avans stvarno nerealan. Mog caleta nije zahvatila potreba za avansom kada je uzimao prvi broj i Note 3 tada.

Nazad
Vrh Dno