Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Samo mi jos nije jasno na koju karticu se prebacuje broj? Da li oni meni odmah daju dve sim kartice, tj tu jednu random sa bez veze brojem koja je odmah aktivna i koja moze da se koristi plus jos jednu karticu na koju ce da bude aktivan moj preneti broj kada se bude zavrsila procedura oko prenosa broja? Da li ja posle njima vracam taj random broj koji su mi dali na koriscenje dok broj ne bude prenet u njihovu mrezu?

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока
Broj se prebacuje na tu random, jednu jedinu i ništa im ne vraćaš.

@alfaunits, hvala za informaciju. Iscitacu temu gde si me uputio.

@radashin, hvala na odgovoru! Sada mi je sve jasno :)

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Nije tako i nije normalno, sve se na back dugme "zavrsava" tj izlazi tako iz app.
Takodje 7.1.1 u pitanju.

Evo kako je kod mene, bilo da se logujem preko vipovog neta ili wifia isto je, cimacu i support da vidim sta kazu, i smara me ova reklama dole za neograniceno uzasno

+1, na Lollypop 5.0.
@toda, imas temu o MNPu sa podosta iskustava. Rekao bih ti precizno, ali posto ne pratim toliko precizno, malo si i mene zbunio, pa zbog toga ne odgovaram, nista drugo :)

@Pila, takav LTE nije nikakav problem za bateriju, a ocigledno i dobro radi net. Ali po brzini bih rekao da je to ispod -110dBm, pa isprobaj rucno tamo gde ti je najgori 3G signal, i tamo gde je najgori 4G signal u stanu da li imas propustene pozive iz drugih mreza. Ako nemas, miran si.
Ne desava mi se ovo na VIPu, ali vidjao sam sa slabim 4Gom na MTSu, a Tln je poznat da i na dobrom 4G ima propustenih poziva (los rollover na 3G, posto pozivi kod nas ne rade na 4G). Zato kazem.

Negde sam ne dostupan negde nisam, ali u jednom delu stana je edge, ovo nisam verovao da cu da dozivim na novom bgu, tu sam ne dostupan 4 od 5, prica u tom delu je nemoguca jer sagovornika cujem kao da pricam sa alienom. Za sada nisam preterano zadovoljan.

Cudi me tvoj kraj je pun antena po krovovima zgrada

Izgleda da nisu vipove, jer sa mtsom sam u kući imao 3 crte LTE signal a tamo gde na vipu imam edge na mtsu je bio pun H, mogu samo da se nadam da će da srede to nekad, sad je gotovo ugovor je potpisan.

Sent from my E5823 using Tapatalk

Koji fon imas? Z5C? Probaj da podesis WCDMA-only koji dan u stanu, a i vani za probu.

Da imas Samsung, najbolje bi bilo da podesis 3G/4G-only. VIP ima na nekim mestima uzasan problem sa 2G-3G rolloverom, ili cime vec, pricali smo cesto. Ko moze na telefonu da zabrani 2G, skroz je druga prica.

Ovo se naravno odnosi na brojeve iz VIPa, ne znam da li brojevi preneti u VIP nekako drugacije komuniciraju i sa baznom i sa drugim korisnicima :) Bilo je raznih prica, ali nista nije pisao Rafiki na tu temu da budemo sigurni.

I stand corrected, tnx :)

Cheeky bastard :D (ne on :))

Koji fon imas? Z5C? Probaj da podesis WCDMA-only koji dan u stanu, a i vani za probu.

Da imas Samsung, najbolje bi bilo da podesis 3G/4G-only. VIP ima na nekim mestima uzasan problem sa 2G-3G rolloverom, ili cime vec, pricali smo cesto. Ko moze na telefonu da zabrani 2G, skroz je druga prica.

Ovo se naravno odnosi na brojeve iz VIPa, ne znam da li brojevi preneti u VIP nekako drugacije komuniciraju i sa baznom i sa drugim korisnicima :) Bilo je raznih prica, ali nista nije pisao Rafiki na tu temu da budemo sigurni.
Da z5c, stavio sam baš ću da testiram. Skinuo sam i network monitor app pa patim, evo šetkanje po stanu i mob kod kompa uglavnom
uploadfromtaptalk1506789560981.png

Sent from my E5823 using Tapatalk

Koliki je 3G signal u stanu, 3 crtice? Koliko u dBm?

Sa ovom forom WCDMA only signal ide od -107dBm jedna crta, do -89dBm 4 crte, i na jednoj crti zvoni telefon i moze da se razgovara. Nije lose, jedino eto kad izlazim napolje moram rucno da vracam na lte, *** kad nema 3g/4g only, mozda neka fw verzija i ima moracu to da se raspitam.

Mozda postoji i prefer-WCDMA ili nesto slicno, kao ma MTK telefonima.

Vidi u Z5C temi. Na Samsungu kome treba, da ponovimo, moze kroz Phone Info app najlakse (Secret Codes -> 2263, ili kroz *#0011#, 2263 podmeni)

E sa ovim za Samsung si me podsetio da proverim za sony *#*#7378423#*#* i ima ladno lte/wdcma, extra, sad cu da vidim kako ce ovo da sljaka, hvala!
Screenshot_20171001-004023.png

Odlicno! Septi, ajde ovo na vrh prvog posta kao mini-FAQ za koriscenje VIPa:
Posto VIP ponegde ima problema sa pozivima (jedan sagovornik ne cuje drugog, dok drugi odlicno cuje i sl.), kada postoji i 2G i 3G signal, jedini lek je izgleda forsiranje samo 2G ili 3G-a. Najbolje je 3G/4G only (LTE/WCDMA, bez GSM), ukoliko je moguce na vasem telefonu.
Na Sony telefonima se ovo izgleda moze postici kroz *#*#7378423#*#* USSD kod.
Na Samsung telefonima je najlakse kroz Phone Info (Samsung) app, kroz Secret Codes -> 2263 (neophodan je root). Ili tezi nacin *#0011# kroz dialer, meni, Back, meni, Key Input, ukucati Q, sacekati nekoliko sekundi, meni, Back, meni, Key input, ukucati 0000 (4 nule), sacekati koji sekund i pokazace se meni. Proci kroz podmenije 2, 2, 6, 3 :) i doci cete do dela gde podesite LTE/WCDMA, bez GSM.

Ja baš hteo da probam taj secret code na S6, skinuo app, ali pod secret codes uopšte nema 2263. Pretežno su kodovi za Google services i supersu, neki za USB i još par njih. Ima li još neki kod?

Kako nema? Nemas ovo pod secret codes? 4. kod (skrolovano je prilicno od pocetka, ima 182 koda kao sto vidis)

Jesi probao ono preko dialer?
dial *#0011#
Back (kroz meni na tri tackice, ne Back taster niti Menu taster)
Key input (isto kroz taj meni)
ukucaj Q
Back (kroz meni na tri tackice, ne Back taster niti Menu taster)
Key input (isto kroz taj meni)
ukucaj 0000
wait a little :)

Prilozi

• Screenshot_2017-10-01-12-32-25.png
    Screenshot_2017-10-01-12-32-25.png
    352.7 KB · Pregleda: 111
  • Screenshot_2017-10-01-12-37-16.png
    Screenshot_2017-10-01-12-37-16.png
    62.7 KB · Pregleda: 95
  • Screenshot_2017-10-01-12-39-15.png
    Screenshot_2017-10-01-12-39-15.png
    56 KB · Pregleda: 89
  • Screenshot_2017-10-01-12-39-18.png
    Screenshot_2017-10-01-12-39-18.png
    90.8 KB · Pregleda: 90
  • Screenshot_2017-10-01-12-39-49.png
    Screenshot_2017-10-01-12-39-49.png
    114.8 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
Ma kakvi, kod mene samo 16 kodova prikazuje tu gde je tebi 182. Cak i nakon rebuild-ovanja liste. Preko dialera nikada nije radilo. Moguce da je problem u custom ROM-u.

Moram u drugi post zbog broja slika :)
Evo i kako ide kada se dobije podmeni. #2
Znaci:
- Settings
- Protocol
- NAS
- Band selection
- ako imate dual SIM, birajte SIM na kome je data/4G
- LTE/WCDMA (Auto) (pod 6, kao na zadnjoj slici)

Koji ROM imas? Da li imas root za Phone info?

Prilozi

• Screenshot_2017-10-01-12-40-01.png
    Screenshot_2017-10-01-12-40-01.png
    76.5 KB · Pregleda: 86
  • Screenshot_2017-10-01-12-41-30.png
    Screenshot_2017-10-01-12-41-30.png
    200.9 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
E ***, na njemu dialer je verovatno neki non-Stock :) Ne znam sta mozes na tom ROMu, eventualno vidi na XDA ako ima tema da li su drugi nesto nasli.

E ***, na njemu dialer je verovatno neki non-Stock :) Ne znam sta mozes na tom ROMu, eventualno vidi na XDA ako ima tema da li su drugi nesto nasli.

Iskreno mi nije ni bitno toliko, jer gde god da se krecem gotovo je uvek bio 4G, na 3G spadne tokom razgovora, ali se sekund-dva nakon razgovora vrati 4G. Ovo sam vise hteo da testiram kako bi radilo da forsiram samo 4G ili 3G/4G. :)

Na Huawei y5ll nema šanse da uđem u taj meni. Kucam *#*#4636#*#* ali neće, samo izbaci.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Iskreno mi nije ni bitno toliko, jer gde god da se krecem gotovo je uvek bio 4G, na 3G spadne tokom razgovora, ali se sekund-dva nakon razgovora vrati 4G. Ovo sam vise hteo da testiram kako bi radilo da forsiram samo 4G ili 3G/4G. :)

Na 4g nece raditi uopdte razgovor :) fora je forsirati da MEMA 2g.

Na Huawei y5ll nema šanse da uđem u taj meni. Kucam *#*#4636#*#* ali neće, samo izbaci.

probaj i neke druge:

HUAWEI SECRET CODES
*#*#2846579#*#*
Phone Information
*#*#4636#*#*
Phone Information
*#*#197328640#*#*
Service Mode
*#*#232338#*#*
Wlan MAC Address
*#*#232331#*#*
Bluetooth Test
*#*#1111#*#*
FTA SW Version
*#*#2222#*#*
FTA HW Version
*#*#7780#*#*
Factory Reset
*2767*3855#

Imam vip prepaid, kartica je istekla 22 septembra. Nemogu da je koristim da pozivanje, jos koje vreme cu moci da primam pozive na njoj?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Vrh Dno