Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Ja sam ubacio preko odina firmware sa sammobile.com i radi OTA bez greske.

91e8214c11b247b550c6b668a4d42a20.jpg

Poslednja izmena:
Samo da napišem za Samsung S7 Edge sa dve SIM kartice - 4G Internet radi besprekorno. Imao sam oroblema kad sam kupio telefon pa sam to ovde napisao. Međutim problem nije bio do telefona. U mom mestu su postavljali novu baznu stanicu pa je to dovelo do problema.

Послато са SM-G9350 уз помоћ Тапатока

Da pomenem i ovde oko 4Ga za one koji koriste Samsung i VIP. Ukoliko udjete u Flight Mode, ili disablujete karticu, pa je enablujete (ili se vratite iz Flight Mode-a), BEZ RESTARTA, neke verzije Androida na Samsung telefonima (i single i Dual SIM varijante) ce malkice zezati sa rolloverom.
Konkretno, ako pozovete ili vas zovu, bicete nedostupni jedno 2-4s nakon kraja razgovora (i necete moci da pozovete, samo ce se prekinuti poziv, a nece se ni pojaviti u Logu).

Mene iritira ponekad, pa restartujem telefon bas zbog toga :)

Drugari koji tempered glass za S7 edge koristite? Gledao sam kod nas oglase i sve mi je to isto ali sam na AE nasao nesto tipa: http://bit.ly/2fG3PIS

Preporucite nesto kod nas ako ima za brzu narudzbinu da bude okej. :)

I ja postavljam isto pitanje. Bio sam u jednoj radnji u kojoj su mi rekli da mogu da nabave staklo kije će ići od ivice do ivice tj. koje će prekriti i onaj zakrivljeni deo ekrana ali da mi to ne preporučuju zato što se navofno takvo staklo brzo odlepi. Preporučili su mi neki premaz koji štiti staklo od grebanja. Ne verujem baš da nijedno staklo ne može da se ugrabi u s7 Edge pa bih želeo da znam šta ljudi koriste.

Problem tih stakala je što se ne lepe celom površinom nego samo na rubu tj ivici, pa se ili lano/brzo odlepi ili dobiješ "efekat duge". Iz tog razloga svi koriste folije (Ultimate Shield, Spigen i sl.) ili prosto ništa.

Jedino što je gotovo svaki bumper ili case podiže.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kod mene je clear view case i nema tih problema

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da ali ne onaj clear view sto se preklapa, nego onaj sto ima samo zadnju stranu...

Edit: Moja greska, ova moja se zove clear cover case

Poslednja izmena:
Aha, mislio sam na onaj flip cover ... pa dobro, zastitio si se maximalno :)

I koliko dugo ti stoji tako ?

Poslednja izmena:
Meni su na S7 u PG mobile stavili neko staklo, koje ide skoro do kraja, izmedju stakla i silikona ima oko 2mm zazora. Na zakrivlhenom dijelu kao da nije zalijeplheno (mozda 3mm) ali se i ne skuplja prašina. Stoji odlično već mjesec, tako da sam baš zadivoljan, čak ga nosim i sa ključevima. A platio sam 4€.

I još nešto. Jeli još neko ovoliko oduševljen sa telefonom, ja ne mogu mjesec dana ds mu se nadivim ;)
Ruku na srce IOS je zakon za android, ali S7 je baš dobar uređaj, korišćenje lap-topa za posao sam baš smanjio od kad ga koristim.

Nisi jedini...s7 je telefon koji sam ubedljivo najduže koristio (i sad žalim za njime).

Ja ne mogu da verujem da ima ozbiljnih primeraka ispod 300e, a ne samo onih sa roze linijom i lomljenim staklom :)
Nikako da se odlucim :( Obican S7 ili + barem 50e za Duos...

Pa ako ti je duos must have onda nemaš za šta da se odlučuješ; u suprotnom uštedi 50$ ili daj za sdkarticu pošto 32gb (tj ~24 kad oduzmeš sistem) ume biti malo ponekad.

Pa ako ti je duos must have onda nemaš za šta da se odlučuješ; u suprotnom uštedi 50$ ili daj za sdkarticu pošto 32gb (tj ~24 kad oduzmeš sistem) ume biti malo ponekad.
Ja imam S5 sa 16GB, bez kartice - mislim da cu se snaci sa "samo 32GB", sta vi mislite ^^
Nije mi must have Duos vise. Samo je pitanje komfora trenutno. Morao bi gledati na staroj kartici da li ima poziva nekad :)

Ma kupuj vec jednom tel i pocni da uživaš!!

Ih, pa nije fazon da imaš novčanik sa 20 bankovnih, a telefon samo sa jednom SIM :D

Taj fazon :)

Da je 4G/3G Duos (ka OP3/3+/5, Note 8...), uzeo bi sigurno Duos. Ovako, ne vredi. Upisacu se ove nedelje kao pravi korisnik single SIMca, valjda :)

Osim roze linije, da obratim neku posebnu paznju na nesto prilikom kupovine?

Poslednja izmena:
I još nešto. Jeli još neko ovoliko oduševljen sa telefonom, ja ne mogu mjesec dana ds mu se nadivim ;)
Ruku na srce IOS je zakon za android, ali S7 je baš dobar uređaj, korišćenje lap-topa za posao sam baš smanjio od kad ga koristim.
Odličan je S7/S7 Edge! Samsung bi još malo mogao da poradi na touchwizu. Telefon ove klase i ovolike cene ne bi smeo da zaštuca nikad. A moguće je to itekako i na Androidu. Ovo je ubedljivo najbolji telefon koji sam imao! Ove godine sam par puta menjao telefon (LG G5, Xiaomi Redmi Note 4) - na ovom modelu ću se zadržati narednih par godina

Kada to štuca tač viz? Nosim telefon preko godinu dana jednom sam morao da ga ugasim i upalim, opteretio sam ga bio baš i morao je restart sa radi. Jedino što mi baterija ne traje kao prvih mesec, dva. Uglavnom telefon radi kao sat [emoji38]
Nego ne znam da li je samo kod mene, pošto mi je osvetljenje uvek na auto kad sam napolju, a sunčano ekran baš posvetili, pobeli skoro , i prosto mi je prikaz nerealan, sve izgleda isprano. Čudno mi da onoliko pojača osvetljenje, baš nema potrebe. Recimo ručno ne može da se posvetli do te mere.

To je normalno. Ti ručno možeš do 100% da podigneš osvetljenje, a automatika po potrebi na to dodaš još nekih 10-15% jače osvetljenje ako je jako sunce/svetlo.

To je normalno. Ti ručno možeš do 100% da podigneš osvetljenje, a automatika po potrebi na to dodaš još nekih 10-15% jače osvetljenje ako je jako sunce/svetlo.

automatka promeni i kontrast, smanji ga, zato kaže da mu je isprano

Taj fazon :)

Da je 4G/3G Duos (ka OP3/3+/5, Note 8...), uzeo bi sigurno Duos. Ovako, ne vredi. Upisacu se ove nedelje kao pravi korisnik single SIMca, valjda :)

Osim roze linije, da obratim neku posebnu paznju na nesto prilikom kupovine?
S7 običan nema sa rozle linijom...to je problem isključivo vezan za edge ekrane/modele.

Kada to štuca tač viz? Nosim telefon preko godinu dana jednom sam morao da ga ugasim i upalim, opteretio sam ga bio baš i morao je restart sa radi. Jedino što mi baterija ne traje kao prvih mesec, dva. Uglavnom telefon radi kao sat [emoji38]
Nego ne znam da li je samo kod mene, pošto mi je osvetljenje uvek na auto kad sam napolju, a sunčano ekran baš posvetili, pobeli skoro , i prosto mi je prikaz nerealan, sve izgleda isprano. Čudno mi da onoliko pojača osvetljenje, baš nema potrebe. Recimo ručno ne može da se posvetli do te mere.

Ne štuca do re mere da fon baguje, ne mislim na to. Kako bih ti rekao...ne ide sve uvek glatko. Trzne ponekad recimo kad surfujem netom, ponekad mu treba malo duže vremena (recimo 1.5-2 sec) da bi otvorio listu aplikacija koje rade u pozadini. Mozda sam ja suviše razmažen ili je možda stvar do ROM-a koji nije najbolje optimizovan na ivom modelu sa 2 SIM kartice. Ono što, sa druge strane, primećujem je da je takvih stvari sve manje tj. sve ređe se dešavaju. Da nisam proveo oar meseci na miui ROM-u i to na telefonu koji je za dve klase slabiji od Edgea verovatno na ove pojave ne bih ni obraćao pažnju.
Baterija solidna, ljudi kažu da je bila bolja na Androidu 6.0. Nisam imao priliku to da proverim pošto sam odmah OS nadogradio na Nougat

Nazad
Vrh Dno