Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

To nema veze, on meni ne moze da ponisti garanciju, veoma je bitno da imas garanciju, ja da je nisam imao mogao sam samo da bacim telefon.

Sjajna baterija kad sam napolju. Ja ne znam koji telefon treba da kupim da bi dočekao 18h sa bar 40%?!
Kad sam na wifi unutra ide 5-6h SoT za 24h.
aeb04f2b3a3edd290fa5bf20f14b5b6f.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sjajna baterija kad sam napolju. Ja ne znam koji telefon treba da kupim da bi dočekao 18h sa bar 40%?!
Kad sam na wifi unutra ide 5-6h SoT za 24h.
aeb04f2b3a3edd290fa5bf20f14b5b6f.jpg

Ako hoces dobru bateriju onda kupis neki skromniji relefon kome je glavni adut baterija. Xiaomi Redmi Note 4 sa Snapdragon 625 procesorom na primer. Nikad mi nece biti jasno zašto ovi vodeći modeli imaju problema sa baterijom. Neka ugrade baterije malo većeg kapiceta i rešen problem. Par milimetara deblji ili tanji telefon -koga briga? Ovaj fon nema tako mali kapacitet baterije ali je verovatnono opterećen svakakvim glupostima. Kad bi radio na čistom Androidu sigurno bi guran bar 50% duže.
Druga stvar nevezana za bateriju -morao sam da animacije na telefonu postavim na Isključeno kako bi telefon fluidno radio. Animacije ga baš koče čak i kad ih na 0.5 postavim. Prošlo je nekoliko dana otkako sam updateovao tek kupljen telefon na Nougat a stanje se baš i nije popravilo. Radio sam Antutu test -oko 146000 je rezultat. Znači prema očekivanjima.

Послато са SM-G9350 уз помоћ Тапатока

Da, nešto ti troši bateriju u pozadini. Koliko se sećam imaš telefon bez garancije, sa okinutim knox brojačem, najbolja opcija je da uradiš root (ako ga nemaš), instaliraš BBS, odradiš dump po uputstvu i okačiš taj fajl da neko pročita. Ima sticky tema o BBS u softver podforumu.

Jednom sam probao da namestim taj BBS na S5 koji je imao root i nisam uspeo ne sećam se zašto.
Jel ovo može da ukaže na neki problem?

2607ab508efd7194ac45ec7fc2eb1ef5.jpg
b6c2b4a3c118877772847c6be797e793.jpg

Za početak obriši facebook i instaliraj lite verziju (ili iz browsera)...namesti lokacije na gps only pa vidi hoće išta bolje da bude. I nema nikakve filozofije oko instaliranja bbs ako imaš root na telefonu.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Gde da kupim foliju za ekran koja ide preko ivica?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Kojih ivica? Ekrana? Ne planiraš nikakvu više zaštitu? Ultimate Shield. Ako planiraš neku zaštitu i za leđa onda Spigen folija ili neku drugu pa da je seckaš i ukrajaš.
Pisano je o tome na prethodnim stranama pa prelistaj..
P.S. A gde da kupiš, pa eBay, naravno.

Snimao sam film, nekih 40-ak minuta, ito na manju rezoliciju i tel se baš ugrije. Dal mu silikon smrta pri hladjenu?

Mislio sam da mi Adhell 2 radi ali mrka kapa od toga. Ništa ne blokira preko WiFi mreže. Ni u Samsung Internet pregledaču ni u Chromeu. Postoje li neka podešavanja za aplikaciju ili sve treba ostwviti po defaultu?

Jel si u internet pregledaču instalirao neki ad blocker tipa adblock plus?

Odakle da skinem prvu verziju?
Nije mu instaliran nijedqn drugi adblicker. Podešena mi je sqmo ugrađena funkcija u pregledačima za blokiranje iskačućuh prozora

Play store npr!? Moraš da imaš i adblocker u samom samsung exploreru

Play store npr!? Moraš da imaš i adblocker u samom samsung exploreru

Nemam je na Playu ali svejedno -našao sam verziju koja mi radi. 74 blokirane reklame za par minuta! Hvala ljudi na pomoći!

Poslednja izmena:
Još jedno pitanjce. Da li je kod vas na Nougatu rotacija ekrana prespora? Kod mene traje ponekad i po dve sekunde.

Pijma nemam šta je. Nekad baš sporo, nekad malo brže ali ko metak vala nikad

Za brzu rotaciju prebaci animacije na 0.5x sa 1.0x fabrickih u developers opcijama.

Več sam to uradio. To radim čim kupim nov telefon.

Meni te animacije na 0.5 izgledaju ružno. Prekratko traju i kvare mi utisak fluidnosti. Ja drzim na 0.8. Lepe animacije, jasno vidljive, a opet dovoljno brze.

Vrh Dno