Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kabl je. Prethodni krs je imao 4 zice.

Verovatno je glupo pitanje ali kako da napravim da mi korisničko ime na SBB nalogu ne bude moj mail nego nešto drugo.Pre svega mi je to potrebno radi lakšeg logovanja na unifi.
Uopšte ne mogu da nađem tu opciju ni na sajtu ni na aplikaciji...
Da li je moguće da se može koristiti samo mail kao korisničko ime? Koja glupost ako je tako...

Poslednja izmena:
Naravno da ne možeš da nađeš kad ne postoji. To je tako smišljeno da se demotivišu korisnici od zloupotrebe ;) Ovako kao nešto rizikuješ ako totalnim strancima daješ neki lični podatak poput mail adrese.

Ja uzeh pre 2 dana Duo net gold paket. Nije mi vise dovoljan samo mobilni net (zbog dece uglavnom) pa reko` aj kad vec imam kablovsku da uzmem i paket. Dobih neki Technicolor EPC3928S (01/17) uredjaj i koliko vidim Cisco pds2100. Net radi onako, uz poprilicne oscilacije u brzini. Wifi je toliko slab da u dnevnoj sobi gde je uredjaj i u kuhinji/trpezeariji koja je pored radi, a na drugom kraju malog stana tj u drugoj sobi uopste ne radi kako treba. HD kanali uglavnom ne rade kako treba, susti/krci/pikselizacija katastrofa a rade oni koji su i do sada radili u sklopu osnovne ponude. Bilo je problema sa uslugama ovih dana na Zvezdari (ja sam blizu Cvetkove pijace /G. Vucica) ali valjda su to resili, a meni ovo i dalje radi jadno. Zvao sam onaj njihov 1990 i posle "samo" otprilike 15ak minuta sam ostavio telefon i rekose mi da ce obavestiti tehnicare i da ce neko doci...nekad...... valjda :D Ne rekose kad - pretpostavljam da nedeljom ne rade? Jel imao neko slicne probleme? I sta da radim sa ovim bednim wifi signalom - da na sve ovo kupim i neki krsteni ruter?

Poslednja izmena:
Za wifi signal jedino mozes da probas promenu kanala 1, 6 ili 11.

Prilozi

• Screen Shot 2017-10-01 at 18.37.12.png
    Screen Shot 2017-10-01 at 18.37.12.png
    101.1 KB · Pregleda: 301
Hvala, probacu i to. Aj` da je neki veliki stan ili kuca pa da nema signala na drugom kraju, ali ono stancic od 45kvm, pa je` moguce da ne moze normalno da dobaci do druge sobe... Ranije (dok sam imao adsl) sam imao TP-Link i Asus rutere sa externim antenama i to je sve radilo kako treba.

Inace, kada odem na Podesavanja/Tehnicka podesavanja - kvalitet signala tipa od 0 do ponekad 20 i to je to (jacina signala evo trenutno -17dBmV)

Poslednja izmena:
Slab im.je ruter sa dometom,mozes jedino da kupis dodatni wll ruter ,pa ga nakaci kablom i stavi u drugu sobu..

Nizak ti je nivo signala za D3. Sredice ti to kada dodju. Probaj da setujes kanal za wifi na 3 ili 9...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala za info i savete :) Ja se nadam da ce se neko pojaviti danas, pa cemo bas videti sta ce da urade... Javljam svakako :)

Ja nemam net vec 2-3 dana na Vracaru, jel ima jos neko problem, jel se zna nesto? ortak na Karaburmi isto nema nekoliko dana

Ja nemam net vec 2-3 dana na Vracaru, jel ima jos neko problem, jel se zna nesto? ortak na Karaburmi isto nema nekoliko dana

Зар није логично да позовеш Кол Центар и добијеш инфо директно од њих :)

Stvarno ne razumem :trust: da li je moguće da niko od vas nije pozvao da pita o čemu se radi

Evo ja da javim sta je bilo - javio se tehnicar odmah oko 9 ujutro, ali kako nikog nema kuci,zamolih da dodje neko posle 18h tj. kad se vratim sa posla.Sve ok, tehnicar zvao oko 18:15 i oko 18:30 dosao. Pregledao sve, konstatovao da je signal katastrofa i to blago receno ( ne znam kako je momak koji je instalirao opremu pre par dana ostavio to u takvom stanju). Zamenio covek prikljucak za kablovsku u zidu, zamenio razvodnik za kablove u predsoblju, rasklopio-sklopio i sve fercera k'o sat :) Kvalitet signala bio 0-20 a sada 80, svi kanali rade kako treba, internet ok. Pitao sam za wifi i kaze da uredjaj inace nema nesto jak wifi, i da je najlaksa varijanta da uzmem neki dzeftini TP-link sa 5db antenicom i da ga nakacim na ovaj njihov Techicolor uredjaj. Tehnicar (Srdjan) stvarno profi,svaka cast za uslugu. Da ne ureknem sad :D - ako sve ovako nastavi da radi, ja zadovoljan :)

Poslednja izmena:
Sutra (danas) ili prekosutra idem da potpisem ugovor na dve godine za ovaj dual paket tv i net.
Pitanja su koji resiver od ova dva: CISCO PDS 3121 ili CISCO PDS 2100? Posto vidim da daju da se odabiru. Vidim da imaju iste mogucnosti, ako neki prebacije za koju ms brze taj bi pre uzeo :D. A ruter-modem mozemo samo ovo da se dobije u ovom paketu: Cisco Home Gateway. Prepostavljam da ste ga pljuvali unazad :d
A ovaj D3cam nije bolji od ovih resivera? To mu vise dodje da nemas kablova i zauzimanje mesta? Ja mislim da moj tv panasonic tx 42st50e nema tu mogucnost da se to stavi.

Sutra (danas) ili prekosutra idem da potpisem ugovor na dve godine za ovaj dual paket tv i net.
Pitanja su koji resiver od ova dva: CISCO PDS 3121 ili CISCO PDS 2100? Posto vidim da daju da se odabiru. Vidim da imaju iste mogucnosti, ako neki prebacije za koju ms brze taj bi pre uzeo :D. A ruter-modem mozemo samo ovo da se dobije u ovom paketu: Cisco Home Gateway. Prepostavljam da ste ga pljuvali unazad :d
A ovaj D3cam nije bolji od ovih resivera? To mu vise dodje da nemas kablova i zauzimanje mesta? Ja mislim da moj tv panasonic tx 42st50e nema tu mogucnost da se to stavi.

Ako imas otvor na TV slican onom na bankomatu u koli mozes da ubacis npr. bankovnu ili BUS Plus karticu i da ti ostane jos malo prostora, znaci da TV podrzava D3Cam modul. Uostalom, sve pise u uputstvu. Na jednom TV imamo PDS3100 a na drugom D3cam. Na TV na kojem gledas tv dekodiran pomocu D3cam ne mozes da koristis 72H unazad, PickBox ali zato ako imas malu decu ona mogu da gledaju Ultra i MiniUltra - kanale kojih nema na listi kanala na set top box-u. Ja sam trazio D3Cam jer taj TV gleda uglavnom moja majka i zeleo sam da joj pojednostavim zivot. Drugi TV ima STB + EON. Kablovi, njihov broj, boja i duzina mi nikada nisu bili kriterijum za izbor operatera, uređaja i paketa. Sve sam birao isključivo na osnovu ponude TV kanala, kvaliteta slike, brzine i pouzdanosti interneta. Zalud samo jedan kabal i jedan daljinski ako pomocu njega nemam sta da gledam. To sam shvatio dok sam bio prinudjen da koristim usluge bivseg operatera.

Poslednja izmena:
St60 serija ima slot, verujem da ima i ST50. To lepo radi, ali nemaš mogućnost vraćanja programa. Meni to pogotovu sada ne treba, Eon to radi

Ajde i ja da pitam, jel bolje rešenje Eon na android box-u (drugi televizor u stanu, bez receiver-a) ili samo analogni kanali? Ne govorim o HBO i sl nego o početnom paketu.

Eon naravno [emoji4]

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Zavisi koji kraj grada vec su negde analogno ugasili. Koliko znam gase polako analogno i daju digitalni risiver ili cam modul za ostale televizore. Ali dokle su stigli i kada ce to biti u celom gradu boga pitaj.

Koliko Cam modula ili risivera daju pored osnovnog i da li se šta plaća za dodatne ?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Koliko Cam modula ili risivera daju pored osnovnog i da li se šta plaća za dodatne ?

U Premium Platinum paketu ukljucena su dva STB ili 2 modula ili 1 modul + 1 stb. Kod svih ostalih paketa ukljucen ili 1 stb ili 1 cam modul. Za svaki naredni doplata je 290 RSD mesecno + 1900 jednokratno.

U Premium Platinum paketu ukljucena su dva STB ili 2 modula ili 1 modul + 1 stb. Kod svih ostalih paketa ukljucen ili 1 stb ili 1 cam modul. Za svaki naredni doplata je 290 RSD mesecno + 1900 jednokratno.
To je standardna ponuda.
Ali ako puste iskljucivo DVB-C signal da li daju besplatno za dodatne televizore. Neko je mislim pomenuo 3 besplatna. Da li ima nekoga ko je digitalizovan da cujemo utiske.

SBB uvodi svoju mobilnu mrežu 068. Mislim sledeće godine.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Zar nije 068 jedan od vipovih pozivnih brojeva?

Sent from mTalk

Šta se dobija u Premium Platinium Gold Extra DeLuxe Special VIP paketu?

Jedno pitanje.

Kada vratim neku seriju unazad onom opcijom gledaj ispočetka on mi vrati sadržaj 10min pre te serije i onda je prekine na pola.. da li je to do starog d3 risivera ili ? Imam li pravo da ih zovem da ga zamene ili ne ?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ne nije problem u starom risiveru već je problem stare platforme, koja je na svim postojećim risiverima. Jedan problem je odstupanje TV programa od zvaničnih satnica. EPG ima definisane satnice (na osnovu zvačnih informacija koje su dobili) i u tačno to vreme vraća opcija "gledaj iz početka". Drugi problem je što je napravljeno da radi tako da kad dođe na kraj te stavke u EPG koju si pustio prekida i prebacuje se na "live" stream. (pa zato moraš da sam ručno pustiš i sledeću stavku da bi gledao nastavak/kraj serije).

Na novoj EON platformi (barem je tako na browser/komp varijanti, ne znam za Android) sad to radi drugačije, u smislu da ne prebacuje se na live stream kad završi stavku u EPG nego nastavi i sledeću, i sledeću... sve dok ti ne zaustaviš i/ili prebaciš se nazad na live stream tog kanala. Ali i dalje naravno ostaje taj neizbežan problem "fali X minuta početka ili kraja serije/filma" tako da moraš da puštaš prethodnu ili sledeću stavku i premotavaš dok ne nađeš gde je početak toga što želiš da gledaš.
Što je smor jer premotavanje (u nazad) ne radi između granica / između stavki u EPG pa umesto da premotavaš 5-10 minu u nazad moraš prethodnu stavku da pustiš iz početka i onda da premotavaš 30,40,60... minuta.
Što je samo po sebi smor a pogotovo za ljude koji ne znaju kako mogu da premotaju po 15 minuta odjednom (a ne max 30 po 30 sekundi).

Drugim rečima, za rešnje jednog od ta dva problema ćeš morati da se strpiš još par meseci dok SBB ne počne da menja postojeće risivere za nove koji će koristiti EON platformu.

Poslednja izmena:
Ne nije problem u starom risiveru već je problem stare platforme, koja je na svim postojećim risiverima. Jedan problem je odstupanje TV programa od zvaničnih satnica. EPG ima definisane satnice (na osnovu zvačnih informacija koje su dobili) i u tačno to vreme vraća opcija "gledaj iz početka". Drugi problem je što je napravljeno da radi tako da kad dođe na kraj te stavke u EPG koju si pustio prekida i prebacuje se na "live" stream. (pa zato moraš da sam ručno pustiš i sledeću stavku da bi gledao nastavak/kraj serije).

Na novoj EON platformi (barem je tako na browser/komp varijanti, ne znam za Android) sad to radi drugačije, u smislu da ne prebacuje se na live stream kad završi stavku u EPG nego nastavi i sledeću, i sledeću... sve dok ti ne zaustaviš i/ili prebaciš se nazad na live stream tog kanala. Ali i dalje naravno ostaje taj neizbežan problem "fali X minuta početka ili kraja serije/filma" tako da moraš da puštaš prethodnu ili sledeću stavku i premotavaš dok ne nađeš gde je početak toga što želiš da gledaš.
Što je smor jer premotavanje (u nazad) ne radi između granica / između stavki u EPG pa umesto da premotavaš 5-10 minu u nazad moraš prethodnu stavku da pustiš iz početka i onda da premotavaš 30,40,60... minuta.
Što je samo po sebi smor a pogotovo za ljude koji ne znaju kako mogu da premotaju po 15 minuta odjednom (a ne max 30 po 30 sekundi).

Drugim rečima, za rešnje jednog od ta dva problema ćeš morati da se strpiš još par meseci dok SBB ne počne da menja postojeće risivere za nove koji će koristiti EON platformu.

Na postojecim resiverima, barem V2 kada se zavrsi prethodno premotana emisija (po EPG-u) pita te sta zelis dalje tj. sledeca 72h emisija, live tv i trece se ne secam.

Na D3i risiveru ne pita ništa :D Kad dođe na kraj pušta live stream a na dnu ekrana se vidi onaj mini EPG/info sekcija (što se vidi pri svakog promeni kanala) skrolovana do te stavke koju su "premotavao" i ako si dovoljno brz možeš da stigneš da pomeriš selektor/kursor na susednu stavku i puštiš i to, ako ne moraš opet da tražiš u vodiču šta je sledeće. Tj sad više i ne znam napamet, mislim da postoji razlika odakle si inicirao "gledaj iz početka": da li si otvorio full EPG ekran i našao šta da pustiš, ili si "listao u nazad" u sklopu tog mini dela duž donje ivice ekrana. Mislim da ako se pušta iz full EPG da nakon što u pozadini se prebaci na live stream stoji i dalje taj EPG interfejs na mestu gde si stao sa selekcijom i da možeš da pustiš sledeću stvar bez trke sa vremenom.

Uglavnom puštam iz početka krećući se kroz taj mini prikaz na dnu ekrana i tu definitivno D3i risiver ne pita ništa nego odmah skokne na live stream.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno