Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

@hunder mislim da budu bolje obrađene u auto nego u pro modu. Čistije, oštrije, valjda onaj multi-frame processing radi posao

Ajde sad cu da vidim. Namestio sam precicu na pro da mi se automatski on pali. Al mislim da je pro sa podeseni tonom ono pravo. S7 je bio mnogo losiji sa automatikom.

da, oštrija i čistija u auto modu. pogledaj donji red kineskih slova na kutiji, ispod 4D. na većem iso bude i veća razlika. sa druge strane u pro modu mogu da se podese kontrast i boje da budu realniji (pa samim tim su i šapice i njuška manje spaljene). u auto modu često treba malo povući slajder za ekspoziciju u minus, dosta bolja fotka bude.

Poslednja izmena:
Gašenje: Bixby Home > Settings > Bixby key and selecting Don't open anything.

Može da se ugasi ali mislim da ne može da se stavi druga aplikacija.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
Može druga app da se stavi. Vidi video od Erica Griffin. Mislim da je naziv: what's in my note 4 ili tako nešto

da, oštrija i čistija u auto modu. pogledaj donji red kineskih slova na kutiji, ispod 4D. na većem iso bude i veća razlika. sa druge strane u pro modu mogu da se podese kontrast i boje da budu realniji (pa samim tim su i šapice i njuška manje spaljene). u auto modu često treba malo povući slajder za ekspoziciju u minus, dosta bolja fotka bude.

Kao sto i rekoh auto mod je dosta dobro uradjen i bukvalno izvuceno maximum.Jedino kod nekih stvari treba ipak skljockati u pro modu zbog eventualnih sitnijih korekcija

Nego nikako da pitam jel koristi neko ovaj dex station? Kako ste zadovoljni i koliko je funkcionalan

Za ono za sta ljudi koriste svoje laptopove do 400e (Office, browsing, multimedia) vise no dovoljan.

Samsung Galaxy S8

Samo je pitanje koliko baterija strada telefonu kada je na Dexu. Ovo ostalo odradjuje posao, a ne zauzima mesto.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

koliko znam, dex ima svoje napajanje i napaja note 8. Baterija ne bi trebalo da strada ako je napajanje dovoljno jako da dopunjava note 8 dok radi na stanici.

Sent from SM-T825 Tab S3

Mislio sam na zagrevanje baterije u telefonu i konstantno punjenje

Bem li ga. Taj vent bi trebao da odradi posao. Ako telenor daje N8 sa dexom onda probam i javljam uskoro da li je sve previse vrelo na leđima fona.

Sent from SM-T825 Tab S3

Mislio sam na zagrevanje baterije u telefonu i konstantno punjenje

Ja sam imao prilike da se malo igram sa DeX-om i ventilator se nije nijednom pokrenuo tokom rada (bilo je leto, dakle poprilicno vruce). Sam telefon nije bio nista topliji na dodir nego inace u tom delu godine.

Generalno, DeX radi onako kako ga i reklamiraju i za neke jednostavne office poslove je vise no dovoljan. Ono sto mene vise smara je cinjenica da S8/N8 u operativnom sistemu nose DeX servise i sav taj softver koji ce, realno, ssvega 5% ljudi koristiti.

Misliš da dex servisi rade toliko u pozadini da opterecuju fon? To bi moglo da se proveri nekim proces menadžerom i ugasi nekim package disablererom. Barem tako pretpostavljam.

Evo krenuh sa testiranjem dex station. Prvo razocarenje je izostanak i dalje hdmi passtrough. Jel to toliko tesko odraditi. Posle pola sata 4k filmova meni se pali ventilator :)
Detaljnije cu kad ga u tanka crevca ispitam

Biram izmedju nilkinovog i baseus stakla jer rhino ne mogu nigde u Srbiji da nadjem... Koje od ova dva stakla je bolje?

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Preporuka!!
c3803d5b8ec23f70226dc83b37216e00.jpg

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Wqhd+, osvetljenje automatsko, wifi samo.. Cudno je sto nema kamere i wa ovde, posto sam ih dosta koristio [emoji16][emoji16]
e50a1f58c9ef8b0a13f4ff4b259e8d16.jpg
319df667a74fdff8649d9f4fc67a67df.jpg

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Došla mi dva cefele "kejsa ". Pošto nije postojao tracking number ne znam koji je koji po nazivu ali više mi se sviđa ovaj sa druge slike. Gumiran je i nekako kvalitetniji od ovog koji liči na karton.
Staviću aliexpres adrese ali ne znam koji je koji ..

5e0d34faa03e2cf2f7c04e4df395754a.jpg
9c31750c678efa3e7dffafe2b1483b4e.jpg

Cafele Matte PP Phone Case for Samsung Galaxy S8 / S8 Plus Ultra-thin Soft Silicone Cover Case for Samsung Galaxy S8 / S8 Plus
http://s.aliexpress.com/YZriueaI

CAFELE For Samsung Galaxy S7 Edge Case Original Back Protect Soft TPU Silicone Cover Case For Samsung S7 S6 Edge Plus S8 Case
http://s.aliexpress.com/fauyArmy

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da, pominjao je baš neko nedavno.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Posle 2 dana testiranja svega i svacega na dex station utisak je sledeci. Po meni totalno beskorisna sprava. Jedino sto je zgodno je da se koristi kao punjac dok. Pola aplikacija ne radi kako treba. Rezolucija katastrofa. Veca je funkcionalnost da se koristi kao klasican hdmi output. Mislio sam da ce bar donekle da zameni media centar al nista od toga. Mozda je dobar za neku brzu prezentaciju slika dokumenata i videa i to je to.

I meni stigla 2 kejsa

https://m.aliexpress.com/item/32803405859.html?spm=a2g0n.orderList.0.0.2282a809kdinwm#autostay
Znoji se i masti kao i klot leđa, grip nije dobar, naručio crni došao plavi, nema ivicu preko ekrana... Ne preporučujem

https://m.aliexpress.com/item/32807313221.html?spm=a2g0n.orderList.0.0.7572030cEjmYqY#autostay
Ovaj sam stavio malopre, dosta bolji utisak na prvu, ivice daju bolji grip, leđa se ipak maste ali se manje primećuje a i nekako ne smeta toliko, dugmići su pokriveni i imaju dobar klik i precizni su. Gornji mikrofon nije idealno isečen ali nije zapušen. Ima blagi ispust preko ekrana. Fp nije odvojen od kamere ali tako je na mnogim kejsovima. Nije loše za parsto kinti sve u svemu :)

Vojkane, mozes li slikati da vidim kako izgleda sa prednje strane tog drugog kejsa

Sent from...

evo su slike u spojleru

b775c6c05cfada6a435a0e0eb04cabda.jpg

9fc61b72e6be5ced636c6bb3238549bc.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno