Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Imam čudan problem, WhatsApp me uvek nervirao svojim izgledom. U nekoj od prethodnih verzija nikako nisam mogao da ga nateram, bez obzira na nomedia fajlove, da slike prikaže u galeriji. Neko vreme ga nisam koristio uopšte pa odskora ponovo ali modifikovanu verziju, GBwhatsapp. Zbog tema I dodatnih opcija koje sa zvaničnim ne mogu da se porede. Međutim, opet sličan problem. Pošto sam, po nabrzaka napisanom uputstvu, njega instalirao preko starog WhatsAppa (oni su to nazvali upgradeom), sada u Media folderu imam dvostruke foldere, WhatsApp i GbWhatsApp. Aplikacija sve beleži u svoje foldere a Galerija na S6 prikazuje samo WhatsApp oficijelne. Dakle prazne. Brisanjem jedne grupe, bilo koje I premeštanjem fajlova n dobijam ništa, druga grupa foldera odmah vaskrsava I problem ostaje. Ako neko ima neku ideju pre nego što ga opet reinstaliram... što me baš mrzi, zato ovo I pišem, hvala!

Tapatalk

Poslednja izmena:
Ćale često posle poziva zaboravi da zaključa telefon, pa ga stavi u džep i desi se da pozove tako nekog random dok mu je telefon u džepu. Em što iritira ljude koje pozove koji viču "halo" u nedogled, em što gubi minute. Postoji li neka app koja zaključava telefon nakon obavljenog (odlaznog) poziva, ili neko slično rešenje?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Evo kao sto rekoh da cu ti napisati za app, mislim da ce ti ova app pomoci i da je to sto ti treba.
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2227516

Ili to isto samo sa GP
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.plexnor.gravityscreenofffree

Sent from my Tapatalk

@ivan975
Ili obrisi Nomedia fajlove ili menjaj galeriju. I ja koristim whatsapp + i vidi i stare i nove fajlove. Vidi ih i Sony album i foto gallery koji inače koristim. Do WA nije

Sent from my E6853 using Tapatalk

Ok hvala, mada brisanje nomedia fajlova nije pomoglo, videću.

Tapatalk

Koji je trenutno najbolji player na Android-u? Nekada sam koristio MX Player, ima li nešto bolje?

Po meni nema, MX je odličan plejer, u samom vrhu.

Stvar ukusa. Meni je npr. AIMP nezamenljiv po mnogim kriterijumima. Jednostavnost kreiranja plejlisti, lakoca kretanja po menijima, nastavljanje svake plejliste tamo gde je prethodni put stala...

Poslednja izmena:
Zar nije AIMP samo za audio? Inače je i meni najbolji od svih aplikacija za pušenje muzika. A MX za video.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jeste AIMP samo audio, nekako sam pretpostavio da se radi samo o zvuku ovde.

A jedina mana je sto AIMP nema podrsku za stock android eq (Music FX) --- inace otvorena je opet beta , 2.60 beta 3 (420) trenutno.

Aimp za muziku ( podrzava i stream sto je mwni bitno), vlc za videi. Tako je kid mene. Ne volim nabudzene aplikacije sa 800 opcija.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Tako i ja koristim, aimp i vlc...

Ovu su ubacili na poslednjoj beti

0c97b2c2e78bce24b62cad5a4eac3364.jpg

skinovi su strava, samo da moze da se koristi stock eq...android eq, da postoji neki switch.

Ja sa VLC-om na androidu uvek imam poneki problem. Taman nesto poprave, ono se pojavi novi bug. Recimo, skoro sam instalirao beta verziju (pre jedno dve nedelje), pustim film i kad god se pojavi titl, video kao da uspori na trenutak, i tako svaki put kad se pojavi titl. Probam mx, radi sve normalno, normalno radi i sa fabrickim sony playerom i sa svim ostalim. Probao sam u podesevanjima, ali nista.
Preporuka jos jednom za MixPlorer, koji ima ugradjen player koji pusta titlove (treba samo da titl ima isto ime kao i film), radi savrseno, odgledao sam 2-3 filma bez problema, ne treba mi poseban player za to sad.

Imal' kak'ih dobrih skinova za AIMP, malo da ga priblizim stocku.

Dobar je Oreo Bliss HD.[emoji106]

Poslednja izmena:
Vidi da to nije u podesavanjima pod playlist - default code for ANSI-tags, default je windows 1251

Nisu tagovani na kineskom, mislim da je na kompu OK. Po defaultu je ja winfows 1251, moram vidjeti kako je na kompu ako ima ta opcija.

Nije mi frka ni izmjeniti tagove, za ostale pjesme/albume je OK. Vjerovatno nije do tog ANSI ko zna...

Ovaj vidi dobro tagove.

f86ab38732f5df0e0d17d6d8684cee21.jpg

Poslednja izmena:
Tesko. Aplikacija bi morala da ima dozvolu banke, a kod nas je to jos uvek 19-ti vek.

Ja koristim na iOS-u money control, pa upisujem rucno ili skeniram fiskalni.

Tesko. Aplikacija bi morala da ima dozvolu banke, a kod nas je to jos uvek 19-ti vek.

Ja koristim na iOS-u money control, pa upisujem rucno ili skeniram fiskalni.
Ne rade po tom principu, već se elektronski mesečni izveštaj šalje na adresu aplikacije, gde se procesira i ubacuje u app.

Mozda ne bi bilo lose da se otvori poseban thread za audio/video plejere.

Postoji sigurno 10-ak odlicnih audio plejera i tesko je reci koji je najbolji mada se neki ipak izdvajaju kao celina (powerAMP, player pro itd).

Onkyo HF Player je odlican i sa veoma dobrim EQ, do nedavno je imao prilicno zastareo UI ali je apdejt znacajno unapredio interfejs mada moze to i bolje, svakako nece svima odgovarati.

Poslednja izmena:
Je l koristi neko Amazon underground? Imam problem, kad god pokrenem neku aplikaciju javlja mi da nemam instaliran appstore.

Jel ti pre toga radila? Secam se pre par godina dok sam je koristio (za promocije, tj. besplatne aplikacije), da ju je update ucinio beskorisnom za nase trziste.

Da li programi za rotate videa poput Inshota-a, skladiste nase editovane video snimke na njihovom cloudu ili sl?

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Jel ti pre toga radila? Secam se pre par godina dok sam je koristio (za promocije, tj. besplatne aplikacije), da ju je update ucinio beskorisnom za nase trziste.
Radila je najnormalnije do danas. Imam dosta aplikacija koje koristim i sad ne rade. Glupost neviđena.

Nazad
Vrh Dno