Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

To ti je phone pouch.

Uzeo sam za mene 4 stakla za telefon i za zenu isto 4. Kada je stigao paket unutra ima 6. Na paketu pise da ima 8 zastitnih stikla. A kad prebrojim 6. Paket je prosao bez carinskog otvaranja samo je pusten. Jel se desilo to jos nekom? Nije meni za 1-2e sto ce zaraditi ali je glupo ako tako zaradjuju na ljude.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Пошаљи мејл и питај Кинезе где је проблем. Мени се десило да ми је једном стигао мањак нечега, и после се испостави да су сељачки написали опис, па сам у ствари наручио мање него што сам мислио. Има она фора, типа узимаш сијалице, или заштите, па пише 1 паковање, а онда пише у паковању иду 2 артикла. С тим што некад кад промениш тип артикла (нпр облик сијалице)не важи да иду 2 у 1.

Ово је стварно постало смешно! Поручио сам, услужно, око 40 ствари са Алија. Нису стигле четири ствари. Две су у једном пакету и продавац је сам продужио заштиту купца за 30 дана. Овде две друге ствари сам ја тражио да продуже заштиту купца за 15 дана.
Када им је то прошло, ја покренуо случај решавања и тражио да ми врате сав новац.
Сви продавци су одбили мој захтев и траже да сачекам још две недеље и да одустанем од "despute". Један ми је отворено тражио PayPal налог, да ми врати новац, али прво да прекинем случај решавања проблема. Да напоменем да је заштита купца 13 сати пред истек!
Није ми јасно, како они мисле да тако послују!? Па наравно да хоћу свој новац назад!
Ја ћу сигурно добити свој новац, а они ће добити негативну оцену, уз веома опширан текст зашто су је добили!

Проблем је једино што ћу морати чекати да ми новац легне на рачун.

Послато са K013 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Idu na varijantu ako prodje proslo je, uspeju tako neke da zeznu, mene su pokasali al su naravno popljugali, posle su naravno dobili negativne ocene i fin tekst o njihovom pokusaju prevare. Posle salju poruke da ispravis ocenu i das im pozitivnu jer si dobio pare nazad preko dispute, strasno, gori od cigana.
Naravno paketi nisu nikad stigli.
Bilo je par slucajeva gde su stigli i tad sam kontaktirao i reko im da cu da narucim al da mi ne salju jer su ovi stigli.

Poslednja izmena:
Zaštita traje i 15 dana posle isteka vremena predviđenog za dostavu...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Meni se sve poklapa, opis je dobar ali 2 fale. Poslao sam mu poruku ali ne odgovara, u sledecoj kada mu kazem da ce da dobije negativnu ocenu odgovorice odmah...

Dispute otvori, tako i meni ne odgovaraju namerno a cim otvoris dispute javljaju se u roku od sat vremena mole i kukaju. Meni od 30ak stvari jedno 10 nije stiglo uopste, naravno vracene pare.

Da javim za Molten loptu. Naručio sam I stigla je, ali nema ni "o" od originala. Nije kompozitni materijal već guma, miriše cela soba od nje, lepljenje po ivicama je očajno. Uglovi su odlepljeni a ivice nosu dobro isečene pa se u 50% slučajeva ne dodiruju već ima prostor. Vide se tragovi lepka po lopti i višak gume na jednom delu. Za nedelju dana lopta je I ispustila dobar deo, mada posle toga više od mesec dana nije ispuštala.

Platio sam 24$ plus 5$ isporuka, žalio se i dobio sve osim isporuke, a loptu (i poklon mrežicu, iglu i izgovor od pumpe) zadržao.

Evo i slika. 20170810_095810.jpg20170810_100632.jpg20170810_100639.jpg20170810_100702.jpg20170810_100728.jpg

Eto sad mogu da te podsetim šta sam ti tad rekao, a bio si spreman da platis cenu originala.
Mada dobro si prošao kada si vratio novac.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Eto sad mogu da te podsetim šta sam ti tad rekao, a bio si spreman da platis cenu originala.
Mada dobro si prošao kada si vratio novac.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Znam, sećam se, svesno sam rizikovao, jer je jedan forumaš imao dobra iskustva.
Zato sam napisao iskustvo i stavio slike da ostali vide :)

To sto je neko zadovoljan s anecim nema veze sa tobom...
Ti si jasno rekao da hoces originalnu stvar i bio si spreman da platis cenu originala, ja sam ti rekao da onda ne treba da trazis to na aliju ;)

Da ne pametujem bez veze i ja sam na svojim greskama ucio :(

Kako dobro?
Na kraju je dobio obicnu kinesku loptu za 5$ koju je i kod ovdasnjih kineza mogao da kupi, a vreme je izgubio

Vraćena mu je lova ;) A ta lopta kod nas ne verujem da je manje od 500 din. Škola plaćena veoma jeftino.

Tako je. Lopta vredi ~1.500 po mojoj proceni, a dobio iglu, mrežicu i pumpu pride.

Ostavi link od prodavca da znamo od koga si uzeo, ja sam onaj koji je uzeo i imao dobra iskustva. Lopta je kod druga trenutno pa cim nadjemo neki termin, slikacu(verovatno ove nedelje). Nije ni priblizno ovim sto si poslao.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Tako je. Lopta vredi ~1.500 po mojoj proceni, a dobio iglu, mrežicu i pumpu pride.

Tesko da fake kineska lopta vredi 1500din, evo ti original lopti a ima verovatno i jeftinijih
http://www.djaksport.com/wilson-oprema-lopta-kosarkaska-mvp-traditional-series-n21599
http://www.assport.rs/proizvod/molt...m_campaign=direct_link&code=6a6e#.Wb_obdFx1GM
https://www.sportvision.rs/lopta/3649910-lopta-za-kosarku-molten

na kraju ti nisi planirao da kupis kinesku loptu zar ne?
A kupio si je :)

Poslednja izmena:
Ostavi link od prodavca da znamo od koga si uzeo, ja sam onaj koji je uzeo i imao dobra iskustva. Lopta je kod druga trenutno pa cim nadjemo neki termin, slikacu(verovatno ove nedelje). Nije ni priblizno ovim sto si poslao.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Hteo sam da stavim link, ali kad sam dobio refund nije više bilo tog proizvoda. Sad vidim da ga opet ima i evo linka:
http://s.aliexpress.com/UVBrANB7

Stavio sam komentar na proizvod ali vidim sada da ga nema. Ne znam kako je to moguće?!

Te lopte sa linka su najgore moguće, prva plastika čista, ona što lomi prste, a molten najobičnije "gumenjajka". Ova "original" (LOL) koju sam dobio za tih 5-6$, sa sve manama je makar dve klase iznad ovih.

Planirao sam da kupim original, to dobio nisam, ali vredi lopta sigurno makar 15$. Ima i obim, težinu i slojeve originala, ali su spojevi loši i gornji sloj je neka vrsta gume (ne kao one sa tvojih linkova, mnogo je bolja). Ja je svakako neću koristiti, sa ovakvim spojevima bi me bilo blam i na oglase da je stavim, tako da ću je pokloniti nekome.

Zaključak: Ovo ne vredi 30$, niti čekanja iz Kine. Ako izuzmem vreme odlično sam prošao sa robom po ceni od 5-6$, ali da sam znao ne bih uzimao jer mi je trebao kvalitet originala.

Poslednja izmena:
Отказао сам са поруџбину, како ми је тражио продавац јер не може да пошаље powerbank за Србију. Колико отприлике траје refund? Тј. колико времена обично прође од отказивања поруџбине до момента када ми се новац врати на рачун?

znaci saga sa powerbankovima se nastavlja...najgore je sto su kineski prodavci neiskreni pa primaju narudzbine a znaju da ne mogu da posalju...sad ljudi kazu da pb idu preko turske poste ali izgleda ni to nije sigurno...ja sam narucio 2 baterije za mobilni telefon preko turske poste i evo vec danima stoji status arrived at export hub, sta god to znacilo...? sad ne znam jel i te baterije nece proci ili ce ipak stici? a sto je najgore stoji i neko ocekivano vreme dolaska izmedju 19 oktobra i 10 novembra, znaci da ce stajati mesec dana u mestu...nista mi vise nije jasno....

Sent from my iPad using Tapatalk

Отказао сам са поруџбину, како ми је тражио продавац јер не може да пошаље powerbank за Србију. Колико отприлике траје refund? Тј. колико времена обично прође од отказивања поруџбине до момента када ми се новац врати на рачун?

Ja cekam od 15-20 dana u intesi.

znaci saga sa powerbankovima se nastavlja...najgore je sto su kineski prodavci neiskreni pa primaju narudzbine a znaju da ne mogu da posalju...sad ljudi kazu da pb idu preko turske poste ali izgleda ni to nije sigurno...ja sam narucio 2 baterije za mobilni telefon preko turske poste i evo vec danima stoji status arrived at export hub, sta god to znacilo...? sad ne znam jel i te baterije nece proci ili ce ipak stici? a sto je najgore stoji i neko ocekivano vreme dolaska izmedju 19 oktobra i 10 novembra, znaci da ce stajati mesec dana u mestu...nista mi vise nije jasno....

Sent from my iPad using Tapatalk
И мени је кад сам поручио стојала турска пошта и уредно сам поручио да би ми послије пар дана продавац послао пп да откажем поруџбину, вратиће ми паре јер нека транзитна земља прави проблем.

Ако неко зна одакле сигурно могу да се поруче Xiaomi ppwerbank-ови био бих му изузетно захвалан. Наравно да су провјерено оригинали. ;-)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Meni danas stigao powerbank porucen 28.8 u Xiaomi MC Store, poslat preko turske poste. Posle toga je ovde pisano da su prestali da salju i prodavci su otkazivali posiljke...

Мени су они отказали. :-(
Виђох данас да су ми вратили паре на рачун.
Једино што ми је легло неких 250 дин мање. Шта би то могло да буде? Није толика разлика у долару била у међувремену. ;-)

Kako carine nasi t10 led sijalice? 100 komada za 11e. Cena je smesna uzeo bih 20tak i ostatak dao drugu u servis. Ali me plasi carina ipak nije to mali broj. Ako je neko kupovao na vise moze da podeli iskustva ako zeli. Naravno carina je to i nikad se nista ne zna to stoji.

Прочитај први пост теме за царињење. Тамо би требало да пише све.

Kupio sa Aliexpressa ORICO HDD case za 2,5'' HDD/SSD sa USB3.0 portom. Iskreno ocekivao sam da radi ali da radi onako prosecno u skladu sa cenom od 6$, mada mi je i to bilo vise nego ok.

Ispostavilo se da je USB3.0 zapravo USB3.0 i u kombinaciji sa WD Blue 2.5'' HDDom radi fantasticno - Brzina pisanja na disk je 95-100MB/s, a ovaj HDD u kompu je imao rezultat 105MB/s tako da je gubitak minimalan.

Nazalost nisam imao neki SSD da vidim koja je maksimalna brzina prenosa SSD->SSD..

Poslednja izmena:
Jel kupovao neko ovakve kamere
18 IR LED Car Rear View Camera Backup Reversing Parking Rearview Cam Night Vision 150 Degree Wide Angle Waterproof for Truck Bus
http://s.aliexpress.com/fEfyqYJr
(from AliExpress Android) ?
Kakva je slika i da li jemoguce povezati ih na WIN tablet, ali 2 da rade istovremeno, ekran da bude 50/50.

Meni danas stigao powerbank porucen 28.8 u Xiaomi MC Store, poslat preko turske poste. Posle toga je ovde pisano da su prestali da salju i prodavci su otkazivali posiljke...
Meni je za baterije za telefon pisalo da idu turskom poštom, međutim nakon prepiske sa prodavcem izgleda da sada idu belgijskom poštom... Očito su sada belgijanci kanal za slanje ovakvih stvari... Ali I dalje sam skeptičan jer mi već 8 dana u statusu stoji arrive at export hub i ne mrda odatle...dakle, prodavac tvrdi da će stići, nije mi rekao kako ne mogu da prođu...

Nazad
Vrh Dno