Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Imam situaciju pa nisam siguran kako da je resim.
Naime paket ne stize vec mesec i po dana. Kinez mi je dao tracking broj koji naravno ne radi (valjda samo njima u kini radi, sto mi smrdi), dopisivali smo se i kaze mi da cekam jos 25 dana, a proslo je vec 45. Tamo na statusu stoji da ce da mi zatvore prodaju za 8 dana, pa sad razmisljam da ja ipak otvorim dispute, pa nek se on cheshe, a ne da posle 25 dana cekanja ostanem i bez paketa i bez para.
Sta preporucujete ?
Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Da čekaš delivery time

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Kakva je ovo fora sto mi iskace kad sam u AE mob app? Kao cestitaju mi na onim dijamantima imacu neke dodatne povoljnosti itd.,u cemu je caka?

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Naime paket ne stize vec mesec i po dana. Kinez mi je dao tracking broj koji naravno ne radi (valjda samo njima u kini radi, sto mi smrdi), dopisivali smo se i kaze mi da cekam jos 25 dana, a proslo je vec 45. Tamo na statusu stoji da ce da mi zatvore prodaju za 8 dana, pa sad razmisljam da ja ipak otvorim dispute, pa nek se on cheshe, a ne da posle 25 dana cekanja ostanem i bez paketa i bez para.
Sta preporucujete ?
Hvala unapred.

Cekas 5 dana pred kraj protectiona i otvoris dispute. Ja isto cekam 2 pisma od jednog prodavca od 15 avg.

Za kratko vreme, unapredjen sam u A2.
:wave:
Koje li me tek sada pogodnosti čekaju :guitar:

Sta preporucujete ?
Hvala unapred.

Cekas 5 dana pred kraj protectiona i otvoris dispute. Ja isto cekam 2 pisma od jednog prodavca od 15 avg.

Meni isto iskace to za dijamante. Probao sam kontaktirati kineze ali im je poceo praznik i traje do 7. oktobra.

Da li bi neko mogao da mi kaze koliko bi mi naplatila carina za robu koja kosta oko 55e?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Da li bi neko mogao da mi kaze koliko bi mi naplatila carina za robu koja kosta oko 55e?

Sve zavisi od njihove "stručne procene".

Sta preporucujete ?
Hvala unapred.

Posle nekoliko sitnih prevara koje sam iskusio, uvek ovako reagujem i uvek dobijam refund:

Prilozi

• dispute.png
    dispute.png
    32 KB · Pregleda: 234
To i mene brine da ne bude 20-30e ta njihova slobodna procena :D

Ako je neko kupovao držač za auto , za RN3, ima li preporuka?
Gledam na AE, ima svašta nešto..
Nešto na ovu foru..

Kakva je situacija kada se poručuje nešto što je skuplje od 100, 200 dolara? Da li takva kupovina izadje više zbog carine i nekih dodatnih troškova?

Прочитај први пост у теми царина. Тамо имаш све објашњено.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Na koji način utiče magnetni senzor na korišćenje navigacije?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kucao sam sinoć u RN3 thread-u.
Cobao serija je jedini, trenutni, brand na AE što se tiče holder-a za fon.

@bakara
Praktično rešenje mi deluje Baseus, ali ne bih da lepim Baseus logo sa metalnim delom na fon. Imam neki silikon koji mogu da upotrebim u tu svrhu, samo kada sam u autu, ali svejedno mogam da ga 'presvlačim' , jer već imam AIXUAN masku na RN3. Plus, odgledah sinoć par klipova, kaže se da u off road hoće ne spadne sa tog magnetnog stalka, ali hoće da se pomera.

@MaxPower85
I meni ta Cobao serija deluje kao jedino rešenje. Mislim da ću taj i uzeti, gledam da može i na staklo i na plastiku.

Poslednja izmena:
Ne uzimam za moj auto, već poklanjam ćaletu RN3, pa gledam da mu uzmem nešto što može da se udaljava/približava :D
Našao sam sinoć par rešenja, ali mi se ne sviđa design, običan plastikaner. Taj Cobao koji ti imaš u autu mi estetski deluje bolje i mislim da ću taj i uzeti.
Imaš li neke zamerke, nešto što ti ne odgovara na tom modelu?

Na koji način utiče magnetni senzor na korišćenje navigacije?

Ako misliš na magnetni senzor u telefonu, on određuje sever. Imao sam tu nesreću da se pokvario pa se strelica na navigacija koja označava tvoju lokaciju vrti kao čigra, a i ono okretanje mape kako se krećeš sam morao da isključim.

Koliko će uticati na memoriju i memorijske kartice to ne znam.

Da, da, nisam znao, sad kad si to pomenuo malo sam istražio. Treba istražiti i da li i koliko taj magnet može uticati na sam uređaj (kvarovi) i kako utiče na magnetic sensor tokom korišćenja navigacije. Vidim da ih dosta ljudi koristi. Jednostavno i brzo rešenje...

Aj nek mi neko pojasni,otvorio sam spor jer mi prodavac nije poslao 3,vec dve sijalice koje sam porucio.
Trazio sam povracaj novca samo za tu jednu sto mi nije poslao.
Spor sam otvorio 26.,a pise da istice 03.,sad je vec 04.a i dalje se nista ne desava.
Prodavac se nije oglasio nijednom,AE je samo predlozio isto sto sam i ja naveo i ja sam to prihvatio 28. i od tad se nista ne desava.
Sta se zbiva sad,koliko da cekam imajuci u obzir da je vreme za spor istekao?

Pozdrav imam jedan problem,sa kojim se srecem prvi put,cak 4 paketa mi stoji ovo,kako ja kapiram ovo je vracenu i kinu,izaslo nije doslo do Srbije posto sam proveravao na nasoj posti,izaslo pa vraceno i to cak 4 mala paketa neke sitnice,dali je to vraceno u kinu ili nije i sta je ovo ako neko zna evo ?

2017.10.05 05:37 (GMT-7): Departed country of origin
2017.09.19 17:23 (GMT-7): Shipment accepted by airline
2017.09.19 17:23 (GMT-7): Shipment left country of origin warehouse

Pa poletelo ka tebi...sve ok.

Sent from my Redmi Note 4X

Hvala na odgovoru drug,utripovao sam se da se vratilo u kinu paket,posto ima neki stoji im taj status vec 6,7 dana pa sam se zbunio :beat:

Praznici u Kini, pa se sve otezano/usporeno odvija... Jos 2-3 dana pa po starom.

Sent from my Redmi Note 4X

Nazad
Vrh Dno