Kao npr. frekvencijski odvlaživač, koji sprečava kapilarno uvlačenje vlage u zidove 
http://www.tecnovagroup.com/en/genie/
Ne znam da li radi i koliko košta.
http://www.tecnovagroup.com/en/genie/
Ne znam da li radi i koliko košta.
Koliko je bitno da duzina cijevi za Fujitsu bude 3m? Znam da Fujitsu to preporucuje. Razgovarao sam sa monterom koji mi je rekao da to nije neophodno. Sta moze da bude lose ako se ostavi manje?
@zekas
Pored ovoga sto su naveli za buku, Fujitsu je prednapunjen da ima dovoljno gasa do 15 metra instalacije bez potrebe za dopunom. Sigurno se i zato propisuje minimalno 3 metra instalacije a taj "majstor" neka procita specifikacije i nek se edukuje malo jer je mozda bezao sa casova kada se to ucilo. Ako je uopste zavrsio skolu...
Zato sto dodatno komplikuje stvari pri narucivanju, pravljenju lagera itd. I ne moze da bude 0, mora biti bar metar.
Bice to sizifov posao. Pitanja vezana za klime su bas usko vezana, ako se tema podeli u dva dela ponavljace se na oba mesta. Tamo vecina nece ni zalaziti u temu i na kraju ce se opet ovde
Edit: hajde neko ko ima merac ako moze da podeli info koliko mu klima trosi ugasena.
Kod mene stoji 9-10W. Kapiram da uvek uredjaj trosi nesto struje dok je pod naponom ali aj da proverim.
Nije sa Spejs Šatla, već je taj premaz razvijen za razna plovila (brodove, čamce, itd) sa ciljem da se smanji kondenzacija na unutrašnjoj strani metalne oplate. Za većinu plovila je jedino rešenje, ali za izolaciju spoljnih zidova potpuno pogrešno sredstvo. Zid mora biti parapropustan, a sa ovim premazom nisam siguran kako se ponaša. Znači nije problem u temperaturi zida već u difuziji vodene pare. Sa druge strane, u odnosu na Demit fasadu, ovi premazi su PRESKUPI.Ja bas razmisljam da namazem jedan zid gde nisam ništa mogao da lepim. Al ako je tako super materijal, to samo ako je skinuto sa space shuttle
Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
Molba za moderatore...
Ajde da se postovi "koju klimu kupiti", i koji (uz odgovore) čine 90% ove teme, prebacuju u deo foruma šta da kupim od... Može i tamo da se možda ostvori deo o kupovini klima uređaja.
Ako balkon nema termo presek, ili ako nije izolovan potpuno sa svih strana, nema smisla ništa drugo raditi, jer će hladan most i dalje postojati. Efekat bi bio ravan nuli.Deluje mi OK da se sa donje strane obrade balkoni i stepenice, da se ublaži efekat hladnog mosta.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Nista od toga jer tema nije IT vezana iako je korisna... u savetovanju sa kolegama naveden je primer "Bench kucni ljubimci" npr gde bi i oni mogli da traze "sta da kupim" jer je i tamo slicna situacija ako i ostale non IT teme... razumes poentu...
-Svaka cev posebno izolovana
-minimum 3 metara cevi
-antivibracioni srafovi
-vakumiranje
I nemoj da ti klimu nabijaju u cosak ili skroz gore iz plafon jer mora da joj se obezbedi protok vazduha. Majstorima odmah reci sta se od njih ocekuje da ne bude zabune, pa ako su dosli bez pumpe isprati ih odmah napolje
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari