Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Asus 1060 dual 3G - hynix
Asus 1060 dual O3G - hynix
Msi armor 1060 3gb - hynix
Msi gaming X 1060 3gb - hynix
Gigabyte g1 1060 3gb - hynix

Gadjam, ne masim.

Mislim da su sanse da sada kupis novu 1060 3gb i da ne bude Hynix gotovo nikakve. Ja se plasim da uzmem nekoliko 1060 6gb, jer kako citam po forumima i grupama, skoro sve su i tu Hynix. Ne bi me cudilo da tek od 1070 ima Microna, a da je sve ispod Hynix... Samsung ni ne sanjam.
Zamisli uzmes 6x 1070 i dobijes Hynixe.... depresija...

1060 hynix
1070 micron
P106 samsung

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pitao sam bas nedavno i niko nije odg, ima li slucajeva sa 1070 hynix da ide hash ispod 30mhs. Ako je hynix ne znaci da mora hash da bude los. Ovih mojih 5 komada su sve 15.5 stock

samo da pitam za kompresor koji kupih pre neki dan - neki elektricar mi rece da on treba da se koristi sa separatorom za vlagu jer kompresor pravi vlagu...dakle jer koristiti taj separator ili ne?

Sta mislite o gtx 1050ti, uzeo bih 6 kom kako kopaju gledam po netu daju preko 14Mhs, koliko je tesko naterati ih da daju preko 14Mhs? I verovatno glupo pitanje ali nov sam u ovome i kopam samo sa amd-om da li na nvidiju utice dag file i da li njima pada brzina ako raste dag file?

samo da pitam za kompresor koji kupih pre neki dan - neki elektricar mi rece da on treba da se koristi sa separatorom za vlagu jer kompresor pravi vlagu...dakle jer koristiti taj separator ili ne?

Ne.
Obavezno pre upotrebe ispustis kompresor na ventil odozdo (ne znam kako je kod tvog), onda zatvoris i pustis da nabije pritisak.
Nakon toga u stranu dunes 2-3 puta po 2-3 sec da izduva vlagu ako se nakupila u crevu i to ti je to. Mozes da koristis slobodno.
Ono sto ti on prica vazi za kompresore koji se nonstop koriste i koji su stalno pod pritiskom, takav kompresor, u zavisnosti od velicine, vremenom moze da nakupi i po par litara vode u sebi.
Ja svoj kompresor obavezno izpraznim kad zavrsim sa poslom jer smatram da nema potrebe da stoji pod pritiskom jer mi je razmak izmedju koriscenja par meseci.

@Milan
Hash ne pada vise ni AMD kartama, poznato je da je problem bio u driverima, poslednjom zakrpom je to reseno.

Poslednja izmena:
Dešava li se još nekom da nakon 5-6h jedna karta izgubi i do 80% hs-a? Posle restarta minera nestaje problem, al da li neko ima bolje/trajno rešenje?

Hvala

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fali joj napona dodaj ili povecaj power limit.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Momce skini domaci polaris, zasto gubis vreme sa tim kad je covek odradio podrsku za gotovo sve kartice.
Da, kopira se strap 1500 pa navise.
Atiflash ti takodje nije dobra verzija, probaj ovu verziju.

Da pitam samo, ova poruka me postakla da odem na link sa " probaj ovu verziju " i tamo sam našao i za flešovanje Nvidia kartica. Ja imam rig sa 6 ASUS TURBO-GTX1070-8G GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 i na Claymor dualu eth+dcr uz OC malo čačkanje radi mi stabilono već dva tri dana na 183 mh/s i oko 1800dcr ... e sad imam li razlog čačkati i flešovati grafičke ili da ne pipam i teram ovako. Nov sam u ovome tek desetak dana i svaki savet je dobrodošao ... Hvala !

Ne.
Obavezno pre upotrebe ispustis kompresor na ventil odozdo (ne znam kako je kod tvog), onda zatvoris i pustis da nabije pritisak.
Nakon toga u stranu dunes 2-3 puta po 2-3 sec da izduva vlagu ako se nakupila u crevu i to ti je to. Mozes da koristis slobodno.
Ono sto ti on prica vazi za kompresore koji se nonstop koriste i koji su stalno pod pritiskom, takav kompresor, u zavisnosti od velicine, vremenom moze da nakupi i po par litara vode u sebi.
Ja svoj kompresor obavezno izpraznim kad zavrsim sa poslom jer smatram da nema potrebe da stoji pod pritiskom jer mi je razmak izmedju koriscenja par meseci.

@Milan
Hash ne pada vise ni AMD kartama, poznato je da je problem bio u driverima, poslednjom zakrpom je to reseno.

e hvala ti. i ja sam pretpostavio da ne treba ali posto ne znam bolje da pitam :)

da li je neko probao risere: VER 008S
4PIN, SATA and Graphic card 6PIN interface, three interface optional
LED indicator and fuse are used on the board
4xSolid Capacitors on each card.
60cm USB 3.0 riser cable.
da li da uzimam?

Poslednja izmena:
Hvala svima na pomoci uradio sam po vasim savetima i dobijo 28.8 mh temperature su nestvarne 45-50 c
sa ventovima 45%.
Hvala jos jednom na pomoci.

da li je neko probao risere: VER 008S
4PIN, SATA and Graphic card 6PIN interface, three interface optional
LED indicator and fuse are used on the board
4xSolid Capacitors on each card.
60cm USB 3.0 riser cable.
da li da uzimam?

Valjda su dobri i ja bi ih uzeo....

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Hvala, uspeo sam da editujem da daju oko 30mh/s sa 1500 strapovima na 1130/2050

Oborio sam i voltazu na 0.88-0.90v ali i mi dalje trose dosta vise od rx 480, da li je to normalno?

Koliko se secam ljudi su pricali da serija 400 i 500 trose isto.

Ljudi jos jedno upozorenje, pisano je 100 puta ali da ponovim. Ekstenderi su mahom golo *****, znaci topla preporuka trazite od miksera ili nesica sa vam pravi sata na 6pin adaptere jer su ovi fabricki blagi uzas. Morate svaki kabal ponaosob ispitati da li se uglavio u konektor ili se na najmanji cim vadi napolje. Tek kad sam ovo primenio sam video koliko njih je preslabo spojeno. Mislim da cu sve jedan adapter u rudniku sa zamenim sa rucno pravljenim proverenog kvaliteta

Ljudi jos jedno upozorenje, pisano je 100 puta ali da ponovim. Ekstenderi su mahom golo *****, znaci topla preporuka trazite od miksera ili nesica sa vam pravi sata na 6pin adaptere jer su ovi fabricki blagi uzas. Morate svaki kabal ponaosob ispitati da li se uglavio u konektor ili se na najmanji cim vadi napolje. Tek kad sam ovo primenio sam video koliko njih je preslabo spojeno. Mislim da cu sve jedan adapter u rudniku sa zamenim sa rucno pravljenim proverenog kvaliteta

+1

Hvala, uspeo sam da editujem da daju oko 30mh/s sa 1500 strapovima na 1130/2050

Oborio sam i voltazu na 0.88-0.90v ali i mi dalje trose dosta vise od rx 480, da li je to normalno?

Koliko se secam ljudi su pricali da serija 400 i 500 trose isto.

Trebalo bi da mozes bez problema na 850mV i nize.
Ja recimo sapphire 570 4g nitro+ guram na 800mV i radi vec danima ali trosi vise nego sapphire 470 4g nitro+ na 880mV za jedno 10w u GPU-z.

A sta kaze mjerac gpu-z ti nije bas pouzdan ove 570 i 580 nitro+ imaju 8+6 pin moze se desiti da vuku vise ili manje sa slota, bas cu probat sutra stavit 580 nitro+ 4gb umjesto 480nitro+ 4gb pa izmjerit potrosnju.

Ako ti gpu-z pokaziva vecu potrosnju vjerovatno vuce manje sa slota a u konacnici mozda imas istu potrosnju iz zida.

Poslednja izmena:
A sta kaze mjerac gpu-z ti nije bas pouzdan ove 570 i 580 nitro+ imaju 8+6 pin moze se desiti da vuku vise ili manje sa slota, bas cu probat sutra stavit 580 nitro+ 4gb umjesto 480nitro+ 4gb pa izmjerit potrosnju.

Ako ti gpu-z pokaziva vecu potrosnju vjerovatno vuce manje sa slota a u konacnici mozda imas istu potrosnju iz zida.

Kod mene i gpu-z i merach pokazuju vise.

6 x 480 4 GB Gpu-z 70-75w, iz zida 700w
6 x 580 4 GB Gpu-z 85-90w, iz zida 800w

Podesavnja su manje vise ista za sve 1130/2050 , 0.88 - 0.90

Zato sto cpuz meri snagu na 8 pinu a ne racuna pcie slot

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Zapravo nisam toliko ulazio u testiranje, na jednom rigu imam 3x470 nitro+ i 1x570 nitro+, sve u svemu zadovoljan sam koliko vuce iz zida ceo rig (490w), samo eto kazem koja su moja zapazanja :)

Kod mene i gpu-z i merach pokazuju vise.

6 x 480 4 GB Gpu-z 70-75w, iz zida 700w
6 x 580 4 GB Gpu-z 85-90w, iz zida 800w

Podesavnja su manje vise ista za sve 1130/2050 , 0.88 - 0.90

Spusti napon na 580- kartama na 0.83-0.85v i imaces slicnu potrosnju i u gpu-z vjerovatno i na mjeracu

Koja setovanja(gpu/mem) / driver/miner koristite za rx580 8gb za ZEC?
Znam da je svuda razlicito, ali samo za početak da imam neki info odakle da pocnem da se igram.
Hvala [emoji4]

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno