Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Koja ploca je proverena da na njoj mogu da rade 8 grafike?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Koliki je napon tj. potrosnja i temperatura ?

na PL 60 obara napon na ~850mV, a moze ispod jos, potrosnju nisam merio ali napamet je to oko 700w na rigu od 8 kartica. Temp je do 63 stepena, rig na sobnoj temperaturi

Dobro je to, ove ga windforce nema sanse preko +180 mem i gpu na 850mV ~ 270-280 sola

Molim za pomoc.
Saphire rx570 nitro+ 4gb kad hocu da modujem bios polarissrb mi javi gresku nesto tipa "non atom bios" sa atiflash kaze "non ati card"
Gde gresim.
I jos jedno pitanje za ovu karticu kopirati strapove od 1500 na gore ili....

na ovim ubogim hyniksima se svakako vise isplati zec, mada ga jos nisam probao a mogao bi

Drugar stavio 2 kom 7950 da kopaju zec, konfa je MSI 1150 b85, I5 4570, Windows 10 64-bit, drajveri neki 17.x.x, MSI AB 4.3.0.
Sa jednom grafickom daje 250 sol, koliko i treba. Drugu kada poveze usb ekstenderom, obe daju po oko 50 sola :)
To se meni desavalo na nekom rigu koji ima mix 7950 i 7970, ali kada iskljucim miner, u AB promenim frekvenciju GPU za 1 MHz, i ponovo pokrenem kopanje, sve bude ok. Ovde sada nece.
Da li neko ima ideju sta je problem?
Jedna graficka je u kompu, rudari i sluzi za rad. Ovu drugu smo probali na par slotova (i 1x i 16x) i isto.

Da citiram sam sebe - problem je delimicno resen drajverima 16.10.1, elem, graficka koja je u kompu daje normalnih 250 sola, ali ova druga na usb ekstenderu i dalje daje oko 50 sola.
Probacemo ovih dana da umesto usb stavimo klasicni ekstender, pa me zanima da li ih je moguce nastavljati jedan na drugi, posto ce ta graficka da bude malo dalje od kompa? Da li da se pri nastavljanju jedan na drugi koriste ekstenderi sa molexom?
Ako su oba sa molexom, da li da ubodemo napajanje u oba, ili? :)

Poslednja izmena:
8 x DUAL-GTX1060-O3G, 600w na PL 60, mem +400 GPU 0, ETH (147.5mhs)
8 x DUAL-GTX1060-O3G, 810w na PL 80, mem +400 GPU +150, ZEC (2280sol)

@Stormbringer_bg kako nastavljas ekstender jedan na drugi? Imas dva x16 na x16? Zasto ne kupis jedan duzi, ne vredi komplikovati na unapred ne provereno..

Poslednja izmena:
8 x DUAL-GTX1060-O3G, 600w na PL 60, mem +400 GPU 0, ETH (147.5mhs)
8 x DUAL-GTX1060-O3G, 810w na PL 80, mem +400 GPU +150, ZEC (2280sol)

@Stormbringer_bg kako nastavljas ekstender jedan na drugi? Imas dva x16 na x16? Zasto ne kupis jedan duzi, ne vredi komplikovati na unapred ne provereno..

Pa bocneš jedan u drugi I imaš duplo duži :D Imam nekoliko tih starijih od 30ak cm, pa da probam da vidim da li će da radi, sumnjam da se prave u dužini od pola metra i slično.

Ljudi imam rx 560 i sa blockchain drajverima mi ne bacaju sliku, tacnije imam sliku sve do windows loga i onda ekran pocrni, da li neko zna u cemu je problem?

Zakaci na integrisanu monitor..mozda ti na nju baca sliku

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Molim za pomoc.
Saphire rx570 nitro+ 4gb kad hocu da modujem bios polarissrb mi javi gresku nesto tipa "non atom bios" sa atiflash kaze "non ati card"
Gde gresim.
I jos jedno pitanje za ovu karticu kopirati strapove od 1500 na gore ili....

Nemogu da verujem da nema nikog da pomogne.U pitanju je elpida memorija.

^ za pocetak, da li instalirao drajvere?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Onda skini zadnju verziju atiflash i polaris bios editora ili srbpolaris.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ljudi imam rx 560 i sa blockchain drajverima mi ne bacaju sliku, tacnije imam sliku sve do windows loga i onda ekran pocrni, da li neko zna u cemu je problem?

Ako koristis win7 onda je to problem.

Imam isti problem na win7, kada odradim 6 GPU mod vidi svih 5 grafika nema slike na monitoru, a kada win vidi 4 grace onda baca sliku na monitor, ploca je asrock fm2a88x+ btc. Da li ima resenje da u win7 baci sliku na monitor, da li da pokusam da u biosu podesim da mi baca sliku na integrisanu grafiku. Inace kada se preko teamviewer-a povezem na rig i pustim majner svih pet grafika kopaju, ali u teamviewer-u imam rezoluciju 640X480 i ne mogu da prebacim na drugu rezoluciju.

ako nemas nakacen monitor ni na jednu karticu za seriju 400/500 je normalno da daje tw samo 640x480 rezoluciju, ako nakacis na jednu karticu dummy plug ili hdmi/vga konvertor moci ces da biras rezoluciju u tw
ja recimo koristim ove:
Pogledajte prilog 236236

imas ih na kp

ako nemas nakacen monitor ni na jednu karticu za seriju 400/500 je normalno da daje tw samo 640x480 rezoluciju, ako nakacis na jednu karticu dummy plug ili hdmi/vga konvertor moci ces da biras rezoluciju u tw
ja recimo koristim ove:
Pogledajte prilog 236236

imas ih na kp

Imam nakacen monitor, ali win7 nece da mi baci sliku na monitor kada odradim 6 GPU mod i kada win7 vidi 5 grafickih , i tada je u tw rezolucija 640x480 , a kada imam 4 kartica onda je sve ok baca sliku na monitor i u tw je ok rezolucija i moze da se menja.

ja sam na win 7 terao 7 kartica bez ikakvih modova

probaj one nezvanicne drajvere koji su izasli 2-3 dana pre zvanicnih, ja samo njih koristim, win7, w10, 4,5,6 kartica sve radi iz prve, i iskljuci u biosu integrisanu grafiku, mozda nesto tu brljavi

edit: kad kazem iz prve podrazumeva se za win7 6gpu mod za vise od 4 kartice a za win10 pixel clock patcher

Poslednja izmena:
probaj one nezvanicne drajvere koji su izasli 2-3 dana pre zvanicnih, ja samo njih koristim, win7, w10, 4,5,6 kartica sve radi iz prve, i iskljuci u biosu integrisanu grafiku, mozda nesto tu brljavi

Te prve nezvanicne drajvere za dag fix i koristim, ali kod mene win7 vidi pet grafika, ali je jedna za uzvicnikom u device manager-u i kada pustim majner rade samo 4 grafike, zato odradim ovaj 6 gpu mod, i onda radi i peta grafika kada pustim majner, ali mi ne baca sliku na monitor i moram da pristupam rigu preko tw-a. Dok kod vas rade peta i sesta grafa na win7 bez problema. Videcu ako nista ne uspem da uradim sa podesavanjima u biosu, moracu da predjem na win10.

@Vuki02
Ja bih za pocetak presao na W10 i probao ispocetka, znaci driveri i sve, pa vidi na cemu si..

@pocetnikks
Kao sto rece kolega iznad, srbpolaris najnoviji, strap 1500 navise.
1150 @ 930mV
1950 @ 900mV
+ malo dignut PL ako zeza
Trebalo bi da da 28.4, a za sve preko toga se igraj..

PS. Pazi da ti nisu biosi na kartama razlicitih velicina (256KB i 512KB), posto su drugu stigle mesane u istoj turi pa je moralo dve vrste biosa ubacivati...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno