Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bas deluje logicna u ovoj epizodu:
Mozda i ne bi probala da napadne, ali kada je svhatila da jesu svi protiv nje, plus dolaze kinda-not-dead radi sulude bas stvari.
S' tim sto scena gde kaze "necu povlaciti vojsku" i slicne dramaticne gluposti ja mislim da treba zabraniti, u realnosti bi takve pogubili vec 2000x.

GoT
Prezadovoljan sam i finalnom epizodom i sezonom 7. Za Cersei odmah na pocetku serije sam mislio da je najjaca glumica. Sada mi je ovom finalnom epizodom to samo potvrdila. Svaka joj cast. Neverovatna gluma.
Najjaca scena mi je okupljanje glavnih likova. Legendarna, mozda i najjaca scena do sada... Jedino sto bih zamerio sezoni je sto je dead zmaj tako lagano srusio zid. NK na zmaju izgleda je**no opako. :D

got

Soooo, kako bi mrtvi presli zid da nema zmaja? :D Marsiraju koliko vec sezona bez ideje kako da ga predju? Pa im slucajno ulete zmaj opa istopicemo zid.

got

Soooo, kako bi mrtvi presli zid da nema zmaja? :D Marsiraju koliko vec sezona bez ideje kako da ga predju? Pa im slucajno ulete zmaj opa istopicemo zid.

Do hvatanja zmaja nisu marširali ka zidu, već paralelno sa zidom, od zapada ka istoku, usput dižući iz mrtvih sve što se može dići. Bez zmaja najverovatnije ne bi mogli preći zid zbog magije satkane u njega.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Poslednja izmena:
GoT

Znam!Sad ce Khalisi da zatrudni,pa ce da rodi jos malih zmajica,pa ce svi zajedno da skembaju undead-ove!!!,)

Znaci 2030god kraj serije. [emoji2]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ko ne poštuje druge i ne stavlja sadržaj u spoiler tag biće nagradjen poenima, ili uklonjen s foruma.

Eh da,
neko je spominjao, pa sam ja pitao u poruci, koja je izgleda obrisana zbog nedostatka spojlera.
Zar će na sledeću sezonu da se čeka 2 godine, a ne godinu dana? Koliko je ta informacija pouzdana?

U još jedno pitanje:
- Otkud neokaljani sada ispred (nekog) zamka, kidišu na Džejmija i Broma koji su u tom zamku (otkud i oni tu odjednom)? Zar nisu neokaljani zarobljeni u Lanisterskom zamku, i okruženi flotom Grejdžojevih?
Možda sam nešto priopustio. Doduše Džejmi skaće tamo vamo, čas je na nekoj poljani sa poraženom vojskom, čas je sa sestrom u dvorcu, pa je onda sa Bromom u nekakvom zamku, da bi u sledećem kadru završio u sceni na pregovorima.

^
Ha,ha dobar fazon!

Odlična epizoda i odlična sezona u globalu.
Mene fast travel gavrani i ostalo ne tangiraju mnogo tako da mi je u globalu sezona odlična bila.
Znao sam šta će se izdešavati jer sam pročitao one leakovane spoilere ( ko me je*e radoznalog :d ) ali jedno je pročitati a drugo ipak to videti.

I dalje navijam za WW da pregaze Westeros kao Hitler što je pregazio Evropu :d

Ovo sam oplakao

mdziqDo.jpg

Poslednja izmena:
+1

Ali važno je nabacati hejt na gomilu možda se odatle i izvuče nešto...

Puno je to vise od hejta na gomilu, i praznih prica. To sto je nekima dovoljno brdo cgi-ja, litre krvi i slusanje zelja fanova, ne znaci da su svi zadovoljni time. Cak naprotiv.

U suštini daleko od toga da nemam zamerki ali post na koji sam konkretno mislio (ne, nije tvoj) je suvi hejt, hejt, hejt i... da li sam možda pomenuo hejt... A realno apsolutno nema osnova da se za sve izneto pišu kritike, nego hajde da se tek nešto napiše...

Btw. te "zamerke" se ne odnose ni na gomilu CGI, ni na brdo krvi niti na bilo šta što si naveo već zamisli na dijalog koji apsolutno ima smisla i zbog nečeg što se davno dogodilo a prilično verovatno je i nagoveštaj nečega što će tek da se dogodi.

Poslednja izmena:
Ako si na mene mislio... sad se kao pravdam... ali stvarno ne mislim da hejtujem nikoga.
Ja generalno scenaristima bacam zamerke, i rediteljima što kojim kadrom nisu malo doterali sve.
Glumci su mi skoro svi izvanredni, a najviše Tivin, pokojna mu duša.
Ja više to doživljavam kao žal što se nije postiglo mnogo više sa malo truda, nego kao hejt.

Ako nešto hejtujem, to su onda Pera Džekson filmovi LOTR i pogotovo Hobit... ovo je daleko daleko iznad... ko Bog i šeširdžija.
Voleo bih da je ova ekipa glumila u LOTR.

Poslednja sezona GoT-a 8.5/10, gavrane steroidase i celokupan timeline ne mogu da oprostim, ne zna se ko je gde pos'o i kad je do'so i gde se trenutno nalazi.

Ako si na mene mislio... sad se kao pravdam... ali stvarno ne mislim da hejtujem nikoga.
Ja generalno scenaristima bacam zamerke, i rediteljima što kojim kadrom nisu malo doterali sve.

Zamerke su OK dok su realne ali ako se pišu tek da se napiše zamerka onda gube smisao ali hajdemo redom...
1. Pseto mrzi brata više nego ikog (a nije baš nego ko generalno voli ljude) jer je brat napravio od njega to što jeste i nakon iznenađenja što ga uopšte vidi živog sasvim je očekivana njegova reakcija tim pre što očekujem da ovo bude uvertira za konačno razračunavanje njih dvojice u osmoj sezoni gde će jedan od njih dvojice ostati bez glave (moja pretpostavka ne nešto sigurno).
2. Ovakav Juron, koji je u seriji predstavljen kao pravi psiho koji voli da provokacijama skreće pažnju na sebe je odigrao igru sa Tirionom plus što jednostavno uživa u tome da provocira ljude sa telesnim manama (videti ranija obraćanja Teonu ili razgovor sa Džejmijem i sada sa Teonom kome ponovo indirektno naglašava da je pussy, odnosno sa Tirionom. Predstava je izgleda bila uspešna pošto čak ni Džejmi nije posumnjao...
3.Sersei jeste prepredena kučka ali želja za vlašću i krunom pojačana određenim osećanjima zbog gubitka oca i dece, polako čini da ide ka ludilu i bude novi mad king Aeris. Ipak preptedenost i podlost i dalje dominiraju kod nje.
4.To što je grayworm tu, a to nije opsada KL kako misliš već više osiguranje pregovora kroz demonstraciju sile, nije nikakvo iznenađenje jer vidimo ga je i čitava gvozdena flota sa stotinama brodova tu - a ako su oni tu a ne kod Livačke stene ne vidim šta i Greyworma i neokaljane zadržava tamo odnosno sprečava da se ne pojave tu.
5.Džon stvarno jeste doneo dosta loših odluka ali to da (kao) izda crnu braću, bude sa divljanima zbog ispunjenja cilja a onda da ih pusti preko zida/kroz zid i napravi savez sa njima svakako nisu loše odluke.
6.Zid je magijom zaštićen (sealed) i u knjigama je naglašeno da zbog toga armija mrtvih ne može proći isti. Zbog toga korišćenje zmaja za proboj zida ima smisla, e sad da li je to izvedeno baš kako treba ne bih ulazio u to....

To je samo moje mišljenje zašto stvari imaju smisla a to šta po meni nema smisla ne bih sada i ovde jer nema potrebe širiti priču o seriji na ovoj temi...

Izvinjavam se sto upadam ali na kojoj temi cemo siriti pricu ako ne na ovoj? Koliko znam, odluceno je da GoT nema posebnu temu. Jos jednom se izvinjavam sto upadam nepozvan. #samo_pitam

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Ne, ne, bolje da se sa time prestane, u pravu je. Nije njegov problem sto racionalno razmislja, vec sto ce se uvek naci neko sa neki what if momentom i da objasnjava zasto je u fantasy seriji dozvoljeno da gavranovi lete 609kmh, al zato nikom ne smeta sto je i u knjigama i ovde sto puta naglaseno da se vremena preklapaju da bi gledaoc/citaoc dobio malo boljeg pojma.
Svaka martiju cast al totalno nepotrebno opisivanje jer ce se sad naci neko kome ce sigurno nesto zasmetati iz spojlera

Izvinjavam se sto upadam ali na kojoj temi cemo siriti pricu ako ne na ovoj? Koliko znam, odluceno je da GoT nema posebnu temu. Jos jednom se izvinjavam sto upadam nepozvan. #samo_pitam

Na kojoj god ali ako ćemo po pravilima iz posta #1, koje je Kutija postavio još pre tri ipo godine, ova tema nije namenjena za širenje priče već je zamišljena postavljena sa drugom svrhom.

A i Avijon je lepo shvatio i izneo zbog čega ne želim da širim priču.

Poslednja izmena:
***, nemamo sveopsti forum kao forum.hr sto je pa sad je ovako kako je... Samo me zanimalo. Hvala na kulturnom odgovoru. :)

Da me pogrešno ne shvatiš, ja bih voleo da postoji i posebna tema za GoT seriju i za ASoIaF knjige ali su modovi rekli da ne može i što se mene tiče to je to.

Sa druge strane, široke diskusije gde se ljudi bune jer recimo između ostalog misle da zmajevi lete isuviše brzo ali im je dizanje ljudi iz mrtvih i preživljavanje spaljivanja nešto u kategoriji normalnog me jednostavno ne zanimaju. Niti imaju smisla a još su manje u skladu sa pravilima teme.

I da, imamo sveopšte forume kao taj koji si naveo što opet nema veze sa napred napisanim

Poslednja izmena:
GoT
Dva sjajna momenta poslednje epizode, kad Hound i Brienne razgovaraju o Arji, i kad Sansa kroz prstićevu igru na kraju shvati da ih prstić uvlači u sukob. Suđenje, prozivanje optuženog i epilog su mi vrhunac epizode, iako je to sporedno u odnosu na glavnu radnju.

GoT
Dva sjajna momenta poslednje epizode, kad Hound i Brienne razgovaraju o Arji, i kad Sansa kroz prstićevu igru na kraju shvati da ih prstić uvlači u sukob. Suđenje, prozivanje optuženog i epilog su mi vrhunac epizode, iako je to sporedno u odnosu na glavnu radnju.

Slazem se sa tobom pogotovo

Sto Sansa shvata koja je njegova prljava igra i kad je sudjenje u pitanju. I kada je shvatio da nema dalje. A pokret Arya-e secivom... Sve se vraca sve se placa.

+1 I meni je to najjace iz ove epizode,pogotovo sto sam dva minuta ranije komentarisao koliko je Sansa glupa [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Serija kao sto je GoT mora biti savrseno logicna i pametno napisana, da bi bila vrhunska. Mislim da to svakako nije slucaj, ali, to ne znaci da je djubre.

I mislim da ima previse bledih likova, gde od, nominalno, silne gomile imas problem da nadjes za koga ces da navijas, nego moram da navijam da ih sto vise pocrka.

Npr. za Sopranove se ne moze reci da se serija vrti oko malog broja likova. Nije bas koliko u GoT, naravno, ali bilo ih je dosta sa vrlo znacajnim udelom. Kada bih poceo da nabrajam beskrajno zanimljive, ne znam kako bih stao. Bukvalno su i epizodisti vecinom bili razbijaci.
Par zenskih likova mozda nije bilo na nivou, sto je verovatno vise bila posledica ne bas najboljih glumackih sposobnosti tih par glumica, nego scenarija. Taj scenario je prosto bio vrhunski i verovatno neponovljiv.

Wire je isto bio prilicno bogat u tom smislu, npr. I nisu to jedine. To su serije u kojima je jako dobar scenario bio odigran na nivou nekog odlicnog filma.

U GoT su vise od pola skoro pa mrtva puvala, po mom skromnom misljenju. Matori Lanister je meni bio najzanimljiviji, za njega bih sada navijao, i mislim da je i serija mnogo izgubila kada je njegovo vreme moralo biti popunjeno raznim puvalima i praznim pricama. To je meni prosto bio odlicno osmisljen lik na nivou vrhunske serije, i dobro odigran.

Naravno, nije on jedini, mogao bih sigurno da navedem bar jos pet prilicno dobrih, i to je dovoljno za solidnu seriju, ali ne i za vrhunsku, u situaciji kad, po mom sudu, postoji gomila popunjivaca prostora.

Sto se tice pravdanja rupa ili nedovoljno dobro objasnjenih detalja zmajevima, ljudima koji ne mogu da izgore, vaskrsnucima u zive ili mrtve...meni je to besmisleno.

Ja sam seriju prihvatio kao fikciju, fantasy, ili kako god hocete da je zovete, od pocetka, i nikakvi zmajevi mi ne smetaju.

Nedoslednosti mi pak smetaju. Truli trikovi mi smetaju. Smeta mi kada neko padne s'neba nicim izazvan ne bi li proizveo wow efekat, veliki obrt ili sta vec. Pa, kada je stvar koja je presudna za nastavak serije posledica plana koji je toliko *****ski da te mozak zaboli, i to ne samo iz jednog razloga, itd.

Ali, kada se setim kako je sezona pocela, sada sam i super zadovoljan, bez obzira na gluposti u medjuvremenu.

To je prosto posledica cinjenice da sam ja seriju kao vrhunsku dramu odavno prezalio, iz razloga koje sam naveo, ali zato kada sve pocne da prsti, budem zadovoljan na drugom nivou.

Znaci, sve dok prsti, dobro je, jer kako pocnu da palamude, ode sve u pm. Ne palamude dovoljno dobro da bi se moglo gledati samo zbog toga, tj.

Serija kao sto je GoT mora biti savrseno logicna i pametno napisana, da bi bila vrhunska. Mislim da to svakako nije slucaj, ali, to ne znaci da je djubre.

I mislim da ima previse bledih likova, gde od, nominalno, silne gomile imas problem da nadjes za koga ces da navijas, nego moram da navijam da ih sto vise pocrka.

Npr. za Sopranove se ne moze reci da se serija vrti oko malog broja likova. Nije bas koliko u GoT, naravno, ali bilo ih je dosta sa vrlo znacajnim udelom. Kada bih poceo da nabrajam beskrajno zanimljive, ne znam kako bih stao. Bukvalno su i epizodisti vecinom bili razbijaci.
Par zenskih likova mozda nije bilo na nivou, sto je verovatno vise bila posledica ne bas najboljih glumackih sposobnosti tih par glumica, nego scenarija. Taj scenario je prosto bio vrhunski i verovatno neponovljiv.

Wire je isto bio prilicno bogat u tom smislu, npr. I nisu to jedine. To su serije u kojima je jako dobar scenario bio odigran na nivou nekog odlicnog filma.

U GoT su vise od pola skoro pa mrtva puvala, po mom skromnom misljenju. Matori Lanister je meni bio najzanimljiviji, za njega bih sada navijao, i mislim da je i serija mnogo izgubila kada je njegovo vreme moralo biti popunjeno raznim puvalima i praznim pricama. To je meni prosto bio odlicno osmisljen lik na nivou vrhunske serije, i dobro odigran.

Naravno, nije on jedini, mogao bih sigurno da navedem bar jos pet prilicno dobrih, i to je dovoljno za solidnu seriju, ali ne i za vrhunsku, u situaciji kad, po mom sudu, postoji gomila popunjivaca prostora.

Sto se tice pravdanja rupa ili nedovoljno dobro objasnjenih detalja zmajevima, ljudima koji ne mogu da izgore, vaskrsnucima u zive ili mrtve...meni je to besmisleno.

Ja sam seriju prihvatio kao fikciju, fantasy, ili kako god hocete da je zovete, od pocetka, i nikakvi zmajevi mi ne smetaju.

Nedoslednosti mi pak smetaju. Truli trikovi mi smetaju. Smeta mi kada neko padne s'neba nicim izazvan ne bi li proizveo wow efekat, veliki obrt ili sta vec. Pa, kada je stvar koja je presudna za nastavak serije posledica plana koji je toliko *****ski da te mozak zaboli, i to ne samo iz jednog razloga, itd.

Ali, kada se setim kako je sezona pocela, sada sam i super zadovoljan, bez obzira na gluposti u medjuvremenu.

To je prosto posledica cinjenice da sam ja seriju kao vrhunsku dramu odavno prezalio, iz razloga koje sam naveo, ali zato kada sve pocne da prsti, budem zadovoljan na drugom nivou.

Znaci, sve dok prsti, dobro je, jer kako pocnu da palamude, ode sve u pm. Ne palamude dovoljno dobro da bi se moglo gledati samo zbog toga, tj.

To je bilo moguce kad je sezona imala 10 epizoda koje su trajale preko 60 minuta pa su imali mesta za pricu bez dhl gavrana.Na pocetku serije nisu ni snimali bitke zbog manjeg budzeta i prica nije imala fast forward.Jednostavno zmajevi kostaju puno i ne moze da se snima 10 epizoda pa mora bolt da glumi kurira.Sledeca sezona ima 6 epizoda...

@Rio
Slazem se sa tobom ali ipak nije samo Charles Dance (Tywin) vrhunski glumac u seriji. Jeste, stoji da je njegova gluma toliko jaka i uverljiva da je oko njega kao neka aura. Davao je neverovatan pecat i nekako autoritativnu snagu seriji. To stoji... Ali i sam kazes da nije jedini. Tu su jos i Lena Headey (Cersei) koja me odusevljava glumom. Meni je ona fantasticna od prve epizode. Nema se sta zameriti i Nicolaj Coster Waldauu (Jaime) a ko sumnja u njegove glumacke sposobnosti neka odgleda "Shot Caller". Takodje, Aidan Gillen (lord Baelish) izuzetno glumi od samog pocetka... Da ne nabrajam vise. Znas i sam uostalom. Tako da sto se tice glume apsolutno nemam zamerki. Cak suprotno- samo pohvale. Ali jesu zbrzali sezonu 7. Moglo je to mozda malo usporenije i da ne bude bas toliko princip teleportacije... Ali kao sto kazes, prihvatio sam seriju kao fantasy i jednostavno uzivam u njoj. I to onako od srca uzivam zaista tako da mi je i glupo da joj trazim neke mane, da budem najiskreniji, jer sam je prihvatio kao fantasy.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno