Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nekako pre verujem ljudima koji imaju po 10, 15, 20 pozitivnih ocena, gde se vide da nisu preprodavci, nego onima sa 300+

Interesantna politika poslovanja [emoji1]
30e82fe7673a045057e989641773de13.jpg

Послато са SM-G903F уз помоћ Тапатока

Ja napisah da je u pitanju Bitcoin factory, ali mi post izbrisan, verovatno mod nije Skapirao poentu jer sam napisao btc factory :D

Sent from my Redmi Note 3 Pro[kenzo] using Tapatalk

Ja nekako pre verujem ljudima koji imaju po 10, 15, 20 pozitivnih ocena, gde se vide da nisu preprodavci, nego onima sa 300+

Svasta.
Bas svasta na benchu zadnjih godina moze da se procita.
Onaj sa 20 ocena...njega u sustini boli qc, moze da ti zavali nesto od 200-300e i sajonara, briga ga za negativnu.
Ljudi koji imaju stotine ( i hiljade ) pozitivnih ocena ih imaju sa razlogom, to im donosi i znatne prihode i nije im sve jedno ako im neko da negativnu, jer im utice na ostalo poslovanje.

Inace 20 ocena moze da se nabije za 3 dana sa 20-30 evra i to da ne namestas oglase

Poslednja izmena:
Ne moze da se da ocena nekom ko nema oglase , mora barem FAKE oglas da postavi pa da sa klonovima pumpa ocene ili da placa komsijama da mu pumpaju ocene primera radi.

Imam 30 ocena, naravno samo pozitivnih, uvek su bile prave trgovine u pitanju, nikad nisam pumpao ocene i prosto ne mogu da verujem cime se ljudi bave

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Imam sve pozitivne, kako kao kupac, tako i kao prodavac. Treba biti iskren, i prema drugima kako zelis prema sebi

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Zato se pre kupovine gleda istorija ocena.

Ako je neko nabio sve svoje ocene u zadnjih mesec dana, a ima desetine-stotine ocena, zaobilazak.

Svasta.
Bas svasta na benchu zadnjih godina moze da se procita.
Onaj sa 20 ocena...njega u sustini boli qc, moze da ti zavali nesto od 200-300e i sajonara, briga ga za negativnu.
Ljudi koji imaju stotine ( i hiljade ) pozitivnih ocena ih imaju sa razlogom, to im donosi i znatne prihode i nije im sve jedno ako im neko da negativnu, jer im utice na ostalo poslovanje.

Inace 20 ocena moze da se nabije za 3 dana sa 20-30 evra i to da ne namestas oglase

Ti druze izgleda nisi pratio temu pa nisi skontao da su ljudi najvise problema imali bas sa tim preprodavcima koji imaju 300+ ocena.
Druga stvar, udjes u istoriju ocena i pogledas sta je i kad prodavao i ako vidis da s vremena na vreme stavi nesto na oglas i da to nije uvek ista roba(tipa prodao telefon, patike, kuciste) znas da se ne bavi trgovinom vec verovatno prodaje nesto svoje iz nekog razloga i do sada nikada nisam imao problem ni sa jednim takvim prodavcem. Sednemo na kafu, malo popricamo, ja proverim da li je ok ili obrnuto i to je to. Ovi sa mnogo ocena su uglavnom *****i, spustaju ti cenu maksimalno i pokusavaju da ti uvale ****** za vece pare.

Evo primera od prekjuce
se.png

On ceni DO 200eur, znaci ni celih 200(verovatno bi nasao neki razlog jos da spusti cenu, skoro pa kao da 5s hocu da menjam, a ne SE), a zato je svoj 6s 64gb nabio skoro na 400eur. Pa ne bih kupio od takvih da su jedini na svetu, nosio bih 3310 ako treba.

Poslednja izmena:
bi racunali.... uzasavam se kada vidim da neko ne za da upotrebljava glagol biti

Oglašava se u množini, da ispadne poslovniji (da se stekne utisak da ih ima više) :)

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

• Like
Reagovanja: M J
Pa ti se njemu javljas za zamenu, on ti rekao svoje uslove, tebi ne odgovaraju I gotovo.

Bilo bi glupo da se on tebi javio, pa ti rekao da tvoj telefon racuna ispod cene (sto se meni jednom dogodilo).

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ti druze izgleda nisi pratio temu pa nisi skontao da su ljudi najvise problema imali bas sa tim preprodavcima koji imaju 300+ ocena.
Druga stvar, udjes u istoriju ocena i pogledas sta je i kad prodavao i ako vidis da s vremena na vreme stavi nesto na oglas i da to nije uvek ista roba(tipa prodao telefon, patike, kuciste) znas da se ne bavi trgovinom vec verovatno prodaje nesto svoje iz nekog razloga i do sada nikada nisam imao problem ni sa jednim takvim prodavcem. Sednemo na kafu, malo popricamo, ja proverim da li je ok ili obrnuto i to je to. Ovi sa mnogo ocena su uglavnom *****i, spustaju ti cenu maksimalno i pokusavaju da ti uvale ****** za vece pare.

Nisam stekao takav dojam...cak naprotiv, i moja iskustva i iskustva svih koje znam su porazavajuca protiv korisnika sa malim brojem ocena. Verovatno je ljude ovde sramota da pisu kako su verovali nekom sa 10 ocena pa ih je izradio, a to nije ni cudno. Iznenadi ih prevara (navodna, nismo culi sve strane) korisnika sa 200+ ocena, pa cesce pisu o tome i cudnije im je.

Ja nikad nisam prevaren od nekog sa trocifrenim brojem ocena, dok jesam 2 puta od korisnika sa 50 i manje.
To sto neko prodaje svoje ne znaci da nece da prevari. Dugo ima neku komponentu i ako pocne da daje znake da je na umoru, on to primeti, dok korisnik koji je nema to ne moze da primeti brzo, vec posle 3-4 dana koriscenja recimo. I tad je prosla pozitivna i mozes da se slikas.
Takodje, to sto neko ima 20 ocena ne znaci da je to njegovo, i da nije preprodavac. Vecina preprodavaca ima 5-6 naloga sa po 10-50 ocena, gde nabijaju ocene i prodaju rizicnije predmete kako ne bi ugrozavali glavni nalog ukoliko nesto krene po zlu.

Poslednja izmena:
Dva puta sam ispao magarac. Oba puta su to bili ljudi koji su prodavali svoje.

Jedan je ugasio broj nakon prodaje. Drugi je na zahtev da o svom trosku vratim stvar jer nisam zadovoljan odbio i dodao 'dokazi ti to na sudu, to je fabricki tako'.

A od preprodavca kupio dva polovna Samsunga, S2 radi vec 4 godine, K Zoom ulazi u trecu.

Fantu necu da spominjem, on mi je kategorija sa IT radnjama :D

Sent from my SM-C115 using Tapatalk

Pa ti se njemu javljas za zamenu, on ti rekao svoje uslove, tebi ne odgovaraju I gotovo.

Bilo bi glupo da se on tebi javio, pa ti rekao da tvoj telefon racuna ispod cene (sto se meni jednom dogodilo).

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja sam se njemu javio za zamenu, da, pa sta? Jel to umanjuje vrednost moje robe za 50eur jer sam se ja prvi javio? I nije poenta da li sam se ja njemu javio, vec njegovi kako ti kazes, "uslovi". Iz tog razloga nikada ne bih uzeo nista od njega i njemu slicnih

Danasnja situacija. Posto sam hteo da zamenim SE za 6s jer hocu da predjem na veci ekran, javio mi se lik sa 7 pozitivnih ocena. Dopisivali se na kp, on mi poslao slike fona na viber, dogovorili se da se nadjemo danas. Nasli se, pogledao ja telefon, pogledao on, ispricali se malo i otisli svako svojim putem.
Dok sam proveravao telefon, napravio sam Fingerprint da proverim da li radi Touch ID, radilo je sve super. Rastali se mi i ne znam zasto sam ugasio fon. Upalim ga odmah, kad imam i sta da vidim, treba mi sifra da se ulogujem, a nisam je menjao jer sam skroz zaboravio na to, on je kucao svoju sifru kad sam pravio fingerprint... Erase nisam odradio jer sam morao da prebacim neke slike sa svog telefona na taj da ih ne bi izgubio, a iCloud mi je bio pun pa nisam mogao da ih backup-ujem. Znaci ne mogu da ga pozovem jer ne mogu da otkljucam telefon, a broj ne znam napamet.

Odem do prve poslovnice, Telenor je valjda bio, udjem na KP i posaljem mu poruku da mi da sifru da otkljucam. Stizem kuci posle sat ipo vremena, ceka me poruka u kojoj pise koja je sifra. Sve najnormalnije sa covekom sa 7 pozitivnih. Moja je greska bila sto nisam promenio sifru ali je covek ispao maksimalno korektan

Poslednja izmena:
Preprodavac bi propao kad bi sve menjao po realnoj ceni. Oni to rade da zarade a ne da budu na nuli u najboljem slučaju...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Podrazumeva se pri zameni da onaj koji je inicira mora da spusti cenu, jer po logici stvari,njemu je vise stalo do transakcije. Vrlo prosto. Ti si trazio 6s, sto znaci da zelis taj fon, a on nije trazio SE, sto znaci da mu ne odgovara zamena ili mu treba bilo koji tel u zamenu koji moze da proda s lepom marzom. Bez sanse da dodatno zaradi na zameni, sto bi je uopste obavljao, ona nosi rizik, mozda neko hoce da se oslobodi telefona koji je bucnuo u vodu recimo. Ili rizik da nece uspeti da proda taj tel po realnoj ceni jer ih ima dosta u ponudi. Takodje, novac u protivvrednosti zamenskog telefona mu moze ostati zarobljen ako ne uspe da proda odmah, a mozda mu pare trebaju da kupi neku novu turu telefona koju bi prodao sa recimo 20% zarade. Tako da ce kupiti recimo 10 telefona po 100e i prodati ih za 120, dakle 120*10=1200 umesto 12 telefona (koje bi kupio da ima tih dodatnih 200e) po 100e koje bi prodao za 12x120=1440e. dakle, 40e je u potencijalnom gubitku u slucaju da prihvati tu ponudu. Ali naravno, niko ne razmislja o tome, svako razmislja da sto bolje prodje, sto me ne cudi, ali me cudi da neki ljudi padaju u "pravednicki gnev" misleci da je njihovo misljenje relevantno i jedino posteno. Naravno da nije.

Jedino gde je taj prodavac mozda pogresio je ako nije stavio u oglasu da u zameni trazi 20% vise para za svoj fon ili da nudi 20% manje od realne cene za zamenski.
Kome ne odgovara uvek moze da proda svoj (ako misli da je to lako, i ako moze vise da izvuce to i treba da uradi).

sve je to lepo, ali shvatite da kao sto on ima pravo da ceni neciji uredjaj manje, isti taj neko ima pravo da ceni njegov uredjaj manje

na kp ne postoje neki rankovi i vise instance, svi su korisnici isti

Nisu svi isti, neki prodaju svoje stvari jer im ne trebaju a neki žive od preprodaje, a to se u ovim zamenama baš primećuje. Ako neko napiše da može zamena u ceni a druga strana realno ceni stvar za zamenu, zamena se obavlja bez nekh doplata, doplate i razlike u vrednovanju samo traže preprodavci.

sve je to lepo, ali shvatite da kao sto on ima pravo da ceni neciji uredjaj manje, isti taj neko ima pravo da ceni njegov uredjaj manje

To niko ne spori, samo sto onda nece obaviti zamenu u najvecem broju slucaja. Niko nikom ne brani da proda svoj telefon ili bilo sta drugo po ceni za koju tvrdi da je realna, pa onda nek iskesira ceo telefon; ali tu nastupa glavna poenta, jer da realno cene svoj tel, prodali bi ga brzo i onda ne bi bilo potrebe za zamenom jer bi imali kesa da isplate sve. Ali ga uglavnom ne cene realno i u tom grmu lezi zec. S druge strane, nadju najjeftiniji fon na KP za koji bi menjali svoj precenjen i onda se ljute sto druga strana nije sisala vesla.

Takodje, nece niko da radi zamenu da bi dobio jos jedan telefon koji valja prodati, i samim tim jos zezancije, dok inicijator zamene dobije odmah ono sto je hteo. To je vrlo los potez za prodavca telefona. Jedini izuzetak je gde neko recimo zeli da menja telefon X za telefon Y, i nadje coveka kome bas to odgovara. Ali to je retko.

Poslednja izmena:
^^
Bas tako

Neko radi za pare, a neko da se menja.
Ako hoces da se menjas onda ne ides u prodavnicu.
Ako odes u prodavnicu, jer znas da ces tamo najbrze zavrsiti transakciju, onda se ne zalis na cenu.

Poslednja izmena:
Drugim recima, najjednostavnije objasnjeno, inicijator zamene daje jeftinije telefon da se on ne bi zezao sa njegovom prodajom, vec prodavac. Ako mu to ne odgovara, nek ga sam proda.

Ja sam stavio telefon na prodaju, a u tekstu oglasa sam napomenuo da moze i zamena za 6s. I eto, javi se covek kome bas treba taj telefon u toj boji, za zenu. Nudi 6s u super stanju uz realnu doplatu i na kraju smo uspesno trgovali.
Izgleda da spadam u taj mali % kome se posrecilo.

Uglavnom, moja poenta pre svega ovoga je bila da nikada ne bih uzimao telefon od preprodavaca, prvo sto uvek imaju nabrijane cene i masu telefona prodaju polovicno(ne ide full oprema). Ako znas sta da gledas prilikom kupovine, ne mozes da se zeznes
I da, nikada nisam niti cu, narucivati nesto preko KP. Nadjemo se, pogledamo robu, ako je ok imamo dogovor, ako izvalim da si me baronisao, odem. Simple as that

Uglavnom, moja poenta pre svega ovoga je bila da nikada ne bih uzimao telefon od preprodavaca, prvo sto uvek imaju nabrijane cene i masu telefona prodaju polovicno(ne ide full oprema).
Naravno da ces uzimati, kada bude takva situacija.

Ti si imao mogucnost da biras, ali ja koji sam hteo nov telefon mogao sam da ga kupim jedino od takvih prodavaca.

I totalno je pogresno da nekoga ko se bavi prodajom nove i polovne robe zvati preprodavcem, to je trgovac tj prodavac kao i onaj u fizickoj prodavnici, potpuno sve isto radi.
Kupuje jeftinije, prodaje skuplje i zadrzava razliku u ceni. Niceg nemoralnog u tome nema.

Imamo ovu raspravu makar jednom u 6 meseci i ti si bakara jedini koji brani preprodavce jer si verovatno jedan od njih, što ne znači da si loš preprodavac, samo da si jedan od njih.

Sto se mene tiče preprodavci su ok za nekoga kome se zuri i ne bi mnogo da čeka da proda nesto sa svog oglasa...ali inače ako je drugačije nema logike nista njima prodavati...
Najgore je sto su većina tih preprodavaca g*vna i uspevaju da *****u ljude koji se ne razumeju pa im nude neke bahate cifre.. a ovi sto se razumeju obicno ni nemaju posla sa njima...

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ma jok, koji crni preprodavac :)

Ja samo pokusavam da objasnim da sve ovo isto imate i real life, ali neki tesko kapiraju.

Znaci potpuno bi mu se isto dogodilo da je otisao u neku fizicku prodavnicu mobilnih telefona i hteo svoj da menja za neki drugi.
I nisu oni u toj prodavnici preprodavci vec prodavci.
Da li robu nabavili na veliko ili na komad od nekog potpuno je svejedno kada je ta roba za dalju prodaju a ne za licno koriscenje.

A taj koji hoce da robu brzo zameni ide kod profi trgovca ne moze posle da se zali sto ga to kosta vise nego da je celu transakciju zavrsio sam.

Pa sta bi onda trebalo reci za agencije za prodaju stanova i auto placeve, zalagaonice i sl?
I to je posao kao i svaki drugi...niko ljude ne bije po usima niti oni nesto otimaju tamo.

Poslednja izmena:
meni je zanimljivo kako se ovde samo prica kako je preprodavac na gubitku i kako jadan tebi cini uslugu kad se menja sa tobom ili otkupljuje tvoju stvar, jer mu "ne treba"... a onda ti sam dodje random u inbox i za stvar od 800e koju prodajes vec 25% ispod cene, ponudi 400e

• Like
Reagovanja: M J
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno