Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

najgore je saltati sa novcica na novcic..
eth je sada na mesecnom nivou gori od zcasha za 10$. Ali na dugorocnom?
evo i statistike..
eth:
60 mh/s
350w
0.06 $/kwh
iskopa 0.417127 za $117.08

zcash
900 mh/s
350w
0.06 $/kWh
iskopa 0.615295 za $128.65

slicno je i za zen

ali za mene eth ima bolju buducnost pa samim tim i pouzdaniji zak opanje.. tih 10$ ne znaci nista, a znac mi to kad znam (pretpostavljam) da ce eth bolje drzati cenu

Poslednja izmena:
Da Eth ima bolju buducnost naravno vec sam rekao da se slazem sa tobom u vezi toga :) dobro je da se skuplja...

Samo sam napisao da ko prodaje odmah ono sto iskopa da je bolji Zen ili Zcl...A ima ljudi koji prodaju odmah sto iskopaju i onda taj novac ulazu na menjacnici :)

pa ne znam koliko minimalno eth menjacnice dozvoljavaju da se proda.. posto na ethermine pool-u treba da se iskopa 0.05 da bi se poslalo..
suprnova za lbry zec itd salje onoliko koliko imas, uz malu proviziju... tako da ko ce dnevno vise logike ima taj pool zen

mada mislim da kopanje nije jednokratna investicija :D

Svako ima svoju filozofiju :) ne bih mogao da kopam i cuvam Eth do Nove godine i da gledam njegove padove i uspone nemam zivaca za to,ovako iskopam Zen,Zec,Lbc prodam ulozim u recimo Nxt i zaradim i tako malo po malo zaradjujem kada vidim priliku i to se nakupi lepa zarada na kraju meseca :)....

ako tebi tako odgovara i ako imas zaradu.. samo napred..
bice da si nestrpljiv :D
volis brzu zaradu..

da li neko ko ima SAPPHIRE RX 580 4gb Nitro+ (11265-07-20G) moze da mi potvrdi da kartica radi samo sa 8pin napajanjem, tj da ne mora da se ubode i 6pin da bi radila.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

^radi samo sa 8pin

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Koja podesavanja ste koristili na msi gaming x rx 570 4gb elpida memorija? Msm na ab i koji bios mod za eth?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Koja podesavanja ste koristili na msi gaming x rx 570 4gb elpida memorija? Msm na ab i koji bios mod za eth?

Ja sam kopirao strapove od 1500. Core Clock 1120, Memory Clock 2020, 900mV. Izvlači oko 28.7 MH/s na ETH

Oce kad u bat file uneses - cvddc 950 a na AB ostavis def napon. Pokrenes bat file pa kad krene kopanje onda smanjis dodatno u AB ;)

Oce kad u bat file uneses - cvddc 950 a na AB ostavis def napon. Pokrenes bat file pa kad krene kopanje onda smanjis dodatno u AB ;)
Sa novim drajverom nece. Ja sam tako radio na 570 Strix i nece da radi.

Sent from my S6 Edge

Onda se igrajte sa biosom :)

Ima li negde uputstvo kako da smanjim malo potrosnju u biosu ?

Ja sam probao i u mineru, ne radi, a ovamo kad spustim za 96mv opet je oko 1v tj 1000mv

Novi dag fix driver ne prihvata komande is minera, mora podešavanja da idu preko BIOSa.

Ukoliko hoćete da koristite podešavanja iz minera mora drugi ATI driver ali sa njim dobijam oko 26.5 MH/s

Komande iz minera koje sam koristio:
-cvddc 900 -cclock 1120 -mclock 2020

Izvinjavam sto se ubacujem dok je AMD tema, samo da javim svoj rezulatat ako je nekome od koristi. 8x1060 iz zida 710w a moze LADNO na 650w. Nadam se da ce procitati ovi sto savetuju za 6x1060 "minimum 1200w". Podesavanja su: PL 50, cc 1642mhz, gpu napon 0.842V, mem +600mhz. 185mhs. Ventilatori na "auto" mi se mahom gase

Poslednja izmena:
Izvinjavam sto se ubacujem dok je AMD tema, samo da javim svoj rezulatat ako je nekome od koristi. 8x1060 iz zida 710w a moze LADNO na 650w. Nadam se da ce procitati ovi sto savetuju za 6x1060 "minimum 1200w". Podesavanja su: PL 50, cc 1642mhz, gpu napon 0.842V, mem +600mhz. 185mhs. Ventilatori na "auto" mi se mahom gase

i koliko ukupno daju (pretpostalvjam kopas eth) ?

@Roger_Waters
Jel to sa MSI Gaming X 3 ili 6 GB ?

Hvala na informaciji. Ja imam varijantu sa 3 GB ali nisam merio potrošnju.
Sa memorijom na +700 dobijam oko 23.7 MH/s . Ali i sa ovim kartama je sada lutrija, prijatelj je skoro dobio isto varijantu sa 3GB ali jedva izvlače 19MH/s

Zato kad narucis kolicinu dogovoris da uzmes jednu pa sutra dan odmah ostale sve. Moje su 6gb mikron

Ja sam imao sreću pa je Samsung memorija, barem tako prikazuje u GPU-Z. Ova nova serija što stigla kod prijatelja je Hynix.

Izgleda da sa 6GB varijantom još nisu počeli da fušare.

jel normalno da se iz napajanja Corsair RM1000x cuje kao da odete na livadu, pa cujete onaj zvuk i pitate se sta je to...

Mislis na coil whine ili su ventovi? Mene to nikako ne podseca na livadu [emoji23]
Meni od 4 RMx jedan ima coil whine, nista strasno moraces da se pomiris sa tim.

Sent from my Lenovo S60-a using Tapatalk

Meni sva 4 imaju coil whine. Rade normalno već 10 meseci

Sent from my iPhone using Tapatalk

700w je kad sve lepo startujes. Koliko povuku u spicu ili ti piku ? Napajanja nemaju 100% efikasnosti . Radi dugovecnosti stavljam svuda 1200 gold. Nije isto kad auto vozis na 5000 obrtaja svo vreme ili na 2500 obrtaja. Elektronicar sam po struci tako da znam sta pricam...

Amin. Sta ako se uskoro pojavi neki novcic koji se kopao scrypt-om, ili nesto slicno, gde je za 4 grafe trebalo 1000 W? Ja svaku graficku racunam da trosi 250 W, svaki rig mi ima max 4 grafe, napajanja su od 1000 do 1500 W (TT Toughpower, CM Vanguard, nista vampiri, lc poweri, chiefteci, raidmaxi i slicna boranija) i nikad problema nisam imao sa tim.

Meni sva 4 imaju coil whine. Rade normalno već 10 meseci

Mislis na coil whine ili su ventovi? Mene to nikako ne podseca na livadu [emoji23]
Meni od 4 RMx jedan ima coil whine, nista strasno moraces da se pomiris sa tim.

Nasao sam ovaj snimak i mozda je to to.. SAmo sto je njemu napajanje bas optereceno pa se mozda brze cuje..
MEni se cuje i kada rade fanovi i kada ne rade..
0:25
samo sto meni nije toliko bucno..

a mene taj zvuk zaista podseca na skakavce.. mozda je zvuk ovoga na video najpriblizniji (kada bi se utisalo)
0:11

Amin. Sta ako se uskoro pojavi neki novcic koji se kopao scrypt-om, ili nesto slicno, gde je za 4 grafe trebalo 1000 W? Ja svaku graficku racunam da trosi 250 W, svaki rig mi ima max 4 grafe, napajanja su od 1000 do 1500 W (TT Toughpower, CM Vanguard, nista vampiri, lc poweri, chiefteci, raidmaxi i slicna boranija) i nikad problema nisam imao sa tim.

a koje su ti to graficke pa racunas 250w?
ja za msi gtx 1070 gaming x 8gb racunam da ne moze da povuce vise od 150w.. Iako na jednom sajtu max navode 185w (stoosamdesetinesto)
Tako da bi pet komada na 1000w bilo extra.. Ne bi moglo da povuce vise od 800w iz zida.. Po racunici da je 150w

Poslednja izmena:
Vrh Dno