Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Ovaj je izgleda ignorisao ceo forum? Bukvalno je pitao nesto za sta poruka iznad njega citira odgovor :)

Da li je kod intese i dalje besplatan devizni racun i visa electron povezana na isti? Uzeo sam pre vise od 4 godine tu karticu koja je u medjuvremenu istekla, a nisam otisao da podignem novu iako su mi poslali 5 poruka. Danas sam bezveze probao da se logujem i vidim da je racun i dalje aktivan, sa vrlo malo novca na sebi, pa ako zatrazim novu visa electron sada, da li bi placalo neko odrzavanje ili izrada kartice?

Hvala! Mada s obzirom da telenorov starter prima i dinare i evre, sumnjam da cu ovaj koristiti. Eventualno ako mi zatreba visa kartica za nesto, posto vec imam mastercard i sad cu imati jos jedan od telenora.

Jedino za primanje sa PayPala, inace nemas nijedan razlog da nju koristis, ako imas Tln bankomat blizu.

Meni je takodje istekla visa electron kod intese. Zvao sam pre neki dan i rekose mi da produzetak i nova kartica kostaju 400din :S

To je iskreno i jedini razlog koji mi je pao na pamet, medjutim vec imam inostrani paypal, pa se verovatno necu ni zamajavati sa tim.

Meni je takodje istekla visa electron kod intese. Zvao sam pre neki dan i rekose mi da produzetak i nova kartica kostaju 400din :S
Ovo je valjda samo zamena na zahtev korisnika i blokada, a ne i nova kartica/produzetak.
Ako tako bude, gasim je :)

Mozda je malo glupo pitanje, ali ako stavim novac na devizni racun gde se ne placa odrzavanje(valjda je i dalje tako), da li evre mogu da podignem na bankomatu ili svaki put moram da cekam u poslovnici da bih to uradio?

Nesto ne verujem da na bankomatu mogu da se podizu strane valute ali bolje da budem siguran jer mi se ne isplati svaki cas da cekam po pola sata samo zbog toga

U Intesi ne mozes.
Telenor, nekoliko bankomata RF i KomBank, podosta UniCredit i ProCredit - jedino one imaju bankomat i za EUR i za RSD.

Blokada je kada ti ukradu karticu da se momentalno spreci bilo koje dalje koriscenje.
U danasnjem svetu to je hohstaplerski nacin da se od prevarenih/opljackanih uzme jos novca, posto to sve moze da se elektronski uradi, i isto je i da se otkaze kartica na salteru, samo sto su blokade hitne.

Blokada je kada ti ukradu karticu da se momentalno spreci bilo koje dalje koriscenje.
U danasnjem svetu to je hohstaplerski nacin da se od prevarenih/opljackanih uzme jos novca, posto to sve moze da se elektronski uradi, i isto je i da se otkaze kartica na salteru, samo sto su blokade hitne.

Hvala na pojasnjenju.
Nisam u toj situaciji. Istekla kartica 6/17, mora zahtev i 400din(njihov odg).
Na e-bankingu imam u odeljku "racuni" taj devizni i trenutno stanje, a u "kartice" nema...
Videcu sutra detaljnije

Hmm, valjda nece poceti i nju da naplacuju... posto mi ne treba za PP, stvarno ne vidim razlog da je placam - kostala bi me vise nego sve ostale kartice zajedno :)

Neko rece skoro da mu VE istice novembra i vec je "Neaktivna", sto znaci da je sledeca vec u izradi ili je mozda cak i poslata. Kod tebe je drugacije, nema kartice uopste, ali ti nisi podigao novu? Nisi dobio SMS ili?

Hmm, valjda nece poceti i nju da naplacuju... posto mi ne treba za PP, stvarno ne vidim razlog da je placam - kostala bi me vise nego sve ostale kartice zajedno :)

Neko rece skoro da mu VE istice novembra i vec je "Neaktivna", sto znaci da je sledeca vec u izradi ili je mozda cak i poslata. Kod tebe je drugacije, nema kartice uopste, ali ti nisi podigao novu? Nisi dobio SMS ili?

Kod mene je jos cudnija situacija. Na kartici pise da vazi do 2015 tj. davno je istekla, ali kad se logujem na sajt pise da vazi do kraja 2017, iako je status "neaktivna". Prvo sam pomislio da je to nova, koju sam trebao da preuzmem nakon ove, ali vidim da su brojevi isti kao na istekloj.

To jeste nova! Ne menja se broj kada se dobija obnova kartice.
Ti u sustini jos nisi podigao karticu 2015. obnovnjenu :)

@El_patron, Intesa ima maltene sve bankarske proizvode i jedina ima sve tipove kartica, pa i jedina u stvari i dalje promovise Master izgleda. Ali jeste zaostala u prethodnoj deciniji :(

Све док је Интеза најпрофитабилнија банка у Србији неће се радикално мијењати ,а и зашто би.

Није то баш одавно,тј. задњи су увели овај вид ауторизације за ову дебитну картицу што је за сваку осуду,али су одмах то надокнадили кроз повећање одржавања основног рачуна(ускоро)

Odavno sa CAP citacem, a od skoro sa SMS autorizacijom, nisam citac pominjao jer od skoro nije bitan, a inace ODAVNO placam online sa Inspire karticom kao sto rekoh ;)

Их,пала с првог мјеста годинама,на прво мјесто(годишњи извјештаји)
Odavno sa CAP citacem, a od skoro sa SMS autorizacijom, nisam citac pominjao jer od skoro nije bitan, a inace ODAVNO placam online sa Inspire karticom kao sto rekoh
Са читачем од хиљаду динара није проблем,али зашто поред многих алтернатива?Избор поштујем, а коментар ми се односио на валидацију једнократном лозинком.Мислим да изумитеља ауторизацијом читачем(који узгред није укинут,већ је и даље активан)треба наградити путовањем у Сибир,без повратне.:D

Pala je dobit. Bila je 8.5, a onda 7.x prosle godine. BIla je i 9 milijardi ranije, koliko se secam, a to je doba kada je dinar mnogo vise vredeo. A ne rade nista da smanje troskove, filijale, smaranje redovima... rekao bih jedini ne rade nista na tome. Mada ni AIK nije nista bolji, ali nekako nisu toliki redovi.

И у условима водеће банке,смањене добити, они рјешавају свој проблем(не наш) подижући накнаду за основни рачун за више од 50%:)Одлично и феноменално,поготово што ће и послије поскупљења тај рачун бити конкурентан и примамљив,један од најјефтинијих.За Хит рачун уводе неке опасне новине виђене(бар ја ,из БиХ,НЛБ Развојне банке,оно одржавање и кад нема промета ако је више или једнако стање некој суми)из скупљих и банкарски неразвијених средина.Њима је статусни симбол гужва у редовима а не комфор и задовољство клијента.Различити су углови гледања између њих и тебе(нас).:)

To jeste nova! Ne menja se broj kada se dobija obnova kartice.
Ti u sustini jos nisi podigao karticu 2015. obnovnjenu :)

Padalo mi je i to na pamet, ali sam iskljucio kao mogucnost, jer svi drugi servisi koje koristim salju kartice sa novim brojevima. Nisam imao pojma da intesa reciklira brojeve.

Skrill nije menjao koliko se secam kada re-izda, a mislim da nijedna banka kod nas isto ne menja broj kartice. Nijedna od onih sto ja koristim ne menja.

Skrill sam koristio kratko, ali ne i njihovu karticu. Payoneer menja, kao i jos neki manje poznati servisi.

Za koliko stize telenor kartica? Sanduce prazno, a treba danas da putujem na deset dana.

Možda nije za ovu temu ali da ne otvaram novu. Imao sam Platnu karticu Intesa (PayPal koristili preko nje), pa smo je ugasili pošto smo uzeli TB karticu (imamo TB bankomat na 50m od stana). Ostao je Intesa tekući sa Inspire karticom i juče sam se setio da ugasim račun. Jednostavno su kartice mesecima stajale u novčaniku, na taj račun nisu stizale uplate, ali sa druge strane nije ni bilo plaćanja održavanja računa. Ugasih račun i ostalo je i dalje prijavljaivanje na https://online.bancaintesa.rs

Da li nekako mogu da obrišem i taj portal? Kada uđem stoji da nema više računa/kartica ali bih ipak želeo da izbrišem i taj nalog:

qSNYXnT.png

Možda da par puta pogrešim lozinku pri prijavljivanju pa mi blokiraju?

Probaj :D

Koliko košta zatvaranje računa u intesi ?

То је тако у Интези одувијек(и у ТБ,НЛБ а можда и другима).Можда можеш нешто учинити ако лично захтијеваш(мени није било битно)

Nazad
Vrh Dno