Šta je novo?

Nvidia mining

Može na 75%, biće napon oko 875-887mV, trebalo bi da je dovoljno za tih 1873MHz, biće niža temp.

Ili da ne diraš PL, a da sa trenutnih 900-912mV probaš da izvučeš viši klok, npr. +150 core clock da bi prebacio 1900MHz, neće imati uticaja na temp.

Stavio sam na 75 sad cu da okacim sliku :) samo sekunda.....

mrrr.png

Na kraju sam power limit vratio na 80 razlog je taj kad mi je core na 1873 dobijam na gtx 1070 svega 430 sol-a,temperatura je ista 56 stepeni na 50 posto venta....Sada kad mi je power limit na 80 core je na 1936 i dobijam 460-466 sol-a i voltaza je na 900mv-912mv.

U svakom slucaju hvala ti sto si mi ukazao na neke stvari :))))...

Inace pokusao sam core +150 ne diranjem power limit-a ali mi je nazalost pukao drajver....

Poslednja izmena:
Verovatno je bilo, ali da ne listam. Koliko bacaju 1050ti i ima li tip memorije uticaja

Послато са HUAWEI P6-U06 уз помоћ Тапатока

@Fallout 3

Ok je 80% i 912mV za Zec jer je bitan što viši clock zbog hasha, a kuler na toj karti to ne oseća.

75% koristi za ETH i core clock slajder u AB na 0 slobodno, mem je tu najbitnija.

Nego, memorija ti radi efektivno na 8600MHz. Jesi li probao +700(realno će biti +500, sada je +300) da bi dobio 9000, tj. pisaće 4500 levo u AB gde sad stoji 4300? Mora da može na 9000 i tu ćeš imati dobitka. Jel Micron ili Samsung?

Micron je u pitanju,znam za Eth se povecava samo memorija isto vazi i za Etc i Exp ali ja to ne kopam kopam ne isplati mi se.

Kopam Lbc,Zen,Zec,Zcl,Mona,Vtc gledam stalno na What to mine sta je najisplativije.

Znam memorija se mnozi puta 2,memoriju mogu da podignem jos samo ne znam da li ce to imati efekta na Zec-a ajd da probam pa javim rezultate,evo probao dobaci do 470 sol-a ali obicno se i dalje vrti oko 466 to su rezultati kad je mem na +700.

Ja sam inace na gtx 1070 uspeo da namestim da baca 495 sol-a ali taj dan je bilo hladno vreme core nije bio na oko 1900 kao sada nego je core bio 1987 do 1999....Verujem da kad bi core bio preko 2000 mogla bi karta opusteno da dobaci do 500 sol-a....

Poslednja izmena:
Ovo gledanje šta je trenutno isplativo po meni uopšte ne pije vodu. Neka me ispravi neko od iskusnijih, ali evo kako ja gledam stvari. Tabela šta je isplativo vredi ako novčiće koje kopaš istog trenutka možeš da prodaš po dobroj ceni (po kojoj je i izračunata isplativost). Pošto se cene menjaju, a da se nešto iskopa treba vremena, a i na provizijama se nešto gubi, ta isplativost nije ista u trenutku konvertovanja novčića u fiat ili BC. Dakle, Whattomine ne pije vodu. To možda ima smisla sa malo jačim rudnikom (možda neko i ima matematiku koji je prag snage) gde može brzo da se iskopa neka ozbiljnija količina novčića i odmah konvertuje. Ako novčiće kopaš da bi ih čuvao i čekao da porastu, onda te tabele nemaju smisla. Kopaš ono što kopaš lako i za šta misliš da će u budućnosti rasti. Tabele i ne gledaš.

Pa ne saltam bas svaki dan izmedju novcica jedan dan ako vidim da mogu da iskopam 2 dolara na Zecu a 2.2 dolara na Lbc ja na Lbc ne prelazim ali kad je vec na primer Zec 2 dolara a lbc 3.3 dolara odmah prelazim na Lbc bez razmisljanja...

Treba gledati What to mine jedanput dnevno cisto da se vidi kakvo je stanje....Jer se stalno nesto menja evo pre par dana pisalo je da je za gtx 1060 najisplativiji Eth sto mi bilo malo cudno i bas sam se iznenadio jer znam koliko gtx 1060 vadi...Ja to gledam onako cisto informativno i za Amd karte i ako ih nemam.

Pa ja jako brzo mogu da iskopam i Lbc i Zec-a i Monu tako da meni se isplati da gledam s vremena na vreme na Whattomine....Trenutno sam u fazi da ne cuvam novcice nego odmah menjam u Usdt i tako pratim cene na menjacnicama i ulazem povremeno novac nadajuci se zaradi nekoj....

Trebam da pustim u rad 18 kartica P106-100, pa me interesuje da li mora da se podesi nesto u Genoil eth miner-u da kompa sa tim karticama jer default namestanje ne radi (cini mi se da pokusava sa integrusom da rudari jer ove graficke nemaju video izlaz pa je integrisana iz G1840 default za bacanje slike).
Claymore dual miner 9.7 kopa, ali samo sa 5 kartica iako se posle instalacije drajvera uredno vide svih 6 u device manager-u, GPU Z i MSI Afterburner-u.

Poslednja izmena:
sad si na**** sto si rekao da imas p106-100 karte :D imas u clamore ono -di za odabiranje broja gpu-a koje ce da kopaju. Pa eksperimentisi sa tim. Nikad nisam cuo da claymore pravi problem oko prepoznavanja...Jesu ti u device manager sve uredno prikazane bez uzvicnika?

off topic: jesi bio na koncertu u becu prosli ponedeljak? :) ja bio, pokidali gansi

Citajuci postove iznad, malo sam se poigrao sa PL.. Kartice su ranije bile na PL 90%, a Temperature Limit na 83*. Kartice su Gigabyte 1060 windforce oc 3g.
Radile su na 70 stepeni prije postavki kao na slici ispod. Temperature Limit sam stavio na minimum na slajderu, jer sam primjetio kad je u linku sa PL onda mi puno frekfencija i napon setaju, dok sa ovim stanjem kao na slici.. svakih 5sec mozda core ode dole 10tak Mhz, ili napon skoci na 912mv.. A generalno sam malo i pojacao krivu za brzinh ventilatira.
viber image.jpg

Memory stavi na +500,pa povecavaj posle lagano na +550 slobodno vidi dokle moze memory da ti ide...Ovo ostalo ok...

@Roger_Waters
Stigle u Srbiju :D Bukvalno su GTX 1060 6GB (Samsung memorija) bez shroud-a i video izlaza nazad.

Sve su uredno prikazane u device manageru, problem je sto on kao default vidi onu integrusu iz G1840 Celeron-a :)
Pokusacu da namestim to danas.

off topic: Nisam bio, posao ne dozvoljava da mrdnem odavde :) Verujem da je bilo kul, narocito sada sa starom postavom :D

Ovo gledanje šta je trenutno isplativo po meni uopšte ne pije vodu. Neka me ispravi neko od iskusnijih, ali evo kako ja gledam stvari. Tabela šta je isplativo vredi ako novčiće koje kopaš istog trenutka možeš da prodaš po dobroj ceni (po kojoj je i izračunata isplativost). Pošto se cene menjaju, a da se nešto iskopa treba vremena, a i na provizijama se nešto gubi, ta isplativost nije ista u trenutku konvertovanja novčića u fiat ili BC. Dakle, Whattomine ne pije vodu. To možda ima smisla sa malo jačim rudnikom (možda neko i ima matematiku koji je prag snage) gde može brzo da se iskopa neka ozbiljnija količina novčića i odmah konvertuje. Ako novčiće kopaš da bi ih čuvao i čekao da porastu, onda te tabele nemaju smisla. Kopaš ono što kopaš lako i za šta misliš da će u budućnosti rasti. Tabele i ne gledaš.
Bravo.
Znamo mi svi to al cutimo i pustamo Fallout-a da uci na svojim greskama. :D
Saltanje se nikad ne treba raditi prema trenutnoj ceni vec se radi prema diff-u.
Veliki rudnici cak imaju i skripte koje prate diff odredjenih novcica koji su priblizno isplativi pa cim diff opadne oni skacu na njega.
To se jasno moze videti recimo na Coinotronu kad u jednom momentu na ETH imas snagu 1.5TH u sledecem ispod 1TH pa posle ponovo 1.5.
Cene novcica se menjaju u sekundi i to uopste nije merodavno za racunanje isplativosti.
Najpametnije je uvatiti jedan novcic i drzati se toga, to je moje misljenje a svako ima pravo da radi onako kako smatra da je najpametnije.

Prema diff-u???Znaci ti prvo gledas diff pa sve ostalo cena ti je nebitna potpuno?Kakve skripte ne rade oni po skriptama nikakvim nego na Msi afterburner mozes da uradis save podesavanja za svaki novcic u profile to je ono sa desne strane 1,2,3,4,5 taman posla kad bi neko za svaki novcic pravio skripte....A tih 5 mesta je sasvim dovoljno broj 1 iskoristis za Lbc podesavanja,broj 2 za Zec,Zen,Zcl,Hush,broj 3 za Monu i Vtc to je za gtx 1080,broj 4 i 5 iskoristis za save podesavanja za gtx 1070 za Lbc i Zec-a...I lepo kad se promeni isplativost ako hoces da kopas Zec-a klines 2 i ucitas podesavanja za Zec-a automatski isto vazi i za ostale novcice.

Mene diff ne zanima zanima me koliko novca mogu da zaradim i to je sve diff i ne gledam uopste....Sto bi gledao diff kad ionako ne mogu da uticem na njega....

I ne menjaju se cene novcica u sekundi bas menjaju se sa vremena na vreme...

Pa evo sad Lbc daje 2.5 dolara a Zec 2 dolara sta bi ti kopao od ta dva?

Kad vec pominjes Eth mene on ne zanima ne zbog diff-a nego zato jer nikad nije u top 3 sto se tice rudarenja sa gtx 1070 i gtx 1080....

Poslednja izmena:
@teslabn

PL na 70% i sad nema efekta kao i pre kada si držao na 90 jer si temp limit stavio na 60 i tako oborio clock i napon što se vidi i u GPU-Z.

To što šeta ništa ne smeta, rečeno je već, to tako radi.

Stavi temp limit na 70 čisto kao neka safe granica. Igraj se sa PL dok ne dobiješ željeni clock, napon i temp.

Koji miner za ZEC je najbolji i odakle da ga skinem?

Prema diff-u???Znaci ti prvo gledas diff pa sve ostalo cena ti je nebitna potpuno?Kakve skripte ne rade oni po skriptama nikakvim nego na Msi afterburner mozes da uradis save podesavanja za svaki novcic u profile to je ono sa desne strane 1,2,3,4,5 taman posla kad bi neko za svaki novcic pravio skripte....A tih 5 mesta je sasvim dovoljno broj 1 iskoristis za Lbc podesavanja,broj 2 za Zec,Zen,Zcl,Hush,broj 3 za Monu i Vtc to je za gtx 1080,broj 4 i 5 iskoristis za save podesavanja za gtx 1070 za Lbc i Zec-a...I lepo kad se promeni isplativost ako hoces da kopas Zec-a klines 2 i ucitas podesavanja za Zec-a automatski isto vazi i za ostale novcice.

Mene diff ne zanima zanima me koliko novca mogu da zaradim i to je sve diff i ne gledam uopste....Sto bi gledao diff kad ionako ne mogu da uticem na njega....

I ne menjaju se cene novcica u sekundi bas menjaju se sa vremena na vreme...

Pa evo sad Lbc daje 2.5 dolara a Zec 2 dolara sta bi ti kopao od ta dva?

Kad vec pominjes Eth mene on ne zanima ne zbog diff-a nego zato jer nikad nije u top 3 sto se tice rudarenja sa gtx 1070 i gtx 1080....
Zbog ovoga ti niko i ne pise o tome, ti ne kapiras osnove bockchaina, diffa i cene, nemas vremensku komponentu u nijednoj jednacini, nemas ni jednu promenljivu u jednacini.
Odustajem.

to je kad se pise samo da bi se pisalo bez imalo mozganja...

@Fallout 3

pre mesec dana Zec je vredeo vise nego Eth, ali ljudi su i dalje kopali Eth.. I vidi sad...
Kopati valute dnevno ili dan-dva, pa preci a profitabilniju je ludost.. Bar je meni to logika...
Ustalom zavisi i koliko imas rigova, jer koliko sam shvatio postoji i minimalna kolicina na menjacnici ispod koje ne mozes da povuces... (ovo mozda gresim)

diff ima veliku ulogu.. ma sve ima ulogu..

malo se ponasas kao da si uzeo svu pamet ovoga sveta.. i ja sam novajlija u ovome, ali neke stvari je bolje slusati od "starijih"...
I ucemu je poenta...
Tvoje pisanje skodi i meni i drugim novajlijama. Jer iskusniji rudari zbog takvih pisanja, gube zelju da prate i pisu.. Gube sigurno jer i mene mrzi da citam...
Pa onda kad zatreba prava pomoc, nece je biti...

@Difermo
Nije problem što Fallout 3 piše. Treba da postoji razmena mišljenja. Možda njegov stav navodi na pomisao da sve zna jer je pomalo isključiv. Trebao bi i sam da navede "to je moje mišljenje" i to bi odmah drugačije delovalo. I ja sam relativno nov u ovome i bez obzira na godine života, iskustvo sa hardverom, uloženo vreme u istraživanje, mislim da sam tek zagrebao površinu. Formiram svoj stav o kripto valutama, ali još uvek često i drastično menjam mišljenje - učim.

fallout, znaju i ptice na granama da je nvidia inferiorna u odnosu na AMD za ethash algo, pogotovo karte sa GDDR5X memorijom ali dzaba. I da nije u top 3 sa 1070 je apsolutna neistina. Za 1080 mozda nije nikad nisam gledao ali sa 1070 je vrlo cesto ETH u top3 cak i na prvom mestu. Ti iskoristis vise kartu na Zecu ili Lyra ili Lybry ali ETH je cesto najisplativiji

@Difermo
Nije problem što Fallout 3 piše. Treba da postoji razmena mišljenja. Možda njegov stav navodi na pomisao da sve zna jer je pomalo isključiv. Trebao bi i sam da navede "to je moje mišljenje" i to bi odmah drugačije delovalo. I ja sam relativno nov u ovome i bez obzira na godine života, iskustvo sa hardverom, uloženo vreme u istraživanje, mislim da sam tek zagrebao površinu. Formiram svoj stav o kripto valutama, ali još uvek često i drastično menjam mišljenje - učim.

+1
Mozda sam se lose izrazio, ali moja poenta je bila da ispada kao da namece svoje misljenje.. Da je to jedino ispravno. Mozda gresim pa se izvinjavam :)

Pa sta ako je inferiorna za Ethash logo zato je Amd nula za Equihash...Ja imam jednu samo gtx 1070 sve ostale su gtx 1080 ne pada mi na pamet da kopam Eth niti cu ikada vise u zivotu da ga kopam kad je ispred Eth-a svaki novcic sto postoji a mogu da ti nabrojim 10 novcica....

Pa ti meni slikaj kad je to Eth u top 3 Lbc je zakon za Nvidia karte pa odmah posle njega Zec a Eth je zadnja rupa na svirali....Mislim na ove jace karte od Nvidije....

A sta tebi vredi sto kapiras osnove blockchaina jel ces mozda tim znanjem da utices na cenu?Jel ces mozda da utices na diff?Sta ima da sastavljam jednacine sta ce mi to kopam sta je najisplativije,to sto nakopam odmah ide u Usdt i kad vidim dobar pad neke valute na berzi onda u tu valutu ulozim i zaradim isto toliko kao kad bi cekao rast cene novcica koji sam iskopao.....

Ja da slusam vas starije samo bih diff gledao i nista drugo....

Jos jednom mene ne zanima sta je koliko vredelo pre mesec dana ne gledam niti cenu novcica niti diff niti me zanima blockchain,gledam trenutnu isplativost i to je to...

To sto vi pravite jednacine to je ok jer zelite da dugorocno cuvate novcice koje iskopate ali ja te novcice trenutno ne cuvam tako da za mene ta vasa pravila ne vaze.

I ne pravim se pametan ali moram da odgovorim na vase prozivke koje se desavaju svakodnevno....Sigurno necu da cutim neko cu uvek izneti svoje misljenje....

Ne znam zasto vas toliko pogadjaju moji postovi jednostavno kao da dezurate 24h dnevno i lovite svaku moju gresku a imao sam par gresaka verujem da je svako nekad nesto pogresno napisao slucajno ili zato sto nije znao....

Ne namecem svoje misljenje taman posla ali ne mozemo svi na forumu da mislimo kao jedna osoba svako ima svoje misljenje.

Eth je cesto tj. skoro uvek najisplativiji za Amd karte kod Nvidije je druga situacija....

Evo od sad kad napisem nesto napisacu to je moje misljenje cisto iz pristojnosti....Dobra je to ideja da dodam.

Sada trenutno je Eth 21 po isplativosti za Nvidije koje imam toliko Eth-u sto se tice Nvidije kad pogledam koji su novcici ispred smesno je cak za neke novcice nisam nikad ni cuo.

Poslednja izmena:
Kad napržim 1060 ke na 24.2 mh po komadu, pojave se ti artefakti koje ste pomenuli. Koliko je to štetno uopšte po grafičke?

Sent from my iPhone using Tapatalk

To znaci da si preterao sa klokovima, smanju mem klok i vozi na 23 i uzivaj ;)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nije realno održati 24 mh?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel mogu iskusniji da kazu misljenje o ovim podesavanjima, jedan rig kopa LBC drugi EXP, Gtx 1070 MSi gaming X sa micron memorijom.
Ovaj rig na EXP radi stabilno vec nekoliko dana sa ovim podesavanjima, nema padova u MHS, nema restartovanja, potrosnja 750w, vidite temperature i ostalo na slici.
Kartice su sve na istom setovanju.
Exp-PL50-Mem350.jpg
Ovaj je LBC, radi donekle stabilno, imao je dva tri puta gresku u CCmineru "GPU the launch timed out and was terminated", ne znam dal je do overkloka ili Ccminera, potrosnja 745w.
LBRY_OC.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno