Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

Evo snimaka. Jedino jos da probam sa nekom verzijom ispod 9.
9fe5950a1ff4de3e5a147e30476c1654.jpg
512ad1b75e49e0f10d833d82ac666ae1.jpg
e1d48b7a69671e8a62cb1ca9a04a384e.jpg

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Narode, da li jos neko ima problem sa Clayom (sve verzije, isprobano) i devfee-jem? Desava mi se da ni jedan rig ne moze da odradi devfee ciklus ni ka jednom od tri poola. Onda zaustavi kopanje i krene rekonektovanje na svakih 20 sec. Nije mi resenje da ugasim devfee, mada za sada tako radi...

najverovatnije , mozda imas gresku u bat fajlu . na svim rigovima stavi u clay bat "-nofee 1" u teraj ako vec imas problem sa fee iskljuci ga ,dok ne resis problem bolje 4% manje, i manji utrosak struje i kleju nista , nego da se mucis...za to vreme na jednom kompu probaj varijante da g apokrenes

Kod mene ipak bilo malo drugacije. Mali (privatni) wifi provajder, nesto sa rutama nije bilo kako treba. Posle intervencije sve radi. Doduse, nisam pingovao dok nije radilo pa ne znam da li su ista radili ili su samo restartovali ap.

Da li je bolje aktivirati Force constant voltage na Msi afterburner ili ostaviti default da gpu povecava i smanjuje voltazu kako mu odgovara?

Stikliraj force tj ukljuci da ti dodaje po malo kad mu treba da ti ne rusi majner stalno

Miner odlicno radi bez diranja voltaze znaci sve je na default, ali sam video ovde negde na forumu da je napisao neko da je kao bolje da se voltaza fiksira na neku odredjenu meru.. pa zato pitam?

da li vam je, prilikom skidanja majnera, antivirus obrisao fajl?
ili ako ste otpakovali majner pa ga antivirus obrisao..
ja imam kaspersky i kako skinem neki majner, sa poola ili bitcointalka, skoro uvek prijavi virus....

Sta ce ti antivirus?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

pa radi zastite.. znaci to su sve false detection ?
registruje li ih windows defender u win10 ?

Windows defender stvar koja se isključuje odmah, kao i windows update u win10 :D Koja bre bezbednost crna

Sent from my S6 Edge

wallet na drugom racunaru ?

Stace ti bilo kakva zastita na rigu? Cist win i drajveri....i da se nesto desi , zgazis win i teras dalje....

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ja imam avast free nikad problem, nikakva razlika u hasrateu ili necem drugom spywera koliko os ima ovako miran bar godinu dok nepobrljavi win. Ko ce gaziti windows kad gubiti vreme kad je isplativost cool.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

jel instalirate drajvere za plocu? Osnovne one bar, ne full. Znaci LAN, cipset, int. video?

Nista ako nema potrebe. Za LAN recimo.

Sent from my S6 Edge

lan da jer vecina ide na net preko etherneta. Bijem bitku dva dana da nastelujem prepoznavanje 8 karata, za sad uspem nekad 6 nekad 7 pa zato pitam za cipset drajver

Koja je tacno ploca i koji 8 kartica hoces da pustis tu ti mogu dosta pomoc, iskustvo je na mojoj strani :)

znam goldi da ti znas, ali do tebe se ne moze doci :) ASUS prime h270 Plus, 8 x Giga 1050ti G1 (6pin), znaci radi mi 6 komada u PCI-e slotovima, rade mi same dve na M.2 PCI-e slotovima, ali 8 za sad ne, kad popunim i PCI-e i M.2 PCI-e onda 7 vidi (ta koja se ne vidi je na m.2 slotu). Bios poslednji, 4g decoding ON, i dva ona GEN1

Poslednja izmena:
Jel uefi mod instalcija win 10.?
Skini veliki driver za chipset sa asusove stranice preko 100MB cini mi se velicina pa probaj onda.

nije ni UEFI mod instalacije, niti imam taj veliki cipset drajver. Znaci UEFI instal + taj veliki drajver, javljam veceras. Ja sam hteo insstalirati neki mali cipset drajver od 5mb, taj mi preporucuje na sajtu kad udjem u moju plocu

Vjerovatno ce ti uefi instalacija rijesiti sve probleme, kreni od toga.

Posto je upitanju nicehash program, jel moze da mi neko objasni ovu logiku?

Screenshot (62).png

Screenshot (64).png

Kako to da sat vremena kasnije imam manje zaradjenih para naspram prve slike?

Kontam da su to pare koje sam vec skupio ili ne?

Jel moze neko da pojasni malo?

da li si ozbiljan sa tim pitanjem?

pricas o EUR vrednosti u intervalu od sat vremena, pa zar ne vidis da je BTC pao u odnosu na EUR!?

Jednostavno je cena btc u eur pala, pa tvojih 0.0038 btc pomnoženo sa nižim cenom bitcoina u datom trenutku daju tu razliku koja te zbunjuje.

da li si ozbiljan sa tim pitanjem?

pricas o EUR vrednosti u intervalu od sat vremena, pa zar ne vidis da je BTC pao u odnosu na EUR!?

Pa to moze da se kaze malo kulturnije. Ja ne sedim i samo da gledam u menjacnicu, nego sam vec par puta video da se brojke ne slazu a ni na kraj pameti mi nije bilo da je cena btc pala.

@PanonskiNS

Hvala na kulturan i civilizovan odgovor!

Vrh Dno