Šta je novo?

Nokia Android phones

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos gore ako to ostave na 5-ici a uskrate 6-ici. 6 ima valjda i onaj Dolby Logic DAC, pa me vise zanima, da batalim mp3 plejere konacno, ali ne mogu da progutam nedostatak LED-a. Pre bih prihvatio izostanak prednje kamere.

Paz koja glupost, isti soc imaju a nokia 5 navodno ne podrzava Dolby atmos :D

Eto Nokia 5 imace led a 6ica nece ali ce imati fantastican dolby :smack:

To je Dolby Atmos, emulacija ''3D'' zvuka koja podseca na efekte koje je moguce postici i sa Viperom (i ostalim slicnim softverima) a sve to u sustini maju smisla samo na daleko kvalitetnijoj opremi sa 5.1 ili 7.1 zvucnicima, kvalitet zvuka preko slusalica iskljucivo zavisi od implementacije audio hardvera a te emulacije su samo sminka.

Nokia 6 99% nema zaseban DAC vec se oslanja zvuk Qualcomm cipseta koji koristi (SD430) i radi takvu Dolby emulaciju.

Sto ne znaci da je audio kvalitet los, za slusalice ne znam ali imate primere na YT da stereo zvucnici Nokia 6 modela koriste 2 pojacala (TFA9891, +6dB) i u kombinaciji sa ''Dolby Atmos'' zvuce dosta glasno a emulacija doprinosi ''dubini'' zvuka i 3D efektu.

Sto se zvucnika tice Nokia 6 je sigurno jedan od najboljih smartfona na trzistu ali sustina je da ne moze da se ocekuje zamena za iole kvalitetniji audio plejer :)

Evo kako to zvuci:

Poslednja izmena:
Za dexa [emoji23]

[youtube]Qi50RP3EjwA[/youtube]

Sent from my Redmi Note 4

Nista nije rekao, osim sto kuka kako je SD 430 los i tako 10 minuta. Naravno da su Xioami, Moizu i sl. gluposti jeftinije ali ovde dobijes prihvatljive performanse, 4GB RAM-a, fantasticnu izradu i Nokia brand. Jos kaze kako se odlicno prodaje a njemu nije jasno kako haha. Pa nije sve u performansama ali sto se ove 6-ice tice - jeste u LED notifikaciji. Doduse, ovaj se time nije ni bavio (kao ni zvukom) ali saznacemo valjda uskoro..

Pa razočaran je baterijom i performansama za tu cenu , što je realna zamerka .
Nije prosto mogao da pređe preko toga , legenda :)

Realna zamerka ako namerno poredis takav model sa Xoaomi, Noobia i sl. kineskim glupostima. Ako poredis cene Nokie sa Samsung ili HTC uredjajima, e onda tu vec nema takvoj kolicini kritike. Jos je covek u Nemackoj, sigurno se tamo ubijaju od kupovine kineskih egzotika - kupuju se Samsung, Apple, Sony, HTC, Huawei i sl. koji uopste nisu toliko (ili zapravo) jeftiniji od Nokie 6.

Ali dzaba pricati, Redni 6X je zakon!

A ako ga poredimo sa lenovo p2 ? Ili npr čak i sa a5 .
Realno telefon koji ne sme da košta više od 200e iako on ovde u videu pominje 250 a realna cena mu je možda pre bliža ceni od 300e ?

P.s. npr moto g5 plus je bolji Mob a košta manje..

Poslednja izmena:
Lepo kazem. Zna se na kojem trzistu sta moze.

Nokia 6 is already selling like hotcakes on Amazon

"It's been less than 24 hours since Nokia 6 went on sale in the United States and the smartphone has already become the best-selling handset on Amazon. HMD's Nokia 6 is followed closely by Lenovo's Moto E4 and, surprisingly, Alcatel A30."

Lepo kazem. Zna se na kojem trzistu sta moze.

Nokia 6 is already selling like hotcakes on Amazon

"It's been less than 24 hours since Nokia 6 went on sale in the United States and the smartphone has already become the best-selling handset on Amazon. HMD's Nokia 6 is followed closely by Lenovo's Moto E4 and, surprisingly, Alcatel A30."

Eto moze i tako, i kako onda ako zakazu na polju sw podrske!? Pa to onda ne sme da im se desi, ili im preti fail.

Zna se zasto je Xiomi povoljan ;) i zasto su mnogi sada hejteri aktivni protiv Nokie.

Sent from Kin :(

Niko ne hejtuje nokiu ali mora se razmišljati racionalno :)

Ko garantuje bilo kakvu podršku za ove nokie ? Nisu na tržištu ni 2m da bi znali da li u njihovoj priči ima nekakve istine.

Moje mišljenje je da su klasični Kinezi , nešto kao oneplus. ( Kinezi u smislu ponašanja i pilicarenja )

Poslednja izmena:
Niko ne hejtuje nokiu ali mora se razmišljati racionalno :)

Ko garantuje bilo kakvu podršku za ove nokie ? Nisu na tržištu ni 2m da bi znali da li u njihovoj priči ima nekakve istine.

Moje mišljenje je da su klasični Kinezi , nešto kao oneplus. ( Kinezi u smislu ponašanja i pilicarenja )

Videcemo, predrasude su jako losa stvar.

Imamo i zvanicnu izjavu o sw podrsci i security zakrpama za sve njihove android telefone.

Da Xiomi i ostala ekipa rade tako ova HmD Nokia nebi imala sta da trazi na trzistu ali eto ne rade...

Meni su kinezi odvratni zato sto kopiraju vec godinama Ios u svojim skinovanim verzijama androida i sto kasne preko godinu dana sa azuriranjem, da ne govorimo o tome kako jedan Xiomi nabavljate, kao da je u pitanju droga a ne telefon...

Da li si realan pominjes moto 5 plus i nokiu 6 , pa vidi na gsm areni preporucenu cenu tih aparata...

Ovo je Srbija, mi smo na periferiji kapitalizma, ja cu pre telenoru da dam na rate i za punu cenu nokie 5 nego onom trgovcu sa kp koji gleda samo da zaradi lupajuci neku svoju cifru.

Da, vrhunac svega su cene na KP kao bilo kakav relevantan faktor.. Kvalitetna izrada mora da kosta, zvanicna podrska, garancija 24 meseca.. Za performanse smo znali i raspravljali barem 20 strana ali to meni nista nije znacilo - daj da se poredi sa slicnim cenama ali Samsung, Sony, HTC i tim firmama a ne ovi kinezi koji zaradjuju pola dolara po prodatom telefonu i zadovoljni su. Na strani "iOS" i Apple kao generalni uzor.

Da ali do sony-a, Samsung-a i Htc njima je potrebno da popiju još dosta mleka.. ja imam realan stav a očito vi neki polufanbojski zato i ne možete realno da sagledate sliku.
A realna slika je da su ovi midrange uređaji loši ili makar lošiji od konkurencije.

Nokia 8 će to možda promeniti mada ne verujem..

Poslednja izmena:
Da, vrhunac svega su cene na KP kao bilo kakav relevantan faktor.. Kvalitetna izrada mora da kosta, zvanicna podrska, garancija 24 meseca.. Za performanse smo znali i raspravljali barem 20 strana ali to meni nista nije znacilo - daj da se poredi sa slicnim cenama ali Samsung, Sony, HTC i tim firmama a ne ovi kinezi koji zaradjuju pola dolara po prodatom telefonu i zadovoljni su. Na strani "iOS" i Apple kao generalni uzor.

+1

Ali neke muci upravo to HmD pored Nokie ;) kao da je ne znam sta, meni ce biti dovoljno da ispostuju ono sto su obecali.

Ja znam da nebih uzeo nikada mid 2 low range Samsung, Sony... Posto videli smo sta je to zapravo.
Ali osuditi ove u startu pa to nije fer, a YT klipovi mogu biti korisni isto koliko mogu biti i besmisleni.

@fkloznica nokia 8 nece biti sugurno mid range, LOL.

Ne znam sto si toliko ocaran Xiomiem, pa onaj LeEco nudi cak i vise nego Xiomi [emoji24]

Poslednja izmena:
Pa zato i kažem , biće njihov flagship I tu će se videti šta su..

Koji bre xiaomi , o njima imam lošiji stav nego o ovoj kineskoj nokiji :)

Mene nikada ne možeš povezati sa nekim potrošačkim brendom , kod mene postoje samo loši i manje loši . To vi fanboji teško možete da shvatite :)

Poslednja izmena:
Pa nismo mi fanboji (dobro, ja malo jesam) ali samo ukazujem na propuste u metodologiji poredjenja - mogu da se kladim da Nokia 6 nije mnogo sporija od Samsunga A5 (2017) koji kosta 400e. To je konkurencija zapravo u Evropi i USA.

Pa nismo mi fanboji (dobro, ja malo jesam) ali samo ukazujem na propuste u metodologiji poredjenja - mogu da se kladim da Nokia 6 nije mnogo sporija od Samsunga A5 (2017) koji kosta 400e. To je konkurencija zapravo u Evropi i USA.

Zanimljiv je Samsung kako pravi mid range od 400-500e to je da se prekrstis.
Ja jesam fanboy ali ne okoreli, ako ne ispune obecanja ja cu zaboraviti na hmd Nokiu a do tada necu imati predrasude, cekacu da vidim da li su od reci.

Sent from Mumia 950

A da li mu je ovaj mob konkurencija ?
https://www.mediamarkt.de/de/product/_motorola-moto-g5-plus-32-gb-lunar-grey-2238516.html

Po meni verovatno duplo bolji Mob od nokie6

O boze... Jeste super je kida ...

Ali i pored toga , videces i kod nas ce vise njih uzeti Nokiu nego Mototrolu.

Moto je oduvek bila mrtva za nase trziste, nista se nije bitno promenilo... Ti mislis ako trcis do Nemacke ili Svajcarske po telefon da to svi rade!?

Kao i sto mislite da svako uzima na KP , hahahaha bas...svasta.

Sent from Mumia 950

Bila je Nokia kod operatera i najviše se uzimala Nokia Lumia 520,630 zato što su bile za dinar. Sistem je bio nebitan. Jednostavno pregazilo ih je vreme i kod nas nisu više zanimljiv brend kao Samsung, Huawei I ostali. A uz to ovo nije ni prošlo pored Nokia. Za naše tržište bi bilo dobro da Xiaomi krene legalno i kod operatera to bi za korisnike bilo super. Bar znaš šta da očekuješ od "kineza".

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

O *** , malo pre lik piše o EU tržištu i usa ja stavim bolji Mob i jeftiniji a ti mi pišeš o kp.. druga stvar , koga interesuje prodaja kineske nokie kod nas ? Opšte je poznato da je ovo tržište nepismeno i iskompleksirano i da je bitno samo ono što je na astalu nekog kafića

Mislim bolje da se povucem iz ove konverzije sa ljudima koji su fanbojsi , uvek se loše završi po mene :)

P.s. kada budeš uzeo nokiu 6 preko operatera samo mi ovde napisi koliko te je stotina evra koštao i tu svaka dalja polemika može da se prekine :)

Poslednja izmena:
O *** , malo pre lik piše o EU tržištu i usa ja stavim bolji Mob i jeftiniji a ti mi pišeš o kp.. druga stvar , koga interesuje prodaja kineske nokie kod nas ? Opšte je poznato da je ovo tržište nepismeno i iskompleksirano i da je bitno samo ono što je na astalu nekog kafića

Mislim bolje da se povucem iz ove konverzije sa ljudima koji su fanbojsi , uvek se loše završi po mene :)

Moto G plus 280e

Nokia 6 230e

Podatak sa gsm arene...

Sent from Mumia 950

Gsmarena :) moraš ozbiljnije da se pripremis ako hoćeš da branis nokiu :)

230e u najvećoj retail prodavnici u germaniji. (Moto g5 plus)

Kada se pojavi Nokia 6 tamo kopiracu ti cenu.

I procitaj moj p.s. Edit prošle poruke :)

Nema sta ja da branim Nokiu, nije mi ispala iz oka.

Ako urade onobsto su obecali oko sw podrske, i pored odlicnog build kvaliteta koji smo videli, ja ne vidim razlog zasto bi uzimao Xiomi, sem mi band-a ;) koji se pokazao kao odlican a i fw update-i pice evo preko godinu dana , pravo cudo za njih.

Rekoh vec, a videcemo jedina razlika (veca) izmedju kineza klasicnih i Nokie je ta ako Nokia ispostuje sw podrsku i security podrsku za svoje modele, ostalo sve manje vise slicno...

Mada vama je lakse unapred da opljujete "Kinesku" Nokiu.

Sent from Mumia 950

Sigurnosna podrska je smejurija. Meni je zanimljivo bilo, kad je jedna devojka pitala na studentskoj fb grupi koji fon do 250€, to da joj je masa ljudi preporucila xiaomi i a5 2017.

Sigurnosna podrska je smejurija. Meni je zanimljivo bilo, kad je jedna devojka pitala na studentskoj fb grupi koji fon do 250€, to da joj je masa ljudi preporucila xiaomi i a5 2017.

A5 2017 za do 250e [emoji24]

Sent from Mumia 950

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno