Inace ovo su sve apps koje ja drzim instalirane na mom meku. Isprobao sam milion apps, instalirao sve zivo, eksperimentisao i skoro odradio clean install celog sistema i ubacio apps koje mi najvise odgovaraju/trebaju.
1Password (meni najbolji i najstabilniji password manager)
Evernote (Koristim kao ultimate scrapbook, sve sto nadjem zanmljivo na netu tu guram - articles, quotes, funny pics/gifs, cele veb stranice, sve sve samo ubacujem unutra - bolji mi je mnogo od onenote ili native notes app-a zbog searcha, najboljeg web clippera i mogucnosti da taggujem sve)
Things (upravo izasao Things 3, prelepo izgleda)
Pored evernote kad hocu nesto brzo da zapisem koristim native notes app
Kao sto sam napisao gore koristio sam fantastical kao kalendar ali zbog ovih icloud security promena i nemogucnosti da ukljucim two factor authentication u Srbiji sam se prebacio na native calendar app
Za imejl koristim native apple mail app. Koristio sam i airmail i spark i sparrow i jos gomilu imejl programa al sam se ipak vratio native mail-u. Ja doduse koristim @me.com mejl a ne gmail, gmail i native app se cuo sam ne slazu najbolje
Pages (za moje skromne potrebe skroz ok, ne fali mi MS Office ni malo)
Affinity Photo (za moje opet skromnije malo potrebe menja photoshop skroz solidno. Rado cu napraviti male kompromise ako mi ti kompromisi omogucavaju da ne instaliram nista adobe na mojoj masini)
Final Cut Pro X
Highland (screenwriting app)
Spotify (probao sam 2 puta apple music, prvo free trial pa posle i placao par meseci, spotify je bolji, #fuckitunes)
Tweetbot (meni najbolji tviter klijent na meku)
DayOne (Jako lepa dnevnik aplikacija)
Transmission
TunnelBear VPN
MPEGstreamclip (odlican besplatan video converter)
Freedom (app koji blokira internet, spasava mi produktivnost)
PLEX da strimujem filmove sa meka na ps4
VLC da gledam filmove/serije direktno na meku.
i safari mi je default browser. Eksperimentisao sam sa firefox-om neko vreme zbog vece privatnosti i sigurnosti ali na kraju nije vredno cimanja. Chrome mi ne pada na pamet, jede bateriju a ja koristim mekbuk pro.
i to je bukvalno sve sto imam instalirano i sto koristim. Eto skoro je upao Things 3 i ispao fantastical ali sem tih manjih promena to je manje vise uvek to.