Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Zadnji je .447. Jesi li koristio neki od onih privacy programa ili slično?

Polako, doci ce i do tebe. Mada ne vidim da 447 resava takve bagove, tj. da su ti bagovi deo 413 - https://thewincentral.com/windows-10-mobile-build-15063-447-available-now-non-insiders-changelog/

Link koji si postavio je u vezi W10M :)
Ako je radio major upgrade , ja ne vidim tu drugo resenje ako ima i dalje problem nego da odradi lepo reset ili clean install.

Ako je vec pokusao reinstalaciju drivera za gpu kao i ono sto je dark predlozio...

Barem vecina korisnika nije prijavila takve probleme, istina desavalo se pre jos na insajderu i generalno se resavalo reinstalacijom gpu drajvera, poznato vrlo dobro ko je pratio.

Sent from Kin :(

Poslednja izmena:
@dejan87dex
Ovaj problem mi se vec drugi put jaljva,pa me zanima gde je bug i pokusavam da ga resim bez ponovne instalacije os-a koji ce da resi problem..

To se meni desilo prilikom upgrade-a na 1703, nije hteo da mi prodje login screen, pa sam ulazio u safe mode, gde nije radilo start dugme. Naravno, nije moglo da se udje ni u settings, pa sam koristio power shell.
Mozes i ti tako, ali ti ne resava problem. Drzis shift na desktopu (ili bilo gde) pa desni klik, i onda "open powershell..." pa udjes preko neke od ovih komandi u control panel - https://support.microsoft.com/en-in/help/192806/how-to-run-control-panel-tools-by-typing-a-command (bilo koja iz "familije" CP, samo posle ides level up, ili nadjes control panel sa strane)

Poslednja izmena:
@dejan87dex
Ovaj problem mi se vec drugi put jaljva,pa me zanima gde je bug i pokusavam da ga resim bez ponovne instalacije os-a koji ce da resi problem..

Kod mene je vecinu problema na insajder verzijama upravo sveza reinstalacija drajvera za gpu resila problem, nekad odmah nakon instalacije a nekad i kroz dva tri dana, nema pravila.
Ja sam na insajderu od pocetka, stable verzije nikada mi nisu pravile problem, to je moje iskustvo ne znacibda je pravilo...

Desavalo se svasta, nema ikonica u task baru, edge nema ikonicu, fali pola opcija u okviru prozora pojedinih programa, nekad gpu drajveri to rese a nekad ms izbaci fix u sledecem buildu, totalno random, ali na stable verziji ne mora da bude pravilo da je do ms-a uvek problem nego i do drajvera, ako si pregazio staru verziju sa novom , ko zna kakvi su repovi ostali i sada ti prave problem.

Ne.oj krivo da me shvatis, ms ne branim ali koliko je problem do sistema toliko je i do user-a... Sam sam primer za to par puta me mrzelo pa mi se obilo o glavu...

Problem je svakako do sistema, stabilna verzija koja korisniku napravi ovakve probleme ne moze biti greska korisnika.

I ja sam bio korisnik insajdera od pocetka.Imao sam razne probleme i bugove ,ali to se sve resavalo novom verzijom kada izbace.
Sto se tice drajvera sve je cisto nisu instalirani jedan preko drugih i sl.Ponavaljam problem se pojavio nakon update zadnje verzije os-a,tj nakon sledeceg pokretanja.

I ja sam bio korisnik insajdera od pocetka.Imao sam razne probleme i bugove ,ali to se sve resavalo novom verzijom kada izbace.
Sto se tice drajvera sve je cisto nisu instalirani jedan preko drugih i sl.Ponavaljam problem se pojavio nakon update zadnje verzije os-a,tj nakon sledeceg pokretanja.

Onda cekaj fix od MS-a.

Sa koje na koju verziju si presao minor ili major update?

Ja koliko sam shvatio presao si sa 1607 na 1703? Govorim o major upgrade-u tj verziji a ne Build-u.

To sam i ja razumeo. Ako si bio insajder u međuvremenu, to može da bude uzrok problema. I radi clean install Creators Update UEFi instalaciju, jer koliko vidim ploča ti podržava.

Insajder sam bio pre par godina dok win 10 zvanicno nije izasao.Uradio sam clean instalaciju..
Evo sada vidim da ni fotografije ne mogu da otvorim sa njihovom app photos, kada idem na personalize izbacu ovu gresku
http://imgur.com/a/vl8ed

Ma kakav nov install zbog obične asociacije sa programom. Idi na APPs > Default APPs i namesti šta hoćeš da ti otvara slike.

Ma slike nisu problem naveo sam i njih kad sam primetio , moracu opet da instaliram win os , mozda i poslednji :)

Announcing Windows 10 Insider Preview Build 16237 for PC

https://blogs.windows.com/windowsex...r-preview-build-16237-pc/#yKYbBguRRvPtg77e.97

4d92a81a493082848d18bb4c76d6b9de-874x1024.png

GPU performance updates: We’ve made a few small changes in this build to the GPU performance tracker in Task Manager. We’ve updated the UI layout, and added more details like DirectX version and the physical location of your GPU. Only hardware GPUs show up in the list, and the software-only basic display adapter is hidden. More improvements coming soon!

Poslastice za insajdere :wave:

Upravo se skida kod mene, izgleda da su ispravili probleme sa samom instalaciom. Prvi deo "Preparing to update" se završio samo za 3 minuta a sada skida sa preko 40Mbps.

Upravo se skida kod mene, izgleda da su ispravili probleme sa samom instalaciom. Prvi deo "Preparing to update" se završio samo za 3 minuta a sada skida sa preko 40Mbps.

Proslo sve i kod mene ali je bio juce na 97% jedno pola sata XD smorio sam se , taman sam mislio da ce da pukne instalacija...
A mozda sam i ja kriv, odigrao sam u sred one pripreme posle skidanja builda na sat vremena BF4 ... Mozda ga to zbunilo XD

Gledao sam zauzeće systema dok se sve odvija. Negde na 38%, posle na 75 -78% i na kraju na 98% je najveće zauzeće C: diska, 98 -100% a 6 core processor na skoro 90%, memorije vrlo malo. Zato sve izgleda de se zaglavilo. Na nekom sporijem HDD-u verovatno izgleda kao čitava večnost da prođe kroz to.
Ja uvek napravim ISO, (koji montiram na USB) i .WIM pre nego što ga pustim da updejtuje. install.wim da bih mogao da ga upotrebim sa DISM kasnije. Tako da iako nešto pđe po zlu imam drugu šansu za update.
199, 215 i 232 su mi pravili probleme i morao sam USB da upotrebim. Sa ovim je trajalo sve manje od jednog sata, zajedno sa DL. Mislio sam da nikada neće da srede ovaj glupi UUP. Sa ESD je sve išlo lakše mada UUP skida bar 1GB manje što nije vredno svih ovih problema.

Gledao sam zauzeće systema dok se sve odvija. Negde na 38%, posle na 75 -78% i na kraju na 98% je najveće zauzeće C: diska, 98 -100% a 6 core processor na skoro 90%, memorije vrlo malo. Zato sve izgleda de se zaglavilo. Na nekom sporijem HDD-u verovatno izgleda kao čitava večnost da prođe kroz to.
Ja uvek napravim ISO, (koji montiram na USB) i .WIM pre nego što ga pustim da updejtuje. install.wim da bih mogao da ga upotrebim sa DISM kasnije. Tako da iako nešto pđe po zlu imam drugu šansu za update.
199, 215 i 232 su mi pravili probleme i morao sam USB da upotrebim. Sa ovim je trajalo sve manje od jednog sata, zajedno sa DL. Mislio sam da nikada neće da srede ovaj glupi UUP. Sa ESD je sve išlo lakše mada UUP skida bar 1GB manje što nije vredno svih ovih problema.

Takodje ali kako pravis iso od uup image-a?

Daj mali guide kad mozes, sada mi se cini da su sredili patnju u vezi WU sa insajderaa na insajder i stable na insajder ...

zasto kada odem na search i ukucam npr. "control panel" i search ga nadje ne mogu isti da pokrenem? mogu da stiskam bilo koji taster misa ali se nista ne desava. isto mi se desava i za "creative audio control panel" ili "cmd".
znaci search nadje sta mi treba ali ne mogu da startujem to nesto.
ali zato ako u search polje ukucam "settings" njega mogu da otvorim. u cemu je ovde fora?

zasto kada odem na search i ukucam npr. "control panel" i search ga nadje ne mogu isti da pokrenem? mogu da stiskam bilo koji taster misa ali se nista ne desava. isto mi se desava i za "creative audio control panel" ili "cmd".
znaci search nadje sta mi treba ali ne mogu da startujem to nesto.
ali zato ako u search polje ukucam "settings" njega mogu da otvorim. u cemu je ovde fora?

Fora je da kazes sta si cackao, tj instalirao i koju verziju wina koristis, koji build.

Sve radi :) cak i na insajderu.

Capture.JPG

Sve trazio preko search i lupao enter, nema da omane.

@CountMike hvala :)

windows 10 64-bit. verzija 1703.
pre par meseci sam ubacio nov win jer sam uzeo drugu grafu a i sam windows je imao par godina pa reko da ga reinstaliram nece da mu skodi. brisao sam sve particije itd.
ono sto se desava jeste da klikcem po control panelu ali se nista ne desava. ako treba mogu i video da okacim.
ono sto me jos zanima jeste da li windows 10 po defaultu pamti istoriju run komande?. secam se da sam na proslom windowsu gasio tu opciju ali mi je ostala ugasena i na ovom novom.

Probaj standardno sfc i DISM da li će da pomogne.

PS C:\WINDOWS\system32> sfc /scannow

Beginning system scan. This process will take some time.

Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.

Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

PS C:\WINDOWS\system32> DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.15063.0

Image Version: 10.0.15063.0

[==========================100.0%==========================] The restore operation completed successfully.
The operation completed successfully.

Poslednja izmena:
Vrh Dno