Šta je novo?

Windows (phone) 10

One note , ms word, excell, pp, office lens ... Dovoljno da ne koristim gooogle crap.

Sent from Kin :(
Ozbiljno sve to koristiš? Da li plaćaš mesečno, godišnje ili koristiš free i limitirane verzije? Koliko često otvaraš PowerPoint prezentacije na telefonu i da li ih kreiraš na telefonu? Evo, da budem iskren, ja Google docs na telefonu sam otvorio manje od 5x u životu. Na desktopu koristim Libre Office, zato što mi treba 1-2x mesečno i za toliko završava posao.
Da se ne lažemo, Office aplikacije su potpuno beskorisne na telefonu i postoje samo zato da se kaže da postoje. Realno, to koristi veoma mali broj korisnika.
Sudbina MS Office paketa na Androidu je da u 99% slučajeva nervira korisnike posle updatea sa nekakvim dosadnim notifikacijama u kojima moli da ih koristiš...
Jedina MS app na mom telefonu je Skype, koga su prosto rečeno unakazili i trenutno je ubedljivo najružnija i najgluplje organizovana aplikacija. Totalni dreš.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ozbiljno sve to koristiš? Da li plaćaš mesečno, godišnje ili koristiš free i limitirane verzije? Koliko često otvaraš PowerPoint prezentacije na telefonu i da li ih kreiraš na telefonu? Evo, da budem iskren, ja Google docs na telefonu sam otvorio manje od 5x u životu. Na desktopu koristim Libre Office, zato što mi treba 1-2x mesečno i za toliko završava posao.
Da se ne lažemo, Office aplikacije su potpuno beskorisne na telefonu i postoje samo zato da se kaže da postoje. Realno, to koristi veoma mali broj korisnika.
Sudbina MS Office paketa na Androidu je da u 99% slučajeva nervira korisnike posle updatea sa nekakvim dosadnim notifikacijama u kojima moli da ih koristiš...
Jedina MS app na mom telefonu je Skype, koga su prosto rečeno unakazili i trenutno je ubedljivo najružnija i najgluplje organizovana aplikacija. Totalni dreš.

Rekoh ms servisi su i na kompu, tako da nema potrebe da koristim npr google drive ili note kada su samo u okviru chroma , nisu integrisane sa winom, jednostavno je tako.
One note mi je bolji i zato njega koristim, ja ne znam ikoga da koristi onaj google keep , iako je zanimljiv , meni je neupotrebljiv ako moram na kompu da ga otvaram preko chroma il sta vec ... kapiram ko koristi Chrome book i android phone to ima smisla meni ne, izbor postoji pa ko sta voli...
A o tome kako su MS servisi krs, pogledaj samo koliko je njih na droid marketu preuzeo office, one note, office lens itd sve ce ti biti jasno...

Inace vecina office app je za blagi edit na telefonu i naravno pregled , tek na phabletima i tabletima moze da se prica o nekom editovanju... to je valjda opste poznato.

Opet se vracam na droid , svoje navike necu menjati iako je iskreno Google Keep zanimljiv fazon, ali opet ali , dva servisa ne zelim da koristim , tu je One Note , radice super i na kompu i na tom droidu...
Ono sto se mora tamo koristiti to su Store i You tube, i mozda Chrome. i to je to sto se tice toga, za sve ostalo MS app koje su na WP tu ce biti i na droidu.

Nadam se da Gmail ne *****ava kao pre, pa da ne postaje termin push notification, ili ce ipak i Outlook tu da bude zamena ;)

Nisi mi odgovorio koliko često koristiš te aplikacije? I na telefonu i na desktopu.

Uh pa sa tobom nešto ozbiljno nije u redu, sada će odmah da ti vaspostavi dijagnozu

Sent from mTalk

Kad si već na Androidu, iskoristi priliku da se otkačiš od precenjenih MS servisa... Beži od Microsofta i ne okreći glavu.

Čemu toliki hejt?
Ja recimo godinama i na Androidu imam OneDrive, OneNote, word, excel. Plaćena Office365 licenca. Po meni kompletnija i bolja opcija ne postoji.

Poslednja izmena:
Ali... Suština ovog foruma je da se empirijski dokaže "nešto".
Ovde se na pomen Microsoft firme uključuju svi raspoloživi resursi za pljuvanje istih...

Veca mana MSu ide na to sto je nove stvari donosio prvo na ios i androidu, sa nase strane kao korisnika wp to je itekako uvredljivo, sa msove strane to je logicno, zna se da se kao 3rd party dev gleda koliko imas milion a zadovoljnih a na wp to nije moglo kao na droidu da se vidi, ocene na store-u su pozitivne to je valjda i pokazatelj da ms servisi nisi takav junk kao sto neki hard core droid useri misle.

Jedna od ruznijih app je one drive, eto ta mi se ne svidja npr Dropbox uwp po meni ima lepsi dizajn i zaista je upotrebljiva, ms da je hteo one drive bi ingegrisao duboko u sistem kao sto je to uradio sa win 10, ali to je za sada u nekoj drugoj prici za neki novi nastavak te ms mobile filozofije.

Yoyoo ja tebe stvarno ponekad ne razumem, zasto imas taj neki stav da sve sto ms radi je krs, to bas i nije tako :)
Ja iskreno zelim i Google proizvode na Winplatformi, nema potrebe da se prave blesavi, kada je i jedan apple resio u ms prodavnicu uskoro da stavi Itunes ;)
Ne zaboravite , da nema 3rd party alternativa na Store, odavno bi iovako mali wp ekosistem uginuo, pravo je cudo kako je i do sada opstao... Pogledajte sta se desilo Symbianu, MeeGo, BB os... Sta je sa tizenom koji Samsung razvija 10 godina i nikako da postane pametniji za nesto vise od televizora ili malog zahtevnog smart watch-a [emoji6]
Mene ne raduje sto je Google sve pojeo, a niti me raduje uspesna prica skupih jednolicnih Iphonea... Upravo razlika izmedju ta dva je wp ali eto... Pprica je jako slicna wankelu, pokazao se kao super ali... "neodrziv" poslednji model rx8 za male pare ali odrzavanje skupo :)

Poslednja izmena:
Čemu toliki hejt?
Ja recimo godinama i na Androidu imam OneDrive, OneNote, word, excel. Plaćena Office365 licenca. Po meni kompletnija i bolja opcija ne postoji.
Pitaj Dejana zbog čega je napisao "Google crap". Znači ja hejtujem, a on ne?
U suštini, dejan ima office tek tako da ga ima. Realno mu ne treba. Obzirom koliko visi na forumu, sigurno nije biznismen koji dnevno provrti 20+ faktura i ugovora kroz svoj telefon, pa mu treba svemogući office.

WP je upropascen sistem, koliko god da mi se dopada a dopada mi se to je cinjenica na zalost.

U suštini, dejan ima office tek tako da ga ima. Realno mu ne treba. Obzirom koliko visi na forumu, sigurno nije biznismen koji dnevno provrti 20+ faktura i ugovora kroz svoj telefon, pa mu treba svemogući office.

RIP

@yooyo
Ok, odgovorio je hejtom na hejt.
Nema mi smisla ni jedno ni drugo.
Svaki program ima plus i minus, ljudi koji ga koriste, a i koji ga ne podnose. Ali opet ne treba davati paušalne izjave; blago rečeno ne deluje ozbiljno nimalo.

Hehe... "Vankel" je odlicno poredjenje. Mada od RO80... Mislim da Mazda koristi na RX7, nisam siguran...
Ajd' da batalimo pravdanje...

Dali ce makar vece ikone biti omogucene na postojecim telefonima...?

Rekt [emoji23]

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Bravo yoyoo odlicna analiza, meni u stvari ne treba ni mobilni telefon [emoji24] a kamoli office na telefonu ili one drive, one note itd ;)
WP i dalje najvise nervira one koji u stvari i ne koriste WP , to je isto kao kad bi visio na ios temi i hejtovao [emoji33]

Poslednja izmena:
CiWRrJA.jpg

:-(

Jel jos nekom ne radi mtalk vec par dana, ili je samo kod mene problem?

Pise pending kad otvorim aplikaciju u maniju, a plocica je zatamnjena i ne radi.

Meni radi na lumiji 640, sad proverio.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Mtalk radi i kod mene

Sent from mTalk

Radi lepo, nego ponekad za neku temu na nece da ucita stranicu iz prve pa refresh pomogne, ovako generalno radi lepo za jednu 3rd party app.

Meni mTalk radi lepo ali me nekad odjavi sa ovog ali samo sa ovog foruma i ja ukucam ime i pass i nece i nece da udje... Dodjuse, vec nekoliko dana je okej i ne pojavljuje se ova neprijatnost.

Sent from mTalk

9a447ed4c6aaf1944e4cafe991b8af76.png
Apropo onenote, ovo je nekad bio spisak... Kliktanjem tamo gde je trebalo da bude tekst se postepeno pojavljivao. To se desilo nakon gašenja ekrana dok sam bio u app, ponovo upalim, sve belo...

sent from wp10 L532ds

Lose optimizovana za low end hw aka 1GB ram ...

Proradio i kod mene posle reinstalacije

Sent from mTalk

Eh kad se smo setim kako me je nerivaro Skype na HTC Sensation XE (tek kupljen) prilikom prelaska sa os verzije 2.3 na 4.03...
Jedno sest meseci je slika koju su ljudi gledali bila zelena kao da pricaju sa Hulkom umesto sa mojom malenkoscu...
Mogao si mu raditi sta ti volja, HR, reinstalaciju Skype, pa kombinaciju ta dva nista nije pomoglo sve dok nisu izdali zvanicnu nadogradnju za Skype android...

A u to vreme su nadogradnje bile na pola godine...

9a447ed4c6aaf1944e4cafe991b8af76.png
Apropo onenote, ovo je nekad bio spisak... Kliktanjem tamo gde je trebalo da bude tekst se postepeno pojavljivao. To se desilo nakon gašenja ekrana dok sam bio u app, ponovo upalim, sve belo...

sent from wp10 L532ds

Ako reset app ne pomaze, ako reinstall ne pomaze i isto se javlja kao greska...

Jednostavno ta app nije optimizovana za low end ili je neki bug u toj verziji.

Ne za meni se to nije desilo, da li se tako nesto desilo na jacim modelima 950, xl...

Poslednja izmena:
Je l koristi neko app Messenger Lite? Ako da, kakva je?
Smucilo mi se da me Messenger izbacuje kad god saljem neku sliku...

Sent from mTalk

cesto koristim onenote i lepo mi radi sve na lumiji 830.
imam ga i na desktopu, laptopu (sve win 10) kao i na androidu (note 3) i svuda radi ok, sve se sinhronizuje i radi pristojno..

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno