Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ograničeno je, ali... U budućim update-ima bi trebalo biti kako si naveo... Da možeš odabrati.

One note je izgleda konačno sređen, redizajniran i fluidniji nego ranije.

Sent from mTalk

Almost all supported Windows Phones are already running Windows 10 Mobile Creators Update

Pogledajte prilog 232019

http://www.windowslatest.com/2017/0...pdate/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Svih preostalih 32 korisnika je preslo na m10m CU... :)

Onako usput nakon 2+ godina mojoj L640 XL DS je baterija konacno krenula da slabi...
Konkretno ne izdrzi ni 2 dana mog nacina uobicajenog koriscenja:
- 0.5h jutarnjeg informisanja u krevetu,
- 0.75h citanja knjige u prevozu do posla uz slusanje muzike,
- 6÷8h slusanja muzike na poslu,
- 20-tak poziva i poruka
- 0.75h citanja knjige u prevozu do kuce uz slusanje muzike,
- 10-tak poziva i poruka do odlaska u krevet,
- 0.5h zavrsnih pregleda poste i vesti dana pre sna.

Elem ovi sto kukaju za MS Maps su donekle u pravu, na mom telefonu radi ali tako usporeno pronalazi ulice i rute da izgleda kao da ne radi...
Taman sam mislio da penzionisem telefon i promovisem ga u GPS navigaciju kad ono mucak... ni za to ne moze da se kandiduje...

Kanda je stiglo vreme da se nesto menja iz korena...

Nikad da umre ovaj W10 mobile [emoji24]
Crkava godinama i nikako da rikne...

Sent from Kin :(

Mene je navigacija isto iznervirala par puta bas onako momacki... Moras biti bas koncentrisan kad je koristis, inace ode u djavola.

Juce, idem na neku plazu (na Lefkadi sam trenutno), do koje ima asfaltiran put, i ona me posalje nekom kao precicom (a ne znam da li bih 200m ustedeo) - precica je bukvalno kozija staza... Sreca pa sam odmah shvatio gde me salje, nastavio "glavnim" putem, pa se posle spustio do mora (putem koji je i sam prilicno strasan i neprijatan)...

A i do Grcka me nesto bio slao kuda ne treba, ne secam se sad najbolje... Mada, hajde, sto se desava i drugim navigacijama, ali ovo juce je bio bas fejl.
Sent from a fantastic Lumia 950 XL

Mene je navigacija isto iznervirala par puta bas onako momacki... Moras biti bas koncentrisan kad je koristis, inace ode u djavola.

Juce, idem na neku plazu (na Lefkadi sam trenutno), do koje ima asfaltiran put, i ona me posalje nekom kao precicom (a ne znam da li bih 200m ustedeo) - precica je bukvalno kozija staza... Sreca pa sam odmah shvatio gde me salje, nastavio "glavnim" putem, pa se posle spustio do mora (putem koji je i sam prilicno strasan i neprijatan)...

A i do Grcka me nesto bio slao kuda ne treba, ne secam se sad najbolje... Mada, hajde, sto se desava i drugim navigacijama, ali ovo juce je bio bas fejl.
Sent from a fantastic Lumia 950 XL

Znate valjda da postoji reroute opcija XD

Mape sa Fluent se bukvalno vuku na telefonu, očigledno neće dobiti RS3 jer ne može da izvuče to, osim ako ne bude opcija da se Fluent ugasi.
Isto važi za mape.

Mape sa Fluent se bukvalno vuku na telefonu, očigledno neće dobiti RS3 jer ne može da izvuče to, osim ako ne bude opcija da se Fluent ugasi.
Isto važi za mape.

Ne mozes tako reci, mape sa fluent dizajnom rade lepo, cak i u battery saver modu ako nisi primetio onda se automatski fluent elementi gase, da bi se manje bat trosila...
Na slabijim telefonima mozda si u pravu ali na ovim sa 3GB rama nije bas kao sto pricas..
Npr Store su doterali sada se od nule otvara za sekundu ili dve sto je zaista jako brzo u odnosu na period pre 6 meseci ili jos gore pre godinu dana... Jos jedan dokaz da MS nije na vreme neke stvari forsirao... Mnogo MS freakova je krivilo snapdragon zbog toga , hahahaha budale.

Poslednja izmena:
One note je izgleda konačno sređen, redizajniran i fluidniji nego ranije.

Ja sam odavno digao ruke od tog. Godinama koristim one note za pc, ali ovo nema veze sa pc verzijom, samo je ime isto, mada bi notepad bilo tacnije ime. Osim funkcionalnosti, ajde da je koristim kao notepad smetalo mi je sto stalno pravi backup na klaud i da se to ne moze iskljuciti, mislim imam podatke koje ne treba da budu na claudu :/
Onda sam redom probavao 3rd aplikacije i najvise mi je odgovarala Note+.

Ja sam odavno digao ruke od tog. Godinama koristim one note za pc, ali ovo nema veze sa pc verzijom, samo je ime isto, mada bi notepad bilo tacnije ime. Osim funkcionalnosti, ajde da je koristim kao notepad smetalo mi je sto stalno pravi backup na klaud i da se to ne moze iskljuciti, mislim imam podatke koje ne treba da budu na claudu :/
Onda sam redom probavao 3rd aplikacije i najvise mi je odgovarala Note+.

Konkretno po cemu zaostaje mobile verzija sa pc verzijom app One Note?!
Istina lakse je koristi na PCu to je dobro poznata stvar, ovako i na telefonu je itekako funkcionalna ..

Ne mozes tako reci, mape sa fluent dizajnom rade lepo, cak i u battery saver modu ako nisi primetio onda se automatski fluent elementi gase, da bi se manje bat trosila...
Na slabijim telefonima mozda si u pravu ali na ovim sa 3GB rama nije bas kao sto pricas..
Npr Store su doterali sada se od nule otvara za sekundu ili dve sto je zaista jako brzo u odnosu na period pre 6 meseci ili jos gore pre godinu dana... Jos jedan dokaz da MS nije na vreme neke stvari forsirao... Mnogo MS freakova je krivilo snapdragon zbog toga , hahahaha budale.

950 može, ali sve ipod toga teško.

Konkretno po cemu zaostaje mobile verzija sa pc verzijom app One Note?!

Istina lakse je koristi na PCu to je dobro poznata stvar, ovako i na telefonu je itekako funkcionalna ..
:(

Ne mogu ucitati moj note sa pc-a na telefon, cak ni read only.
Na pc note mi je snimljen na usb i gde utaknem usb note se sinhronizuje.
Ne mogu importovari fajlove u note, tipa pdf, excel, word, mislim da samo slike mogu.
Note na pc vodim na 4-5 nivoa, a na telefonu je samo jedan nivo.
Znam da me je jos nesto nerviralo, sa sortiranjem, ali zaboravio sam sta :)

Ne mogu ucitati moj note sa pc-a na telefon, cak ni read only.
Na pc note mi je snimljen na usb i gde utaknem usb note se sinhronizuje.
Ne mogu importovari fajlove u note, tipa pdf, excel, word, mislim da samo slike mogu.
Note na pc vodim na 4-5 nivoa, a na telefonu je samo jedan nivo.
Znam da me je jos nesto nerviralo, sa sortiranjem, ali zaboravio sam sta :)

Nije da ne mozes nego se nisi potrudio da nadjes opciju ... logicno da ti je lakse da na PC-u to sve radis ali nije tacno da ne mozes i na telefonu ...

Ako poredis One Note iz Office 2016 sa UWP One Note onda je logicno sto si razocaran ...

One Note iz Office paketa je ipak pro i placa se , dok je ova UWP sa Store-a za telefone i pc free ootb super resenje za cloud sync.

Mozes bilo koji file da ubacis u one note na telefonu, probao do sada sto puta i radi - sliku da a sve ostalo kao attachment sto je sasvim ok.

A jel mozes da iskljucis cloud sync? ;)
Tapatalk Classic for WP

A jel mozes da iskljucis cloud sync? ;)
Tapatalk Classic for WP

tymbehD.jpg

Dobro je sto su ubacili password protection, konacno!

Poslednja izmena:
Pasvord protection postoji već neko vreme.

Sent from mTalk

Pasvord protection postoji već neko vreme.

Sent from mTalk

Ono sto je traljavo to je whats new baner... mogli bi u svakoj aplikaciji da isti postave, a ne u nekim aplikacijama primetis sta je novo tek kada neku app bas dobro analiziras...

Isto je i sa WU ... kako na PC-u tako i na telefonima, moras pratiti blogove da vidis sta je novo u update-u... toliko godina proslo i tesko im je da stave mali change log page !

Store i dalje pati , nemas info kad je zadnji put azurirana aplikacija i koja je trenutna verzija aplikacije, govorim o informaciji koja treba da stoji za odredjenu aplikaciju - tj na toj stranici a ne da idem u Downloads and Updates...

Najjace kada stoji ono "Whats new in this version" a ne pise koja je verzija te aplikacije :d

Ok, lepo je sto sada ima.
Na pc koristim 2007 verziju offica koju sam platio, pa onda malo teze preci na novu verziju kada sve radi i na staroj. A ne mogu trenutno okaciti screen shot posto sam na odmoru.
Kada sam kupio win phone upravo je najveci razlog bio da koristim one note, i svasta sam probavao i nista nije valjalo ne kao na pc, nego ni kao podsetnik na staroj nokiji. Note + je odlican podsetnik u rangu stare nokije. Ako se dobro secam ranije se one note gusio kada ima puno teksta?
Da one note moze kao sto moze na pc, odma bi kupio 950ku, ovako, neka hvala note+ i ok.
Tapatalk Classic for WP

Ok, lepo je sto sada ima.
Na pc koristim 2007 verziju offica koju sam platio, pa onda malo teze preci na novu verziju kada sve radi i na staroj. A ne mogu trenutno okaciti screen shot posto sam na odmoru.
Kada sam kupio win phone upravo je najveci razlog bio da koristim one note, i svasta sam probavao i nista nije valjalo ne kao na pc, nego ni kao podsetnik na staroj nokiji. Note + je odlican podsetnik u rangu stare nokije. Ako se dobro secam ranije se one note gusio kada ima puno teksta?
Da one note moze kao sto moze na pc, odma bi kupio 950ku, ovako, neka hvala note+ i ok.
Tapatalk Classic for WP

Ne vredi ti ne kapiras da postoji win 32 app One Note i UWP verzija ... odmaraj pa kad se vratis videces o cemu se radi ;)

Upravo tako, levi klik na win dugme u donjem levom uglu i otvara se meni u kome imaš istu One Note app kao na mobilnom.
sent from wp10 L532ds

Ne vredi ti ne kapiras da postoji win 32 app One Note i UWP verzija ... odmaraj pa kad se vratis videces o cemu se radi ;)

Zavisi kako gledas na stvati, ako gledas iz microsoft perspektive onda si mozda i u pravu da od 2016 postoje 2 aplikacije.
Ako gledas iz moje perspektive koji one note koristi 10godina onda je one note, one note.
https://support.office.com/en-us/ar...ote-2016-a624e692-b78b-4c09-b07f-46181958118f

Koliko vidim pise ne moze embed excel i da ce dodavati nove i nove funkcije...

UWP aplikacije jos uvek ne mogu biti komplexne i pro kao win 32 ... MS radi na tome, uwp app jesu jedino moderno resenje ali treba vremena.
Znaci nije realno sa ocekujemo za sada da uwp menja gotovo sve funkcije od win 32 app.
Nisu ni oni ludi da ti omoguce paid tj pro tools na uwp free aplikaciji, nisi realan, a nit je za telefon to stvoreno, vecinu basic stvari imas na One Note-u , ne moze se reci da je neupotrebljivo, istrazi je malo ima puno opcija.

Jos uvek ne radi Live tile na store-u i na edge-u, neverovatno postali su gori od meeGo. Katastrofa. Ne znam da li da uradim Update na CU posto bi morao preko insider-a ne znam kako radi. Za lumiu 930 nisu dali Cu update, jedino preko insider-a.

Jos uvek ne radi Live tile na store-u i na edge-u, neverovatno postali su gori od meeGo. Katastrofa. Ne znam da li da uradim Update na CU posto bi morao preko insider-a ne znam kako radi. Za lumiu 930 nisu dali Cu update, jedino preko insider-a.

Gori od MeeGo ma loool. Vidi se da nisi koristio N9 ;)

Gori od MeeGo ma loool. Vidi se da nisi koristio N9 ;)

Pa propsce sistem kao sto je prpao i meeGo. Jos malo pa nece imati nista za njega. Sledece sto ocekujem da izbace je Viber. Barem rade pozivi i SMS, bolje ista nego nista :)

Poslednja izmena od urednika:
W10M je početak novog DOS-a.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa propsce sistem kao sto je prpao i meeGo. Jos malo pa nece imati nista za njega. Sledece sto ocekujem da izbace je Viber. Barem rade pozivi i SMS, bolje ista nego nista :)

Neobavesten si pa zato i toliko lupanja na temu...

Viber je vec u fazi pauziranja razvoja app za w10m, ali to ne znaci da ce app nestati kako zamisljas...

NZSKe6r.jpg

Evo koliko je mrtva platforma gotovo svaki dan ide azuriranje neke app :)

Neka umre vise , da vam bude lakse [emoji24]

Vrh Dno