Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Da li bi neko bio ljubazan da mi napise najbolja podesavanja za Asus strix 1070 za ETH

Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk

Cor voltage oko 60-70 cor clock -300 mem clock 700 pa zavisnosti od karte moze i gore, clockovanje radi sa AB

Hvala,danas probam pa javljam

Cor voltage oko 60-70 cor clock -300 mem clock 700 pa zavisnosti od karte moze i gore, clockovanje radi sa AB
Ovo sam sad izvukao pa cu da vidim sta ce se desavati
29a77c5bcf16b07c014bf57c897f3695.jpg

Ok sasvim korektno, nego smanji te ventove drzi ih slobodno na 60stepeni, e sad igraj se,dizi mem smanjuj cor voltage. Da izvuces slican haste sa manjom temp i strujom

Kako ti trenutno stoje clockovi?

Poslednja izmena od urednika:
Podesi ventove manuelno, napravi grafikon recimo do 50 stepeni da rade na 35% pa nek se onda rapidno penju do 100% i da ti max temp bude do 80.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pod pretpostavkom da se sve odvije kao u ovom clanku, sama cena ETH-a kada u potpunosti predje u POS bi mozda i prevazisla u dogledno vreme trenutno cenu BTC-a. Pitanje je koliki ce dump doziveti u tom medjuprostoru od 6 meseci onda? Da li ce se desiti neki hard dump kako bi se istresli "Fear holders" da bi nakon toga krenuo u vrtoglavi skok? Da li bih bio ljubazan podeliti svoje misljenje i vidjenje same cene ETH-a u narednih 6 meseci pod pretopostavkom naravno da sve ide ka POS-u kao u clanku?

Pod pretpostavkom da se sve odvije kao u ovom clanku, sama cena ETH-a kada u potpunosti predje u POS bi mozda i prevazisla u dogledno vreme trenutno cenu BTC-a. Pitanje je koliki ce dump doziveti u tom medjuprostoru od 6 meseci onda? Da li ce se desiti neki hard dump kako bi se istresli "Fear holders" da bi nakon toga krenuo u vrtoglavi skok? Da li bih bio ljubazan podeliti svoje misljenje i vidjenje same cene ETH-a u narednih 6 meseci pod pretopostavkom naravno da sve ide ka POS-u kao u clanku?

nema sanse da se to desi.. do kraja godine (po mom misljenju) eth moze da ode do 500$..a i mnogi prognoziraju 1000$ do kraja 2018..
Tako da ne verujem da eth moze da prevazidje cenu BTC-a.. Kako ce rasti dif nemam pojma.. jos istrazujem taj termin

Zato diff klizi polako gore, cekamo te karte jeftine :-D

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Pozdrav ljudi, ako sam pogresio mesto gde temu treba da postavim izvinjavam se. Citao sam dosta o rudarenju ili ti kopanju, nasao milion tutorijala ali vec starih. Ako neko ima vremena da mi objasni sta i kako da podesim, ili neki link da mi prosledi. Imam r9 380 4gb graficku, i ako ser uopste isplati. Hvala vam mnogo

Pozdrav ljudi, ako sam pogresio mesto gde temu treba da postavim izvinjavam se. Citao sam dosta o rudarenju ili ti kopanju, nasao milion tutorijala ali vec starih. Ako neko ima vremena da mi objasni sta i kako da podesim, ili neki link da mi prosledi. Imam r9 380 4gb graficku, i ako ser uopste isplati. Hvala vam mnogo

Skines Claymore ethereum miner, imas u njemu start.bat, prepravis na svoje podatke (wallet).

Zato diff klizi polako gore, cekamo te karte jeftine :-D

zasto mislis da ce odmah prodavati? moci ce da se kopa ne sto drugo.. nece kraj eth-a biti kraj rudarenja

Ko je poceo sa 2-3 karte ima da se smori i hoce. Kad padne btc na 600 nece imati shta da se kopa dugo traje dobar period zivi bili pa videli.
Uzivajmo dok traje .

*** svako treba da radi kako misli... Meni je zao sto ovo nisam saznao prosle godine.. Em bih kupio 1070 po jeftinoj ceni, em bi se brze isplatilo...
poenta je, sto bi svi enormno da se obogate a nista da ne rade i smatraju ako zaradjuju 1$ po karti, umesto 5$, da je to propali.. Dokle god donosi zaradu, nije propalo..

Dolar po karti je propast za novopečene(moglo je 10-12$), stari rudari sa npr. 100 kartica se sigurno neće buniti...dobro će im doći proširenje rudnika za male pare kada boranija počne rasprodaju karti. :)

Dolar po karti je propast za novopečene(moglo je 10-12$), stari rudari sa npr. 100 kartica se sigurno neće buniti...dobro će im doći proširenje rudnika za male pare kada boranija počne rasprodaju karti. :)

Svi se zablenu u kalkularore a zaborave da treba kartice i hladiti preko leta. Ovako dug period lepe zarade odavno nije bio. I prosli put su se ljudi zaletali i pravili rigove da bi ih ubrzo rasprodavali... Jedina razlika je sto su Nvidie tada cuvale cenu jer se njima nije kopalo, dok su AMD kao kopacicama obarali cenu... Za budjavu 5770 jos traze po 40-50E, a imao si 7950 za 100-110...

pa koliko vidim neki su rasprodali pa sad opet kupili.. \ako se otplati oprema i sve pukne ne treba prodavati.. mozda za dva tri meseca, krene ne sto iznenada.. Ja tako bar arzmisljam. ulozi se lova, isplati (dodje na nulu) pa onda sta bude da bude.. vazno da covek nije u minusu

"Teoretski ljubav lepo zvuci, malcice je drukcije u praksi..."
[emoji6]

pa koliko vidim neki su rasprodali pa sad opet kupili.. \ako se otplati oprema i sve pukne ne treba prodavati.. mozda za dva tri meseca, krene ne sto iznenada.. Ja tako bar arzmisljam. ulozi se lova, isplati (dodje na nulu) pa onda sta bude da bude.. vazno da covek nije u minusu

Oprema se menja iz vise razloga, prvi jer majneri vole da imaju novo sa garancijom i da imaju najbolje rezultate u kopanju jer je tada ispaltivost najveca. A drugo jer opremu koju pregazi vreme se polako resavaju jer kasnije nece imati kome da je prodaju i ostace sa gomilom kartica koje nisu tako vise dobre za kopanje ali gejmerima jos uvek znace jer su jeftinije.

Licno znam gomilu ljudi koji jos uvek imaju dual core masine i sa karticama koje su mnogi vec davnih dana prevazisli ali nekima je to najbolje sto mogu da imaju.

Eto meni se kolega cudi sto hocu da menjam masinu sa kojom jos uvek mogu sve igre koje su izasle i koje ce izaci da igram i to na 60+ fps-a.

Poslednja izmena:
Skines Claymore ethereum miner, imas u njemu start.bat, prepravis na svoje podatke (wallet).

Nasao sam neki tutorijal za NiceHashMiner, nekako mi izgledalo jednostavnije. Napravio acc na NiceHash kopirao adresu i nalepio u NiceHashMiner. Valjda je to to :)
Hvala ti mnogo

Oprema se menja iz vise razloga, prvi jer majneri vole da imaju novo sa garancijom i da imaju najbolje rezultate u kopanju jer je tada ispaltivost najveca. A drugo jer opremu koju pregazi vreme se polako resavaju jer kasnije nece imati kome da je prodaju i ostace sa gomilom kartica koje nisu tako vise dobre za kopanje ali gejmerima jos uvek znace jer su jeftinije.

Licno znam gomilu ljudi koji jos uvek imaju dual core masine i sa karticama koje su mnogi vec davnih dana prevazisli ali nekima je to najbolje sto mogu da imaju.

Eto meni se kolega cudi sto hocu da menjam masinu sa kojom jos uvek mogu sve igre koje su izasle i koje ce izaci da igram i to na 60+ fps-a.

Pa dobro to ima logike..

Diff dosao do 1000 T... na pocetku juna je bio 580 T, bezmalo skocio 100% za mesec dana... Cestitamo :)

Goldi, jel bi mogao ti onom tvom poljaku da kazes da malo sredi alarm , to bas-bas ne radi...u zadnjih mesec dana puno mi nesto cackaju struju pa nestaje(EPS)...pa mi rigovi ne rade i po pola dana ako ne proveravam....onaj alarm bas nicemu ne sluzi...daj stisni ga malo da to sredi :D

Nazad
Vrh Dno