Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aaaa pa dobro,to je za NS i Nis opste poznato...uplasi me,ja reko mislis na Bg ;) Kod nas je jos uvek koliko toliko super stvar sto se dosta paketa manje vrednosti samo pusta bez zaduzenja ;)
Ja do sad porucio oko 40 stvarcica,na samo dve su mi udarili pdv,do duse nijedan paket nije bio skuplji od 25 dolara.

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Ma i meni su ranije prolazile te sitinice bez problema, nisam nikad nista veliko i skupo porucivao, s vremena na vreme me klepe, ali kontao sam da je to nasumicno otvaranje pa me zakacilo, ali ovo je sad vec preteran bezobrazluk. Zavrsio sam sa porucivanjem, definitivno.

Naruci na nekoga is BG-a pa nek ti sibne postom za NS. Evo meni stiglo 3 sitnice za nedelju Dana, nista nije ocarinjeno. Samo mi uruce u ruke.

Sent from my SM-G530FZ using Tapatalk

Stigla navlaka za vola,n, ona sto se kao usije, nista naplaceno. Stigla u postu smart cover za s7(15$) videcemo u ponedeljak. Takodje čekam od nedelje IR merac temperature, pa cemo videti i to

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Javi kakav je, bas mi treba jedan!
Uzjedno, ako je neko porucio dobar laserski merac razdaljine, i tako nesto mi treba, TIA :)

Standardni DHL, dakle ne Express, da li podrazumeva spediciju ako je roba vrednosti preko 50eur?

Jedno pitanje. Narucio sam neki novcanik iz Holadnije. Nema tracking broj, poslat obicnom postom... To je bilo pre 3 nedelje... Da li nekako mogu da udjem u trag tom paketu? Ili, sta raditi dalje? U sustini, verovatno bih jos trebao da sacekam, ali kad uporedim gde je holandija a gde kina... Iz kine stizu paketi za 15 dana... :D

Poslednja izmena:
Ne možeš da uđeš u trag. Pored toga, kakve veze ima ovo sa carinom?

Pa i taj paket ide na carinu... Pa sam mislio mozda da se zove carina (heh, kao da ce mi reci nesto korisno)...

Narucio sam polovan psp 3000 sa ebaya. Bez kutije, znaci samo konzola umotana u foliju, adapter i kabel. Dogovorio sam se da paket oznaci kao gift u vrednosti od $25. Salje mi iz Rusije, kaze da ce stici za 7-14 dana, a pitanje je sta da ocekujem na carini?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poziv ili onaj papir sa iznosom za placanje :)

Pa jel mislis da ce oni odrediti vrednost ili ce prihvatiti onu koja bude napisana?

Pisanje u prvom postu ove teme. Kao sto pise sada, i kao sto je pisalo vec 3 godine :)

Ako ti prihvate tu cenu, trazi da ti paket uvek ide kod te iste ludje, jer nijedan normalan carinik ti nece prihvatiti tu vrednost ;)

Trenutno cekanje na bg carini? Narucio sam neki sat iz us pa da znam odprilike koliko ce biti na carini...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ne znam koliko vredi PS3, ali moze on pisati sta god zeli, nece mu prihvatiti.

Nije u pitanju ps3 vec psp. Handheld konzola velicine telefona

Aaa, onda mozda prodje 45 ;)

Taj psp 3000 se pojavio pre 10 godina...trebalo bi da bude kao gift, ne verujem da si ga ti platio vise od 25 dolara...

Nesto su se ulenjili...u januaru,isto kad sam sat narucio bio je 4,5 dana...ali dobro...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nisu, to je vec 2 meseca otprilike toliko.
A nije cudno, posle Uskrsa i Prvog Maja, pa velike vruce, a broj posiljki samo raste.

Gledao sam na prvoj strani ali nisam uspeo da nadjem.. Ako neko od rodbine kupi, recimo dve ili tri graficke kartice, i posalje za srbiju, da li se naplacuje carina i pdv, jre nece biti racun unutra niti bilo sta sem graficke u orginalnom pakovanju.. Placa li se carina, ili pdv ili oba nameta ?

Za 3 graficke se placa i atest, jer verovatno ti nece dati kao fizicko lice da uvezes.

Za 3 graficke se placa i atest, jer verovatno ti nece dati kao fizicko lice da uvezes.

koji atest?
Jedino jos ratel moze da pravi probleme prilikom uvoza, a on nije potreban za grafiku. Ostali su nepotrebni za sam uvoz. LVD i EMC konkretno koji se odnose na elektronsku robu.
Ove usaglasenosti/sertifikati su potrebni samo za stavljanje robe na trziste, odnosno prodaju.

Ovo za firmu je tacno, 3 komada se ne bi smatrala za licnu upotrebu pa bi moralo preko firme, u kojem slucaju je potrebno carinjenje preko speditera (5000-6000 din). Onda ta firma mora da fiskalizuje, proda ili otpise za licnu potrosnju ili kao pokvarenu (u ovim slucajevima se placa pdv).
Najlakse je naci nekog pausalca preduzetnika. Oni muljaju sta hoce i peru pare.

lol jos i atest..
a ako bi se poslale dve graficke kartice.. Cale kupi graficku karticu i posalje postom.. i to ne moze da stigne na kucnu adresu bez zezanja sa carinom i raznim propisima ?

Sve se carini, i da ti otac posalje kap krvi za spasavanje zivota.
To sto nesto prodje bez placanja PDVa je sto su zauzeti, sazale ili slicno.
Jel' jasno?

Atest bi morao mozda za 3 graficke, jer se ne bi smatrale za licnu upotrebu. Sto bi znacilo da mora preko firme. Firme moraju da dobiju atest za SVU elektronsku robu.
Jasno?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno