Otiso u poslovnicu da se raspitam oko mts banke i kaze mi devojka koja radi tamo (a zivi u Kaluđerici) da tamo jos ni fixnu nemaju kako treba. Periferija BGa.
Ok, zbog preuskih ulica i divlje gradnje, ali... (to ne znači da nemaju pravo na elementarne usluge!)
VDSL tek nemaju.
= Neki i dan danas imaju PCM! Nadam se da se sećate šta je to, nije bilo tako davno... Tamo (u Kaluđerici) se jos sprovodi - UVOĐENJE FIKSNOG bez PCMa, dvojnika (dedicated parica)
A ta prica (glavna vest/projekat: ukidamo dvojnike, skidamo PCMove) je bila aktuelna cca 2003-2005.
Po toj računici, optiku dobijamo GARANT, do 2030e!

/ono što Telekom obeća + decenija na to
^I to je Telekomova - REALNOST.
I to da je za rođendan, svoj - POSKUPEO. tj. ukinuo 50% popusta na mobilne pakete (vidite cenovnik/ponudu/Mix tarife, sekcija: cena na 24 meseca - ne znam kad tačno su to uradili, ali svakako skoro.)
I to da je ogroman broj korisnika Neta nezadovoljan, jer je na velikoj udaljenosti od centrale (pa nam je i Net ograničen tj da se izrazim Telekonjski - "segmentirani smo" na manje pakete)
Prvi cu fixnu i kucni net da šibnem u SBB.
A Mix XL u Vip.
To je 50e mesecno koje gube samo od mene, i više kad povucem i ostatak familije.
Ali necu ih kostati ja.
Kostace ih sopstvena glupost.
Iako ce uvek biti i onih sa stavom "Telekom je nas", bolje da damo pare njemu nego amerima (sbb) ili norvezanima/austrijancima (telenor, vip)
Ok, secam se ja vremena u kom me je taj isti fixni (uvodjenje) koštao 500e, ali nemam NIKAKVU SENTIMENTALNU VEZANOST za. El za 300 dinara više imam neogranicene minute i poruke? Imam (VIP NEO) - zbogom fixni!
El SBB net brzi za iste pare (kad se spoji lova koja ide sbbu za tv a telekomu za Net20) - jeste. Zbogom Net 20!
Mobilni bolje da ne pominjem. Tu su sami sebi odsekli nogu. Budale.
Ja sam za to da, jednu po jednu uslugu Telekoma, gasimo!
Vec imaju odliv fixne (ka SBBu) kog su svesni a sad ce da krenu da gube i mobilne pretplatnike, osim ako pod hitno ne ponude dostojnu alternativu NEO paketu.
U sustini, gubljenje fixnog korisnika ih kosta najvise. Jer kroz te dve usluge (fixna i Net) uvale najvise. (Prosecni/najkorisceniji mobilni paketi su jeftini)
Farewall, i fixnom i mobilnom i vDSLu... Od 5.10 (tad mi istice UO, a tri i kusur meseca prodje - dok si reko keks)
tj
Shutdown svih MTS usluga. Pa nek im je sa srećom gradnja mreže, koju su do sad mogli da izgrade 10x, da su bili pametni.