Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Hvala, dodao sam -asm 2 -dcri 45 -mode 1, sad daju vise za oko 0.65, na 1915MHz daju 28.440Mh/s.
GPU-z ne prikazuje vecu potrosnju, oko 66W, trenutno nemam cim preciznije izmjeriti.

samo jedno pocetnicko pitanje sta se racuna efektivan hs ili reportovani ? pricam o eth pulu

Ima li neko da koristi Asus Dual RX 480 4GB i da je modovao bios?Posto ima 1500/1625/1750/1900 i 2000 tajminge,koji na koje da kopiram tacno?:)

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zavisi od toga koja mem ti je na kartici.

Sent from my iPhone using Tapatalk

moze ako prepravis direktno u biosu
Samo da potvrdim. Ovo je ujedno i najbolje rješenje za sve kartice. U upravljačkim programima je dobro naći granice i onda sve to zapakovati u bios.
DDU, i osim minera i OS ništa više ne treba.

Inače, uspio sam iznenađujuće dobro da podesim Asus Strix 580 8GB Samsung memorija. 29,5 bez ikakvih varijacija i sve to na 900mV.
Mislim da bi napon čak mogao i malo ispod, ali nisam imao vremena za dodatna testiranja.

Ljudi, potrebna mi je pomoc...nabavio sam 2 RX580 Msi Armor 8gb OC sa Hynix memorijom. Uradios sam u Polarisu strap memorije sa 1:1750 na 1:2000, load-ovao bios u Atiwinflash i sve je proslo ok, medjutim u Claymore-u mi daje samo 24Mhs (toliko je davao i bez modovanja). U MSI afterburner sam stavio core clock od 1080-1150 a memory od 2100-2150 i nista se ne menja. Menjao sam i voltazu i spustao je do -96 u MSI AB, medjutim koju god da ja stavim vrednost voltaza se u sustini ne promeni i ostaje na oko 1050mv. Gde gresim?
Unapred hvala

Za Hynix ne ide 1750 strap koliko ja znam. To je za Samsung. 1500 ide za Hynix, tako je makar nq 4gb kartama.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Koliko sam citao po netu, dual mining sa claymore miner-a ne bi trebalo da utice na hash rate od eth, i tako je kod svih sa kime sam pricao, osim kod mene.
Situacija je ovakva, imam asus strix 470 4gb (hynix), i kada se majnuje samo eth onda je hash rate normalan 27/28, ali cim je ukljucen i dcr, vrati se na 22/23 kao kada nije oc. I oc apsolutno tu ne radi nista, koliko god povecavao, gpu clock uopste nije zakucan vec skakuce sa 900 do 1050 i samo varira.
Jedino sto sam uspeo uraditi je da smanjim -dcri na 14/15 kako ne bi uticao na eth, ali tada je hash rate dosta mali na dcr. Zna li neko mozda sta tu moze biti problem, da li se neko susreo sa ovakvom situacijom ?

Ja mislim da tako i treba, smanjis -dcri dok ne dobijes iste vrednosti za eth a za drugi coin kolko ostane.
Ja na 570 imam 28.4 i 280 na pasc.

throttluje ti karta, nema dovoljno struje za dual na visokom dcri. podigni power limit.

Danas mi stize Asus Strix 580 8gb Top T8G Samsung Memorija,ima li ko modovan bios?Hvala

Obzirom sa Asus nema dual bios, a da neke kartice imaju bios 256, a druge 512KB, ne bi se ja igrao sa učitavanjem biosa sa drugih kartica. Uzmeš lijepo svoj bios, kopiraš odgovarajući strap i izbjegneš moguće komplikacije.

Da li bilo ko, ali baš bilo ko koristi ovo Raidmax od 1200W napajanje i sa koliko karti?
Ja sam namestio ortaku na 2 masine sa 6 karti, za sad se nije zapalilo :). Radi stabilno, ne greje se, kolko ce da izdrzi...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Koje karte su u pitanju? Juce videh da ne preporucuju 225w preko jedne grane (kabla).

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa ako se undervoltuju i underklokuju treba da su oko 150w ko jos drma na default 225, tako da bi preko jednog kabla bilo ok.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Pozdrav ljudi
Imam jedno pitanje, koristim rig sa 5 kartica sapphire pulse rx 580 4gb, 4 su sa hynix memorijom 1 sa elpida memorijom,modovan je bios na svim kartama tj izmenjeni strapovi rade na 1100|1900 i bacaju prosek 27.9 mh/s single mining, vuku iz zida oko 740w.
Radile su na 1000mv, preko msi afterburnera sam uspeo da smanjim 4 karte sa hynix memorijim na 930mv, a karticu sa elpida memorijom sam smanjio na 950mv.
Da li je ovo velika potrosnja 740w iz zida, i da li je moguce spustiti napon jos malo i preko kog programa?

Ljudi, potrebna mi je pomoc...nabavio sam 2 RX580 Msi Armor 8gb OC sa Hynix memorijom. Uradios sam u Polarisu strap memorije sa 1:1750 na 1:2000, load-ovao bios u Atiwinflash i sve je proslo ok, medjutim u Claymore-u mi daje samo 24Mhs (toliko je davao i bez modovanja). U MSI afterburner sam stavio core clock od 1080-1150 a memory od 2100-2150 i nista se ne menja. Menjao sam i voltazu i spustao je do -96 u MSI AB, medjutim koju god da ja stavim vrednost voltaza se u sustini ne promeni i ostaje na oko 1050mv. Gde gresim?
Unapred hvala
Jel ima neko ideju sta bih mogao da radim sa ovim karticama? Jel strap sa 1500, 1625...? Jel kopiram samo na ove taktove sa prefiksom 1 ili i na ove sa 2?
Unapred hvala

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Jel ima neko ideju sta bih mogao da radim sa ovim karticama? Jel strap sa 1500, 1625...? Jel kopiram samo na ove taktove sa prefiksom 1 ili i na ove sa 2?
Unapred hvala

Napisao sam ti odgovor. Zasto ne probas 1500?

Sent from my S6 Edge

Napisao sam ti odgovor. Zasto ne probas 1500?

Sent from my S6 Edge
Sorry, učinilo mi se da nisi siguran jer si napisao da je to za 4gb a ja imam 8gb pa reko da vidim sta ce jos ljudi da napišu... A i dalje ne znam da li da kopiram samo u ove taktove sa prefiksom 1 ili i u ove sa prefiksom 2? Sorry, bas be znam a ne bih da brikujem kartice...

Nazad
Vrh Dno