Šta je novo?

LG G2

Na telefonu je bio LOS rutovan sa Magiskom, proban je prvobitno da se rootuje sa supersu ali nije hteo da ga apdejtuje, danas htedoh da vidm neku app koja trazi root i kaze mi da fon nije rutovan, udjem u magisk pise rootvan, udjem u root cheker pise nije, udjem u root folder od File managera naravno ne vidim ga, apdejtujem magisk na 12.0 verziju i izadje kako nije rutovan, flesujem opet SupeSu preko twrp i telefon sad vrti LOS logo, sta uradit

edit: Reseno. Treba addon za SU

Poslednja izmena:
Ljudi ne radi mi Wifi, sinoc se telefon restartovao iz cista mira I od tad wifi ne radi. Kada izbacim Sim karticu onda wifi radi ali kad je vratim, opet ne radi.

Restartovao sam ga par puta, radio factory reset I nista.

Evo da odgovorim sam sebi. Nadam se da nikome nece trebati :)

Samo jedna mala ispravka na prethodnu poruku, nema veze da li je kartica u njemu ili ne, wifi radi 2-3 minuta,a zatim nema sanse da se ukljuci.

Dakle, wifi antena/cip je crkao, zalemljen je na maticnu, tako da jedini nacin da se problem trajno otkloni jeste da se zameni maticna ploca. Postoji neko kratkotrajno resenje, a to je da se maticna izvadi iz telefona, pa da se taj cip pritiska ali je ovo kratkotrajno resenje,a i nece svakome pomoci.

Prodacu cu ovaj moj g2 star 2 i po godine,ekran mu je perfektan, a kuciste odlicno (9+/10), ukoliko nekome treba ovakav, neka pusti PP.

Vidimo se u nekoj drugoj temi :)

Devojka ima ovaj telefon već par godina, verzija androida i ostale specifikacije videti na slikama ispod.
1. Kako da rutujem telefon?
2. Koja je najbolja verzija androida za njega? I kako je instalirati?

P.S. Važna je i kamera pa ne bih da tu spadne sa konja na magarca

Nisi ubacio slike,ali najbolji romovi za kameru su stock(Imas Cloudy 3.3 i Aosp Stock),plus stavis DorimanX kernel i to je to.Sto se tice ruta i kako je instalirati ne mozemo nista da ti pomognemo dok ne napises koju verziju androida i telefona imas [emoji2]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Nisi ubacio slike,ali najbolji romovi za kameru su stock(Imas Cloudy 3.3 i Aosp Stock),plus stavis DorimanX kernel i to je to.Sto se tice ruta i kako je instalirati ne mozemo nista da ti pomognemo dok ne napises koju verziju androida i telefona imas [emoji2]

Hvala ti puno na odgovoru. U brzini nisam okačio slike, evo ih:
G2 1.jpg G2 2.jpg

Koji je po tvom mišljenju najbolji generalno gledano ROM?
I ako može neko uputstvo i linkovi kako rutovati i flešovati, jer sam sve radio samo na Samsungu do sada.

Imas sve u ovoj temi https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2715496 .Tu su ti root i recovery.Kad to instaliras,treba ti lollipop bootstack(potrazi na xda,imas flashable zip),i onda preko toga flesujes Cloudy 3.3+DorimanX v12 za d802(nemoj da skines neku pogresnu verziju jer ima za svaki d80x) i to je to.Taj rom je najbolji sto se tice stock based romova,a ako oces da probas neki 7.1.2 imas oficijalni Lineage,ali kamera je uzas samo da te upozorim [emoji2]

Imas sve u ovoj temi https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2715496 .Tu su ti root i recovery.Kad to instaliras,treba ti lollipop bootstack(potrazi na xda,imas flashable zip),i onda preko toga flesujes Cloudy 3.3+DorimanX v12 za d802(nemoj da skines neku pogresnu verziju jer ima za svaki d80x) i to je to.Taj rom je najbolji sto se tice stock based romova,a ako oces da probas neki 7.1.2 imas oficijalni Lineage,ali kamera je uzas samo da te upozorim [emoji2]

Jel može redom, da proverim da ne zeznem nešto :)

Na telefonu je 4.4.2 (a to je Kitkat) tako da idem pravo na rutovanje.
1. Skinem iroot i odpakujem ga.
2. Uključim USB Debugging mode
3. Trebam da potvrdim da je uređaj detektovao adb devices (ne znam kako?), da prihvatim RSA koji će izaći na telefonu i da tada štikliram "always allow".
4. "Run .sh/.bat and follow the onscreen instructions.". Ni ovo ne znam kako da uradim. Gde da kucam ".sh/.bat" bez navodnika? Ili su to odvojene komande pa prvo treba .sh pa enter pa tek onda .bat pa enter?
5. Tek onda skinem ADB drajvere za Windows. Ovo mi nije logično, valjda bi trebalo pre koraka broj 3 to da uradim, zar ne?

Poslednji korak je root koji mi uopšte nije jasan šta da radim niti gde to sve da kucam:
cd into ioroot folder (ioroot/mac/ if on OSX...)
Linux/Mac users may have to enter ./ before adb on each line.
Example: ./adb push g2_security /sdcard/g2_security

1. adb devices
2. adb reboot recovery
(when booted in recovery, select: 'apply update from adb' with power button)
3. adb sideload kk_root.zip

reboot when zip finishes flashing. done.

U cmd promptu sve kucaš. Sh je za Linux, za win je bat. Drajveri naravno pre svih tih akcija.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

@nemanja123 javi da li si uspeo, ja sam jedno 5 sati potrošio i nisam uspeo. Tj rutovao sam ga i instalirao twrp koji ne radi.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Javiću, samo da skupim sve informacije i da odradim sve to odjednom.

Što se tiče Lollipop bootstack-a, našao sam ove dve teme:
https://forum.xda-developers.com/lg-g2/development/lg-g2-bootstacks-t3173715
https://forum.xda-developers.com/lg-g2/development/boot-g2-hybrid-bootstacks-t3183219

E sad, koji od ta dva da izaberem i kako se instalira?

Da li sigurno treba ovaj lolipop bootstack? Jer vidim da na CloudyG2 3.3 -=- [All Variants] temi piše da treba KK bootloader.

P.S. Pomagajte, pa da napravim tutorijal, korak po korak, da se okači u prvi post da se i ostali ne muče :)

Poslednja izmena:
Ovaj drugi,flesuje se kroz twrp,ako i dalje ne mozes da se snadjes,cimaj me na pm.

Da li je moguce uraditi factory reset iz recovery-a? G2 sa mrtvim digitizerom, ekran radi. I kako da udjem u recovery?

Rec je o stock recovery-u btw

Da li je moguce uraditi factory reset iz recovery-a? G2 sa mrtvim digitizerom, ekran radi. I kako da udjem u recovery?

Rec je o stock recovery-u btw
Ugasi mobilni, zatim drži power dugme i volume down. Kad se pojavi logo, pusti pa ponovo pritisni. Posle dva puta ok i u recovery si...

Imam problem u poslednje vreme sa telefonom. Lg g2, prvo ne radi mi kamera, a drugo povremeni mi se gasi displej, telefon radi ali displej se ugasi, zabledi i ugasi se.. nekad se ukljuci odmah nako stiska dugmeta za otkljucavanje a nekad moram i po 15 puta da pritisnem dugme za otljucavanj..
Simptom slican kao nekada kada su imali telefoni na preklop, pa kad fletkabl pocne da zeza...
U servisu su je kao za inat radio besprekorno.... Uradili smo nov softver ali simptomi su ostali isti...
Zna li neko nesto da mi kaze i pomogne oko ovog slucaja?

Pa i kod tebe je problem u fletu,imas ih na kp za sitne novce.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Radnik u servisu mi je rekao da je skoro nemoguce da je flet kabl.. i ja sam mislio prvo da je to...

Hvala ti puno, odnecu u drugi servis... mozda je ovog mrzelo da radi :) iance je vrhunski majstor

Kako fa bekapujem sve aplikacije + podatke tih aplikacija? Treba mi to kad azuriram ove 7.1 sisteme,a ne mogu svaki put da opet instaliram. Nesto sam probao preko Titaniuma, ali nije mi odradio posao ili ja nisam umeo.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Kako fa bekapujem sve aplikacije + podatke tih aplikacija? Treba mi to kad azuriram ove 7.1 sisteme,a ne mogu svaki put da opet instaliram. Nesto sam probao preko Titaniuma, ali nije mi odradio posao ili ja nisam umeo.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Titanium je poznat da shebe stvari poprilicno, uradi samo wipe cache i onda flash ukoliko je isti rom samo azuriranje. Za G2 i 7.1.2 i kome je baterija bitna onda je Mokee najbolji, bio na aicp, crdroid i svi srcu bateriju, Mokee za sada " die beste " imho

Dal ja da flesnem ovaj 7.1 ima li kakavih prednosti u odnosu na lp 5.02 stock?

Sve je bolje sem kamere.Ali backup,pa probaj,ne kosta te nista[emoji3]

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Vrh Dno