Šta je novo?

SRBPolaris (update u prvom postu)

Probaj to podestiti sa brojem obrtaja ventilatora, stavi 1900-2000 obrtaja i to ti je proporcionalno onim podesavanjima u AB. Imas u SRBpolarisu TAB=FAN. Ja to nisam probao jer koristim AB tako da je samo predlog.
Evo uzeo sam najtopliju kartu iz riga pa sam proceni.
5e897e56f8fd1bc04735468a046a9d40.png

Poslednja izmena:
Ma ko ce da ceka do sutra :) Evo pitanja:

Pokusavam da izbegnem AB zato sto mi jednom nije spustio napon i bilo je taman da skuvam kafu na kartici:) Modifikovao sam Anorakov bios: malo izmenio taktove, spustio napon, ali sam zapeo kod podesavanja ventilatora. Kako da postignem ono sto imas u AB na koliko se secam trecem tabu podesavanja ventilatora. Uvek da radi na 40% i da procenat obrtaja prati temperaturu.

Mozda sam malo konfuzan, ali ko razume, shvatice...

Hvala mnogo blueyu, bice tu i vise od jednog piva :D

Sto se tice podesavanja vent-a, nisam previse strucan po tom pitanju ali mogu da ti dam neke smernice :

Treba podesavati sledece :

- Powertune -> Max temp
- Fan -> Max temp
- Fan -> Target temp

Evo primera za XFX 470 karte sto imam :

podesavanja.jpg

Probaj to podestiti sa brojem obrtaja ventilatora, stavi 1900-2000 obrtaja i to ti je proporcionalno onim podesavanjima u AB. Imas u SRBpolarisu TAB=FAN. Ja to nisam probao jer koristim AB tako da je samo predlog.
Evo uzeo sam najtopliju kartu iz riga pa sam proceni.
Pogledajte prilog 229353
Jel ti to dual mine ili solo?

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Solo, treba jos da se spusti potrosnja ali rig mi nije radio mesec dana tako da moram ostaviti da nakopa nesto, dok je stabilno neka radi, ebes 50w :)

tamo za neku godinu kad se sloze oko segwita leze ti transakcija (na koju si zaboravio) pogledas i kazes unucima deka vam kupuje stan i kola i da imate 10-20god dzeparca, stize btc transakcija iz 2017. deka je to u svoje vreme zaradeo kada se pocinjalo sa bitkoinom, ehhhhhhhhhhhhhhhhh da sam znao da ce btc da vredi 5.000.000$ :d

Ovaj tvoj tip necu izgleda nikad dobiti, transakcija jos uvek unconfirmed. Nista od piva.

Bas sam to i ja hteo da napisem. Bolje da smo otisli na pivo negde :)

P.S. Nisam stigao da se jos igram sa opcijama za ventilator :) Naisla neka druga guzva...

ahahaha stvarno ga izkilavili maximalno

Ma rade masine vec naveliko, ali me nervira sto moram da imam AB kako bih ubzao ventilatore :( Hocu sve da resim iz biosa graficke, ali nema se vremena :(

Doktore moze li da se ubaci podrska za ovaj
Pogledajte prilog Baffin.rar
nista specijalno ali mi je zanimljiva grafika, moze 14-14.5 a torsi ko sijalica.
Mozda ne ispadne nista ali bi se poigrao, mozda i napravim jedan mali rig za decu. :D

Baffin jel to 460?
Necu to da ubacujem, to nije za majning :D

A i Rx 460 je baffin, pa dobro.
Pogledacu ajd, kad stignem.

460 ne moze preko 10-11 jer nema dodatno napajanje, ova ima 6pin konektor pa se moze malo OC memorija.
Reko, uspeo sam do 14-14.5, jedva sam nasao neki polaris koji vidi bios, mislim da moze do 15, vise od polovine jedne 570ke a cena je upola niza.
Samo je pitanje kakva je situacija sto se potrosnje tice, gpu-z pokazuje 30w, sto znaci da je manje od polovine jedne 570ke.

Vrhunska karta :D
vrhunska_karta_560.jpg

Poslednja izmena:
Sta god radio 14.9 ne mogu da preskocim.
U svakom slucaju sa potrosnjom u gpu-z od 23w i cenom od ~145e mislim da se isplati (u nedostatku jacih modela).

Da li radi izmena def. frekvencija ?
Da li dobro iscitava mem strapove ? Mislim jesi probao da kopiras sa nizeg na visi i da daje vise?
Da li skida napon ako ukucas u textbox recimo 900mV?

Izmenu def frekfencija nisam jos probao ali sam povecao max frekfencije da bi digao memoriju preko 2000 i to radi odlicno.
Dobro izcitava strapove i lepo radi kopiranje.
Napon nisam dirao jer mi je malo nejasan ovaj podatak napon.jpg

@ StainlessFrenky

Ispada zanimljiva RX 560 pogoto što je SRB Polaris iščitava za modovanje.

Koji model karte si nabavio ?

Nazad
Vrh Dno