Šta je novo?

SRBPolaris (update u prvom postu)

el to forum pravi space izmedju strapova?

@goldi da 17.4.3 cita modovane biose. modovao sam ih sa ovim srbpolarisom.

Da, forum. Čim idem na okači / promeni poruku automatski ubaci space.

Da i to izgleda svaki forum, to mi radi i na bitcointalk, mislim tu na razmak u strapu :)

Kod mene na Sapphire 480 Nitro+ 4 GB nema onaj padajuci meni na voltazi

Z1UOpH9.jpg

Dakle, umesto broja 65288 mV upisem primer iz tabele levo, tipa 887mV?

Tako je. Ubacis mV recimo kreni od 900, pogledaj da li ce ti uopste raditi nesto :D

Tako je. Ubacis mV recimo kreni od 900, pogledaj da li ce ti uopste raditi nesto :D

Smanjuje, ali iz nekog razloga kada stavim na primer 900, jednu karticu smanji na 0.937vm, drugu na 0.950vm..
Posle sam uz pomoc AB uspeo da spustim na 0.887, 0.881 videcu koliko ce to biti stabilno.

Nisam jos probao opciju "Sa VDDCI modifikacijom" mozda ce mi to raditi bolje.

Nece to nista uraditi.
Fora je da ima dosta vrsta kontrolera, pa kod nekih radi ovaj nacin na koji se skida u SRB a u nekim ne.
TO sto ti je na jednoj ovako na drugoj onako je zato sto radi na fori kombinacija zeljeni napon + asic quality.
Losiji asic quality = veci napon.

Ja sam odustao od ovoga nesto se cudno desava sa ovom GIGABYTE Radeon RX 470 G1 Gaming sa Samsung memorijom, totalno prolupa, ATI flash ne moze kasnije ni da je detektuje normalno nego kao Polaris 10. Drajveri je vise ne prepoznaju cak ni poslije uklanjanja i nove instalacije drajvera.
Evo originalni bios.
https://drive.google.com/open?id=0B4...01sd3BLdmc0Wms

A nije majsta napisao na kojoj budzevini to pokusava :)

Doduse mislim tesko je nastimati karticu iz 2016 te na maticnoj ploci staroj 10 godina, uh mozda i vise :)

Aj donekle je i priznao...moram da dodam to je ploca sastavljena iz 4 pokvarene i naravno ploca je ok ali kartice nisu :)

da li je neko probao da edituje 5xx sa polaris editorom? Cujem da ne rade driveri bez patcha, medjutim ja modovao sve sa ovim srbp i sve radi bez patcha...

@d.darko sa kojim srb radis custom strapove posto ima iha verzija.predpostavljam ova zadnja

Sent from my HTC using Tapatalk

Da li gpu napon treba ostaviti na 25 ili ga staviti na 0 kada menjam VDDCI? Desava mi se da npr stavim 875 mV u polarisu i jos u AB stavim -90 i nece ispod 1080 mV, a druga karta hoce na 981 mV.
e3eb3582e5aee49528d5ca2c77933f4d.png

hvala d0kt0re :)
A ovo dole da ostavim na 25 mV?

Pitam te ponovo jer ne mogu staviti 900, imam raspon od 75 pa do -170. :D

Hah, da, to je super, imas vddc offset vec dodat.
Probaj stavi recimo -75mV, pa flesuj i vidi koliko ce ti skinuti napon.
Ako ti je malo pojacaj na -90 itd..
Ne moze svaka karta podjednako da spusti napon, moras da eksperimentises koliko ce tvoja da ide.

Imate je na onom drndavom forumu :D
Salim se , okacicu evo.

ccc drazi su ti strendzeri

Ma ko ce da ceka do sutra :) Evo pitanja:

Pokusavam da izbegnem AB zato sto mi jednom nije spustio napon i bilo je taman da skuvam kafu na kartici:) Modifikovao sam Anorakov bios: malo izmenio taktove, spustio napon, ali sam zapeo kod podesavanja ventilatora. Kako da postignem ono sto imas u AB na koliko se secam trecem tabu podesavanja ventilatora. Uvek da radi na 40% i da procenat obrtaja prati temperaturu.

Mozda sam malo konfuzan, ali ko razume, shvatice...

Nazad
Vrh Dno