Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Nema na čemu, uživaj. ;)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

mozda ce popraviti nekim apdejtom,nista se ne zna..ne znam dal si imao prilike da koristis malo ovaj RN4 sa MTK,uopste nije los...e sad ***,na svakom telefonu ima nesto da fali..meni ovo oko interneta dok razgovaram nedostaje i nista vise..mozda da drzi jos malo bateriju ali ni to nije toliko haoticno..nadam se buducim apdejtovima oko popravke...
Nije los, ali je SD bolji ;) Koristio sam i bas me je razocarao kako guta bateriju kada se koristi, a pogotovo nocu dok "spava".
Jedino sto je kod MTK bolje su ledja, sve ostalo je na strani SD verzije.

Sent from my Redmi Note 4X

Ima li neki cam mod za poboljshanje snimka, tj frejmova u nocnim uslovima?

U kul, samo jos da otkljucam bl ;( nisam jos, i da odradim root

Otkljucan mi je bl ne morqm da otkljucavam xD samo cu twrp da ubacim :)

Još bolje, nema glavobolje. Javi utiske i jesi se snašao.

Бич из арајвед!
МТК верзија доста боља израда, овај је и лакши и још клизавији ,а нисам веровао да је нешто више клизаво од МТК верзије, неке гаће, снин било шта је маст хев...Хром је бржи на МТК...што је велико разочарање...супер је телефон заиста, видећемо и ту батерију и тај СОТ од 14 сати....

Мтк верзија бржа дефинитивно.

Мање...осетно мање урадио апдејт нас 8.2 хладан скроз и пуни се прилично брзо...

Nije los, ali je SD bolji ;) Koristio sam i bas me je razocarao kako guta bateriju kada se koristi, a pogotovo nocu dok "spava".
Jedino sto je kod MTK bolje su ledja, sve ostalo je na strani SD verzije.Sent from my Redmi Note 4X

Kidence,to je tvoje misljenje jer si zagovornik i ljubitelj SD jer si od tih ljubitelja koji vole menjanje romova i prckanje po njima..Ne mozes sa takom odgovornoscu komentarisati da je toliko bolji SD od MTK verzije osim sto su ledja lepsa od SD verzije..Na primer ceo dizajn MTK je lepse uradjen od dizajna SD..Zatim,hoces reci da je Helio X20 procesor losiji i sporiji od Snapdragon 625??KAo i grafika na MTK Mali-T880 MP4,koja je ista ugradjena u Huawei P9,losija od grafike Adreno 506,koja se nalazi na SD 625???Zaista ovaj model sa SD procesorom je prihvatljiviji za one ljubitelje koji vole da se "igraju" sa telefonom i menjaju razne romove i sta ti ja znam sta jos,sam procesor manje trosi bateriju,dok je procesor MTK veci potrosac (sto se da resiti nekim apdejtom ako se budu smilovali kinezi)..Inace telefon je brz kao munja,to ne moze niko da porekne,ne baguje,oba modela imaju iste kamere,displeje..Ne vidim po cemu je to "U SVEMU BOLJI" model sa SD procesorom od MTK,odgledao sam more usporednica,nista spektakularno..Koga ne interesuje da cacka po telefonu (kao mene na primer),model sa MTK procesorom je dobar izbor,ni jednog momenta se nisam pokajao..Jedino sto mi smeta je eto malo veca potrosnja,ali ni to nije tako drasticno,i to sto nemam mobilni internet dok razgovaram sa nekim..Zaista te postujem kao nekog ko je merodavan da komentarise o Xaomi telefonima jer duze pratim ovaj forum i citao sam tvoje komentare u pojedinim temama,ali malo preterujes u nekim odredjenim stavovima i kometarima kad neko nesto pita,malo sa visine,znas to po nekad...Ali dobro,nemoj da se nadjes uvredjenim...Ali samo smatram da je model sa SD verzijom za ljubitelje ko voli da se "igra" telefonom oko romova i nekih podrski..Nista losije ne radi MTK kad se lepo uskladi i skocka,ja sam ubacio developer rom i prezadovoljan sam,bio sam nezadovoljniji sa stable romom kad sam ga kupio..

Imate nekoliko speedtestova na youtubu i u nijednom nije pobedio mtk jer jednostavno ima losu optimizaciju i jos losiji ram managment. Kod procesora najbitnija je arhitektura a tu je Snap superioran...

Imate nekoliko speedtestova na youtubu i u nijednom nije pobedio mtk jer jednostavno ima losu optimizaciju i jos losiji ram managment. Kod procesora najbitnija je arhitektura a tu je Snap superioran...

Ram menadzment se poboljsao zadnjim apdjetom na mtk..a ti testovi nista spektakularno,otvorio SD 2 igrice brze od MTK,jaka stvar sacuvaj boze..Da se radi od nekom SD 8 i nesto pa ajde,ali ovaj 625 srednji rang nista posebno..Ja ne kazem da nije bolje optimizovaniji model sa SD,ali nista drasticno ne odskace od MTK da bi se toliko zastupalo da je SD toliko bolji od MTK,cak i dosta bolji recenzori na YT ne kazu da je SD bolji od MTK..Priznajem da imate manju potrosnju baterije i to oko mobilnog interneta ako radi dok je aktiviran poziv..Ovo drugo nisu velike razlike..

@Pavell

Ja pisem kako jeste...Mene ne zanima koji je cipset unutra, vec kako se taj cip ponasa u radu.YT recenzje ne gledam vec se oslanjam na licni utisak...Imam srecu da mogu da probam dosta Xiaomi telefona, da se poigram sa njima malo duze i licno zakljucim kako se koji ponasa.
SD je bolji u svemu...Vi gledate sintetiku i razne YT likove koje su placeni/potplaceni da pisu svasta i na osnovu toga donosite zakljucke sto za mene nije merodavno...

Svaki Xiaomi kada se na njega ubaci CM, RR, LOS i slicni ROM bude mnogo bolji.

Odavno sam ja rekao da svaki Xiomi sa MIUI radi isto, nijanse su u pitanju.
Daleko od toga da treba modovati telefon ako ste zadovoljni istim, ali ako vec moze...sto da ne.
MIUI je takav kakav jeste i tu nema price...Ima par trikova da se poboljsa, ali to opet nije to...
Po meni je neverovatno da baterija na MTK drzi oko 6h SOT za 24 usage, dok na SD drzi 12+h...
To dovoljno govori o cipu i optimizaciji softvera za isti...
Necu pisati o podrsci zajednice, o source codu i ostalim stvarima koje prate SD i MTK cipove...
Sve u svemu, SD je bolji i stojim iza toga.
To sto si ti zadovoljan, to je lepo...ali budimo realni, probaj neki Xiaomi SD telefon u toj klasi i shvatices o cemu ti pricam.

Edit: Ja se ne ljutim, ja znam koliko znam...samo zar ne mislis da je malo glupo da se po 10x pise ista stvar zato sto nekog mrzi da cita, da se informise, nego samo bane u temu i pita i nema ga vise do sledeceg pitanja...Temu pratis i tako se informises/ucis...
Bench smatram jednim ozbiljnim forumom gde mozemo sve da naucimo nesto novo, da nadogradimo svoje znanje.Nisam ni ja svoje stekao preko noci, a plus ucim jos uvek.Ako hocete temu "Pitajte, Kidence odgovara" to je druga stvar.
Tema je puna dezinformacija, gluposti i sa vrlo malo korisnih informacija...
Rekla/cula/kazala za mene nije validna info...
Ja uglavnom pisem o onome sto sam siguran, sto sam probao, testirao licno.
Ne volim da pisem o necemu sto je neko negde pisao, a da ja to nisam licno proverio.
Ja ne kazem da sve znam i nikada necu ni sve znati, nemam takav stav...kao sto neki misle...
Samo suludo je pisati 10x istu stvar, a to nesto pise 5 postova iznad.
Ali da vise ne duzim i ne idem u off...

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Probao sam kamera mod ali nije promenio fps dok snimam video i dalje je jako los u zatvorenim prostorijama 17fps, trebalo bi 30 da bude konstantno :( kod burazera na s5 konstantno 30 cepa u svim uslovima..

Probao sam kamera mod ali nije promenio fps dok snimam video i dalje je jako los u zatvorenim prostorijama 17fps, trebalo bi 30 da bude konstantno :( kod burazera na s5 konstantno 30 cepa u svim uslovima..

Jel to pričaš iskustvo ovog najnovijeg update 8.2.7.0?

Ne ja taj update nisam dobio pricam za 8.2.5.0 stable

Оставиш телефон на столу са 68℅ батерије преко ноћи, после 9 сати батерија на 68℅ све време на 4г, синхронизација укључена...
Ти ни нексуси нису могли, испаде да је миуи боље оптимизован од чистог андроида....

Nije nego su verovatno pogašeni svi pozadinski procesi.
Tako je po automatizmu podešeno.

Шта год да је погашено није ни потребно, стигле су нотификације и пар е маилова....
Свеједно, нексус није могао да држи овако батерију ни са кспозед са гринифај и којекаквим гавернерима и твиковима....

Свеједно, нексус није могао да држи овако батерију ни са кспозед са гринифај и којекаквим гавернерима и твиковима....

Nije, potvrđujem i ja, a dosta sam se time bavio kod nexusa ne bi li razvuko sot. No, ovo je stvarno superiorno, stoji.

Бољи пријем вифи сигнала на СД, вероватно пластика ради посао.8

Sve su to nijanse, MTK mi je hvatao WiFi gde S7 nije. SD mi isto besprekorno radi. Jedino po meni vidljivo: + baterija SD, + izrada MTK.

Da li neko od vas koristi OTG povezivanje sa printerom i preko koje aplikacije ako koristite?
Ne mogu da povežem preko samsung aplikacije a ne mogu naći printer share premium aplikaciju.

Nazad
Vrh Dno