Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da ne taj broj je samo za pracenje u Kini. Probaj na sajtu YanWen-a pa vidi sta ce ti izbaciti.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Verovatno se pisalo o ovome ali sve sto sam pronasla nije mi dalo odgovor... Naime, vec 11 dana od kad je Kinez navodno poslao posiljku mi pise "Tracking information is temporarily unavailable". Pokusala sam da pratim na svim mogucim sajtovima ali...nista...pise samo "Electronic information has been received". Pitala sam ga da li je uopste poslao...i ako ne dobijem uskoro neku info da cu morati da otvorim dispute. Njegov odgovor je :"hi,dear,don't worry ,ok ? we have shipped . pls just wait for it , ur order is on the way to u , it must be very beautiful." ... i sta sad...da cekam...procitala sam da to moze da znaci da uopste nije poslao ili da ce poslati kad bude prikupio jos porudzbina? Hvala:)

Kada pise Electronic information has been received znaci da je on prijavio paket za slanje u posti ali nije jos poslato.

Znam...citala sam neke komentare...nego on kaze "we have shipped" ...zato i ne znam sta da mu odgovorim.

Pa sacekaj jos par dana ako se ne promeni pokreni dispute

Ako je aliexpress standard shipping onda nije do njega već do alija. Ništa nećeš dobiti disputom jer ima rok a on nije prošao i on će da tvrdi isto.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ne znam sta spada u standard shipping...posto sam nova u ovoj internet kupovini i pokusavam da pohvatam sve konce... :D ali je preko china post reg air mail. A sto se tice zloupotrebe broja...ni to nisam znala, jer vidim da ljudi pisu...hvala na obavestenju.;)

Napises nekome u pp ceo broj a ovde mozes javno samo prva dva slova prvi broj i zadnja dva slova.A standard shipping je kod svakog prodavca razlicit i aliexpress standard shipping je kod svakog prodavca drugaciji jer kod nekog je to china mail kod nekog bude i hk post sve zavisi sta je prodavcu najpovoljnije!

da ali nije to suština već ovo

Hi dear friend
Thank you for your order from us, your item already sent out,
We send through the Aliexpress standard shipping method, through this method, the Aliexpress will help us control the shipping time, and we will send the package to the Aliexpress warehouse first and after that the Aliexpress will processing, ...

odnosno kad je aliexpress standard shipping prodavac prvo šalje pošiljku aliju a ali šalje dalje !!! tako da se tu gubi vreme i ja ovaj način izbegavam ali nije to moguće svaki put ali ima on i dobrih strana za sve je odgovaran ali :-devil-:

Ma ne gubi se vreme bre, Ali to mnogo bolje organizuje, i prodavci imaju svoja (mala) skladista blizu Ali skladista, to istog dana stigne Ali-u i ide dalje. Tako prodavci ustede da ne placaju skladista veca.

To sto ti se cini da se gubi vreme je sto Kinezi nista nemaju na svom lageru, neki cak nemaju ni skladiste ikakvo, pa poruce sve sto treba da salju jednom u 5-25 dana, i odmah sve sibnu u Ali skladiste, bez da ima ikakav forward.

To je bre imba logistika.

Moje iskustvo je drugacije. Kad god su slali DHLom ili direktno poštom brze je stizalo nego aliexpress standard shipping. Možda se meni tako zalomilo ali ja sam i ranije izbegavao ASS a sad kad god mogu ali na žalost ne mogu uvek [emoji14]

Zamisli, DHLom ti stiglo brze? :D

Ja sam imao sve moguce kombinacije tu :( ASS mi je stizao uglavnome dovoljno brzo i korektno prolazio carinu (prihvatali su cene, mada nikada nisu bile neke leve napisane :)).
Dok su obicnom postom se ponekad odugovlacila.

Jedino da probas od ISTOG prodavca da porucis ASS i obicnom postom u isto vreme, isti artikal - pa ces znati kakva je razlika.

Pa o tome i govorim od istog prodavca sam kupovao i na zalost kod nekih stvari salje samo ASS.

a to za dhl iz razloga sto ti govoris da oni to nemaju na stanju pa nije kod svih tako kod ovih sam kupovao dhlom za eu i šalju odmah sutra, sg pošta za srbiju ili ASS kad samo to daju!!!

Zato je DHL obicno skup, naplate i za to sto drze u magacinu.

Moje iskustvo je da je ASS nista sporiji od drugih slanja. Najduze mi se nesto zadrzalo preko obicne poste, preko mesec dana u Kini na raznim kontrolama.

Pa ovde salju sg poštom i kao direktno i kao ASS i ima razlike. I po trackingu je bar par dana sve kasnije kad ide kao ASS

Moze li se u posti traziti lista svih posiljki/paketa koja je stigla za odredjenu adresu?

Zivim na 4-om spratu u zgradi bez lifta i postara uvek mrzi da se cima do gore pa ostavi ponekad pakete dole pored sanduceta i potpise se umesto mene, a one bez pracenja samo ostavi sastrane cak ih ni u sanduce ne ubaci.

Inace fora je sto nikako da mi stignu 3 paketa. Sigla su mi 3 paketa zaredom u periodu od nedelju dana, a jos 3 ne stizu vec mesec dana iako su naruceni svi u jednom cugu i svi su poslati SingPostom ili China Air Mailom.
Na ta 3 paketa nemam pracenje u Srbiji ali vidim da su sva 3 izasla iz Kine malo posle ona prva 3 pa me zanima gde nestadose.

Tj. Da li posta ima spisak paketa koji je stigao za odredjenu adresu, cisto da proverim da li je postar ili neko od komsija pozajmio paket.

Ima, ali mislim da ce ti samo dati na tvoje ime sta stize na tu adresu, ne svi paketi na tu adresu. (tebi svejedno, ali legalno velika razlika)

Ja sam to vec pokusavao da uradim...ali to vazi samo za posiljke koje su imale tracking broj tj pracenje...ostalima ne mozes uci u trag..

Kontaktirao sam prodavca da vidim gde je trenutno moj telefon i dobijem sledecu informaciju:

2017-04-22 11:52
Shipmnet arrived at destination country
2017-04-18 15:10 HKHKG / Despatched to overseas
2017-04-13 21:00 HONGKONG / Hand over to airline
2017-04-13 20:00 HONGKONG / Arrive at facility
2017-04-13 09:56 Shenzhen,China / Depart from facility
2017-04-12 13:20 Shipment information received
2017-04-12 12:50 Lan Guang,Shenzhen,China / Shipment arrived at facility
2017-04-12 12:50
Lan Guang,Shenzhen,China / Shipment operation completed

If you are available, Would you please make a call to your local post office to see if it reached there?
Beg your patience .Hope you receive it soon .
Sincerely
Ann

Na postinom sajtu mi kaze da nema tog broja za pracenje.Sta mi je ciniti?

Pa reklo bi se da je 22. stiglo u Srbiju i ceka carinu - negde 10. maja otprilike bi verovatno bilo kod tebe.
Kazi prodavcu da ne mozes po tom broju da trackujes ;) Ili ako imas broj probaj na 17track.net ili trackonline.ru.

Nista ja bez tebe alfa. :)
Na 17track mi pokaze da je status 22-og Arrival at Processing Center (Country code: RS) i to je to.Na postinom sajtu nema nista.
Nije mi nista hitno nego par dana nisam proveravao i vidim da isto stoji pa rekoh da nije neka greska.

Ma kakvi, zadrzi se na carini sada ;)

A ako si van BG, cesto nema nikakav update dok ne zavrse :(

Trenutno sam u Obrenovcu, ali pretpostavljam da paket ide u Beograd.
Ipak cu da pozovem posle praznika da vidim da nisu slucajno vratili paket jer vidim da su neki forumasi imali takvu situaciju.

Meni je pre 10 dana tacno stiglo na aerodrom pa jos nije stiglo. Velika je guzva na carini.

kod mene izgleda neki problem, kao da je vraćen paket
stigao u Srbiju i onda odjednom processed through facility in San Francisco

ZVX8NyO.png

je l' imao neko ovakvu situaciju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno