Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da je 10E, kupio bih ga samo da ga razbijem ispred nekog kafića gde se skupljaju tipovi iz "Gornjeg ešalona" sa besnom kolima koji zauzimaju pola ulice a niko ih ne nosi.

Još uvek ne kapirate da se neispravne i razbijene stvari jednako traže koliko i ispravne i očuvane, ako ne i više

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ma mi nista ne kapiramo, to samo kapiraju KP prodavci...

Sent from my GT-S7582 using Tapatalk

Mene onaj sto sam ga pominjao pre 2,3 dana blokirao na kp. :D
Sta mislite da li da saljem nazad "knjigu" ili da iskuliram. Bojim se nece preuzeti, naplatice mi posta duplo.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Mene onaj sto sam ga pominjao pre 2,3 dana blokirao na kp. :D
Sta mislite da li da saljem nazad "knjigu" ili da iskuliram. Bojim se nece preuzeti, naplatice mi posta duplo.

Pa mozes da čitas knjigu valjda takva je kakva je... tekst je vazan a i nije neka cena :)
Samo ti daj negativnu i to je to.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

I prijava KP administraciji.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

fc8b468d4b1d7119964a9773109186b1.jpg

Sent from my iphone using Tapatalk

Pa mozes da čitas knjigu valjda takva je kakva je... tekst je vazan a i nije neka cena :)
Samo ti daj negativnu i to je to.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
Pa kako da citam kad je pola strana izmrljano, stavljao sam sliku.

Evo pokusaja coveka da me prevari. Dok sam se vratio sa posla da posaljem ovde, vidim i da su ga blokirali.
prevara.png

au ti sto traze da im se posalje nesto bez otkupnine

kako to moze da padne nekom napamet uopste

Dobro, ali to samo ako se razumeš u ocene na sajtu... U suprotnom nisi ti za saradnju...

sa ovakvim se treba dogovoriti sve, zavlaciti nedelju dana, neckati i u paketu mu na kraju poslati neki dildo

Pa i dildo kosta...bolje ciglu.

Rekao sam mu da ako se razume u onu stvar da moze da mi je popusi :)

au ti sto traze da im se posalje nesto bez otkupnine

kako to moze da padne nekom napamet uopste

Moze li neko da mi razjasni to oko otkupnine (nevezano za ovaj slucaj ^ gore)?

Gledam tako neke aukcije na limunu, i uvek pitam kolika je postarina, posto potencijalna (izlicitirana) vrednost predmeta moze biti prilicno niska, pa zelim da znam koliko ce mi postarina povecati cenu samog izlicitiranog predmeta. I tako, ljudi kazu npr. 150 din, bez otkupa. Neki su mi rekli (ako se dobro secam) 200 (250 din) sa otkupom.
Sad, ako sam razumeo, 'bez otkupa' znaci da je cena postarine koju treba da platim manja ali placam unapred i postarinu i vrednost predmeta, pa to postar samo donese i ja preuzmem? A sa 'otkupninom', placam vecu postarinu i vrednost predmeta placam postaru (ili u posti). 'sa otkupom' je pouzecem' ? Jesam li to dobro ukapirao?

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi razjasni to oko otkupnine (nevezano za ovaj slucaj ^ gore)?

Gledam tako neke aukcije na limunu, i uvek pitam kolika je postarina, posto potencijalna (izlicitirana) vrednost predmeta moze biti prilicno niska, pa zelim da znam koliko ce mi postarina povecati cenu samog izlicitiranog predmeta. I tako, ljudi kazu npr. 150 din, bez otkupa. Neki su mi rekli (ako se dobro secam) 200 (250 din) sa otkupom.
Sad, ako sam razumeo, 'bez otkupa' znaci da je cena postarine koju treba da platim manja ali placam unapred i postarinu i vrednost predmeta, pa to postar samo donese i ja preuzmem? A sa 'otkupninom', placam vecu postarinu i vrednost predmeta placam postaru (ili u posti). 'sa otkupom' je pouzecem' ? Jesam li to dobro ukapirao?

kada se kaze bez otkupnine, misli da mu posaljes besplatno stvar, pa da ako se njemu svidi, on uplati kada se smiluje

postarina je valjda do 300 dinara kada ti neko salje robu postexpressom i tu spadaju troskovi postarine i prenosa novca

Poslednja izmena:
kada se kaze bez otkupnine, misli da mu posaljes besplatno stvar, pa da ako se njemu svidi, on uplati kada se smiluje

postarina je valjda do 300 dinara kada ti neko salje robu postexpressom i tu spadaju troskovi postarine i prenosa novca
Kad se kaze bez otkupnine misli se na uplatu kupca, a tek onda slanje ka istom od strane prodavca. U tom slucaju je postarina manja jer nema usluge prenosa novca.

...postarina je valjda do 300 dinara kada ti neko salje robu postexpressom i tu spadaju troskovi postarine i prenosa novca

Cena postarine se odredjuje na osnovu mase posiljke, zeljenog vremena isporuke itd.
Za posiljke sa otkupninom dodatno se naplacuje usluga prenosa novca. Taj trosak opet varira u zavisnosti od nacina uplate novca posiljaocu (Post-net, postanska uputnica, tekuci racun).

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Cena postarine se odredjuje na osnovu mase posiljke, zeljenog vremena isporuke itd.
Za posiljke sa otkupninom dodatno se naplacuje usluga prenosa novca. Taj trosak opet varira u zavisnosti od nacina uplate novca posiljaocu (Post-net, postanska uputnica, tekuci racun).

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
I da dodam, najbitnije, varira od iznosa otkupa.

TRIM PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU TRGOVINU USLUGE I OBRAZOVANJE DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU BEOGRAD (STARI GRAD) - U LIKVIDACIJI
Привредно друштво обрисано из регистра
Датум брисања: 28.03.2013

http://pretraga2.apr.gov.rs/Enterpr...code=B78390B27DFE16EDFF4E5C7EC68E35CA9C139422
Ja sam kod njih kupio nekoliko stvari krajem prošle godine i dobio fiskalni račun i pisane garancije. Još uvek se oglašavaju i rade na istoj adresi.

Kako ljudi uspevaju da naprave zaradu prodajom telefona vrednih 200e po 150, potpuno novih. Konkretno j510 koji gledam sebi da uzmem. Jos neki pricaju da daju i 2g.garancije i f.racun. Verovatno da neko odavde zna ne bi sad bio ovde i meni objasnjavao ali da pokusam. Cena je definitivno niza na veliko ali kako to ostvariti, kako privatna lica uspevaju da naprave takve transfere?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno