Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Jos jednom ogromno hvala clanu Alexxx1 na pomoci oko rollbacka. Evo me opet na MM i odmah mi je ponudio N b371

Uspesno se vratio na mm,hvala na linkovima

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Moze li jedno glupo pitanje? Nikako da skapiram, koja je razlika 371 i 381?
Nikakva, istripovali se. Može biti samo bolji build. A buduća ažuriranja će stizati svakako i ovde jer je regularan softver sa mesečnim bezbedonosnim ispravkama, a ne kakva "klin" čorba.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21

aj jedno pitanjce
da li kod vas sistemska sms aplikacija pali ekran kad je zakljucan pri dobijanju poruke ?
ne mogu da se setim kako mi je ranije bilo pre ubacivanja drugog oeminfo fajla zbog debrenda :) a primetio sam da mi se ekran ne pali a mozda je tako bilo uvek pa sad nesto tripujem :D .... da li uopste taj oeminfo fajl moze da utice na rad sistemskih aplikacija tj da se drugacije ponasaju u zavisnosti koji se instalira

Ima u podesavanja za notifikacije "notifications turn on screen" switch.
Opcija je za sve notifikacije u globalu, nema za svaku posebno. Tako je kod mene na B381.

Ima u podesavanja za notifikacije "notifications turn on screen" switch.
Opcija je za sve notifikacije u globalu, nema za svaku posebno. Tako je kod mene na B381.
probao sam to i opet isti djavo, zato mi i cudno
to u opcijama screen lock imam

Poslednja izmena:
Nesto slicno. Naime, kad odem u battery manager a zatim u power usage firewall, vidim da rade neke aplikacije koje u tom trenutku ne koristim. I to po nekom random principu. Nekad Chrome, nekad Maps, FB, WA itd. Kako ih zaustaviti preventivno?

probao sam to i opet isti djavo, zato mi i cudno
to u opcijama screen lock imam
Kad se promeni thema onda se ekran budi pri stizanju sms poruke [emoji3]
Na neke mora da se ukljuci notifikacija za lock screen neke ne da bi ovo radilo
Ja vec mislio da nije valjda oem info fajl da utice na takve stvari

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Poslednja izmena:
A zbog cega se neki vracaju na MM? Ja jos uvek nisam dobio update na VIP-u pa me bas zanima odgovor. Ne bih da se cimam da moram da se vracam. Ja sam na B131.

A zbog cega se neki vracaju na MM? Ja jos uvek nisam dobio update na VIP-u pa me bas zanima odgovor. Ne bih da se cimam da moram da se vracam. Ja sam na B131.

Navodno im bolje radi na MM,brze,bolji Ram menadzment.Ja nisam primetio da je bolji MM sem da mozda za nijansu bolje drzi aplikacije u Ramu,ali i na njemu je to bilo slabo.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

ja se vratio na mm da bih prebacio u dual sim,i ponovo cu na N,meni je odlicno radio

Meni jedino na N sto baterija slabije drzi...na MM sam izvlacio skoro 2 dana sa 5h sot-a....sada dan i po sa 4h sota.

Ista upotreba,iste aplikacije,nista cackano i menjano samo povucen zvancan OTA update

Meni je dobra baterija bila na N,samo sto su mnogo sitna slova i ikonice u status baru i padajucem meniju...sacekacu jos pa se vracam na N :)

Nikakva, istripovali se. Može biti samo bolji build. A buduća ažuriranja će stizati svakako i ovde jer je regularan softver sa mesečnim bezbedonosnim ispravkama, a ne kakva "klin" čorba.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21

Pa kod mene preko MTSa, OTA stiglio B371... Proveravao ima li sta novije, nema. A vidim masovno pominju B381. To je pretpostavljam ako se rucno ubacuje ili gresim?

Nesto slicno. Naime, kad odem u battery manager a zatim u power usage firewall, vidim da rade neke aplikacije koje u tom trenutku ne koristim. I to po nekom random principu. Nekad Chrome, nekad Maps, FB, WA itd. Kako ih zaustaviti preventivno?

Obavestenja i statusna traka, tu ukljuci...ako ne radi, idi u spisak aplikacija. Nadji zeljenu aplikaciju i u njoj obavestenja, pa vidi sta ti je ukljuceno, a sta iskljuceno...

Kako je najsigurnije da prebacim u dual sim,pomocu toolkita ili srktools-a ?

Sa nugata ne može toolkit da ti radi zbog twrp. Moraćeš "pešaka" twrp. Za srk ne znam.

ja sam na mm,napisao sam vec da sam se vratio

Može li neko da mi provjeri radi li BoldBeast Call Recorder na B371? Čuje li se dobro sagovornik na snimku? Na MM 161 radi odlično.
Hvala.

Meni je dobra baterija bila na N,samo sto su mnogo sitna slova i ikonice u status baru i padajucem meniju...sacekacu jos pa se vracam na N :)

Imaš u podešavanju/ekran/veličina fonta:mali,normalan,veliki,veoma veliki i ogroman,stim da ogroman radi samo u kontaktima i porukama,ja koristim veliki (stariji čovek):).Isto je na MM i N-u.
Screenshot_20170430-094820.png

Kod mene uvek neke cudne stvari [emoji57]
Na MM b160 nece ota da radi a kad stavim b161 odma prikaze update na b371 doduse onaj od 1.2gb al bar povuce update...imao neko slicno iskustvo? Tel je dual sim ( prebacio ga sa single )

Imam jedno pitanje.U opciji za programere kod USB otklanjanje grešaka,kad priključim na USB i uključim opcij,ostaje uključena sve dok ga ne skinem sa USB-a.Kad ga ponovo konektujem,ponovo moram da uključim.Ovo mi se dešavalo i na B381,dok na MM-u kad jednom uključim ona ostaje uključena što je i logično.
A drugo,na widgetsima od "vreme" između sata i minut imam samo jednu tačku dok ja na MM i B381 bile dve ":".
Screenshot_20170430-103200.png

Kod mene uvek neke cudne stvari [emoji57]
Na MM b160 nece ota da radi a kad stavim b161 odma prikaze update na b371 doduse onaj od 1.2gb al bar povuce update...imao neko slicno iskustvo? Tel je dual sim ( prebacio ga sa single )

Jesi li menjao custom.bin?

Drugari moze li pomoc,rutovao sam telefon pomocu tolkita da bih prebacio u dual sim ...e sad stao sam kod koraka za oeminfo,klikuno sam na upgrade i izabrao ponudjen paket za dual sim B130 ali kad kliknem da ga intslira javlja mi da mora super su da dozvoli........kako da flesnem oeminfo i custom.bin( da li idemna upgrade ili individual pa sam izaberem) i da li telefon mora biti upaljen ili u kom polozaju?

Poslednja izmena:
Samo onaj oem info...tako je u uputstvu na prvoj strani napisano

Ako si recimo ne znam iz kog razlogw bio na b161 a dual.sim i pokrenuo update izbacuce ti b371 nepotpun. Razlog jer si dual sim. Ako si bio b160 singl sim i pokrenuo update izbacice ti b370 nrpotpun paket. Znaci ove kombinacije nisu dobre. A ako zelis update onda bolje rucno pokreni Ffinder i izsberi onu koja tvom telefonu odgovara ili ubaci firmware na MM koji treba da bude pa onda ides na klasican update.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21C432B370 uz pomoć Tapatoka

Drugari moze li pomoc,rutovao sam telefon pomocu tolkita da bih prebacio u dual sim ...e sad stao sam kod koraka za oeminfo,klikuno sam na upgrade i izabrao ponudjen paket za dual sim B130 ali kad kliknem da ga intslira javlja mi da mora super su da dozvoli........kako da flesnem oeminfo i custom.bin( da li idemna upgrade ili individual pa sam izaberem) i da li telefon mora biti upaljen ili u kom polozaju?
Kad rootujes telefon i normalno pokrenes pohavice ti se na ekranu supersuu i dozvoli ga. Pokreni.opet talkit i ako opet izbaci na ekranu supersuu opet dozvoli i tek.onda pokreni flasovanje oeminfo i custimbin

Poslato sa HUAWEI VNS-L21C432B370 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh Dno