Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam US nalog i aktivirao sam kanadski PS+ na njega bez problema, nisam morao da pravim novi.

Mazi, zaboravi na gomilanje igara na jednom nalogu kao sto si radio na PC-u sa steam nalogom. Glavna fora je sto mozes da igru namenski na nekom accountu (po principu - jedan account, jedna igra), da bi mogao kasnije da je prodas zajedno sa nalogom, i to ne celu nego podeljenu na guest i nosilac slot. Primarni nalog ti sluzi samo za igranje i gomilanje trofeja ako si u tom fazonu, osim "besplatnih" plus igara nije mnogo pametno da bilo sta kupujes na svom primarnom nalogu jer ti je onda igra "vezana" za tvoj nalog i ne mozes je prodati u slucaju da ti vise ne treba.

Mazi, zaboravi na gomilanje igara na jednom nalogu kao sto si radio na PC-u sa steam nalogom. Glavna fora je sto mozes da igru namenski na nekom accountu (po principu - jedan account, jedna igra), da bi mogao kasnije da je prodas zajedno sa nalogom, i to ne celu nego podeljenu na guest i nosilac slot. Primarni nalog ti sluzi samo za igranje i gomilanje trofeja ako si u tom fazonu, osim "besplatnih" plus igara nije mnogo pametno da bilo sta kupujes na svom primarnom nalogu jer ti je onda igra "vezana" za tvoj nalog i ne mozes je prodati u slucaju da ti vise ne treba.
To je pametno, da znas tako cu. Limit je 16 naloga tako ? Doduse u startu dobijam nekoliko od pr timova tako da cu te na glavnom al sta platim pametno cu 🙂

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Edit:
Pogledajte prilog 227952 Pogledajte prilog 227953 Pogledajte prilog 227954

Stigao :banana: Napravio UK zbog psn-a kao sto sam i rekao. Stavio Leyton, njegov pozivni iako ih ima vise i to je to. Sad cu akt psn+ godisnji, kupim ds3 na njemu ili odmah na us nalogu bloodborn i dok ne predjem sve nekolko puta i sve trofeje nema drugo i tolko :d

Poslednja izmena:

Tj, na njemu uzimas samo igre kojima ces se vracati i koje neces prodavati.....
Ja, npr, jos uvek imam sve pesme kupljene davnijeh dana na PS 3 koje sviram i sad na RB4....

Samo sam se *****ao 😛 Iz g2a walleta uzimam i ladno sam uzeo godisnji psn a nije mi ostalo vise od 20e available, sada 7 dana bez igrica hha ****** 😀

Znam, citao sada prethodne postove pre tacno godinu dana. Za 6 dana je godisnjica. Ali slabo pamtim da sam to pisao.

Ajd konzolasi, MGS V Phantom Pain ili Last of Us Remastered ? Obe su po 19,99 dolara da testiram taman share nalog.

Znam, citao sada prethodne postove pre tacno godinu dana. Za 6 dana je godisnjica. Ali slabo pamtim da sam to pisao.

Ajd konzolasi, MGS V Phantom Pain ili Last of Us Remastered ? Obe su po 19,99 dolara da testiram taman share nalog.

Za jedno mesec dana ili manje biće opet jao FPS nije stabilan,rezolucija ne valja,nezgodno mi je na kontroleru.

Ne bi trebalo da bude nikakve takse ako si odabrao adekvatnu adresu naloga, biraj npr Aljasku, ili Dakotu, to su sad nesto skoro uveli.

A sto se tice onog katanca na nekim igrama kako resiti to ? Pise da su locked, na oba psn naloga, a kupio phantom pain I tlou remaster.

Jedno glupo pitanje:
Posto zaista nisam neki tehnologijski tip,niti pratim te stvari,zanima me koliko ovi novi televizori zrace( znam,znam,zvucim kao vas deda kad vam prigovara)
Ali zaista pitam,stigao mi je novi TV od 55 inca i igram Soni na razdaljini od 3 metra.
Zanima me jel utice to nesto na moje oci ili jok 😀 . Jutros sam bukvalno izneo stolicu u hodnik i igrao,ne smeta mi,samo nekako mi ovih 3 metra deluje malo,ima da ocoravim nacisto 😀

A sto se tice onog katanca na nekim igrama kako resiti to ? Pise da su locked, na oba psn naloga, a kupio phantom pain I tlou remaster.

Mislim nije problem ponavljati se sto puta za ista pitanja ali razlicitih clanova, ali Mazi mislim stvarno :d

Imas fee ako si izabrao neku drzavu koja ima sales tax a po novom jako puno US drzava imaju fee, nije vise kao nekad.

Sigurica je uvek Aljaska ili Delaware... Samo opet odes u account settings i stavis drugu drzavu i to je to, nemas vise fee.

Na nalogu na kom si kupio MGS i TLOU uradi Activate, postavi primarnu konzolu i to je to. Svaki nalog postavi tako...

Kaze error CE-30035-1 kada probam to da uradim

Resio ! Hvala

Poslednja izmena:
Desi se nekada da ne radi PSN bas najbolje, ali ne bi trebalo da se ti problemi odrazavaju previse na nosilac slotove, to te vise kaci ako hoces da igras kao guest.

Ako ti se pojavi katanac, probaj uvek prvo opciju u account menadzeru "restore licenses".

Jedno glupo pitanje:
Posto zaista nisam neki tehnologijski tip,niti pratim te stvari,zanima me koliko ovi novi televizori zrace( znam,znam,zvucim kao vas deda kad vam prigovara)
Ali zaista pitam,stigao mi je novi TV od 55 inca i igram Soni na razdaljini od 3 metra.
Zanima me jel utice to nesto na moje oci ili jok 😀 . Jutros sam bukvalno izneo stolicu u hodnik i igrao,ne smeta mi,samo nekako mi ovih 3 metra deluje malo,ima da ocoravim nacisto 😀

Ja npr. igram sa 3.3m udaljenosti od 60" LG plazme,dok filmove gledam sa istog mesta ali na 100" platnu preko projektora.Ne retko odigram i neku igru na 100" a Uncharted 4,Horizon Zero Down,Rise of the Tomb Rider izgledaju brutalno.

I mene muči ta stvar oko veličine tv-a za gaming...

Sa jedne strane volim da bude što veće, a opet sam navikao da sedim dovoljno blizu da vidim detalje. Ne prija mi igranje iz daljine kao gledanje tv-a ili filma.

Nešto mi fali kad sam predaleko, verovatno sam navikao na taj intimniji osećaj koji pruža monitor tokom godina pre ovoga.

UI u većini igara takođe nije prilagođen gledanju ko zna odakle, mora ipak da se bude relativno blizu.

Onda dolazimo do toga da želim da izbegnem efekat "prvog reda u bioskopu". Naročito ako neka fps igra ima manji FOV, postaje baš mučno ako je preveliki tv, a ja sam preblizu.

Trenutno sam na 46", prosto ne znam sta da gledam dalje kad je veličina u pitanju.

Znači, za sve ostalo nemam dileme, ali za gaming baš može da mi smeta preveliki tv ako sam preblizu, posebno za fps. Ako neko slično razmišlja, neka da neki savet dokle ići 🙂.

Možda i nije toliki offtopic, jer mi je dilema tu samo zbog igranja na PS4.

Poslednja izmena:
Od 55 inca ne uzimaj nikako,osim ako nemas prostor u sobi pa da igras sa nekih 4 metra.
Meni ne smeta za sad,ali na duze staze se bojim da ce dioptrija da radi jer 3 metra na ovu velicinu mi izgleda malo.
E sad,ako ne zraci i ne smeta ocima,onda uzimaj 😀 ,samo sto se u tu problematiku ne razumem,zato sam i pitao.

I mene muči ta stvar oko veličine tv-a za gaming...

Sa jedne strane volim da bude što veće, a opet sam navikao da sedim dovoljno blizu da vidim detalje. Ne prija mi igranje iz daljine kao gledanje tv-a ili filma.

Nešto mi fali kad sam predaleko, verovatno sam navikao na taj intimniji osećaj koji pruža monitor tokom godina pre ovoga.

UI u većini igara takođe nije prilagođen gledanju ko zna odakle, mora ipak da se bude relativno blizu.

Onda dolazimo do toga da želim da izbegnem efekat "prvog reda u bioskopu". Naročito ako neka fps igra ima manji FOV, postaje baš mučno ako je preveliki tv, a ja sam preblizu.

Trenutno sam na 46", prosto ne znam sta da gledam dalje kad je veličina u pitanju.

Znači, za sve ostalo nemam dileme, ali za gaming baš može da mi smeta preveliki tv ako sam preblizu, posebno za fps. Ako neko slično razmišlja, neka da neki savet dokle ići 🙂.

Možda i nije toliki offtopic, jer mi je dilema tu samo zbog igranja na PS4.

Napisi sa koje udaljenosti igras PS4 na tih 46".

50" sa metar i po. TV ne može da bude prevelik (naravno nećeš staviti 50icu na kompjuterski sto al 32. ide i tako). I filmove, ako gledam uveče sam, privučem fotelju, i sa te daljine gledam. Opet manje nego u bioskopu (mislim na odnos daljina-dijagonala). Što se tiče očiju, pre će da odu od telefona, a zračenje kod lcd-a nema. To je bilo kod katodnih cevi.

Poslednja izmena:
43" s dva metra.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Svaka ti cast kad mozes 50 inca sa metar ipo 🙂
Mene glava ako ne bi zabolela odma 😀

50" sa dva metra i 27"/144Hz sa 30cm. 🙂

Očigledno vas ima i sa 50" sa 2m, ja baš za tako nešto pričam da se bojim da je problem, da ne pominjem 55" npr.

Ja sam isto tu negde na do 2m, preko toga mi nije to to...

Sve vreme hoću da kažem da mi se čini da mi nije rešenje da uzmem veći tv, a da se odaljim.

Da nema fps-a, ne bih razmišljao. Tps i sve ostale igre su mi bolje na što većem tv-u praktično odakle god da gledaš, ali mali fov kod fps-a me ubi iz blizine. Ovaj moj tv mi je plafon za to izgleda.

Srećom pa su i na konzolama počeli da ubacuju podešavanje za FOV, to mi se mnogo sviđa. Još nije standard, doduše.

Pa dobro, godine nas stižu..... :d
Ja sam 50'' na 4m, ali već duže vreme da ga zamenim za 55-icu .....

Nije uopšte veliko (50")
1bc7b5a79651e218e11fb96e6c645bdb.jpg

Sad sam obratio pažnju. Igram još bliže ekranu, nalaktim se na kolena, metar plafon. Ovo je poza za filmove.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno